Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.870
Cevap
560
Favori
1.868.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 11541155115611571158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Techstorm i96 H616 / 4GB RAM Android10 Cihaz aldım Youtubeda bazı Bitrate yüksek Videoları Bırak 4k yı 2k bile oynatmıyor Örnek video (Canada in 8K ULTRA HD HDR)

Bluetooth desen açıp BT Kulaklık bağladımmı internet hızı %70 düşüyo Videolar donmaya başlıyor Mi stick tv de bile İstediğim BT kulaklıklığı bağlıyom wifi çok az düşüyo

Chrome(72. sürüm) güncellersem atmaya başlıyor Başka tarayıcıyı yüklüyorum Opera Firefox %125 ölçek yapıyor Sayfalarda satır taşması oluyor Alpsmart AS565-X3 de Sayfalar Normal %100

Oyunlarda s905x3 H616 ikiside G31 Grafik işlemci kullanıyo dead trigger 2 asphalt extreme Akıcılık aynı gibi Ancak Pupg gibi Cpu önemi artan oyunda H616 da Fps daha düşük s905x3e göre

H616 olan Hiremcoda böyle sorunlar varsa düşünme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gakgosh G kullanıcısına yanıt

çok detaylı bilgi veremem çünkü boxlara hakim değilim.

Android için Amlogic, Linux için RockChip öneririm.

Allwinner kesin pişmanlık olacaktır, kaçarı yok gibi.

Edit:

Üstat değilim, öğrenmeye aç bir öğrenciyim, ölene dekte öyle kalmaya niyetliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 22 Mayıs 2021; 23:0:40 >

@erennavas daha önce de yazdığım gibi youtube videolarında hiremco X serisi cihazlar için güzel yorumlar yapılmış. hiremco x serisinde yazılım optimize edilerek allwinner H616 nın eksikliğinin ve olumsuz yanlarının giderildiğini söylüyorlar. tabi ki elde ettikleri bu veriler uzun kullanım sonrası değil kısa süreli cihaz incelemelerinden sonra elde ettikleri çıkarımlar.

zaten benimde kafamı karıştıran allwinner h616 hakkında yapılan kullanıcı yorumları. çoğu kullanıcı h616 dan şikayetçi.

Sizlerin de tavsiyesiyle Hiremco X4 (4GB/32GB)'ün iade işlemini başlatıp A95X F4 (4GB/64GB) siparişi verdim.

https://tr.aliexpress.com/item/1005002492389937.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5b224c4dj0Ozsu kargo ücreti ve indirim ile birlikte 480 tl.

• ugur_Akd kullanıcısına yanıt

1 Google lisanslı cihazda Netflix 1080p ve 4k Lisansız cihazda Apk ile 480p

2 Oyun oynamasanda Web Tarayıcıda Chrome Opera dolaşayım Ordan bişey izleyim dersen 2 cihazda da Usb giriş yok Kablosuz Fare Mini Klavye UsbAlıcı takamassın Kendi kumandalarına kalırsın

3 Xiaomilerde Lisans sınırsız yanılmıyorsam Youtube lisans seçmiyor Her cihaz açar Lisans Netflix Amazon prime Uygulamaları için gerek Android 10 yeni Uygulamalar destek vermeyi kesmez senelerce

4 Güncelleme üretici ile ilgili Markasız cihaz Güncelleme falan vermez Xiaomi MECOOL Tanix Hiremco Dreamstar verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erennavas -- 23 Mayıs 2021; 2:6:3 >

Netflix önemli değilse Aynı paraya(Vergi az gelirse) çok daha Performanslı cihaz almışsınız Hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gakgosh G kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, güle güle kullan.

Resimlere baktım her tarafında havalandırma kanalları var, eski tasarımdan ders almışlar anlaşılan.

Orijinalden alıntı: dionysos66

75 TL gümrük çıktı bana

Vergi oldukça makul. Fakat yurtdışından almayı düşünenler 75 TL gibi düşük bir vergi çıkacağının beklentisi içinde olmamalı. Titiz bir gümrük memuru inceleyelip % 60-80 gibi vergi de çıkarabilir.

Bu karantina günlerinde insanlar evde otursun, canları sıkılmasın diye dijital platformlar illegal kullanıcıları engellemedi bazıları şifresiz yayınları ücretsiz açtı. Bazı oyun portalları da birkaç oyunu ücretsiz verdi.

Buradan hareketle devlet te halkı evde tutmak için bu medya oynatıcılardan ve çevre birimlerinden yüksek vergi almamalı.

İnsanların psikolojileri bozuldu. Uzmanların bunun virüsten daha tehlikeli olduğuna dair açıklamaları var.

Bir yandan geçim sıkıntısı diğer yandan psikolojik yetersizlik ve insanların bunu aşamaması şiddete ve cinayetlerin artmasına neden oldu. ne yazık ki bu konuda bir çözüm üretilemiyor, önlem alınamıyor.

