A95X Max lar da biraz ısınma sorunu yaşandı. Bu tür delikler açmak ısıyı 10-15 derecelere kadar düşürüyor. |
Android Tv Box için tavsiye. (1133. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Şu bağlantıdaki mesajıma göz atabilirseniz, sürüm yükseltmeleri konusunda zımni çekincemi belirtmiştim zaten ;
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/148736423
Yani bu sürüm yükseltmesi konusu; botec firmasının çinliden aldığı söz üzerinden yürüyor sanırım. Botec'ten mal alıp satan esnaf tayfası da, yükseltme işinin borazancı başılığını yapıyor.
Zaten bu parlama işlerinin doğası böyledir. Malı çıkarırsın, abarttıkça abartırsın. Böylelikle bü tür mallara ihtiyacı olan tüketici kitlesini istekli kitle haline getirirsin. Belli bir kitle rakamına ulaşılabileceğinin ölçümü yapıldığında ise, malı çin'liye yaptırırsın. Çünkü markacı açısından bu cihazların tutundurulmuş bir fiyat düzeyi var. Yani kaçtan satacağını aşağı yukarı tahmin edersin.
Bu tür mallara gelince; önce Hiremco Impala piyasaya girdi. Bakıldı ki, ilane dilen fiyat seviyelerinde belli sayıda bir talep yakalandı. Üzerinden fazla bir zaman geçmeden Dreamstar A5 piyasaya sürüldü. Cihazın Impala'ya göre biraz daha artısı olduğu için 50 TL daha yüksek fiyatla piyasaya sürüldü.
Kullanıcı boyutunda ise, bu cihazlara, bu fiyat düzeylerinde para ödeyeceğim, bu parayı ödeyince netflix destekli cihaz alırım bari, mantığı ön plana çıktı. Bu mantık ön plana çıkınca, kullanıcıların konforlu kullanım istekleri de beraberinde geldi. Kullanıcı mi tv box alsa, kağnı gibi ağır, port yok, o yok bu yok, uğraş dur.
İşte netflix lisanslı ve konforlu bir şekilde kullanma isteği konusundaki ölçümlemeyi çekik gözlüler yaptığı için, bu cihaz tür cihazlara talep geleceğini biliyorlardı. Çekik gözlü tasarladı ve malı yaptı. Nasıl pazarlayacak ? Tek merkezden çin'den satsa, kullanıcılar çeşitli gerekçelerle satın almaya soğuk bakıyorlardı. Çekik gözlüler bunu da hesapladıkları için, malı talep edecek ülkelerde kendileriyle çalışabilecek iş ortakları aracılığı ile markacı firmalar bularak, ürünlerini satma becerisi gösterdiler.
Hasılı kelam; konuyu tekrar sürüm yükseltme konusuna getirecek olursak; çinlinin sözü belki sürüm güncelleme üzerinedir. Ama söz çinden çıkıp, bize ulaşana kadar abartılması muhtemel olduğu için, sürüm yükseltilmesi olarak lanse edilmeye başlandı. Forumlardaki üyeler aracılığıyla, and12, and13 diye yazılmaya başlanmış.
Soz söz olarak ta kullanıcılara tavsiyem; madem tv box alacaksınız, en az harcama ile ürün satın alınız, diyebilirim.
Günümüzde yeni model çıkan cihaz sayısı, o denli arttı ki, bugün yeni model ile satın aldığımız cihazın, daha yılını tamamlamadan üzerine 2 model daha yenisi çıkıyor. Yani yıl tamamlanmadan elimizdeki cihaz demode cihaz haline geliyor. Dolayısıyla, bu denli çok çabuk yeni model cihazların piyasaya çıkarıldığı ortamda, sürüm yükseltmesi filan gibi ucu açık söylemler havada kalır.
Zaten çok yeni model donanım piyasaya çıktığı için, markacı firmalar, malı satmak yerine, malı belli bir süre ile kiralama yöntemlerini kullanma başladılar.
Alıntıları GösterÇekince belirtilmesinin farkındayım. Fakat bu durum farklı şekilde algılanabiliyor.
Özellikle bunun için vurgu yaptım.
Çinlilere güven olmaz. Sürüm güncellemesi ile sürüm yükseltmesi kavramlarında çeviri hatası da olabilir.
Alibaba da 1000 adetli alımlarda kutunun üzerine istenilen yazıyı yazıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BoDuR
H96 Rockchip cihaza ilk sahip olanlardan biriyim. Bilenler bilir. Fakat 2017'den beri online güncelleme malesef yapamıyorum. Bu durumda illa manuel mi yüklemeliyim? İnanılmaz memnunum ve risk almak da istemiyorum.O tarihte RK3399 çipsetli H96 max plus uzakdoğudan gelen en iyi kutu idi.
