Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: osgal Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.790
Cevap
558
Favori
1.824.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11281129113011311132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , dreamstar a5 cihazını inceleme videom aşağıdadır.

00:01 Açılış ve tanıtım

02:30 Kutu içeriği ve cihaz tanıma

04:31 Ana Menu ve freeiptv

06:38 Ayarlar

08:00 AIDA64

08:35 DRM info

08:50 ANTUTU

09:05 İnternet Hız Testi

10:05 Netflix

10:22 Telefon ekranını yansıtma

10:42 Google Chrome

12:06 Sesli arama

12:35 HDD Test

13:00 Youtube Test

13:20 Oyun

14:00 Uydu

17:15 Sonuç Değerlendirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 12 Nisan 2021; 20:28:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: miki

Merhabalar , dreamstar a5 cihazını inceleme videom aşağıdadır.

00:01 Açılış ve tanıtım

02:30 Kutu içeriği ve cihaz tanıma

04:31 Ana Menu ve freeiptv

06:38 Ayarlar

08:00 AIDA64

08:35 DRM info

08:50 ANTUTU

09:05 İnternet Hız Testi

10:05 Netflix

10:22 Telefon ekranını yansıtma

10:42 Google Chrome

12:06 Sesli arama

12:35 HDD Test

13:00 Youtube Test

13:20 Oyun

14:00 Uydu

17:15 Sonuç Değerlendirme

Doğaçlama bir video. Herzamanki gibi güzel olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Baştan sona zevkle izliyoruz.

Profesyonel uyducunun DVB/s2X tuner den habersiz olması ilginç  . .

Çanak çekimi zayıf olanlar bu tunerden haberdar olsa DVB/s2X tunerli bir cihaz alır.

Bence kutunun yanlarına da havalandırma için delik açılsa aşırı ısınma sorununa karşı daha iyi olurdu.

Hibrid cihazı çanağa bağlayıp aynı panelde uydu yayınları ile IP tv yayınlarının görüntü ve ses kalitesinin karşılaştırıldığı bir video çok ilgi çeker.

• quote:

Orijinalden alıntı: quadorian

Teşekkür ederim hocam. Portlar sıkıntı değil USB çoklayıcı var onu bağlarımda Mi Box alırsam ethernet olmaması biraz sıkıntı olacak. Redline Red360 Nano 4K isimli bir cihaz gördüm herhalde bu cihazda dijital platform yayınlarını SD'den öte açamıyordur.

Alıntıları Göster

Şuan hibrid cihazların hiçbirisi NETFLIX i yüksek çözünürlükte açamıyor.

Dreamstar A5 te de 1080p NETFLIX kalıcı olmaz.

MiBox S e usb çoklayıcı gibi ethernet adaptör takılabiliyor.

Ugreen gibi modellerde usb çoklayıcı ve ethernet adaptör bir arada.

Hangi uygulamalar kullanılacak ise seçim de bu kritere göre yapılmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Şuan hibrid cihazların hiçbirisi NETFLIX i yüksek çözünürlükte açamıyor.

Dreamstar A5 te de 1080p NETFLIX kalıcı olmaz.

MiBox S e usb çoklayıcı gibi ethernet adaptör takılabiliyor.

Ugreen gibi modellerde usb çoklayıcı ve ethernet adaptör bir arada.

Hangi uygulamalar kullanılacak ise seçim de bu kritere göre yapılmalı.

Alıntıları Göster

Mi Box S alacağım onu takip etmeye başladım. Diğer cihazlara baktım donanım olarak daha iyi gibi duruyor ama Mi Box gibi stabil değil. Teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Doğaçlama bir video. Herzamanki gibi güzel olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Baştan sona zevkle izliyoruz.

Profesyonel uyducunun DVB/s2X tuner den habersiz olması ilginç  . .

Çanak çekimi zayıf olanlar bu tunerden haberdar olsa DVB/s2X tunerli bir cihaz alır.

Bence kutunun yanlarına da havalandırma için delik açılsa aşırı ısınma sorununa karşı daha iyi olurdu.

Hibrid cihazı çanağa bağlayıp aynı panelde uydu yayınları ile IP tv yayınlarının görüntü ve ses kalitesinin karşılaştırıldığı bir video çok ilgi çeker.