Karantinada evlerde oyalanmak, zaman geçirmek, eğlenmek, öğrenmek için bu tv box ların nekadar işimize yaradığını bir düşünün Android Tv Box için tavsiye. . Bence uydu recever lardan bile daha çok işe yarıyorlar.

Birçoğunuzun haberi olmuştur.

epic games te 419 TL lik NBA 2K21 i 27 mayıs saat 18.00 a kadar ücretsiz kulanıma sundu.

Oyun güçlü bir donanım istiyor. PC niz de WIFI özelliği varsa tv ekranına yansıtabilirsiniz.

https://www.epicgames.com/store/tr/p/nba-2k21

-------------------------------------------------------

A95X F4 için aşırı yük altındayken AIDA 64 ten thermal değerlerine bakabilirsek çok iyi olacak.

Cihazın ısısı tolere edilebilir durumda mı bir bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: erennavas

1 Google lisanslı cihazda Netflix 1080p ve 4k Lisansız cihazda Apk ile 480p

2 Oyun oynamasanda Web Tarayıcıda Chrome Opera dolaşayım Ordan bişey izleyim dersen 2 cihazda da Usb giriş yok Kablosuz Fare Mini Klavye UsbAlıcı takamassın Kendi kumandalarına kalırsın

3 Xiaomilerde Lisans sınırsız yanılmıyorsam Youtube lisans seçmiyor Her cihaz açar Lisans Netflix Amazon prime Uygulamaları için gerek Android 10 yeni Uygulamalar destek vermeyi kesmez senelerce

4 Güncelleme üretici ile ilgili Markasız cihaz Güncelleme falan vermez Xiaomi MECOOL Tanix Hiremco Dreamstar verir

Genellemeler bizi doğrulara görtürmüyor.

1 Apk ile 540p ye kadar kalite alınabiliyor. HD ye yakın bir çözünürlük.

2 MiBox S 'e çoklayıcılar ile hemen hemen herşey yüklenebiliyor. HDD takılabiliyor.

MiStic te OTG yok. WIFI üzerinden Choreme dahil tarayıcılar yüklenebiliyor.

MiStic biraz daha stream odaklı.

3 Bütün cihazlar Youtube ı 4K çözünürlük te açamıyor. Kaliteli olanlar açabiliyor.

Yine bir ayrıntı olarak kaliteli bir ürün olan Apple Tv nini 2021 modeli hariç önceki nesilleri

Youtube ı sadece 1080p de açabiliyor.

4 Yama şeklinde güncelleme verenler oldu. Sürüm güncellemesi amlogic donanımda biraz sıkıntılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1234Rambo

cehalet fena, farkında olmamak daha fena.

https://www.amerikaninsesi.com/a/elci-rna-asilari-lenf-bezi-uzerinden-uzun-sureli-koruma-sagliyor-/5816553.html

https://www.dw.com/tr/korona-a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1n-riskleri-ve-yan-etkileri/a-56140550

https://www.diken.com.tr/tablo-biontech-asisinda-yasa-gore-yan-etkiler/

Atışmayalım, takışmayalım birbirimize ithamda bulunmayalım.

Linkler oldukça çok faydalı.

Dün akşam itibariyle nüfusun %32 si aşılandı. Toplum bağışıklığı için gereken %75 in çok altında.

Aşı karşıtı olanlar, aşı yaptırmak istemeyenler var.

İkinci linkteki dw türkçe den;

Robert-Koch Enstitüsü'ne bağlı Daimi Aşı Komisyonu üyesi Christian Bogdan'ın verdiği bilgilere göre aşı yaptırma kararı genel anlamıyla risk-fayda analizine dayanıyor. Alman haber ajansına değerlendirmede bulunan uzman, "Koronavirüse yakalandığı takdirde ölüm riski yüzde 20 olan yaşlı bir kişi aşı olduğu takdirde ciddi yan etkinin ortaya çıkması riski 50 binde 1 ise bu riski göze almak gerekir” dedi.

Biontech/Pfizer aşısı;

diken den alıntı:

Kimlere uygulanmayacak?

Aktif Covid-19 hastasına, son 180 gün içinde testi pozitif çıkanlara, son 10 gün içinde temaslı hale gelmişlere, aşı içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı anafilaksi (ciddi, hayati tehlike potansiyeli taşıyan alerjik reaksiyon) öyküsü bulunan kişilere aşı yapılmayacak (İlk dozdan sonra anafilaksi oluşan kişilere ikinci dozun uygulanmayacak.)

En riskli aşı İngiliz-İsveç ortak yapımı astrazeneca o da ülkemizde kullanılmıyor.

