Şimdi Ara

Anestezi deneyimim ve ölümle bağdaştırmam (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
6.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyni ram belleğe benzetebiliriz, elektrik olduğu sürece hatırlar veriyi fakat fişi çektiğinizde veri kaybolur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revoir

Benimde başıma geldi ufak bir ameliyat için anesteziyi bi verdiler kadın say dedi sayarken bi baktım 7 derken tık dedi hani eski tüplü tv ler kapnınca bi ses çıkarya öle bi ses geldi benim için 1 saniye bile geçmemişcesine bi açtım gözü yan odaya almışlar kalkayım dedim kalkamıyorum el kol tutmuyor göz açıldı vücut açılmadı karabasan etkisi yaptı 25 dk içimden çığlık atarak bağırdım çok kötü bir deneyimdi öldüğümü sandım bi allahın kulu doktorda bakıp farketmedi o gün bu gündür kolay kolay hastanelere gitmiyorum özellikle güven vermeyen hiç bir hastaneye. Aneztesi için tahlil alan doktorun mallı yüzünden kabir azabı geçirdim 25 dk diceksiniz dk yi nerden biliyon tam karşımda duvar saati var 25 dk saniye saydım göz kapaklarım harici hiç bi yerim oynamadı siz siz olun güvenmediğiniz içinizde bir damla süphe olan bir yere gitmeyin işinzi sağlama alın tasarruf etmeyin sağlık konusunda maliyet olmasın diye yakına araştırmadığım bi,r hastaneye gitmiştim bir daha töbeeeee.

Anestezinin bileşenlerinden biri de kas gevşeticiler. bildiğin kas gevşetici değil tabi nöromüskular blok yapar ve tüm iskelet kaslarını felç eder. Sende anestetik ajanın etkisi nöromüskular bloker den önce geçmiş galiba. Bu bildiğin karabasan senaryosu. Beyin de uykuya daldığımızda kırmızı kasları felç eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenFero

Aynı deneyimi bende 2 kez yaşadım ilki 2018 yılında apandist ameliyatı oldum, anesteziden uyanrıken bir 10-15 saniye nefes alamama gibi bir problemim oldu o esnada ağız ve burnuma oksijen verdiler öyle nefesim düzeldi. ikinciside geçen sene safra kesesi ameliyatı oldum bundada uyanma esnasında nefes yönünden bir problem yaşamadım ama göremedim. Gözlerim görmüyordu sanki nereye bakarsam bakayım arada bir buzlu cam varmışda onun üzerinden görmeye çalışıyormuşum gibi olmuştu. Uyanma esnasında ben otomatikmen göremiyorum demişim o esnada odada bulunan hemşire gözlerimi silmiş sonrasındada görüntü netleşti zaten. Ameliyat esnasında gözlere losyon tarzı birşey damlatılıyormuş hastanedeykende sebebini sormamıştım açıkçası neden damlatıldığını.

Her iki ameliyatımda da arkadaşların bahsettiği gibi 1-2 saniye sürmüş gibi geldi banada..

Göz kapakların açık kalıyor çünkü. Gözün kurumasını engellemek içindir.

• Propofol anestezisi. Müthiş bir anestetik. Anesteziyi başlatmak için kullanılan anestetikler içinde yan etkisi en az, en hızlı uyutan, en hızlı ve berrak uyanma sağlayanı. Bilinç kaybı size 10 saniye gibi gelse de aslında bi 10-15 saniye daha konuşmaya devam ediyosunuz ama sonradan hatırlamıyosunuz. Bu videoda süt gibi beyaz olan propofol. Çocuk o son hızlı enjeksiyondan sonra nefes almayı bıraktı. Anesteziyolojist ambu ile ciğerleri oksijenle doldurarak satürasyonun düşmesini engelliyor. Michael Jackson böyle öldü işte. doktoru 50 mg propofolu hızlı bir şekilde enjekte edip odadan çıktı. Michael nefes almayı bıraktı ve öldü. Çok agresif bir insomniası vardı. Sadece propofol ile uyuyabiliyordu. Çok ileri seviyede berbat bir insomnia yani. Propofol uykusu çok tatlı ve doyurucu bir uykudur. Özellikle anesteziyolojistlerden uzun nöbetlerden sonra 5-10 dakikalık bir şekerleme için kullananlar var. Zaten çok hemşire ve doktor dinlenme odasında öldü bu yüzden. Yalnız uykusu hakikatten çok doyurucu ve dinlendiricidir. 5-10 dakika uyursunuz ama 8 saat uyumuşsunuz gibi gelir :) Michael boşuna evi propofolla doldurmadı.

• Anestezi ile uyku farklı seviyelerdeler. Beyin uyurken daha da aktiftir hatta. Anestezide ise birçok şeyi makinelere bırakır vücut. Evet öldüğümüzde zamanın geçtiğini anlamayacağız çünkü zaman bizler için olmayacak artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolladığınız video da entube ettikten sonra boş gibi gözüken şırıngayla ağzına bişey sıktı o nedir acaba ?
    Birde bu genel anestezi tam olarak nasıl oluyor ?
    Öncelikle rahatlamak , uykuya dalmak ve sinir sistemini bloke etmek için damardan ilaçlar verilir daha sonra beyni kapatmak için entübasyon sırasında mı gaz veriliyor . Tamamen salladım doğrusunu yazarsanız çok merak ettim .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Michael Jackson garip bi adamdı. ten beyazlatma için hormon hapları kullanırdı. 20 kere burun ameliyatı olmuştu. evinde kafeste ruh hastası bir şempanze beslerdi adı da bubbles dı. insomniası olmasa şaşırırdım zaten. ha bi de evinde lunaparkı vardı bu adamın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 15 Ekim 2020; 6:51:29 >
  • kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt

Engelli olan eleman nakilden vazgeçti hocam baya takip ediyordum o olayı. Belli başlı teknolojilerin biraz daha gelişmesini bekliyoruz falan demişti doktor. Sonra hasta vazgeçti diye hatırlıyorum

• Bir söz vardır: "Gözlerinizi kapatın ve 1 e kadar sayın, işte bu sonsuzluktur." Senin olay da biraz böyle gibi.