Alıntıları Göster

Çok teşekkürler, sağolun ,bilgi destekleriniz sayesinde ben de paylaşımlarda bulunabiliyorum.

Üstadım , uyducu arkadaşımız benim mahalleden çok sevdiğim bir dostum, direkt telefon açtım elimde bir uydu cihazı olduğunu ve uğrayacağımı çekim yapıp yapamayacağımı sordum , cihazı daha once gormemişti, marka model de soylemediğim için önceden araştırma durumu olamadı(benim hatam ), dükkanın içine geçer geçmez cihazı bağladım, çekim sırasında test ederek özelliklerini soyledi, zaten pandemi nedeni ile , toplam çekim girip çıkmam da 10dk'yı bulmamıştır :)

Kutu yanlarında havalandırma fikri güzel , gelecek cihazları için önerebiliriz.

Taşındığım evde uydu anteni handikap , bir şekilde çözmeye çalışacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 12 Nisan 2021; 22:41:16 >

• Uyducuların çoğu dünyadan bir haber.
    Telegram'da bir uyducu var.
    20 yıl uydu işi yapmış.
    Novacom S11 'de 2 yıldır Netflix 480p izliyor ama 4K sanıyormuş.
    3 gün tartıştı benimle.
    Sonunda ikna ettim test yaptı 480p izlediğini gözü ile gördü.
    Nasıl bir uyducu ise 480p ile 4K ayıramıyor.

Dünde dreambox android diye 2 saat benimle tartıştı.

%90 esnaf bu şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çakma Netflix 'li Dreamstar A5 'ten sonra, bir başka çakma Netflix'li 3 model cihaz daha geliyor ;

Hiremco x2, x4 ve x6 modelleri ;

Önceki mesajlarımın birinde; "burası Türkiye" demiştim. Ne kadar haklıymışım.

Çakan çakana...

• Nasıl bir ülke ve topluma dönüştük biz?

Eskiden millet aldığı ürüne farklı marka etiketi yapıştırır, arabalara makyaj yapıp Doğan görünümlü Şahin'e çevirir, arkadaşlarını kandırırdı. Artık kandırma işini firmalar üstlendi kökten çözüm...

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt

A95X Max cihaza dediğiniz hava deliği kanalı falan açtım.

Çok etkisi oluyor

• CoreELEC rom hakkında bilgisi olan arkadaşlara sorularım olacak.

1- H96 Pro Plusu (sürüm 7.1.2, 3gb ram, 32gb dahili depolama, 2x USB portlu, amlogic S912 çipsetli) 4 yıla yakın zamandır kullanıyorum. Son zamanlarda sık sık "Mediabox launcher yanıt vermiyor" hatası vermeye başlayınca reset tuşuna basarak recoveryden formatladım. Apk'ları yükledim. Fakat aynı hatayı tekrar vermeye başladı. Boxun işlemcisini soğutmak içinde koyduğum fan ısıyı 50-60 derece seviyesinde soğutuyor.

Sorunu çözmek için 4 gb'lık boş bir flash diske "CoreELEC rom" yükledim. Boxun boş USB portuna takıp Turkvod, seyirTURK ve Netflix gib eklentilerini kurup net bir görüntü ile izliyorum. coreELEC rom klasik bir kodinin kopyası gibi. Hiçbir hata da vermedi. Bu roma başka ne yükleyebilirim?

2- Boxa Atvxperience Tv Box Rom u kurmak istiyorum. Bu roma istenilen her apk yüklenmiyormuş diye okudum. Bu romu kullananların önerisini alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 13 Nisan 2021; 21:43:10 >

• selam arkadaşlar.

ben bu media player olaylarına baya uzak kaldım.

TV'de usb bellekle NBA maçları izleyeceğimden aşağıdaki özellikleri barındıran uygun fiyatlı bir media player arıyorum.

• dosyanın boyutunu göstermeyecek, açtığımda süreyi göstermeyecek
    • 1080p/60 fps'de sorun çıkarmayacak
    • 4K oynatsa fena olmaz ancak fiyatı uçuracaksa o özellik olmayabilir

bende bu özelliklere sahip eski bi egreat media player var ancak 60 fps'de sorun çıkartıyor.

