Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.776
Cevap
555
Favori
1.821.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11451146114711481149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Yukarida da dedigim gibi uydu alici mevzusu bitmek uzere, hatta nerdeyse bittigini turkey****m vs deki yada yabanci uydu sitelerindeki yogunluk azalimindan gorebilirsiniz. VU zaten dedigim gibi donanim ve kaliteye onem veren marka.Kasa cok kaiteli arkaya fazlaca tuner takabiliyorsun kanal gecis hizi en.hizli.cihaz ondeki Lcd ekrani vs fark yaratiyor ayni anda 8 farkli kanal uzerinden islem vs yapiyorsun. Dream ise cihazi iyice kuculttu ve tv box oldu neredeyse. Ha bana kalsa vu yada dream ede suanki duruma gore 5000 uzeri para vermek mantikli degil. Varsa 2 metrelik motorlu canagin verilir bu paralar ama internet hizlarinin artmasi ile uydu olayi bitti. Misal evde uydu alicilar yatiyor tv sehpasinda. Tv seyredilecekse zaten tv nin uydu alicisi yeterli oluyor. Gunun yuzde 95 i tv box netflix e bakiliyor. Sahsen su zamandan sonra bir daha uydu alici almam, tvlerdede uydu standart oldu. Tabi su hususuda belirtmek gerekirse iptvlerde hala uydu kalitesine erisilemedi. Bu hususda bence bilincli yapiliyor.

Alıntıları Göster

Tuner çeşitliliği fazlasıyla dreambox'larda da var.

Kanal geçişinde hızı işlemci belirliyor. Şu an en hızlı işlemciler one ve two modelinde olduğu içün, en hızlı cihazlar da bu iki model olmaktadır.

Cihazın kasasını, display'ini fiyakalı yapmakla o cihaz kaliteli olmaz. Ama salon cihazı olur. Vu+ bu yönüyle salon cihazına benzemektedir.

Valla ben rahat edemedim paraya kıydım aldım. İyi ki almışım. Ağırlıklı olarak tv yayını izlediğim için, benim için uydu alıcı hala vazgeçilmez. Yanı net, berrak yayın izlemek ve cihazı konforlu kullanmak için verilen paraya değiyor, bana göre...

Mecool km6 deluxe cihazla ara sıra kaliteli filmleri indirip izliyorum. Youtube'dan dizilerimi takip ediyorum. Başka da birşey yapmıyorum.

Hasılı kelam; uydu alıcı olsun, tv box olsun, benim için hız, konfor ve pratiklik vazgeçilmezdir. Öyle tv'nin uydu tuneriyle ya da tv'nin smart özellikleriyle yayın, film, youtube, netflix vs izlenmez, benim nazarımda... Kağnı gibi aygıtlarla izleme yapacağım derken insan filmden soğur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vu 4k se nin kanal gecislerinin daha hizli oldugunu ve goruntu kalitesinin daha iyi oldugunu ben soylemiyorum. Yabanci forumlarda bu durum belirtiliyor. Hatta dreamcilerin cogu 920 lerin goruntu kalitesinin dream two dan daha iyi oldugunu belirtiyorlar. Bundada broadcomun fark yarattigi ortada. S922 iyi islemci tv boxlar icin ama uydu alici isin icine girince broadcom tecrubesini gozardi edilemez. Vu 4k se uydu alici amacini on planda tutan malzeme kalitesi on planda bir cihaz, dream two ise tv box olmaya calisan bir cihaz huviyetinde. Yukarda dedigim gibi her ikisinede bu paralar verilmez, devirleri bitti.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt

Bende 1 tane 4tb, 2 tane 2 tb hdd mevcut. neredeyse hepsi de dolu sayılır. Hiçbiri adaptörlü değil. Sadece usb 3 ile bağlıyorum. Ama codec sıkıntısı yüzünden bir türlü istediğimi izleyemiyorum. Ne yaptıysam da tiezenli SAmsung qled TV me e codec ne de media player yükleyemedim.

Genel olarak arşivimi kullanıyorum, netflix ve amazon için kullanacağım. Ama Tv nin kendisi de amazon ve netflix için yeterli. Tv box ile izleyince görüntüm değişir mi bilmiyorum netflixde veya amazonda. Denemem lazım. Bir de şu AV1 desteğinin ne olduğunu anlayamadım.

NAS kosununda bilgi sahibiyseniz ve paylaşırsanız çok sevinirim. şöyle bi şey ki , eğer bir tane HDD bozulsa geri dönüşü çok zor. 10-12 senelik emek zayi olsun istemem açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Hayırlı Ramazanlar  .

Kendinden adaptörü yok ise 6 TB HDD yi çalıştırmak için 5v 2a adaptörlerle çalışan s905X3 çipsetli cihazlar yeterli olmaz.

s922X çipsetli KING ve Ugoos ta 12v 2a adaptör var ve güçlü cihazlar.

