Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.790
Cevap
558
Favori
1.824.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11301131113211331134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tr-m.banggood.com
    MECOOL KA2 NOW S905X4 RAM 2GB DDR4 ROM 16GB 5G Wifi blutooth 4K HDR TV Kutu AI Akıllı Ev Otomasyonu Google Sertifikasyon Ses Kontrolü 1080P Kamera Youtube Online Sohbet Toplantısı için AV1 Dekoder Sale | Türkiye Mobil - Banggood Mobil
    https://tr-m.banggood.com/MECOOL-KA2-NOW-S905X4-RAM-2GB-DDR4-ROM-16GB-5G-Wifi-blutooth-4K-HDR-TV-Box-AI-Smart-Home-Automation-Google-Certification-Voice-Control-1080P-Camera-AV1-Decoder-for-Youtube-Online-Chat-Meeting-p-1831458.html

https://www.youtube.com/watch?v=e6wF417xdl0&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 17 Nisan 2021; 8:39:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: miki

Öte yandan, şoyle de bakabiliriz, firmalar once ithal ile başlayıp , ''cihazların piyasada tutulmasına göre'' , yavaş yavaş

burada ithal ikamesine başlayarak ,üretime geçiyorlar, bir çok üretici firmaların yaptığı bir durum, otomobil fabrikalarından

, uydu alıcı cihazlara, cep telefonlarına kadar boyle oluyor..

Fiyatı ise yurtdışında da ucuz değilmiş, buna ekstra vergiler, bandrol, servis ağı, yedek parça ve garanti stoğu, bayii kar

marjı, artı kdv vs vs eklersek  , fiyat düşük değil ama, çok yüksek gibi de gelmedi ..

Lisanslı cihaz isteyenlere alternatif bir seçenektir, güzel de oldu , çünkü ,şimdi artık TR de , faturalı ve garantili

alınabilecek ATV ve Netflix lisanslı, 300-500-1000 TL lik bir tv box yelpazesi mevcut, en çok şikayet edilen , mi box s de ,

tek usb , ethernet olmayışı , ve işlemcinin kuvvetiydi .. Bu cihaz da bütçesi yeterli olup , bu özelliklerde faturalı ve garantili

cihaz almayı isteyenlere hitap eder  

Bu yazdıklarınıza katılamayacağım.

Bu cihazların eti budu ne ki, Türkiyede üretilsin. Yani satış adetleri çok düşük. Bu nedenle de Türkiye ya da başka bir ülkede üretileceğini sanmıyorum.

Sizin önceki mesajınızda örneklediğiniz homatic markadan da anlaşılacağı üzere, çinili herşey dahil hizmet te verebiliyor. Yani çinli ile anlaşıyorsunuz, üzerine istediğiniz markayı vurup gönderiyor. Klavuzları, kutusu dahil...

Kullanıcı boyutuna gelecek olursak; kullanıcı her zaman kesesine bakar. Zaten bu cihaz netflix kullanıcılarını öncelikle hedeflediği için, netflix izlemeyecekler için her durumda pahalı olacaktır. Hasılı; netflix izleyecekler düşünsün, diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: agah07

MECOOL KA2 NOW
    https://tr-m.banggood.com/MECOOL-KA2-NOW-S905X4-RAM-2GB-DDR4-ROM-16GB-5G-Wifi-blutooth-4K-HDR-TV-Box-AI-Smart-Home-Automation-Google-Certification-Voice-Control-1080P-Camera-AV1-Decoder-for-Youtube-Online-Chat-Meeting-p-1831458.html

https://www.youtube.com/watch?v=e6wF417xdl0&feature=youtu.be

X4 uzantılı cihazda 2Gb lik DDR4 ram , AV1 formatı ve Kamera dikkat çekiyor.

Sosyal medya kullanımı için dizayn edilmiş.

Kameranın geniş alanı çekmesi bence insanı tedirgin eder.

Öncelikle fiyatı yüksek.

NETFLIX yüksek çözünürlük yok.

Rating i düşük.