özellikler ilginç gelebilir ama benim için önemli. usb belleği tv'ye taksam süre falan gözüküyor. ya da media playerdan başka, farklı çözüm bir öneriniz var mı?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren377 -- 13 Nisan 2021; 16:23:11 >
  • İzleyelim kültürümüz artsın.
    Hiremco İmpala - Dreamstar A5 Karşılaştırma Videosu.
    https://www.youtube.com/watch?v=_UXLtgjZ81Q&feature=youtu.be

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Dreamstar A5'i yeni almıştım. Hata mı ettik acaba ?

Bir süre sonra işlevsiz mi olacak bu durumda ? Buna benzer şekilde diğer yazılımları ve hatta uydu desteği de işlevsiz kalabilir mi ?

Uydu işi iyice karıştı   Netflix izlediğimiz için birleşik bir çözüm olsun dedik sonuçta yine mağdur olacağız herhalde.

2 yerde televizyon izliyoruz, mi box s vardı, diğer televizyonada da bir adet A5 aldık çözdük derken şimdi diken üstündeyiz  

Hatta bu ürünlerle d-smart aboneliğini sonlandırmak üzere plan yapıyordum.

mi box s + geleneksel uydu mu olacak her televizyona nasıl çözeceğiz bilemiyorum. Televizyonlar eski üzerlerinde alıcı yok zaten 2 3 kumanda işinden de sıkılmıştık.

Bakalım daha neler olacak  

• quote:

Orijinalden alıntı: arastir

Dreamstar A5'i yeni almıştım. Hata mı ettik acaba ?

Bir süre sonra işlevsiz mi olacak bu durumda ? Buna benzer şekilde diğer yazılımları ve hatta uydu desteği de işlevsiz kalabilir mi ?

Uydu işi iyice karıştı   Netflix izlediğimiz için birleşik bir çözüm olsun dedik sonuçta yine mağdur olacağız herhalde.

2 yerde televizyon izliyoruz, mi box s vardı, diğer televizyonada da bir adet A5 aldık çözdük derken şimdi diken üstündeyiz  

Hatta bu ürünlerle d-smart aboneliğini sonlandırmak üzere plan yapıyordum.

mi box s + geleneksel uydu mu olacak her televizyona nasıl çözeceğiz bilemiyorum. Televizyonlar eski üzerlerinde alıcı yok zaten 2 3 kumanda işinden de sıkılmıştık.

Bakalım daha neler olacak  

İyi de, Dreamstar A5 model cihazın Netflix lisansı var mı diye, önce sormanız gerekmiyor muydu ? Yani netflix izlemek için, netflix lisanslı cihaz kullanmak gerekmektedir. Oysa Dreamstar A5 modeli netflix 'i 1080p çözünürlüğe kadar izletebiliyor. O da mod'lu( düzenlenmiş = crack'lenmiş ) dosya ile...

Yani sizin örneğiniz, tam olarak benim daha önce değindiğim çekincelerime/düşüncelerime örnek oldu. Yani Dreamstar A5 model cihazı çıkaran Karadağ firması, cihazın kutusuna, uzaktan kumandasına netflix amblemini koyarak, kullanıcıları yanıltmış oldu.

Nasıl yanılttı ? Netflix amblemlerini koyarak, sanki bu cihazda netflix lisanslı izlenebilirmiş algısı üzerinden yanıltmıştır.

İleride Netflix platformu, mod'lu cihaz kullananları engeller. Netflix platformu, mod'lu cihaz kullanımının yaygınlaşmasını bekliyordur, kanaatimce...

Esasında bu L1 sertifikasının durumu, kullanıcılar tarafından yeterince anlaşılamadı. Mesela; Amazon Prime, Google gibi platformları izlemek için, cihazın L1 sertifikası varsa, ilgili platformdaki içerikler gerçek çözünürlük değerleri ile izlenebiliyor. Yani L1 sertifikası yalnızca Netflix için lazım olan bir sertifika değildir.

Ha ! Netflix diyor ki, "benim içeriklerimi izlemek isteyenler için yalnızca L1 sertifikası yetmez, üzerine benim ESN lisansı verdiğim cihazlarından birini kullanmak gerekir", diyor.