KING in yeni modeli WIFI 6 destekli.

Ugoos un da yazılım desteği kuvvetli.

Film tutkunları, arşivi olanlar genellikle NAS kuruyorlar. Bu da bir alternatif.

NETFLIX te olsun denilirse Botech Wzone olabilir. 12V 1a güç ile çalışıyor.

KING ya da Ugoos düşünülürse yanına sadece FHD destekli Mi Stick

ya da 4K NETFLIX i destekleyen MiBox , TiVo Stream 4K ya da Fire Stick 4K alınabilir.

Alıntıları Göster

Bende 1 tane 4tb, 2 tane 2 tb hdd mevcut. neredeyse hepsi de dolu sayılır. Hiçbiri adaptörlü değil. Sadece usb 3 ile bağlıyorum. Ama codec sıkıntısı yüzünden bir türlü istediğimi izleyemiyorum. Ne yaptıysam da tiezenli SAmsung qled TV me e codec ne de media player yükleyemedim.

Genel olarak arşivimi kullanıyorum, netflix ve amazon için kullanacağım. Ama Tv nin kendisi de amazon ve netflix için yeterli. Tv box ile izleyince görüntüm değişir mi bilmiyorum netflixde veya amazonda. Denemem lazım. Bir de şu AV1 desteğinin ne olduğunu anlayamadım.

NAS kosununda bilgi sahibiyseniz ve paylaşırsanız çok sevinirim. şöyle bi şey ki , eğer bir tane HDD bozulsa geri dönüşü çok zor. 10-12 senelik emek zayi olsun istemem açıkcası.

• Dreambox Two'dan bir önceki cihazım Dreambox 900uhd modeli idi. Görüntü kalitesi olarak, two modelinde; ölçekleme ( scaling ) daha başarılı, daha berrak, daha keskin ve daha derinlikli görüntü var. Bu arada Tv'im 2020 model lg 65" oled serisidir.

Yani uydu dünyasında hep basma kalıp söylemler hakim. Herkes birbirinden okuduğunu yazıyor. Ancak ben kullandığımı yazarım. Broadcom da arm kütüphanesini kullanıyor, amlogic'te arm kütüphanesini kullanıyor. Burada işi bitiren faktör, işlemcinin teknoloji düzeyidir. Yani nano mikron düzeyidir. Ne kadar az ısı demek, o kadar performans demektir. Ne kadar fazla sayıda donanım tabanlı kodlamaya destek demek, o kadar sıkıntısız işlem demektir. Görüleceği üzere bütün avantajlar s922x işlemciden yana... Bu tarihten sonra eski 28nm'luk broadcom işlemcilerin esamesi okunmaz.

Kanal değiştirme hızı olarak ta dreambox one/two ( s922x ) modeli lehine fark var.

Hasılı; s922x işlemcili DreamOS işletimli cihazlar çıktıktan sonra, e2 yazılımlı cihazlar takoz durumuna düşmüştür. Uydu ihtiisaslı forumlarda sabahtan akşama e2/broadcom işlemcili cihazların sorunlarını okuyoruz.

S922x işletimli one/two modelleri neredeyse boşta çalışıyor. O kadar rahat yani...

• Haleluyah kullanıcısına yanıt

AVR var mı?

• yalnızca 4k netflix, youtube, chrome kullanmak için bir ürün arıyorum mi box s'den daha ucuz bir alternatif var mı? Fiyat olarak ne kadar uygun o kadar iyi benim için 4k stream yapabildikten sonra.

• BeyazAfro kullanıcısına yanıt

En ucuzu o.

• MiboxS incelemelerinde, her güncellemede iyiye gideceği yerde sorun çıkaran hale geldiğini, videoların altındaki yorumlarda alanların pişman olduğunu gördüğüm için paraya kıyıp daha kaliteli birşey baktım. Chromecast Google TV (2020) veya Amazon Fire Stick arasında kaldım, ancak Firestickte bazı uygulamalarda uyumsuzluk ve play store olmaması nedeni ile Chromecasti seçtim çok memnunum.

Cihaz yağ gibi, minik kumandası kusursuz çalışıyor, Google Home uygulaması sayesinde IOS telefondan bile Youtube, Spotify'den casting yapılabiliyor. Android cihazlarda ise neredeyse tüm medya uygulamalarından casting, ses kontrol sorunsuz. BT kulaklık bağlanabiliyor. Normalde Wifi bağlantısı çok iyi ancak benim modem arka tarafta olduğu ve cihaz dolap içinde olduğundan çekim ve hız zayıf kaldığı için Type C USB ve Gigabit ethernet dongle alıp o sorunu da çözdüm. Cihazın her yanı kapalı olmasına rağmen çoğunlukla ılık, saatlerce çalışsa bile ancak hafif ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 8 Mayıs 2021; 15:58:9 >

• Haleluyah kullanıcısına yanıt

• miki kullanıcısına yanıt
    Benim son durum resimdeki gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt

bunu alacağına ryzen 2200g slim pc topla... android kısıtından da kurtul.

wireless touchpadli de mouse al mis gibi pc olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

TiVo nun en büyük sorunu uyumlu çoklayıcıyı bulabilmek.