• quote:

Orijinalden alıntı: sroad

bu cihazlarda notification bar'ı aktif etme ya da tamamen kaldırmak mümkün mü? ek bir notification yazılımı kurduğum zaman bildirimlere erişme izni veremiyorum. bu özellik bu cihazda kullanılamıyor gibi bir hata veriyor. bu soruna bir çözüm var mıdır?

ayrıca bluetooth'u da kapatmak istiyorum fakat ayarlarda kapatma seçeneğini bulamadım.

Bu barları verimli bir şekilde kaldırma ya da ekleme işini yazılımı yapan firma yapabilir.

Bunu da güncelleme ile halletmeye çalışıyorlar.

Aksi durumda bu şekilde uyumsuzluk sorunları yaşanır.

Ya da bu bar sorunlarının çözüldüğü uyumlu romu bulup yüklemek gerekir.

Hangi cihazı kullanıyorsanız ayarlarında BT açma/kapama sekmesi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limanyakan -- 17 Nisan 2021; 13:0:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Homatic ile Wzone; aynı kasa, aynı portlar, aynı özellikler, aynı sertifika ve lisanslar, aynı atv yazılımı... Kısaca ; her iki cihazın da herşeyi aynı.

Belli olmayan; homatic yazılım yükseltmesi alacak mı acaba? Wzone yükseltme alırsa, homatic te alır, kanaatindeyim.

Anlaşılacağı üzere; botec bu cihazı çin'den alıp kendi markasını vurmuş.  

Herşey aynı, TR deki fiyat şişik yalnızca.  

Hiçbir firma sürüm yükseltme garantisi veremez.

Bu gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Nedeni de çıkacak sürümlerin nasıl olacağının bilinmiyor olması.

Örneğin Xiaomi ekosistemindeki global cihazlar için firma yazılımcıları sürüm yükseltmelerinde

tam başarıyı yakalayamıyorlar çıkan sorunlar için güncelleme göndermek zorunda kalıyorlar.

MiBox S te and. 8 den Pie ye geçerken çok sorun yaşandı.

Şuan telefonlara and. 11 i uyarlamada büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Aynı şekilde s905X2 ve X3 SOC lu cihazların çıkması yeni and. sürümlere uyum sağlanamaması nedeniyle

3-4 ay gecikti.

Wzone için de 5 yıl sürüm yükseltme garantisi afaki bir durum.

Wzone nin çipsetinin yeni and. sürümlere uyum sağlayacağının bir garantisi yok.

Çinlilerin yaptığı gibi pazarlama için göz boyama denilebilir.

Firma kuvvetli bir şekilde güncelleme verebilir fakat sürüm yükseltmede durum farklı.

• miki kullanıcısına yanıt

Yeni nesil cihazlarda Google tasarımı kumandalar dikkat çekiyor.

Önceden tam lisanslı cihazların sayısı çok azdı.

Nvdia Shields Tv

Apple Tv

Roku

Amazon Fire

Xiaomi

Google Chromecast

ürünleri vardı.

Şimdi ise saymakta zorlanacağımız kadar çok ürün piyasaya giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: miki

Aslında mecool km6 lisanslı çıksa gayet de güzel olur, 4/4 lük cihaz  çok beğendiğim bir tv box , akıcı, kullanımı kolay hızlı, iyiydi..

Alıntıları Göster

Mecool ilk lisanslı ürünü KM2 yi çıkarıyor. B uzantılı çipseti ve DDR4 ram i ile yeterli performansı verir.

Yeterli bağlantı portları ile MiBox S e ciddi şekilde rakip olur.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/148287027

• quote:

Orijinalden alıntı: Saint Ralph

Ddr4 3gb rem.
    16gb rom.
    Av1 codec.
    905x4 olsa bu fiyata alırdım.

2.nesil Verizon Stream

2Gb ram in DDR4 olup olmadığı belli değil.

8Gb rom

AV1 kodek ve WIFI 6 destekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

Toplam olarak 42 dolara alınıyor dediginiz rakam Türkiye ye gelis hersey dahil fiyatı olarak bahsetmiyorsunuz sanırım.

