Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: eseshakan Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.867
Cevap
559
Favori
1.868.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
94. Sırada  bugün en iyi #18
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında lg tvmde smart tv özelliği var. Hem lg nin mağazasında doğru düzgün uygulama yok(örn ulusal kanalları izleyecek uygulamalar) hem de web tarayıcısını kasmadan kullanamıyorum. Netflix ihtiyacını oradan karşılayabilirim diye düşünüyorum. Mecool KM2 nın türkiyede satışı yok sanırım daha.

LG deki NETFLIX iş görür. KM2 almaya gerek kalmıyor.

Aliexpress ya da Banggood dan A95X F4 modelini almaya bakın.

Yurtiçinden Alpsmart, Hiremco ya da Dreamstar ın X3 uzantılı 4/32 özellikli modellerini

inceleyin.

Orijinalden alıntı: dehsetbisey

Aslında lg tvmde smart tv özelliği var. Hem lg nin mağazasında doğru düzgün uygulama yok(örn ulusal kanalları izleyecek uygulamalar) hem de web tarayıcısını kasmadan kullanamıyorum. Netflix ihtiyacını oradan karşılayabilirim diye düşünüyorum. Mecool KM2 nın türkiyede satışı yok sanırım daha.

Soyle bir durum var. Sikayetvar a lg netflix vs. Yazarsaniz kimi cihazlarinda netflix desteginin cekildigi zamanla cesitli sorunlar yasandigi gorulecek. Bu bekoda vd markalarda da oldu. Eger netflix tv uygulamasi ve yuksek cozunurluk onemli ise ve tvniz eski ise ilerisi icin netflix sertifikasi olan cihaz almak daha mantikli olur kanaatindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Az bir araştırma ile aradığım özellikler için güçlü bir cihaza gerek olmadığına karar verdim. Ayrıca sertifikalı cihazların arayüzleri ve stabilitesi daha çok hoşuma gitti. 2. El uygun bir fiyata mi box s 4k aldım. Memnun kalmazsam bahsi geçen cihazlara bakabilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • miki kullanıcısına yanıt
    PTT de görülen son durum A95X F4 için, ödemeyi getiren elemanamı yapıyoruz? Android Tv Box için tavsiye.

• evet, ptt getirecek, hayırlı olsun Android Tv Box için tavsiye. 

13.40 daki video 30 saniye. 28 saniyesi takılıyor.

• 75 TL vergi hiç birşey değil.

Geçenlerde aliexpress gece yarısı kampanya yaptı. Minik anahtarlık cep çakısı beğendim. 5 dolar'a satın aldım.

Mini anahtarlık çakı .. ; 42 TL

Vergi + sunum ücreti ; 39 TL

Yani 42 TL'lik ürüne, 39 TL vergi ödedim.

Anladığım kadarıyla, gümrük memuru benim ürüne 20 dolar değer takdiri üzerinden vergi hesap etmiş. Olsun, devlet sağolsun.

Yani gümrük işinde her türlü sürpriz olabiliyor. Ürün minik te olsa, incelemeye girebiliyor.

Kısaca; şansa kalmış. Ne çıkarsa bahtınıza.

100 - 500 - 1.000 TL vergi helâli hoş olsun.
    Vergiler bize hizmet olarak dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saint Ralph -- 21 Mayıs 2021; 15:26:4 >

• miki kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, ama hala videonu bekliyorum üstad

• Bir de yurtdışından ürün satın almanın en büyük güzelliği; tam olarak aradığın ya da alacağın ürün ne ise, o ürüne sahip olabilmektir.

Alüminyum balkon korkuluğuna alüminyum kelepçe ile bir anten bağlama gibi bir çaba içine girdim. Yurtiçinden istediğim gibi alüminyum kelepçe bulamadım. Yurtdışını epeyce araştırdım. Aliexpress'ten tam aradığım gibi kelepçeleri satın aldım. Neden alüminyum? Balkon dış ortam olduğu için metal kelepçeler boyansa bile, bir süre sonra paslanıyor ve balkon mermerinin üzerine akıp, pas lekesi yapıyor. Pas lekesinden nefret ederim. Sırf pas yapmasın diye, evde vileda, paspas vs ne varsa hepsinin sap kısmı tahta sopa olarak satın aldım.

Ben biraz yapı olarak, "yap - unut" mantaliteye sahip biri olduğum için, evde bazı çözümleri köklü halletmeye çalışırım.