Hasılı kelam; marka cihaz çıkaranlar, insanlarımızın bilgi eksikliğinden yararlanıyor. Sizin de hatanız, açıkladığım bu sertifika ve lisans konularını yeterince araştırmamış olmanızdır.

s905x3 işlemcili olup ta uydu tuner'i bulunan bu cihazların eksi - artı durumları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Cihazlar boşta çalışırken ortalama ısının 59 - 60 derece civarında gezindiği, sağından solundan delik açarak, bu ısının 3 - 4 derece daha düşürülebildiği yazılıp-çizilmeye başladı.

s905x3 işlemcili olup ta, düz tv box tipi aygıtlarda, cihazın boşta çalışırken ısısının 44 - 45 derece civarında olduğu biliyoruz.

Yani s905x3 işlemcili olup ta, bu cihazların düz modelleri ile uydu tuner'li modelleri arasında, ısı yönünden, uydu tuner'li modellerin 14 - 15 derece daha sıcak çalıştığı anlaşılmaktadır. Yani cihaza eklenen tuner katının cihazın iç ısısını artırdığı bir gerçektir. Tabi bunlar cihazların boşta çalışırken ki, ortalama sıcaklık değerleridir. Bir de cihazı çeşitli uygulamalarla birlikte kullandıktan sonraki ısı durumunu gözlemlemek gerekir. Isı 60 derecelerden, 75 - 80 derecelere ulaşıyorsa, bu cihazın ömrü için olumsuz bir durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 14 Nisan 2021; 11:21:3 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

İşte bu noktada gerçek durumu ortaya koyan ve alıcılar için sağlıklı değerlendirme yapma imkanı sunan bir değerlendirme tablosu çok iyi olur.

Dediğiniz gibi bazı alt detaylara hakim olamayabiliyoruz. Firmalar, ürünler zaten reklamda sınır tanımıyor her iş yapılıyor gibi görülüyor. Benim önerin farklı senaryolara yönelik çözüm önerilerinin bir tabloda özetlenmesi. Çünkü hep aynı sorular geliyor ve benim gibi hatalı tercihler ortaya çıkabiliyor.

Buna göre örnek senaryoları aşağıda yazayım;

1. Standart uydu alıcı ihtiyacına cevap verebilecek ürünler (burada yeni nesil tunerları öne çıkarmak lazım)
    2. D-smart vb aboneliklerden dönen kullanıcılara ürünler
    3. IP Tv ve uydu alıcılı çözümler
    4. All in one çözümler (dreamstar a5 yerine) 3 ve 4 karışıyor olabilir.
    5. 1 den fazla televizyon için çözümler, her televizyona 1000 tl lik cihaz zorlayıcı olabilir  

Örnek olarak ben d-smart aboneliğini sonlandırıyorum. Hali hazırda netflix kullanıcısıyım, mi box s var. 2 adet d-smart kutum var (1'i yan oda)

Şimdi ben burada yan oda kutusu yerine A5 alarak hem o televizyona netflix getirmiş oldum hem de youtube, iptv, uydu alıcı işini çözdüm. Yani çözdüm sanıyordum  

• Netflix ile ilgili kısa bir ip ucu vereyim.

Bir cihazın Netflix sertifikası varsa o cihaz zaten Netflix 4K gösteriyordur, 1080p değil.

Son yıllarda satışa çıkan cihazlar Netflix'i 1080p göstere bilir ama legal değildir, illaki bir yerde patlayacaktır.

Chrom'un WideVine DRM özelliğini kullanıp bir açık yakalamaya çalışıyorlar, Cihazın Netflix sertifikası olmadığı için, max 1080p sınırlarında oluyor.

• Bende android box arıyorum,kullanacağım şeyler sadece maçları izlemek için olucak.Netflix youtube benim için önemli değil tv'nin içinde geldiğinden dolayı..

Watched vs tarzı programlar için box arıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: arastir

İşte bu noktada gerçek durumu ortaya koyan ve alıcılar için sağlıklı değerlendirme yapma imkanı sunan bir değerlendirme tablosu çok iyi olur.

Dediğiniz gibi bazı alt detaylara hakim olamayabiliyoruz. Firmalar, ürünler zaten reklamda sınır tanımıyor her iş yapılıyor gibi görülüyor. Benim önerin farklı senaryolara yönelik çözüm önerilerinin bir tabloda özetlenmesi. Çünkü hep aynı sorular geliyor ve benim gibi hatalı tercihler ortaya çıkabiliyor.

