Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.870
Cevap
560
Favori
1.868.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 11531154115511561157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kol ağrısında; iğne kol kası içine yapıldığı için, iğnenin kasa girmesinden mütevellit oluşan küçük kas travması gibi düşünmek gerekmektedir. Yani zerk edilen aşı sıvısı ağrıya neden olmamaktadır.

Ben de Biontech oldum. Hiç bir belirti olmadı. Yalnızca 3 - 4 gün boyunca, sabah kahvaltılarında burnuma anlık hafif bozulmuş yumurta kokusu geldi.

Aşı olacaklara tavsiyem; aşı öncesi 2 gün ve aşı sonrası 2 gün uzun uzun uyumalarıdır.

Orijinalden alıntı: Saint Ralph

Yanıt için sağolun.

Oğlumu razı edersem alacağım.

2. Aşıyı oldum ama 1. aşıdan daha ağır geçiyor.

Birinci aşıda biraz sol kol ağrısı olmuştu, hepsi bu.

İkinci aşı ; sol kol, sağ kol, bacaklar, göğüs her yerim dökülüyor.

Bugün 4. gün.

Umarım 1 haftaya hepsi geçer.

Hastaneye gideyim diyorum kortizon veriliyor diye duydum, vazgeçtim.

Çok geçmiş olsun, hangi aşıyı olmuştunuz?

Benim diabetim olduğu için Biontech düşünüyorum ve solağım. Hastaneye arabayla gitmeyi düşünüyordum. Ancak aşı sonrası hem de sol kolda ağrı oluyorsa taksiyle gitmek daha doğru sanırım.

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Geçmiş olsun.

Kol ağrısında; iğne kol kası içine yapıldığı için, iğnenin kasa girmesinden mütevellit oluşan küçük kas travması gibi düşünmek gerekmektedir. Yani zerk edilen aşı sıvısı ağrıya neden olmamaktadır.

Ben de Biontech oldum. Hiç bir belirti olmadı. Yalnızca 3 - 4 gün boyunca, sabah kahvaltılarında burnuma anlık hafif bozulmuş yumurta kokusu geldi.

Aşı olacaklara tavsiyem; aşı öncesi 2 gün ve aşı sonrası 2 gün uzun uzun uyumalarıdır.

Ben de Biontech olacağım. Aşı öncesi 2 gün neden uzun uyuma tavsiye ediyorsunuz? Bir de Biontech ikinci doz oldunuz mu? İkinci doz sonrası ilk dozda olmayan farklı yan etkiler yaşayanlar olduğunu duydum.

Orijinalden alıntı: dasarum

Ben de Biontech olacağım. Aşı öncesi 2 gün neden uzun uyuma tavsiye ediyorsunuz? Bir de Biontech ikinci doz oldunuz mu? İkinci doz sonrası ilk dozda olmayan farklı yan etkiler yaşayanlar olduğunu duydum.

Alıntıları Göster

Bağışıklığı güçlü tutmak için uzun uyku tavsiye etmiştim. Malum bağışıklık düşünce, aşı ile beraber bünyeye bağlı bazı küçük komplikasyonlar çıkabilmektedir. Her bünye farklıdır. Yani uykuyu tedbir olarak düşünmek gerekir.

İki dozu da oldum. Hiç bir yan tesiri olmadı bende.

• aşının yapıldığı enjektörün ucunun, kasa dokunmasından mütevellit, kol ağrısı olur diye saçmalayanları kaale almayınız. bağışıklık sisteminin verdiği tepki ile ağrı hissettiğinizi biliniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İnsan vücuda dışarıdan yapılan her etki, az ya da çok travmaya neden olur. Kimisi, morarma yapar, kimisi şişme yapar, kimisi ise dokularda sertleşme yapar.

Belirtileri olarak ta; travma geçene kadar ağrıya neden olur.

Yapılan aşı, penisilin gibi yakıcılığı olan bir sıvı değildir. Yani bu aşı bir ilaç değildir.

Bilimsel konuşmayanları dikkate almayınız.

Son olarak ta; adam tam takıntılı yahu !!!

Bulduğu her ortamdan sataşma gayreti içerisine giriyor.