Bugünkü haberlere bakmışsınızdır. Hindistanda covid ile ilgili olarak kara mantar hastalığı

ortaya çıktığı ve hastaların tek ya da iki gözünün oyulduğu yazıyor.

Görünen o ki geçen yaz olduğu gibi yaz aylarında vaka sayıları düşüşe geçecek fakat aşı olmayanlar için farklı mutasyonlarla sonbahar çok riskli olacak.

Sağlık Bakanı Koca nın açıklamasına göre nüfusun 3 katı kadarlık doz için anlaşma imzalandı.

Biontech in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin'in 3. doz aşının da vurulması gerektiğini açıkladı.

https://www.hurriyet.com.tr/galeri-3-doz-asi-ne-zaman-yapilacak-bilim-kurulunda-prof-dr-ugur-sahinden-aciklama-41815033/1

• quote:

Orijinalden alıntı: sroad

mouse ile kullandığım a95x f3 tv boxta browserda kopyalama-yapıştırma yapmak istediğim zaman uzun basılı tuttuğumda açılması gereken pencere açılmıyor. bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

hem opera hem de cihazın kendi browserında bu sorunu yaşıyorum. yukarıdaki sekme kutucuğuna uzun basılı tutunca kopyala-yapıştır-paylaş-tümünü seç seçeneği geliyor fakat sayfanın içinde aynı şeyi yapamıyorum. uzun basılı tuttuğumda herhangi bir şey olmuyor. bir metni seçebiliyorum fakat kopyalayamıyorum ya da sayfanın içindeki bir kutucuğa önceden kopyaladığım metni yapıştıramıyorum.

Sadece arama kutucunun içine kopyala yapıştır yapılabiliyor.

PC lerdeki gibi sayfa içinde ne yazık ki kopyala yapıştır yapılamıyor.

Orijinalden alıntı: ugur_Akd

Herkese merhabalar, stick bir cihaz almayı düşünüyorum hatta Mi TV Stick alacakken internetten ve YouTube'tan araştırma yaparak vazgeçtim (1GB ram olması, ısınması ve basit işlerde bile performans düşüklüğü yaşatması sebebiyle). Mecool'un KD1 modelli bir ürünü olduğunu gördüm ve beğendim. Sorularım şunlar bilen arkadaşlarımız varsa ve cevaplandırsa sevinirim.

1) Netflix ile ilgili Full HD olsun gibi bir talebim yok ama Google L1 Sertifikasına sahip olduğu için apk yükleyerek Full HD olarak izleyebiliyormuşuz. Bu apk'ları nereden ediniyoruz paylaşıldığı bir platform var mı internet ortamında?

2) Yazımın başında da söylediğim gibi Stick bir cihaz istediğimi söylemiştim bunun sebebi de görüntü olarak TV haricinde bir şey olmasını istemediğimden ve YouTube, Netflix, IP TV gibi basit işler için kullanacağım ve oyun falan oynamıyorum. Bununla alakalı olarak HDMI CEC diye bir özellik olduğunu duydum. Yani tek kumanda ile HDMI üzerinden bağladığımız cihazı kontrol edebiliyormuşuz. Mecool KD1 HDMI CEC destekli olarak gördüm ve Televizyonumda bu özelliği destekliyor (Samsung 46F8000) TV kumandasıyla TV Box'ı kontrol edebileceğim değil mi sorunsuzca?

3) Google L1 Sertifikasının geçerlilik tarihi gibi bir husus var mı yoksa sınırsız bir sertifika mıdır? Halihazırda Android 10 (güncellenmezse) kullanan bir TV Box (Mecool KD1) kaç sene kullanılabilir sorunsuzca? Sorunsuzdan kastım kaç sene YouTube desteği devam eder? Kaç sene Netflix desteği devam eder? Açıkçası android geliştirme açısından zengin bir işletim sistemi olduğundan kısa süreceğini zannetmiyorum ama yine de siz bilgili arkadaşlara danışmak istedim.

4) Sertifikalı TV Box'lara yapılan Android güncellemelerini üretici firma (Mecool) mu yapıyor yoksa Google mı sağlıyor yazılımı tamamen. Güncelleme desteğiyle ilgili bir bilgi ya da öngörü oluyor mu Google Sertifikalı TV Box'lar için.

Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim ve konuyu takip ediyor olacağım. Herkese sağlıklı günler dilerim.

1) NETFLIX sertifikası olmadığı için NETFLIX FHD kalıcı olmaz. Bugüne kadar hep engelleme geldi.

aptoide de 540p lik NETFLIX uygulaması var. 1080p için tarayıcıdan bulup yüklemek gerekiyor.

2) Öğretilebilir kumandalar tanıtılınca tek kumanda ile ses sitemi de dahil komple tek kumanda ile yönetilebiliyor. HDMI CEC sekmeleri buna göre ayarlı olmalı.