Hasılı; yurtdışından ürün getirtme imkanımız olmasaydı, tam olarak aradığımız işleve sahip ürünü elde etmek için, sanayi köşelerinde dükkan dükkan usta arayacaktık. Allah devletimize zeval vermesin. Vergisini ödeyerek olsa bile, bize bu imkanı sağladığı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos66

Teşekkürler, ama hala videonu bekliyorum üstad

henüz test edemedim kutu açılış videosunu hazırladım, testleri yarın akşam çekerim, tabii internet çalışırsa ve elektrikler kesilmezse (bu ara , çok fazla arızaya geçiyor, hatta şu anda telefonu modem olarak kullanıyorum)

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

Bir insan güzel yaptığı şeylerin içine anca bu kadar eder.

Burada bir çok insana büyük bir nezaketle, sabırla, üşenmeden yardım ediyorsun cevaplar veriyorsun.

Konuyu ve seni hayranlıkla takip ediyorum, taktir ediyorum.

Ama bazen egolarına yenik düşüyorsun, artık alıştım.

Yeni biri eli-yüzü düzgün bir şeyler anlattığında, heh şimdi kavga çıkacak diye beklemeye başlıyorum.

"Ağanın pokunun üstüne pok ulur mu laa" adeta hayat buluyor.

Bu Arkadaş ne demişte olay buraya geldi diye merak ettim.

Alıntıladığın mesaja baktım, alıntılanları gösteri tıklayarak ilk mesaja ulaştım. Arkadaş bildiği bilgileri çok güzel aktarmış.

Ben beğendim yazdığı yazıyı, konuyu bilmiyor olabilirim öğreniyorum, daha çok öğrenecek şey var ortada. Anlamamış olabilirim tüm bilgileri tartacağım doğruyu anlamaya çalışacağım.

Doğru ve yararlı bulduğum yazıları her kim yazmışsa beğenmeye devam edeceğim.

Sağlıcakla...

Ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Ben de bir sene önce tv box almak için bu foruma girdim. " SEN TV BOX KULLANAMAZSIN " tavrıyla karşılaşınca özelden ( Serkan Beyin) önerilen bir cihazı aldım. Öyle tv box kullanmanın çok da büyük bir olay olmadığını bir ayda keşfedince insanların ne kadar boş hava yaptığını da görmüş oldum.

Bu en iyi ben bilirim anlayışı yüzünden bir çok kez ben de önerilenin tam tersini yaptım, hiç pişmanlık da yaşamadım. Bir konuda iyi olunca insan her konunun piri olduğunu sanmaya başlıyor ve birçok konuda kendisinden çok daha fazla bilgisi olan insanlara bile bir konuda bilgisi yok diye tepeden bakıp her konuda ahkam kesmeye başlıyor ki, bu tüm bildiklerini çöp yapmaya yetiyor da artıyor.

Sırf bu yüzden sadece okuyor ama fikir belirtmiyorum.

Oysa forumlar paylaştıkça çoğalan bilgilerin ve doğru bilgilendirilen insanların durağı olmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 21 Mayıs 2021; 4:39:36 >

• Merhabalar

Scrool.com.tr adlı Youtube kanalında Kaan Bey'in hazırladığı videoları izleyerek Hiremco Nitro X3+ almaya karar verdim ve indirim ile birlikte 525 TL'ye cihazı satın aldım. Hiremco firması artık Nitro X3+ ve Enjoy+ modellerini üretmiyor, X2, X4 ve X6 adında lisanslı ama port android sistemli cihazlar üretiyor.

Hiremconun eski serilerinde (Nitro X3+ ve Enjoy+) Amlogic S905X3 işlemci kullanırken yeni serilerinde daha düşük performanslı (X2, X4 ve X6) Allwinner H616 işlemci kullanıyor.

Cihaz elime ulaştığında satıcının Hiremco Nitro X3+ yerine Hiremco X4 göndermiş olduğunu gördüm.

Hiremco X4'ün güncel fiyatı 700 TL şimdi ürünü iade etmek istiyorum ama artık 550 TL civarına istediğim ürünü bulamayacağım.

Lisanslı uygulamaları önemsemediğim için (Netflix gibi) daha çok performanslı ürün arıyorum. Yurtdışından aynı fiyat bandında A95X F4 isimli Amlogic S905X4 işlemcili ürünüde inceliyorum.

Sizce ne yapmalıyım, tavsiyenizi istiyorum.

1 - Gönderilen Hiremco X4'ü iade etmeyip kullanayım mı?