Hadi tv box konusu olsa, tamam diyeceğim de, bulduğu her fırsatta saldırmak için bahane arıyor.

Ki, iğnenin battığı yer travma yaratıyor. Bu ayan beyan belli. İstersen aynı iğneyi koluna batırıp, aşıyı zerk etmeden çıkar, aynı ağrıyı 2 gün boyunca yine hissedersin. çünkü travma oluşuyor.

amerika'nin sesi | voice of america - turkish
    mRNA Aşıları Lenf Bezi Üzerinden Uzun Süreli Koruma Sağlıyor
    https://www.amerikaninsesi.com/a/elci-rna-asilari-lenf-bezi-uzerinden-uzun-sureli-koruma-sagliyor-/5816553.html

dw.com
    Korona aşısının riskleri ve yan etkileri | DW | 06.01.2021
    https://www.dw.com/tr/korona-a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1n-riskleri-ve-yan-etkileri/a-56140550

https://www.diken.com.tr/tablo-biontech-asisinda-yasa-gore-yan-etkiler/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 22 Mayıs 2021; 14:10:19 >

• dışarıdan alınan (içerde fiyatlar kol gibi olduğu için) el kadar eğlencelik tv box'lardan alınan devasa vergileri savunan birinden , daha azını zaten beklemezdim. bir cihaz alıyorsun, bir cihaz parası da, üretiminden nakliyesine kadar gram katma değer üretmeyen akp'ye para ödüyorsun. ve bunu savunabilen biri var. bu cihazlarla ilgili en önemli konu bu.

Sağolun.

BionTech oldum.

Yan etkiler herkesde farklı oluyor.

İlk aşıda sol kolda hafif bir ağrı oldu. Kısa zamanda geçti.

İkinci aşıyı olur olmaz sol kolda ağrı hemen başladı.

Bahçede 30 dakika bekleme sürecinde göğüs'de baskı olmaya, kolda ağrı çoğalmaya, halsizlik vs.

İçimden hemen doktora mı çıksam ölürmüyüm, yoğun bakımlık olurmuyum düşünceleri geçti.

Birde kortizon veriliyor diye duydum vazgeçtim.

30 dakika doldu eşimle yürüyüşe çıktık.

Hiçbir şey de söylemiyorum telaş etmesin diye.

Baş dönmesi, mide bulantısı 'da eklenerek saatlerce yürüdük.

Eşime soruyorum onda kol ve bacak kas ağrıları dışında hiçbir şey yok.

Bana 2. Doz ağır geldi.

Bugün dördüncü gün.

Kendime 10 gün sınır koydum. Umarım iyileşirim.

Yazdığım gibi yan etkiler herkesde farklı.

Kusan bile var.

Yatan var.

En iyisi kendi aracınızla gitmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşıdan sonra eşimin kolunda kızarıklık oldu. Bende olmadı veya kısa sürede geçti.
    İğne, ilaç ağrısı duymadım.
    Duyulan ağrının sebebini 'de arkadaşlar açıklamış.
    Ben 'de ağır geçiyor, bir başkasında hafif, bir başkasında hiç bendeki bulgular olmuyor.

Ekleme :
    Ben aşı öncesi ve sonrası istirahat konusuna hiç uymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saint Ralph -- 22 Mayıs 2021; 15:44:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İlk aşıda kol ağrısından başka bir şey olmadı.

Alkol almamak lazımmış aşının gücünü azaltma ihtimali varmış, kesin bir bilgi değil ama zaten, hastalıkta aşı da çok yeni hiç bir şey kesin değil.

İkinci doz 20 Mayıs yine kolda ağrı oluştu.

Benim kronik Alerjik rinit durumum var ve tam vesimi temmuza kadar da devam eder.

İki aşıya da motorum ile gittim, ikici hastahane daha uzaktaydı ve havada sıcak değildi.

İki gün Alerjik rinitten kafamı kaldıramadım, bu aşının da yan etkisi olarak azdırdığı bir durum olabilir. Ben daha çok motorda rüzgar aldığımdan olduğunu düşündüm ki genelde bu dönemler motora bindiğimde böyle olurum. Ama aşının da etkisi olduğunu düşünmeye başladım.

