Evet, önceki mesajlarımda "fasoncu firma" diye bahsettiğim fasoncu firmalardan biri budur. Shenzhen SEI Robotics https://www.androidtv-guide.com/oem/sei-robotics/ Bu da fason çalıştığı stb modelleri ; https://www.seirobotics.net/android-tv-stb_0006 Firmanın portföyünü incelerseniz, dünyada ünlü marka olmuş, bir çok firmaya ürün yapmaktadır. L1 sertifikası ve netflix lisansları ve daha birçok teknik ve görsel çalışma fasoncular tarafından yapılır ve nihai ürün olarak markacı firmaya teslim edilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Nisan 2021; 18:31:10 > |
Android Tv Box için tavsiye. (1135. sayfa)

-
-
Aylardır o box mı, bu hybrid mi olsun, yok şu cihaz şu özellikle çıkacak, yok bu lisansı gerçek/çakma olacak karmaşasından bıktım ve "burada yapılmışı var" diyen ChromeCast Google TV (2020) aldım. Henüz cihazla tanışma aşamasındayız. Özellikle android telefonu olanlar için büyük avantaj, kurulumlar ister cihazdan ister Home uygulamasından yapılıyor, casting çok kolay, Netflix, Prime, Spotify başta olmak üzere çoğu uygulama kurulu geldiği gibi, telefonunuzdaki uygulamaları da görüyor ve oradan istediklerinizi anında kuruyor. Minik ama çok işlevli kumandasına bayıldım. İster kurulumda ister sonrasında kumanda ile hangi cihazı (ses ve açma/kapama olarak) kontrol etmek istediğinizi cihazın markasını seçerek tanımlıyorsunuz (TV-AVR veya chromecast) Güç için cihazla beraber gelen adaptörü kullanmak gerek, TV veya başka bir cihazın USB'den bağlayınca voltaj yetmediği için çalışmıyor.
Benim TV 1080P olduğu için 4K görüntü konusunda yorum yapamam ama 1080P pırıl pırıl. Cihazı AVR'ye bağladım. Hem filmlerde hem de müziklerde ses harika. Çalışırken ne bir donma ne de ısınma. Hatta dün gece standby almayı unutmuşum, sabaha kadar açık kalmış. Hafif ılınmış. Diğer cihazlara ek delik, kanal açıp soğutma önerilerini okuyunca, üzerinde delik bile olmadığı halde ılık kalan avuç içi kadar cihazı görünce "Google yapmış abi" diyorum. Sesli komut güzel çalışıyor ancak henüz Türkçe seçeneği yok.
HDMI CEC ve AVR konusunda bir sorun daha doğrusu cihazı tanımamaktan kaynaklı bir "nasıl yapacağım" konusunda online chat support (ingilizce) yaklaşık 15 dk boyunca sabırla destek verdi, çeşitli denemeler vb yaptırdı, sorunun çözüldüğünden emin olana kadar da ayrılmadı, üstelik Pazar günü!
Arkasında Google gibi bir dev olduğu için gerek güncelleme gerekse de böyle bir destek hizmetinin olduğunu bilmek de güven veriyor.
Son olarak, yıllardır sadece android telefonları kullanan biri olarak cihazın hem tasarım hem de ambalajı bana Apple'ın kalite ve şıklığını hatırlattı. Umarım beraberliğimiz uzun yıllar sorunsuz devam eder.
-
İlginç bir şekilde, SEI Robotics Google ile çalışıyor.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6788100399590117376
-
Ürünü 3 aydır kullanıyorum Yazdıklarınıza katılıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Saydıklarınızın hepsini kullandım. Fiyat performans stabilite olarak google tv öneririm.
-
Botech Wzone'da : Av1, Dolby Atmos, Dolby Vision var mı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Saint Ralph
Botech Wzone'da : Av1, Dolby Atmos, Dolby Vision var mı.Av1 ; chipset 'e bağlı bir özellik olup, s905x3 işlemcinin donanım tabanlı Av1 desteği bulunmamaktadır.
Şu zamana kadar üretilmiş işlemciler içerisinde, donanım tabanlı Av1 video desteği, yalnızca s905x4 no'lu işlemcide bulunmaktadır.
Şimdilik Av1 destekli cihazlar; yalnızca "Mecool Km6 Deluxe" ve "A95x F4" modelleridir.
İşlemcilerde; dolby ses özelliklerini destekleyebilmek için, başta "dolby" lisanslarının alınması gerekmektedir. Net'ten araştırdığım kadarıyla, s905x3-B kod'lu işlemciye "dolby" lisansı alındığını okudum.