Buna göre örnek senaryoları aşağıda yazayım;

1. Standart uydu alıcı ihtiyacına cevap verebilecek ürünler (burada yeni nesil tunerları öne çıkarmak lazım)
    2. D-smart vb aboneliklerden dönen kullanıcılara ürünler
    3. IP Tv ve uydu alıcılı çözümler
    4. All in one çözümler (dreamstar a5 yerine) 3 ve 4 karışıyor olabilir.
    5. 1 den fazla televizyon için çözümler, her televizyona 1000 tl lik cihaz zorlayıcı olabilir  

Örnek olarak ben d-smart aboneliğini sonlandırıyorum. Hali hazırda netflix kullanıcısıyım, mi box s var. 2 adet d-smart kutum var (1'i yan oda)

Şimdi ben burada yan oda kutusu yerine A5 alarak hem o televizyona netflix getirmiş oldum hem de youtube, iptv, uydu alıcı işini çözdüm. Yani çözdüm sanıyordum  

Detayları da dikkate aldığımızda, "hepsi bir arada" çözüm yok maalesef... Sırf bu nedenle 3500 TL değerinde Dreambox Two modeli cihaz satın aldım. Uydu tarafında işini hakkıyla yapıyor. Bu da bana fazlasıyla yetiyor.

Android tarafını ise, Mecool KM6 Deluxe android cihazla çözdüm. Biraz da gelecekçi( futurist ) cihaz olması sebebiyle, bu cihazı tercih ettim. Cihazın ısı durumu da çok iyi gerçekten... Ben hiç oyun oynamam. Geçenlerde yeğenler 3 - 4 saat boyunca cihazda oyun oynadılar. Cihaz oyunlarda bile 57 derecenin üzerine çıkmadı. Normal kullanımda 40 derece civarında geziniyor.

Km6 cihazda Netflix lisansı olmamasına rağmen, fransızın biri netflix için 4K çözümünü bulmuş ;

Üşenmedim fransızla mail üzerinden yazıştım. Video'da anlatıldığı gibi, bu işi beceren fransız, netflix apk dosyası içindeki lisans dosyasına ulaşarak, KM6 cihazı lisanslı cihaz listesine ekliyor. Yani anlamı, cihazdaki netflix apk güncellenmediği müddetçe netflix'i 4K izlemek mümkün oluyor. Netflix platformu bu cihaz özelinde uzaktan tedbir alarak engel olabilir mi ? fikir belirtemeyeceğim. Ancak fransızın belirttiği kadarıyla, "netflix apk güncellemesi yapılmadığı takdirde, netflix platformunun cihaza uzaktan ulaşmasının mümkün olamayacağını" yazdı.

İlaveten fransızın belirttiği bir başka husus ise, netflix bütün cihazlar için komple apk yenilemeye giderek, önceki apk'larla izlemeye engel olmak isteyebilir. Bu duruma karşı çözümüm de hazır diye yazdı. Tabi fransız bu işi düşünmüş, tasarlamış, uygulamaya dökmüş. Para ile satıyor. Bu nedenle fransızın çözümüne ilgisiz kaldım. Zaten netflix izlediğim de yok.

Herneyse... Bunları belirtmekten maksadım; hepsi bir arada çözümler yüzeysel kullanımlar için geçerli olabilir. Ancak bütün detayları ile birlikte nitelikli kullanayım/faydalanayayım denildiğinde, "hepsi bir arada ürünler" kullanıcıları üzer maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 14 Nisan 2021; 12:41:57 >

• Botech Wzone Android 10 Tv box bugün çıkmış Fiyatı:997 TL

Tivo Stream 4K (600 TL), Google Crome Cast 2020 ve bu cihazlardan birini arkadaşıma satın alacağım. 3 cihazda da Netflix yasal L1 lisansı mevcut. Sizce hangisi daha uygun?

https://www.uydumarket.net/botech-wzone-android10-netflix-lisansli-adroidtvbox

• Amazon.com( yurtdışı amazon ) Tivo Stream 4K cihaz toplam masraf olarak 42 dolar'a satın alınabiliyor.

Lisanslı netflix izleyecekler, amazon'un yurtdışı mağazasına da göz atmasında yarar var.

• 
Sayfa: önceki 11281129113011311132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.