Baş ağrısı benim için normal çünkü Rinit çok fazla sümük oluşturuyor ve kafamın içi doluyor ama aşınında buna katkı sağladığını düşünüyorum.

Okuduğum makaleler bunu destekliyor.

Özetlersek Her iki aşıda da Kol ağrısı bir gün oldu.

İlk aşıda ki halsizliğim yol yolculuğuna, ikici aşıdaki halsizliğimi hapşırma nöbetlerine bağladım.

Ama aşı kaynaklı da olma ihtimali var.

Benim açımdan Aşı süreci normal geçti, at izi iti izine karışmış olsa da :D

Bakalım gelecek ne gösterecek,

Herkese sağlıklı günler efenüm <3

• dasarum D kullanıcısına yanıt
    Ben 2.doz biontech oldum @serkangüzel in dediği gibi akşamüstü hafif kol ağrısı akabinde problem yok, aşı sonrasında araba kullanmada sorun olmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aşı konusunda yaşadıklarını, tecrübelerini paylaşan tüm üyelere teşekkürler. Çok yararlı bilgiler edindim.

Abartılı olmadığı müddetçe ben kendi adıma memnunum vergilerden... Sipariş verdiğim mini çakı geldi ;

Android Tv Box için tavsiye.

Aliexpress gece kampanyasında almıştım.

Çakı bedeli ; 42 TL

Vergiler .... ; 39 TL

Allah devlete zeval vermesin.

Orijinalden alıntı: gakgosh

Merhabalar

Scrool.com.tr adlı Youtube kanalında Kaan Bey'in hazırladığı videoları izleyerek Hiremco Nitro X3+ almaya karar verdim ve indirim ile birlikte 525 TL'ye cihazı satın aldım. Hiremco firması artık Nitro X3+ ve Enjoy+ modellerini üretmiyor, X2, X4 ve X6 adında lisanslı ama port android sistemli cihazlar üretiyor.

Hiremconun eski serilerinde (Nitro X3+ ve Enjoy+) Amlogic S905X3 işlemci kullanırken yeni serilerinde daha düşük performanslı (X2, X4 ve X6) Allwinner H616 işlemci kullanıyor.

Cihaz elime ulaştığında satıcının Hiremco Nitro X3+ yerine Hiremco X4 göndermiş olduğunu gördüm.

Hiremco X4'ün güncel fiyatı 700 TL şimdi ürünü iade etmek istiyorum ama artık 550 TL civarına istediğim ürünü bulamayacağım.

Lisanslı uygulamaları önemsemediğim için (Netflix gibi) daha çok performanslı ürün arıyorum. Yurtdışından aynı fiyat bandında A95X F4 isimli Amlogic S905X4 işlemcili ürünüde inceliyorum.

Sizce ne yapmalıyım, tavsiyenizi istiyorum.

1 - Gönderilen Hiremco X4'ü iade etmeyip kullanayım mı?

2 - Gönderilen Hiremco X4'ü iade edip A95X F4'ü alayım mı, A95X F4'ü tavsiye eder misiniz veya yurtdışından tavsiye ettiğiniz 550 TL civarı başka ürün var mı?

Not: İncelediğim cihazları 4 GB Ram / 32-64 GB Rom ve Amlogic S905X3 - S905X4 işlemcili cihazlar

Sayın üstadlarım;

Benim soruma da cevap verebilir misiniz?

@serkanguzel_

@GuGuuuK

@Limanyakan

• quote:

Orijinalden alıntı: gakgosh

Sayın üstadlarım;

Benim soruma da cevap verebilir misiniz?

@serkanguzel_

@GuGuuuK

@Limanyakan

Alıntıları Göster

Evet A95x F4 doğru seçim olur. Tabi bana göre...

• quote:

Orijinalden alıntı: GoGoBaBa

Bu mesaj silindi.

Ben duymadım. Zaten e-devlet'ten randevu alırken, ilk olduğunuz aşı ne ise, ikinci aşı seçimi olarak ta, otomatikman o aşı seçimine yönlendiriyor, web sayfası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 22 Mayıs 2021; 19:45:31 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    2 si birbirinden farklı aşı ve sistem zaten izin vermez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11531154115511561157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.