Buraya gelis fiyatı normalde 63 dolar ama ufak bir ürün daha eklenmesiyle 55-58 dolar civarına dusebiliyor

Alıntıları Göster

Bu donanımdaki bir cihaz için oldukça iyi bir fiyat.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Piyasada şuan sadece Rockchip çipsetli and. tv kutularında 11 sürümü var ve diğer üreticiler tarafından beta sürümü deneniyor.

Amlogic te sürüm yükseltme işi kolay olmuyor ve zaman alıyor.

Botech in Wzone için 5 yıl sürüm yükseltme garantisi verebilmesi düşündürücü   .

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Hiçbir firma sürüm yükseltme garantisi veremez.

Bu gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Nedeni de çıkacak sürümlerin nasıl olacağının bilinmiyor olması.

Örneğin Xiaomi ekosistemindeki global cihazlar için firma yazılımcıları sürüm yükseltmelerinde

tam başarıyı yakalayamıyorlar çıkan sorunlar için güncelleme göndermek zorunda kalıyorlar.

MiBox S te and. 8 den Pie ye geçerken çok sorun yaşandı.

Şuan telefonlara and. 11 i uyarlamada büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Aynı şekilde s905X2 ve X3 SOC lu cihazların çıkması yeni and. sürümlere uyum sağlanamaması nedeniyle

3-4 ay gecikti.

Wzone için de 5 yıl sürüm yükseltme garantisi afaki bir durum.

Wzone nin çipsetinin yeni and. sürümlere uyum sağlayacağının bir garantisi yok.

Çinlilerin yaptığı gibi pazarlama için göz boyama denilebilir.

Firma kuvvetli bir şekilde güncelleme verebilir fakat sürüm yükseltmede durum farklı.

Alıntıları Göster

Şu bağlantıdaki mesajıma göz atabilirseniz, sürüm yükseltmeleri konusunda zımni çekincemi belirtmiştim zaten ;

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/148736423

Yani bu sürüm yükseltmesi konusu; botec firmasının çinliden aldığı söz üzerinden yürüyor sanırım. Botec'ten mal alıp satan esnaf tayfası da, yükseltme işinin borazancı başılığını yapıyor.

Zaten bu parlama işlerinin doğası böyledir. Malı çıkarırsın, abarttıkça abartırsın. Böylelikle bü tür mallara ihtiyacı olan tüketici kitlesini istekli kitle haline getirirsin. Belli bir kitle rakamına ulaşılabileceğinin ölçümü yapıldığında ise, malı çin'liye yaptırırsın. Çünkü markacı açısından bu cihazların tutundurulmuş bir fiyat düzeyi var. Yani kaçtan satacağını aşağı yukarı tahmin edersin.

Bu tür mallara gelince; önce Hiremco Impala piyasaya girdi. Bakıldı ki, ilane dilen fiyat seviyelerinde belli sayıda bir talep yakalandı. Üzerinden fazla bir zaman geçmeden Dreamstar A5 piyasaya sürüldü. Cihazın Impala'ya göre biraz daha artısı olduğu için 50 TL daha yüksek fiyatla piyasaya sürüldü.

Kullanıcı boyutunda ise, bu cihazlara, bu fiyat düzeylerinde para ödeyeceğim, bu parayı ödeyince netflix destekli cihaz alırım bari, mantığı ön plana çıktı. Bu mantık ön plana çıkınca, kullanıcıların konforlu kullanım istekleri de beraberinde geldi. Kullanıcı mi tv box alsa, kağnı gibi ağır, port yok, o yok bu yok, uğraş dur.