• şu bayılma olayını hiç yaşamadım Allah göstermesin ama merak etmiyor da degilim hani

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Yolladığınız video da entube ettikten sonra boş gibi gözüken şırıngayla ağzına bişey sıktı o nedir acaba ?
    Birde bu genel anestezi tam olarak nasıl oluyor ?
    Öncelikle rahatlamak , uykuya dalmak ve sinir sistemini bloke etmek için damardan ilaçlar verilir daha sonra beyni kapatmak için entübasyon sırasında mı gaz veriliyor . Tamamen salladım doğrusunu yazarsanız çok merak ettim .

Muhtemelen verilen havanın mideye değil ciğerlere gitmesi için boğazına soktuğu aparatın bir kısmını hava ile şişirip mide borusu yolunu tıkadı. Anestezinin üç temel bileşeni var. Anestetik/hipnotik, analjezik (ağrı kesici), nöromüskular blok (kırmızı kas felci). Tabii operasyona göre değişir. Kısa süreli operasyonlarda anesteziyi başlatmak ve idame için sadece propofol ve analjezik kullanılabilir. Videodaki öyle mesela propofoldan önce verdiği ilaçlar fentanil (ağrı kesici), midazolam (sedatif ayrıca anestezi için ihtiyaç duyulan propofol miktarını azaltır) ve atropin (sıvı salgıları azaltmak için) ama uzun süren operasyonlarda gazla yani inhalasyon anestezisiyle hasta uyutulur.

Söylediğin doğru aslında ama zaten propofol ile bilinç kapanıyor. Gazdan önce propofol gibi damardan verilen anestetiklerin amacı, anesteziyi hızlı bir şekilde başlatmak. Çünkü gaz ile bu süre uzuyor ve pek konforlu değil. Ayrıca damar içi çözümler psikolojik açıdan daha iyi. Bilinç açıkken hastanın ağzına bir maske koyup gazı solutmak pek iyi bir fikir değil.

• Çok teşekkürler değerli bilgiler için

• quote:

Orijinalden alıntı: sioux

Michael Jackson garip bi adamdı. ten beyazlatma için hormon hapları kullanırdı. 20 kere burun ameliyatı olmuştu. evinde kafeste ruh hastası bir şempanze beslerdi adı da bubbles dı. insomniası olmasa şaşırırdım zaten. ha bi de evinde lunaparkı vardı bu adamın

Evinde ne yoktu ki :) Çok para olunca insan sapıtabiliyor. Ayrıca Michael aslında öldürüldü. Bu açıkca bir cinayet. Doktoru bir kardiyologtu. 6 sene tıp okuyup üstüne bir de uzmanlığı olan biri propofol gibi bir genel anestetiği kullanmadan önce bir anesteziyolojiste danışmayacak? Buna hiç bir doktor inanmaz. Doktorların hepsi antestik ajanların çoğunun hipotansiyona ve tıkayıcı apneye yol açtığını bilir. Çok tehlikeli ve ölümcüldür. Hadi bunu geçelim bu bizim doktor tüm eğitim ve meslek hayatı boyunca bunu duymamış olsun ve nolcak yaw anestetik işte diyip bassın damardan hadi bunu anladık. Yatağın üstünde kalp masajı yapmak nedir? Tıp fakültesi ikinci sınıf öğrencisi bile yumuşak bir zemin üstünde kalp masajı yapılmayacağını bilir ki bu adam KARDİYOLOG!!! Kalp uzmanı yani. Güyya yatakta kalp masajı yapmış. Komedi ya. Böyle bi senaryo mümkün değil. mümkün olsa bile M.J. gibi bir adam kala kala böyle gerizekalı bir doktora mı kaldı? Bu iş için en iyi anesteziyolojistle çalışırdı parayı bastırıp. Olay tamamen kurgu ve aslında cinayet.

• quote:

Orijinalden alıntı: barryallenn

Bilinç kapanıyor, o yüzden bilinç tekrar açılana kadar geçen zamanı hissetmiyorsun.

Bir gün beynimiz işlevini tamamen kaybedecek. Bilincimiz de kapandığı için aslında öldüğümüzün farkında olmayacağız.

Death is like stupidity, it's only painful for others.

Aynen öyle, bilincin pause butonuna basılıyor sanki =) Ameliyat sonrası uyandığımda daha ameliyat olmamışım zannettiydim. Birkaç saniye sonra jetonum düştü.

•   aynı şeyi ben de yaşadım 3 yıl önce ameliyat olurken... doktor bey ne zaman başlıyoruz falan derken gözümü bi açtım uyanma odasındayım. ne oldu falan derken ameliyat oldun geçmiş olsun dediler. acaip bir his.

• ölünce yok olacaksınız çokta şe yapmayın

• Entel Maganda kullanıcısına yanıt

Eminmisin hoca.

• kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt

evet eminim ölümden dönen bir arkadaşım var tıbben uzun sayılabilecek bir süre ölü kaldı zar zor hayata döndü ve kırılmadık kemiği kalmamıştı. ölü geçen süre içinde simsiyahtı dedi. yani hiç bir şey yokmuş. adam inançlıyken ateist oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 15 Ekim 2020; 19:25:9 >
  • İnsan beyni bilgisayara aktarilabilirse ölümsüz olabiliriz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.