Bir sorun yok ise bence güncelleme yapmaya da gerek yok.
Yine de Freaktab ı takip edin.
https://forum.freaktab.com/forum/tv-player-support/rockchip-based-tv-players/rk3399-devices
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Benim açımdan hiç sorun değil. Netflix izleyecekler düşünsün.
Alıntıları GösterBenim açımdan da sorun değil. Geçmişte bu şekilde kutu alıp hayal kırıklığı yaşayanlar oldu.
Özellikle onlar için vurgu yapıyorum. Bu cihazları NETFLIX yüksek çözünürlük kalıcı olacak diye almasınlar.
-
barı kullanmaya ihtiyacım yok ama mouse kullanırken arada üstüne geliyorum o yüzden kapatmak istemiştim. büyük bir sorun değil. bildirimleri de tek tek elle kapattım gereksiz uyarı simgeleri de kalkmış oldu şimdilik iyi gibi.
a95x f3 air kullanıyorum fakat bluetooth sekmesine girince yalnızca cihazları tarama var. telefondaki gibi değil bluetoothu sanırım ayrı bir cihaz bağlanmış gibi görüyor o yüzden kapatmayı bulamadım fakat uçak moduna alınca otomatik kapandı. sonra kablosuz interneti elle açarak sadece bluetoothu kapatmış oldum. daha pratik bir çözüm varsa öğrenmekten memnuniyet duyarım.
ayrıca cihazdaki google play store cihazı telefon olarak algıladığı için her şeyin telefon uygulamasını kuruyor. bunun bir çözümü var mıdır. bazen uygulamanın smart tv apk dosyalarını bulmak zor oluyor. örneğin blutv'nin play store'dan indirdiğim uygulamasında kumanda ile kullanmak mümkün değil. smart tv uyumlu apk dosyasını da bulamadım. turkcell tv+ için de aynı şey geçerli ama onun apk dosyasını buldum ve kumandayla sorunsuz kullanılabiliyor.
cihazı istediğimiz zaman telefon istediğimiz zaman tv olarak gösterbiliyor olsak sorun tamamen çözülecek.
-
Verizon ddr4 ise alacağım ama nereden alacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanÇekince belirtilmesinin farkındayım. Fakat bu durum farklı şekilde algılanabiliyor.
Özellikle bunun için vurgu yaptım.
Çinlilere güven olmaz. Sürüm güncellemesi ile sürüm yükseltmesi kavramlarında çeviri hatası da olabilir.
Alibaba da 1000 adetli alımlarda kutunun üzerine istenilen yazıyı yazıyorlar.
Alıntıları GösterÖzetle; android cihazlarda bu yazılım güncelleme ve yazılım yükseltme konusunu toparlarsak;
Yazılım konusu şöyle:
Cihazlardaki yazılım güncellemesi satıcı firmalara bağlıdır. Android kaynak kodları Google tarafından tamamen açılmamış olduğu için, satıcı/markacı firmalar, google bağlı çalışan android derleyiciler aracılığıyla ancak güncelleme desteği verebilmektedirler.
Çip üreticileri donanım sürücüleriyle, "android yazılım geliştirme kiti"ni satıcı firmalara gizlilik anlaşmasıyla vermesi nedeniyle, android işletimli cihazlara üçüncü şahısların yazılım güncellemesi sunması da imkansızdır.
Yani günün sonunda, sürüm içi android güncellemelerini google'a çalışan derleyiciler, markacı firmalara vermek zorundalar zaten... Markacının google ile olan münhasırlık ilişkileri, sürüm içi yazılımdaki düzeltmeler vs gibi nedenlerden dolayı...
Buraya kadar belirttiğim hususlar, güncellemeyle alakalı olanlardı. Bir de işin yazılım yükseltme boyutu var ki; burada markacılar burada google tamamen bağlılar. Ki, official sürüm yükseltmesi alan android cihaz duymadım bugüne kadar. Bilen varsa yazsın lütfen...
En güçlü desteğe sahip Ugoos ekibinin cihazları bile sürüm yükseltmesi yapamıyor.