İşte netflix lisanslı ve konforlu bir şekilde kullanma isteği konusundaki ölçümlemeyi çekik gözlüler yaptığı için, bu cihaz tür cihazlara talep geleceğini biliyorlardı. Çekik gözlü tasarladı ve malı yaptı. Nasıl pazarlayacak ? Tek merkezden çin'den satsa, kullanıcılar çeşitli gerekçelerle satın almaya soğuk bakıyorlardı. Çekik gözlüler bunu da hesapladıkları için, malı talep edecek ülkelerde kendileriyle çalışabilecek iş ortakları aracılığı ile markacı firmalar bularak, ürünlerini satma becerisi gösterdiler.

Hasılı kelam; konuyu tekrar sürüm yükseltme konusuna getirecek olursak; çinlinin sözü belki sürüm güncelleme üzerinedir. Ama söz çinden çıkıp, bize ulaşana kadar abartılması muhtemel olduğu için, sürüm yükseltilmesi olarak lanse edilmeye başlandı. Forumlardaki üyeler aracılığıyla, and12, and13 diye yazılmaya başlanmış.

Soz söz olarak ta kullanıcılara tavsiyem; madem tv box alacaksınız, en az harcama ile ürün satın alınız, diyebilirim.

Günümüzde yeni model çıkan cihaz sayısı, o denli arttı ki, bugün yeni model ile satın aldığımız cihazın, daha yılını tamamlamadan üzerine 2 model daha yenisi çıkıyor. Yani yıl tamamlanmadan elimizdeki cihaz demode cihaz haline geliyor. Dolayısıyla, bu denli çok çabuk yeni model cihazların piyasaya çıkarıldığı ortamda, sürüm yükseltmesi filan gibi ucu açık söylemler havada kalır.

Zaten çok yeni model donanım piyasaya çıktığı için, markacı firmalar, malı satmak yerine, malı belli bir süre ile kiralama yöntemlerini kullanma başladılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Detayları da dikkate aldığımızda, "hepsi bir arada" çözüm yok maalesef... Sırf bu nedenle 3500 TL değerinde Dreambox Two modeli cihaz satın aldım. Uydu tarafında işini hakkıyla yapıyor. Bu da bana fazlasıyla yetiyor.

Android tarafını ise, Mecool KM6 Deluxe android cihazla çözdüm. Biraz da gelecekçi( futurist ) cihaz olması sebebiyle, bu cihazı tercih ettim. Cihazın ısı durumu da çok iyi gerçekten... Ben hiç oyun oynamam. Geçenlerde yeğenler 3 - 4 saat boyunca cihazda oyun oynadılar. Cihaz oyunlarda bile 57 derecenin üzerine çıkmadı. Normal kullanımda 40 derece civarında geziniyor.

Km6 cihazda Netflix lisansı olmamasına rağmen, fransızın biri netflix için 4K çözümünü bulmuş ;

Üşenmedim fransızla mail üzerinden yazıştım. Video'da anlatıldığı gibi, bu işi beceren fransız, netflix apk dosyası içindeki lisans dosyasına ulaşarak, KM6 cihazı lisanslı cihaz listesine ekliyor. Yani anlamı, cihazdaki netflix apk güncellenmediği müddetçe netflix'i 4K izlemek mümkün oluyor. Netflix platformu bu cihaz özelinde uzaktan tedbir alarak engel olabilir mi ? fikir belirtemeyeceğim. Ancak fransızın belirttiği kadarıyla, "netflix apk güncellemesi yapılmadığı takdirde, netflix platformunun cihaza uzaktan ulaşmasının mümkün olamayacağını" yazdı.

İlaveten fransızın belirttiği bir başka husus ise, netflix bütün cihazlar için komple apk yenilemeye giderek, önceki apk'larla izlemeye engel olmak isteyebilir. Bu duruma karşı çözümüm de hazır diye yazdı. Tabi fransız bu işi düşünmüş, tasarlamış, uygulamaya dökmüş. Para ile satıyor. Bu nedenle fransızın çözümüne ilgisiz kaldım. Zaten netflix izlediğim de yok.

Herneyse... Bunları belirtmekten maksadım; hepsi bir arada çözümler yüzeysel kullanımlar için geçerli olabilir. Ancak bütün detayları ile birlikte nitelikli kullanayım/faydalanayayım denildiğinde, "hepsi bir arada ürünler" kullanıcıları üzer maalesef...

