|
Yerli hava trafik görüntüleme yazılımı İRADE, İstanbul Havalimanı'nda devreye girdi

-
-
Sağlam irade :))
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu şey değil mi ya, istesek 80 mbit verebiliriz ama halk 35 mbit talep ediyor diyen ulaştırma bakanı :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Inşallah sağlam bir şey yaparlar da uçakları birbirine sokmazlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Forumda norm fazlası trol kadrosu oluşmuş.
Milli irade.
''İrâde-i Milliye ''
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hava trafiğini neden insanlar kontrol ediyor. AI ile bu işi yapmak çok basit değil mi? Kuledeki bir insanın dalgınlığına ya da hatasına emanet edilecek bir iş değil bence bu.
Yapay zeka ile indirilen bir uçağın içinde olmak ister misin? Ya da yapay zeka ile uçurulan insansız bir uçakta olmak ister misin? Bazı şeylerde insan faktörünü nasıl bu kadar hafife alabiliyorsunuz anlamıyorum :)
Kule kontrol clear to land sinyali veriyor bayım. Uçağı kule kontrol etmiyor. Pilot olsun, iniş kalkış organizasyonunu AI yapsın. Uçaklardaki pilotaj destek sistemlerine nasıl güveniyorsunuz ki o zaman. Eşek yüküyle pilotun sadece gözlem yaptığı elektronik sistemler var.
Teşekkürler bir pilota verdiğin tavsiyeler için :) sana çok basit olarak sadece Sully filmini izlemeni, eğer izlediysen sondaki simülatör sahnesini bir daha dikkatli bir şekilde izlemeni tavsiye ederim. Bu alanların hiçbirinde robot faktörü olamaz. Olsa bile insan faktörü çıkarılamaz.
Tavsiye vermedim, benim mesajıma verdiğiniz cevabın alakasız olduğundan bahsettim.
Uçağı zaten oto pilot uçuruyor demedim. Pilotaj destek sistemi dedim. Pilotsanız zaten kompleks elektronik sistemlerin farkındasınızdır. Yazdığım cevaptaki hatalı kısım nedir?
"uçağı kule indirmiyor" evet ama ILS ve localizer sayesinde uçak ve havalimanı yer sistemleriyle uyumlu yazılımlar indirebiliyor :) düşük görüşte bu sistemleri kullansak bile yine de bir elimiz hep kumandada. Neyse ki havacılıkta hala bunları yapay zekaya yaptırmayı düşünmeyen insanlar var :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the flying dutchman -- 9 Şubat 2025; 18:6:20 >
Türk insanında mı sorun var, Türkçe'de mi anlayamıyorum artık.
Let's continue in English. I said that the air traffic control doesn't have to be managed by human beings. There are tons of real life data logs including the aircraft types, weather conditions, airport load, number of take off/land requests etc. This data can be used to train an AI model and thr traffic could be controlled with higher efficiency more reliably. I didn't make any comment on your majestic skills on flying a 100-ton metal bird. Comprende papi?
Neyseki mesajlarını silip kaçmamışsın. İyi uçuşlar kaptan.
Umarım pilotaj becerilerin ana dilin kadar kötü değildir.
-
Ülkesine düşman tipler yine mesai yapmış.
@por favor annem seni buraya mı gönderdiler? :) bak öncelikle twitter'da işe başlıyorsun, ilçe teşkilat whatsapp gruplarından gelen görselleri kopyala yapıştır yapman gerekiyor. Buralar çok teknik gelir sana.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bu şey değil mi ya, istesek 80 mbit verebiliriz ama halk 35 mbit talep ediyor diyen ulaştırma bakanı :)
|
Sağlam irade :))
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X