3) Widevine L1 in geçerlilik süresi ya da bir zaman sınırlaması yok. Fakat rom atılırken gereken önlem aşınmaz ise L1 kaybolabiliyor. Şuan And. 4.4 , And 5 sınırında . Sürümlerin eskimesi uzun bir süre alır yada devre dışı kalması kullanılan platforma göre değişir. Örneğin Tv+ and 5 altı desteklemez der.

4) Android sürümleri Google tarafından çıkarılır ve üreticiler bunu cihazlarına adapte etmeye çalışırlar.

Amlogic çipsetlerde sürüm güncellemesi 1 ya da en fazla 2 defa olur. Fakat bazı firmalar OTA ile yama şeklinde hata giderici ya da geliştirici yamalar gönderebiliyorlar. Mecool un ürün gamı çok çeşitlendiği için firmanın bu güncellemelerle ilgilenebileceğini çok ta düşünmüyorum.

mecool KD1 iyi bir seçim.

Alternatif olarak tam sertifikalı TiVo Stream 4K da olur.

Romu 8 Gb. Bunun dışında Gbit, MIMO özellikli WIFI si var.

Topiğinde sıfır ya da 2.el satanlar var.

• Merhaba arkadaşlar cahilliğimi bağışlayın, Hdr özelliği olmayan tv ye hdr özellikli tx box almanın bir anlamı var?

hocam bunun kopyala-yapıştır özelliğine sahip bir klavye uygulamasıyla çözülebileceğini düşünüyorum. biraz araştıracağım çözebilirsem paylaşırım.

Android Tv Box için tavsiye. . Araştırmaya değer.

Orijinalden alıntı: ironmangs

Merhaba arkadaşlar cahilliğimi bağışlayın, Hdr özelliği olmayan tv ye hdr özellikli tx box almanın bir anlamı var?

Bu kutuların hepsinde HDR özelliği var. Kalitelerine göre ;

HDR 10

HDR 10+

HDR pro

HLG

Dolby Vision gibi özelliklere sahip olabiliyorlar.

Yani box la birlikte hdr videoları hdr renk kalitesi ile izleyebilecek miyim? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmangs -- 23 Mayıs 2021; 19:17:39 >

Tv Box almayı düşünenler A95X F4 gibi F/P ürünlerini almakta geç kalmamalı.

Çipler Silusyum madeninden üretiliyor. Yarı iletken bu maden 3265 Derecede işlenebiliyor. Çip üretiminin 3 te 2 si Çin de yapılıyor ve çip sıkıntısı Çin deki kuraklığa bağlanıyor. Fakat bu durum sadece kuraklıkla ilgili değil. Son 15-20 yılda da kuraklıklar yaşandı.

Çip sıkıntısının yaşanmasındaki en büyük etken kripto madenciliği üretimi.

Ekran kartları ile yapılan bu üretim yüksek enerji tüketimine neden oluyor.

Bir yandan ekran kartlarına talep artarken diğer yandan elektrik üretimi ,

tüketimi karşılayamadı. Çin in Bitcoin ile alışverişi yasaklamasının nedeni bu aşırı enerji tüketimi olabilir.

1965 yılında Bursa da kurulan Ermaksan şirketi 7 yıllık araştırmadan sonra 2019 yılında ilk çipi üretmeyi başardı. ARGE çalışmalarına ağırlık veren şirket know-how oluşturarak montajdan daha ileri düzeyleri hedeflemekte.

Şirket ABD deki otomotiv firmalarına çip ihraç ediyor. Ermaksan gibi Durma ve Baykal makina da CNC teknolojileri ile ilgili olarak bu konudaki araştırmalarını sürdürmekte.

Naturel Enerjinin şirketi olan Kalyon , silis kumu ile saç teli kalınlığında ürettiği levhaları güneş panellerinde kullanıyor.

Güney Kore kendi kripto parasını oluşturmak için çalışmalara başladı.

Başka ülkeler de zamanla kripto paralarını devreye sokacaklar.

Çip krizinin 2022 de biteceği öngörülse de enerji tüketiminin karşılanamaması durumunda çip sıkıntısının devam edeceğini gösteriyor.

• ironmangs kullanıcısına yanıt

Evet. Bu kutular akıllı olmayan tv leri akıllandırıyor.

BT özelliği kazandırdığı gibi HDR özelliğini de kazandırıyor.

Kaliteli görüntü alınabilmesi için tv nin görüntü ayarlarıyla optimize etmek gerekiyor.

• çok teşekkür ederim hocam çok sağ olun. Linkteki cihazı düşünüyorum ne dersiniz? 4k netflix vs için. Bir de butür cihazlar tv nin usb girişine bağlanan raşınabilir hard diskleri sorunsuz görüyor değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmangs -- 23 Mayıs 2021; 20:16:31 >

• 
Sayfa: önceki 11541155115611571158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.