Alıntıları Göster

NETLIX lisanslı cihaz listesini kontrol eder ya da en basitinden apk güncellemesi ile yine engeller.

Üçüncü parti yazılımcılar yine bir açık bulurlar geçici olarak NETFLIX yüksek çözünürlük olur.

Bu süreç bu şekilde devam eder.

Tüm bunları yapmaya hiç gerek kalmıyor. Artık çevre bağlantıları yeterli olan yeni tam lisanslı cihazlar çıkmaya başladı. Çoklayıcılara, toslinke, adaptörlere falan gerek kalmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

NETLIX lisanslı cihaz listesini kontrol eder ya da en basitinden apk güncellemesi ile yine engeller.

Üçüncü parti yazılımcılar yine bir açık bulurlar geçici olarak NETFLIX yüksek çözünürlük olur.

Bu süreç bu şekilde devam eder.

Tüm bunları yapmaya hiç gerek kalmıyor. Artık çevre bağlantıları yeterli olan yeni tam lisanslı cihazlar çıkmaya başladı. Çoklayıcılara, toslinke, adaptörlere falan gerek kalmayacak.

Alıntıları Göster

Benim açımdan hiç sorun değil. Netflix izleyecekler düşünsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deep~DarkNeSs

Bende android box arıyorum,kullanacağım şeyler sadece maçları izlemek için olucak.Netflix youtube benim için önemli değil tv'nin içinde geldiğinden dolayı..

Watched vs tarzı programlar için box arıyorum.

Yurtdışı alışveriş düşünürseniz s905X3 ya da s905X4 çipsetli ve Mali G-31 GPU lu bir kutu bakın.

Mecool KM6

Ugoos X3

A95X F3

X96 max plus

HK1 X3 vb. gibi.

Yurtiçinden en az Alpsmart ın 2 Gb lik AS555 X3 ya da Hiremco veya Dreamstar ın muadil modellerini inceleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

Netflix ile ilgili kısa bir ip ucu vereyim.

Bir cihazın Netflix sertifikası varsa o cihaz zaten Netflix 4K gösteriyordur, 1080p değil.

Son yıllarda satışa çıkan cihazlar Netflix'i 1080p göstere bilir ama legal değildir, illaki bir yerde patlayacaktır.

Chrom'un WideVine DRM özelliğini kullanıp bir açık yakalamaya çalışıyorlar, Cihazın Netflix sertifikası olmadığı için, max 1080p sınırlarında oluyor.

Xiaomi Mi Stick,

Amazon Fire Stick lite ve

Amazon Fire Stick 1080p

Roku express vb. gibi cihazlarda NETFLIX sertifikası olmasına karşın

donanım desteklemediği için sadece 1080p NETFLIX çözünürlüğü var.

MiStick in lansmanında 2K ya kadar desteklendiği belirtildi.

Mecool Km9, Beelink GT1 mini A ve GT1 A da modlu apk ile 4K alınmıştı.

Beelink ler Fire Stick diye tanıtılmıştı.

Bunun dışında mod lu apk larla yüksek NETFLIX çözünürlüğünün kalıcı olduğunu görmedik.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    H96 Rockchip cihaza ilk sahip olanlardan biriyim. Bilenler bilir. Fakat 2017'den beri online güncelleme malesef yapamıyorum. Bu durumda illa manuel mi yüklemeliyim? İnanılmaz memnunum ve risk almak da istemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arastir

Dreamstar A5'i yeni almıştım. Hata mı ettik acaba ?

Bir süre sonra işlevsiz mi olacak bu durumda ? Buna benzer şekilde diğer yazılımları ve hatta uydu desteği de işlevsiz kalabilir mi ?

Uydu işi iyice karıştı   Netflix izlediğimiz için birleşik bir çözüm olsun dedik sonuçta yine mağdur olacağız herhalde.