Gelelim tekrar Botech Wzone cihaza... Botec firması çin'linin sözü ile 5 yıl yazılım desteği olacak diyor. Botec kiiimmm, çin'li kiiimmm... Forumlardaki satıcı tayfaları da bol keseden and12 alacak, and13 alacak diye sallayıp duruyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Saint RalphVerizon ddr4 ise alacağım ama nereden alacağım.
https://www.verizon.com/products/verizon-stream-tv-gen-2/#reviewsHeading linkteki kullanıcı yorumları bu cihazı kullandığımız için verizon bize para ödemeli diyor alanlar baya dertli anlayacağın.... google translate
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem.kolu -- 17 Nisan 2021; 18:33:36 >
-
Oğlana 100 euro vereyim çeviri için. 😂
Hemen Telegram ile bu bilgiyi paylaşalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1/ google lısanslı urun google yonetımındedır sız google un haberı olmadan kutuya . bıle koyamazsınız .(guncelleme anlasması yapılır bunu google ıle masyaa oturarak yapabılırsınız)
2/ netflıx lısansı netflıx sızı fırma olarak bır sevıyede gorurse alabılırsınız .
3/ cınden cıhaz uretıtrıp kendını nasa sanan fırmaların emarelerı ıle alakalı bır durum degıl bu
siz androıd uretıyorsanız ve google youtube netflıx lısanslarını barındırıyorsanız / bir cok level ı atlamıssınız demektır .
androıd cıhaz drm lısans var deyıp cınlının elıne mahkumsanız o uykusunu bolup lısnas key ı calıp guncellerse evt org gıbı davranan ama telefondan devsırme bır androıd stb nnız olabılır
kı botech fırması tr dekı provıderden de hedıye bır paket alıp eklıyorsa bu cıhazdakı guven durumu net tır .
androıd uretenlere cıla atmak ıcın guvenılmez vs gıbı karalamalar ancak sızın cahıllıgınınızı ortaya koyar ..
o sozde uretıcılere bı dıyın google dan sızde cıhaz uretın anlasın dıye . bakalım neler dıcekler
yada google onları kale alıp lısans a uygunluk durumunu gecebıleceklermı
netflıx turkıyede ofısı var buyrun sızde cıhazlarınıza uygunluk belgesı ıle netflıx ı 4k ızletın
tr provıder e basvurun sıze paket olusturp musterınızı memnun etme fırsatı sunsunlar .
wzone bır anddroıd tv surumudur .. bunun ne oldugunu anlamıznı tavsıye ederım ..
BIR TURK markası bu ıste adım atıp onculuk yapıor ama malesef kucuk beyınler cekemeyenler ver gazı atesı harla yapıyor ..
sorsam fırma ıle gorustunuzmu yok ordan kopyala burdan yapıstır malzemelerle bına ınsaa etmeye calısıyorlar .. hemde sayfalarca ..
LUTFEN TURK MARKALARINI DESTEKLEYELIM VE BASARI ICIN KOSANLARI DESTEKLEYELIM ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsinakcabel -- 17 Nisan 2021; 18:37:56 >
-
-
Liste çok iyi olmuş. Netflix kullanmazsam hangisini, kullanırsam hangisini önerirsiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhsinakcabel1/ google lısanslı urun google yonetımındedır sız google un haberı olmadan kutuya . bıle koyamazsınız .(guncelleme anlasması yapılır bunu google ıle masyaa oturarak yapabılırsınız)
2/ netflıx lısansı netflıx sızı fırma olarak bır sevıyede gorurse alabılırsınız .
3/ cınden cıhaz uretıtrıp kendını nasa sanan fırmaların emarelerı ıle alakalı bır durum degıl bu
siz androıd uretıyorsanız ve google youtube netflıx lısanslarını barındırıyorsanız / bir cok level ı atlamıssınız demektır .
androıd cıhaz drm lısans var deyıp cınlının elıne mahkumsanız o uykusunu bolup lısnas key ı calıp guncellerse evt org gıbı davranan ama telefondan devsırme bır androıd stb nnız olabılır
kı botech fırması tr dekı provıderden de hedıye bır paket alıp eklıyorsa bu cıhazdakı guven durumu net tır .
androıd uretenlere cıla atmak ıcın guvenılmez vs gıbı karalamalar ancak sızın cahıllıgınınızı ortaya koyar ..
o sozde uretıcılere bı dıyın google dan sızde cıhaz uretın anlasın dıye . bakalım neler dıcekler
yada google onları kale alıp lısans a uygunluk durumunu gecebıleceklermı
netflıx turkıyede ofısı var buyrun sızde cıhazlarınıza uygunluk belgesı ıle netflıx ı 4k ızletın
tr provıder e basvurun sıze paket olusturp musterınızı memnun etme fırsatı sunsunlar .
wzone bır anddroıd tv surumudur .. bunun ne oldugunu anlamıznı tavsıye ederım ..