"Dolby Atmos" ve "Dolby Vision" desteklerinin olup - olmadığının tespiti için ise, öncelikle cihazın dolby lisansı alınmış mı ? Buna bakmak lazım. Ayrıca kullanılan işlemci s905x3-B midir ? Bunun da tespit edilmesi gerekecektir, diye değerlendirmekteyim.
Ayrıca; chipsete bağlı ses desteklerinin yanında, ilave ses destekleri için, ilave ses chipset'lerinin de kullanması gerekeceğini de unutmayalım.
Hasılı; anlaşılacağı üzere, ses lisanslarının alınması işi, ilk başta üretilen işlemci model numaralarına göre belirleniyor sanırım.
_ Wzone cihazın Av1 desteği yoktur.
_ Wzone cihazın L1 sertifikasının ve Netflix lisansının olduğunu dikkate aldığımızda, Wzone'nun fason üreticisinin, cihaz işlemcisinin desteklediği kadarının dolby lisanslarını da almıştır, diye değerlendirmekteyim.
_ Sonuç olarak; Wzone cihazın desteklediği ses özelliklerine ait detaylar, cihaz özelliklerinin belirtildiği tablolarda paylaşılmış olup, "Dolby Atmos" ve "Dolby Vision" desteklerinin bulunmadığı anlaşılmaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 20 Nisan 2021; 13:25:9 >
-
Ben de bir süredir araştırma içindeyim. Benim de istediğim güzel bir ip tv uygulaması kullanmak, mümkünse kablosuz klavye ve mouse ekleyip nette sörf yapabilmek ve olsa da olmasa da olur diyeceğim netflix, youtube gibi uygulamalar.
Bunları düşündüğümde al bi mi box s 4k geç demiyor değilim. En son hiremco enjoy plus'mı acaba derken şu an chromecast google tv mi olsa düşüncesi hakim. Sadece bu özellikler için 2 katı fiyat vermeye değer mi bunu da bilmiyorum ama android telefon kullanan biri olarak bir çok avantajının olacağını bilmekte ayrı bir düşündürdü? Avr kullanan biri olarak ses çıkışı nasıl? Hangi formatları destekliyor?
İp tv, klavye ve mouse ile birlikte mesela chrome üzerinden sörf yapabilme, vpn kurabilme gibi özellikler var mı bu cihazda? Bu soruların yanıtları benim için son karar olabilir doğrusu...
Şimdiden teşekkürler yanıtınız için.
-
Dolby Atmos, Dolby Vision, Av1 yoksa bence değeri 600 TL.
Fazla verilmez.
Ddr3 olması 'da insanı soğutuyor.
4K youtube yazması veya söylemi olması ilginç bütün boxlar böyle zaten. 😂
İçinde hediye olması zerre umurumda değil.
600 TL olursa ülkemizde satar, yoksa unutulur gider.
Bu yanıt hangi cihaz için?
-
Mert Temizer incelemesi, Alpsmart AS575x3
-
Oooo önemli incelemeler gelmiş.
İkna oldum 1 düzine alayım.
12 bin lirası olanın 13 bin lirası da vardır. hiç and. box'um olmadı :D
-
Botech wezone için diyor ve bende katılarak ram 2 olduğunuda hatırlatırım 😉
Video kaldırılmış ,ben baştan sona izleyip videoya yorum yapmıştım..
Wzone imalat alanı olarak, fabrika içinde, şerit komponentler ve dizgi makinesi gösteriliyordu.. Videoda soylenip, gosterildiğine gore , cihaz burada imal ediliyor (eğer video tekrar yayınlanırsa izleriz)..
-
Yeni Botech Wzone inceleme videosu.
36. Saniye 'de cihazı söylüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_4PV_u9bFHQ&feature=youtu.be
quote:
Orijinalden alıntı: Saint Ralph
Yeni Botech Wzone inceleme videosu.
36. Saniye 'de cihazı söylüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_4PV_u9bFHQ&feature=youtu.bepaylaşmak için geldim ama, çok hızlısınız maaşallah :)
-
Önemli bir video idi.
Direk cihazın ne olduğunu (ithal ürün) ve mert beye görede fiyatının 750 - 800 TL olması gerektiğini söylediği video olmazsa olmazdı. 😊
quote:
Orijinalden alıntı: Saint RalphÖnemli bir video idi.
Direk cihazın ne olduğunu (ithal ürün) ve mert beye görede fiyatının 750 - 800 TL olması gerektiğini söylediği video olmazsa olmazdı. 😊
Ben de çekiyorum şu anda :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X