2 yerde televizyon izliyoruz, mi box s vardı, diğer televizyonada da bir adet A5 aldık çözdük derken şimdi diken üstündeyiz  

Hatta bu ürünlerle d-smart aboneliğini sonlandırmak üzere plan yapıyordum.

mi box s + geleneksel uydu mu olacak her televizyona nasıl çözeceğiz bilemiyorum. Televizyonlar eski üzerlerinde alıcı yok zaten 2 3 kumanda işinden de sıkılmıştık.

Bakalım daha neler olacak  

A5 te NETFLIX yüksek çözünürlük sonlandırılınca , yanına Mistick ya da tv 4K ise TIVO stream almak alternatif bir çözüm olabilir.

Diyelim ki aynı tv nin bir HDMI portunda A5 diğerinde TIVO Stram 4K var.

Her türlü içerik server ın izin verdiği ölçüde yüksek kalitede izlenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: evren377

selam arkadaşlar.

ben bu media player olaylarına baya uzak kaldım.

TV'de usb bellekle NBA maçları izleyeceğimden aşağıdaki özellikleri barındıran uygun fiyatlı bir media player arıyorum.

• dosyanın boyutunu göstermeyecek, açtığımda süreyi göstermeyecek
    • 1080p/60 fps'de sorun çıkarmayacak
    • 4K oynatsa fena olmaz ancak fiyatı uçuracaksa o özellik olmayabilir

bende bu özelliklere sahip eski bi egreat media player var ancak 60 fps'de sorun çıkartıyor.

özellikler ilginç gelebilir ama benim için önemli. usb belleği tv'ye taksam süre falan gözüküyor. ya da media playerdan başka, farklı çözüm bir öneriniz var mı?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

NBA maçları gece oynandığı için mi kaydedip izliyorsunuz .

egreat miadını doldurmuş.

PC ye WATCHED, Rokkr ya da stalker player yükleyip kaydedip izleyeceksiniz

ya da topikte adı geçen s905X3 SOC, MALI G-31 GPU bir kutu alıp

WATCHED, Rookr, Prog Tv vb gibi uygulamaların and. sürümü ile kayıt yapıp izleyeceksiniz.

GSE Smart IP tv vb. gibi kayıt yapılabilen bir uygulama kullanmak gerekiyor.

https://teloji.com/en-iyi-iptv-uygulamalari//

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu

CoreELEC rom hakkında bilgisi olan arkadaşlara sorularım olacak.

1- H96 Pro Plusu (sürüm 7.1.2, 3gb ram, 32gb dahili depolama, 2x USB portlu, amlogic S912 çipsetli) 4 yıla yakın zamandır kullanıyorum. Son zamanlarda sık sık "Mediabox launcher yanıt vermiyor" hatası vermeye başlayınca reset tuşuna basarak recoveryden formatladım. Apk'ları yükledim. Fakat aynı hatayı tekrar vermeye başladı. Boxun işlemcisini soğutmak içinde koyduğum fan ısıyı 50-60 derece seviyesinde soğutuyor.

Sorunu çözmek için 4 gb'lık boş bir flash diske "CoreELEC rom" yükledim. Boxun boş USB portuna takıp Turkvod, seyirTURK ve Netflix gib eklentilerini kurup net bir görüntü ile izliyorum. coreELEC rom klasik bir kodinin kopyası gibi. Hiçbir hata da vermedi. Bu roma başka ne yükleyebilirim?

2- Boxa Atvxperience Tv Box Rom u kurmak istiyorum. Bu roma istenilen her apk yüklenmiyormuş diye okudum. Bu romu kullananların önerisini alabilir miyim?

Mediabox hatasını gidermek için ayarlara girip ön belliği gerekirse belleği tamamen boşaltın.

Sorun çözülmez ise Mediabox Launcher ı güncelleyin. Diğer aşamalar hard reset ve rom atma.

CoreElec genellikle NETFLIX 1080p için yükleniyor. KODI ye yüklenen repo lar bu işletim sistemine de yüklenebiliyor.

• 
Sayfa: önceki 11301131113211331134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.