BIR TURK markası bu ıste adım atıp onculuk yapıor ama malesef kucuk beyınler cekemeyenler ver gazı atesı harla yapıyor ..
sorsam fırma ıle gorustunuzmu yok ordan kopyala burdan yapıstır malzemelerle bına ınsaa etmeye calısıyorlar .. hemde sayfalarca ..
LUTFEN TURK MARKALARINI DESTEKLEYELIM VE BASARI ICIN KOSANLARI DESTEKLEYELIM ..
Siz önce Türkçe ve imla kurallarına uygun yazmayı öğrenin de millete öyle akıl verin. Ben böyle bir firmayı ne diye destekleyeyim? Milletimizi kazıklasınlar diye mi? Fiyatı zaten uygun olsa insanlar değerlendirmesini ona göre yapar. Ayrıca ben bu cihazın üzerine marka yazdırmak yerine adam gibi gerçeklerin arkasında durarak biz bu cihazı gördük, beğendik, ithal etmeye karar verdik, bu markanın Türkiye distribütörü olacağız deseler, helal derim arkalarında dururum. Sanki kendileri yapmış cihazı, sertifika anlaşmalarını kendi yapmış gibi lanse etmeleri insanları kandırmaktan başka bir şey değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: damn2uSiz önce Türkçe ve imla kurallarına uygun yazmayı öğrenin de millete öyle akıl verin. Ben böyle bir firmayı ne diye destekleyeyim? Milletimizi kazıklasınlar diye mi? Fiyatı zaten uygun olsa insanlar değerlendirmesini ona göre yapar. Ayrıca ben bu cihazın üzerine marka yazdırmak yerine adam gibi gerçeklerin arkasında durarak biz bu cihazı gördük, beğendik, ithal etmeye karar verdik, bu markanın Türkiye distribütörü olacağız deseler, helal derim arkalarında dururum. Sanki kendileri yapmış cihazı, sertifika anlaşmalarını kendi yapmış gibi lanse etmeleri insanları kandırmaktan başka bir şey değil.
Alıntıları Göster+1
İlaveten; bu sertifika ve lisans alma işlerini, Çin'de üretim yapan fasoncu firmalar hallediyor.
Yani cihaz tasarımı Çin'de yapılıyor. Videwine L1 sertifika ve netflix lisansı alma çalışmalarının tamamını fasoncu firmalar yapıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde uydu işi ile uğraşan firmalara mail gönderiyor. Yani konsept hakkında bilgilendirme yapıyor.
Çeşitli ülkelerdeki firmalar bu konsepte ürün satmak isterse, Çin'deki fasoncu firma ile irtibata geçiyor.
Fasoncu'ya sipariş verme yöntemi ise, şu şekilde oluyor; ürün başına 1000 adet sipariş vermenin fiyatı ile 5000 adet ya da 10 bin adet sipariş vermenin adet başına fiyatları farklıdır.
Yurtiçindeki markacı firma, satın alma anlaşmasını yaparak, ödemeleri gerçekleştirdiğinde, Çin'deki fasoncu üretime başlıyor.
Yani ürünü bu üretim modeli ile üretme yönteminde, Çin'li fasoncu dünyanın değişik ülkelerinden talep toplayarak, kaç adet ürün üreteceğini belirlemiş oluyor. Bakıyor kar marjına... Kazanacaksa, işe girip üretime başlıyor.
Üretim tamamlandığında ise, kutusuna, kullanım kılavuzuna varıncaya kadar çin'de hazırlanıp gönderiliyor. Tek değişen şu oluyor. Bazı ülkeler gümrük mevzuatından dolayı malları demonte vaziyette istiyorlar. Gümrükten yedek parça statüsünde geçirerek daha az vergi ödemek için.
Hasılı kelam; bütün işleri çin'deki fasoncu kontrat'tör( mukaveleci ) firma yapmaktadır.
@Limanyakan arkadaşımız çok güzel açıklamıştı. Daha s905x3 model işlemciler için ortada android 11 bile yoktur. Kaldı ki bu işlemciye, and12, and13 verilebilsin.