Topiğinde de yazmıştım. TiVo da Type C yok USB C portu var.

Type C portu olsaydı buna ballandıra ballandıra ilanlarında vurgu yaparlardı.

En basit çözüm USB dongle ı olmayan bir BT mouse alıp BT üzerinden bağlanmak.

Alıntıları Göster

Yanıtın için teşekkürler. Box bluetooth 4.2'yi destekliyor. Hemen bir bluetooth mouse sipariş edip bağlantı sorunundan kurtulayım.

• dionysos66 kullanıcısına yanıt

Hadi hayırlısı , bekliyoruz, son aylarda bangood a bir haller oldu, lojistik işleri aksamaya başladı..

• dOmi D kullanıcısına yanıt

E ozaman hicbirimiz tv box ipad vs almayalim gidip pc alalim.

• Beelink Nas i merak edenler icin inceleme videosu, icinde fanida var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 9 Mayıs 2021; 0:2:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

E ozaman hicbirimiz tv box ipad vs almayalim gidip pc alalim.

alın... ipad ne alaka onu anlamadım yalnız, tv'ye takmalık multimedia çözüm ise konu tableti anlayamadım.

tv box muhabbeti 1000tl'yi geçerse bir anlamı kalmıyor, çok hoş mini pc dizersiniz htpc olarak geçer. apu sistem kurarsınız mini itx karta, güzel bir ince işlemci soğutucusu ile ses mes olmadan, ilerde eskimiş, güncelleme almış almamış derdi olmadan...

8 gb-16gb rom gibi komik saçma yer sıkıntınız olmadan ileriye dönük ram ssd nvme pompayabileceğiniz üstüne gta5 bile açan mini kasa kurun. ben şahsen daha mantıklı görüyorum. gördüğüm ram miktarları komedi 4gb ramli tv box bile bulmak imkansız gibi bir şey veya servet döküyorsunuz, 8gb ddr4 ram fiyatı 250tl... 256gb nvme disk 300tl istersen seneye 1tb yap, 32 gb ram yap yani önün de açık pc işinde.

emülatör kur playstationdan tut tüm oyunları oyna wireless bir kol al. gir steame cs go dota ageof her şeyi aç. anlamsız geliyor bana 2k'yı geçen tv box almak android ile.

netflix sertifikası yokmuş 4k açmamış dertleri yok.

splash player gibi donanımsal kare atlatmalı 120fps modlu oynatıcılar ile video da açabilirsiniz. şahsen ben splash pro ile izlediğim filmin keyfini başka bir yerde alamıyorum.

yani özetle ileriye dönük olmayan kapasite sorunları yaşatan, pc uygulamalarını açmayan android box'a 2000tl vermek yerine mini pc kurmayı düşünün derim.

ha 400-500tl'ye iş gören bir şey alırsınız mantıklı olur, o da artık çoğu tv'de netflix youtube vs var 500 liralık boxlarda 8gb rom var, instagram face kursan zaten 3-4gb yer kaplıyor karta da uygulama kurulmuyor o da ölü yatırım bence. bir 4k film kaliteli olanları 30-40gb yer kaplıyor mini pc'de torrente'de yatırırsın takarsın 1tb hdd.

benimki bir seçenek tabi para sizin dilediğinizi yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 9 Mayıs 2021; 0:57:17 >

Sizin önerebileceğiniz ''en en uygun fiyat'' ile tv box'dan aşağı kalmayacak htpc için:

Bileşenleri yazarmısınız rica etsem?

Fiyatları da olursa sevinirim.

Sağolun bilgi paylaşıldıkça değerlidir.

Not:Mümkünse test edilmiş ve sıkıntısız bir sistem olursa sevinirim, toplamayı düşünüyorum.

Netflix 4k , prime 4 k , yt 4k oynatsın takılma olmasın, ses önemli ve nas vs sistem kurmayacağım, ve kumanda da önemli tabii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 9 Mayıs 2021; 1:38:55 >
  • İzin arastirma sonucu beelink GT pro almaya karar verdim nasıl cihaz arkadaşlar.Türkiye fiyatı 1750 TL şuan..

Tamam o zaman hemen tvboxlarimizi elden cikaralim, pc toplayalim. Ipad mevzunuda o konudada bu ipad e vereceginiz paranin yarisina sunu yaparim bunu toplarim diyenler oldugu icin belirttim.

• 
Sayfa: önceki 11451146114711481149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.