Arkadaşlar bundan 2.5 ay önce ameliyat oldum. Ameliyat yaklaşık 4 saat sürdü. O anda fark ettiğim çok tuhaf birşey oldu beni anesteziyi yediğim an göz kırpma kadar bi süre içinde ameliyat bitti. Ama anlatmaya kelimeler yetmez cidden o koskoca dört saat bir köz kırpma süresinden daha kısa birşekilde bittii ne oldugunu anlamadım. Bir odadan diğer bir odaya ışınlanmjş gibi oldum. Acaba ölüm denen şeyde bumu zamansızlık hiçlikmi herşey beyindemi o an öyle farklıydı ki hani normal uykuyla 1 saat uyusan ne kadar uyuduğunu az çok anlarsın ama anestezi de isterse bin yıl uyu senin tekrar uyanman bir saniye bile değil çok tuhaf < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anestezi deneyimim ve ölümle bağdaştırmam

-
-
Vay be konunun ilgi çekilmemesi ilginç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynısını yaşadım 3-2-1.. derken gözler gitti sonra sanki direk başka bir yerde uyandım, geçen süreyi hiç hissetmedim/hatırlamıyorum. çok garip bişey.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah katında öğreneceğiz
ben küçükken ameliyat oldum bayıltmaya çalıştılar ama başaramadılar, vazgeçtiler sanmıştım. çok garip bir şey bende göz kırpma kadar bile geçmedi zaman.
-
Harbiden hocam hayat çok tuhaf
Aynen hocam tuhaf valla
Onu bende küçükken yaşamıştım bademcik ameliyatı olmuştum doktor elime mavi ışıklı bir şey taktı birkaç soru sordu ben daha cevaplamadan gözlerim kapandı uyandığımda bir odada yatıyordum ve akşam olmuştu.
-
Bilinç kapanıyor, o yüzden bilinç tekrar açılana kadar geçen zamanı hissetmiyorsun.
Bir gün beynimiz işlevini tamamen kaybedecek. Bilincimiz de kapandığı için aslında öldüğümüzün farkında olmayacağız.
Death is like stupidity, it's only painful for others.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam asıl soru neden varız değilmi :))
Hayatımın en güzel 2 saatiydi.
-
Anestezi basit bir deneyim
Bende ilk defa yakın bir zamanda oldum ama sizinki gibi hissetmedim. Normal uyku gibiydi. Ama aniden uyanmıyorsun, çok yavaş yavaş uyanıyorsun. Belki bir gün gibi bir sürede kendine geliyorsun.
Gece uyurken de bana göz açıp kapayıncaya kadar gibi gelmiyor.
Uyku gibi gelmişti bana.
Hoşuma gitmişti benim. Uyanırken film kesiti gibi sedye ile taşındığım hatırlıyorum sonra birden odadayım falan
Aslında yoğun acı yasayan insanlari boyle bayiltmak lazım
Osho mesela sevgilisi ölen müridini 3 gun uyutmustu böyle
Bazen zihin kirilma noktalarini zorluyor o an basacaksin abi ilaci hayat artik o kadar manyadi ki
Son 1 ayda 1800un üzerinde kisi intihar etmis japonyada gunda 60tan fazla kisi yani
Daha bi suru hayatta kalip aci cekenler var
Bazen en guzeli temiz bir bilincsizlik kisa bir ölüm
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiç girmedigim için bilmiyrum ilginç
Propofol sana baya iyi gelmiş
Benim için okadar kısa süren birşey gibi gelmedi çünkü tam olarak bayılasaya kadar cerrah takımının konuşmalarını ve bıçak çıkarışlarını duydum birkaç dk ondan sonra daldım.
Çıktıkdan sonra tüm bıçak darbelerini sonradan hissediğin için ne kadar zaman geçtiğini daha iyi anlıyorsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Ekim 2020; 18:21:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bilinç kapanıyor, o yüzden bilinç tekrar açılana kadar geçen zamanı hissetmiyorsun.
Bir gün beynimiz işlevini tamamen kaybedecek. Bilincimiz de kapandığı için aslında öldüğümüzün farkında olmayacağız. Death is like stupidity, it's only painful for others. |
Allah katında öğreneceğiz
|
Aynısını yaşadım 3-2-1.. derken gözler gitti sonra sanki direk başka bir yerde uyandım, geçen süreyi hiç hissetmedim/hatırlamıyorum. çok garip bişey.
|
Hocam asıl soru neden varız değilmi :)) |
arkadaşın dediğini veya demek istediğini çok iyi anlıyorum. bilinç - zaman algısı.
anestezi dediği gibi enteresan bişeydir. 10 saat Allah korusun ameliyat da kalsanız uyandığıniz zaman size 30 saniye 1 dakika geçmiş gibi gelir. gözler açılır açılmaz ameliyatlı bölgenin ağrısı yavaş yavaş artan bir dozda gelmeye başlar. "daha 10 saniye önce hiçbirşey hissetmiyordum? " dersin. uyuduğunuz zaman, zaman çok hızlı akar buna dikkat eden oldu mu? çünkü senin için zaman uyuduğun an durmuştur. bir anlamı, manası kalmamıştır. uyanınca yeniden devam eder. aylar önce bir konuya yazmıştım binlerce yıl önce dünyadan göçmüş birisini bugün uyansa ona 1 dakika gibi gelecektir. eğer bu dünyanın bir sonu varsa ki var, bir zamanlar yaşamış herkes bu mantığa göre sadece birkaç saniye beklemiş gibi hissedecek. zaman kesinlikle bilinç ile var olan bir madde. (madde evet) |
Propofol anestezisi. Müthiş bir anestetik. Anesteziyi başlatmak için kullanılan anestetikler içinde yan etkisi en az, en hızlı uyutan, en hızlı ve berrak uyanma sağlayanı. Bilinç kaybı size 10 saniye gibi gelse de aslında bi 10-15 saniye daha konuşmaya devam ediyosunuz ama sonradan hatırlamıyosunuz. Bu videoda süt gibi beyaz olan propofol. Çocuk o son hızlı enjeksiyondan sonra nefes almayı bıraktı. Anesteziyolojist ambu ile ciğerleri oksijenle doldurarak satürasyonun düşmesini engelliyor. Michael Jackson böyle öldü işte. doktoru 50 mg propofolu hızlı bir şekilde enjekte edip odadan çıktı. Michael nefes almayı bıraktı ve öldü. Çok agresif bir insomniası vardı. Sadece propofol ile uyuyabiliyordu. Çok ileri seviyede berbat bir insomnia yani. Propofol uykusu çok tatlı ve doyurucu bir uykudur. Özellikle anesteziyolojistlerden uzun nöbetlerden sonra 5-10 dakikalık bir şekerleme için kullananlar var. Zaten çok hemşire ve doktor dinlenme odasında öldü bu yüzden. Yalnız uykusu hakikatten çok doyurucu ve dinlendiricidir. 5-10 dakika uyursunuz ama 8 saat uyumuşsunuz gibi gelir :) Michael boşuna evi propofolla doldurmadı. |
Benzer içerikler
- eczacılık neden 5 yıl
- facebook profil resmi büyütme
- küçük çatlak kaç günde iyileşir
- geniş aile nerede çekildi
- halı saha takım isimleri
- moonwalkers ayakkabı
- penis nakli
- havadan su üreten cihaz
- prompt mühendisliği
- ets2 türkiye haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X