Ki, bir de s905x4 işlemcili cihazların android 10 ile çıktığını düşündüğümüzde, s905x3 için android 10 yolun sonu bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 18 Nisan 2021; 17:24:37 >
-
Böyle doyurucu bilgileri yazmaya devam edin arkadaşlar. Çok iyi oluyor. Türk tüketicisi ne kadar çok bilgi sahibi olursa kazıklanma riski de o kadar azalır. Alacağım bir cihaz için bir dolar dahi yurt dışına gitmesine gönlüm razı değil. Ama söz konusu tüketici yanıltılarak bir ürün değerinden daha fazla bir fiyata satılacaksa bu duruma bende karşı gelirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 19 Nisan 2021; 1:39:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ettuBöyle doyurucu bilgileri yazmaya devam edin arkadaşlar. Çok iyi oluyor. Türk tüketicisi ne kadar çok bilgi sahibi olursa kazıklanma riski de o kadar azalır. Alacağım bir cihaz için bir dolar dahi yurt dışına gitmesine gönlüm razı değil. Ama söz konusu tüketici yanıltılarak bir ürün değerinden daha fazla bir fiyata satılacaksa bu duruma bende karşı gelirim.
Tabi ki gönlümüz, tüketiciler ve kullanıcılar olarak, öncelikle yerli firmaları kalkındırmak olmalıdır. Yani burada bir sorun yok.
Ancak karşı olduğumuz şey; abartılar üzerinden insanların yanıltılmasıdır.
_ Kutusuna, kumandasına varıncaya kadar, Netflix amblemli cihaz çıkarılır, netflix sertifkası yok.
_ L1 sertifikalı ve Netflix lisanslı cihaz çıkarılır. And12, and13 alacağı, forumlarda satıcı tayfaları tarafından abartılarak reklamı yapılmaya çalışılır.
Yahu bıktık artık bu yerli marka cihaz satıcı tayfalarının buraya gelip te abartılı mesaj yazmalarından... Bırakın artık bu türden algı, abartı yapmayı... Cihazınız neyse, onu söyleyin. Kullanıcı herşeyi görüyor zaten. İnsanlar bir kez kanar.
-
Yukarıda yazılanlara katılmakla beraber genede Ben olsam yerli olarak bütçeye göre alp smart serilerinin yada botech tercih ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos66 -- 18 Nisan 2021; 17:48:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Global dünyada yerli milli diye bir şey kalmadı bu her ülke için geçerli.
Herkes kazandığı paraya bakar.
Bizim dünyada öncü olduğumuz en gelişik olduğumuz sektör belli. Otomotiv ve Tekstil bunda bile gerekli gelişimi gösteremedik.
Hindistan mesela, yazlım ülkesi olarak sivriliyor.
İlla bir yerden başlamak lazım dünyaya açılmak lazım, bunun içinde lokal gelişimi tamamlamak lazım. belkide bu Android box ile olacak, bu şaka değil ama inandığım şeyde değil. Ama nerden ve ne ile sivrilip söz sahibiliriz bilmiyorum ama olmayacak şey değil.
Şimdi heyecanla bir şeyler üretmeye çalışan bir marka var konuya muhatap.
Ya çok göklere çıkarıyoruz ya yerin dibine batırıyoruz. Bunun ortası yok maalesef bizim ırkta.
Herkes pastadan yer kapmaya çalışıyor ama az ama çok, ama iyi ama kötü. Bildiğim şey bu millet ve diğer milletler kesesine bakar, faydasına bakar. Biz zaten verdiğimiz vergilerle destek oluyoruz devlet aklı da o vergileri güzel teşfiklerle bizden destek isteyen bu firmadaki ve diğer firmalardaki amcalar arasında hak edene vermek.
O uzun yazı gerçekten itici, her anlamda itici. Şahsi fikrim tabi...
Sen işini iyi yap, insanlar salak değil doğru kanalı bulur alır eninde sonunda.
-
hahaha ınanın okurken kahkahaya boguldum ..
ozaman samsung ve lg dekı netflıx i de cınlı fasoncular satıor adam ustune lg yazıp vermıs ..
komıksınız google onay ve sertıfıkalı cıhaz uretılmıyorsa ,tv surum u pıyasadakı dıger androıd uretenlerde yukletsın neden yukletemıyorlarda telefon dan devsırme surum kullanıyorlar ..
netfılıx 480 acması telefondan devsırme bır androıd stb olmasıdır..
siz once androıdlerın ne ve nasıl oldugunu anlamanızı sıdet ıle tavsıye olunur
ımla hatası vakıt harcamadan dırek yazmam dan ..
daha neler yazıorum bır bılsen
-
Markanın sahibi yada temsilcisi olsam sana para veririm susasın diye.
Bir marka anca bu kadar antipatik edilir, ötesini yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X