2 - Gönderilen Hiremco X4'ü iade edip A95X F4'ü alayım mı, A95X F4'ü tavsiye eder misiniz veya yurtdışından tavsiye ettiğiniz 550 TL civarı başka ürün var mı?

Not: İncelediğim cihazları 4 GB Ram / 32-64 GB Rom ve Amlogic S905X3 - S905X4 işlemcili cihazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gakgosh -- 21 Mayıs 2021; 16:4:43 >

• Herkese merhabalar, stick bir cihaz almayı düşünüyorum hatta Mi TV Stick alacakken internetten ve YouTube'tan araştırma yaparak vazgeçtim (1GB ram olması, ısınması ve basit işlerde bile performans düşüklüğü yaşatması sebebiyle). Mecool'un KD1 modelli bir ürünü olduğunu gördüm ve beğendim. Sorularım şunlar bilen arkadaşlarımız varsa ve cevaplandırsa sevinirim.

1) Netflix ile ilgili Full HD olsun gibi bir talebim yok ama Google L1 Sertifikasına sahip olduğu için apk yükleyerek Full HD olarak izleyebiliyormuşuz. Bu apk'ları nereden ediniyoruz paylaşıldığı bir platform var mı internet ortamında?

2) Yazımın başında da söylediğim gibi Stick bir cihaz istediğimi söylemiştim bunun sebebi de görüntü olarak TV haricinde bir şey olmasını istemediğimden ve YouTube, Netflix, IP TV gibi basit işler için kullanacağım ve oyun falan oynamıyorum. Bununla alakalı olarak HDMI CEC diye bir özellik olduğunu duydum. Yani tek kumanda ile HDMI üzerinden bağladığımız cihazı kontrol edebiliyormuşuz. Mecool KD1 HDMI CEC destekli olarak gördüm ve Televizyonumda bu özelliği destekliyor (Samsung 46F8000) TV kumandasıyla TV Box'ı kontrol edebileceğim değil mi sorunsuzca?

3) Google L1 Sertifikasının geçerlilik tarihi gibi bir husus var mı yoksa sınırsız bir sertifika mıdır? Halihazırda Android 10 (güncellenmezse) kullanan bir TV Box (Mecool KD1) kaç sene kullanılabilir sorunsuzca? Sorunsuzdan kastım kaç sene YouTube desteği devam eder? Kaç sene Netflix desteği devam eder? Açıkçası android geliştirme açısından zengin bir işletim sistemi olduğundan kısa süreceğini zannetmiyorum ama yine de siz bilgili arkadaşlara danışmak istedim.

4) Sertifikalı TV Box'lara yapılan Android güncellemelerini üretici firma (Mecool) mu yapıyor yoksa Google mı sağlıyor yazılımı tamamen. Güncelleme desteğiyle ilgili bir bilgi ya da öngörü oluyor mu Google Sertifikalı TV Box'lar için.

Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim ve konuyu takip ediyor olacağım. Herkese sağlıklı günler dilerim.

• Saint Ralph S kullanıcısına yanıt

Tamamen benden kaynaklı bir durum, video bitiyordu durdurmak istedim :)

Videoyu çekerken diğer videoda da herhangi bir takılma yoktu .

Sony tv android sistemi , şu ana kadar gördüğüm tümleşik tv lerdeki en iyi sistemdir.

Not: Aşı olduysanız geçmiş olsun, 2 gün kol ağrısı , 3. gün herşey normal.

hem opera hem de cihazın kendi browserında bu sorunu yaşıyorum. yukarıdaki sekme kutucuğuna uzun basılı tutunca kopyala-yapıştır-paylaş-tümünü seç seçeneği geliyor fakat sayfanın içinde aynı şeyi yapamıyorum. uzun basılı tuttuğumda herhangi bir şey olmuyor. bir metni seçebiliyorum fakat kopyalayamıyorum ya da sayfanın içindeki bir kutucuğa önceden kopyaladığım metni yapıştıramıyorum.

Yanıt için sağolun.

Oğlumu razı edersem alacağım.

2. Aşıyı oldum ama 1. aşıdan daha ağır geçiyor.

Birinci aşıda biraz sol kol ağrısı olmuştu, hepsi bu.

İkinci aşı ; sol kol, sağ kol, bacaklar, göğüs her yerim dökülüyor.

Bugün 4. gün.

Umarım 1 haftaya hepsi geçer.

Hastaneye gideyim diyorum kortizon veriliyor diye duydum, vazgeçtim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.