Şimdi Ara

Android, Linux ve Windows 11 çalıştıran telefon tanıtıldı: NexPhone neler sunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android, Linux ve Windows 11 çalıştıran telefon tanıtıldı: NexPhone neler sunuyor?
    Akıllı telefonların performansı arttıkça, tek bir cihazın tüm bilgisayar ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağı sorusunu gündeme geliyor. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara alternatif olarak telefonun ana bilgisayar görevi görmesi fikrini daha önce Samsung DeX gibi çözümlerde görmüştük. Nex Computer’ın yeni modeli NexPhone ise bu vizyonu bir adım ileri taşımayı hedefliyor.

Üç işletim sistemi, tek cihaz

NexPhone’un en dikkat çekici yönü, sunduğu platform esnekliği. Cihaz, Android 16 ile gelirken aynı zamanda Debian Linux ve Windows 11 desteği de sunuyor. Günlük kullanımda Android tercih edilebiliyor, Debian ise bir uygulama gibi çalıştırılarak hızlıca farklı bir işletim sistemine geçiş sağlıyor. Windows 11’e ihtiyaç duyulduğunda ise cihaz yeniden başlatılarak tam masaüstü deneyimi elde ediliyor. Nex, bu mod için Windows 10 Mobile’ı andıran, kutucuk tabanlı özel bir arayüz tasarlamış.

Telefon bir monitör, klavye ve fareye bağlandığında kullanıcılar Android Masaüstü Modu, tam masaüstü arayüzlü Debian ya da klasik Windows 11 arasında seçim yapabiliyor. Android ve Linux aynı dosya sistemini paylaşırken, Windows ayrı bir bölümde çalışıyor.

NexPhone özellikleri

Android, Linux ve Windows 11 çalıştıran telefon tanıtıldı: NexPhone neler sunuyor?
    NexPhone, 6,58 inç boyutunda, 120 Hz yenileme hızına sahip ve 1080 × 2403 çözünürlük sunan bir LCD ekranla geliyor. Cihazda 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Ayrıca günümüz telefonlarında giderek azalan microSD kart desteği de mevcut.

Kamera tarafında 64 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş açı kamera ve 10 MP ön kamera yer alıyor. 5.000 mAh kapasiteli batarya ve kablosuz şarj desteği ise standart özellikler arasında.

İşlemci tercihi ise biraz ilginç. NexPhone, amiral gemisi Snapdragon 8 serisi yerine Qualcomm QCM6490 yongasını kullanıyor. Daha çok IoT cihazları için tasarlanan bu işlemci, uzun vadeli yazılım desteği avantajı sunsa da yüksek performans beklentilerini karşılamayabilir.

Ayrıca Bkz.9.000 mAh bataryalı Redmi Turbo 5 Max, beş yıl pil garantisi ve ücretsiz değişim sunacak

NexPhone için 199 dolarlık iade edilebilir bir ön sipariş ücretiyle rezervasyon yapılabiliyor. Cihazın 2026’nın üçüncü çeyreğinde sevkiyata başlaması planlanıyor. Kalan 350 doların ödenmesiyle toplam fiyat 549 dolara ulaşıyor.

Orta segment için rekabetçi sayılabilecek bu fiyat etiketiyle NexPhone, telefonunu gerçek anlamda bir masaüstü bilgisayarın yerine koymak isteyen kullanıcıların ilgisini çekebilir. Özellikle Windows 11 desteğiyle ilginç bir alternatif sunduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/nexphone-3634049/
    Kaynak:https://nexphone.com/

• En azından inovasyon var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Morgan Freeman
  • Bence Windows 11 li telefon yapmak yerine windows 11 li tablet yapmak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral5656x -- 22 Ocak 2026; 11:55:3 >
  • Hiç yoktan iyidir. Başkaları da umarım girer bu şekilde ama daha güçlü SoC ile .

Windows 10 Mobile ile en sonuna kadar Windows un mobil platformlarını 1990 ların sonlarından sonra PocketPC li hallerinden beridir bilirim hepsini de kullandım ...

Xbox a odaklanacağız dediler ihanet ettiler! En son Microsoft ürünü Lumia 950 XL DUAL SIM halen efsane klasiktir öncüdür de ... Köşede duruyor ...

Windows ARM64 için baya olgunlaştı her an Microsoft bile çıkartabilir ...

Haberdeki model desteklenmelidir.

Sunduklarına bakıyorum Android te en gelişmişini Dex te Samsung tur ilki elbette Microsoft Windows 10 Mobile de sunmuştur birçok ilkleriyle beraber.

Birden farklı mobil işletim sistemlerine seri geçmek te güzelmiş. Bu şekilde PC olarak geçen ürünler yıllardır var Lenovo da ve Çin li bazı markalarda da ...

Vardır yıllardır hemde. Şuan en son modeli bende de var: Surface Pro 11 ARM64 tablettir aksesuarlar ile klavyesiyle de tam bir pc de olabiliyor.

Kalem desteği de var ... Değiştirilebilir minik depolama birimi de hızlı ...

Microsoft tablet slave formatında yıllardır var ... Intel işlemcili olanları da var yıllardır ARM tabanlılarda da vardırlar ...

Başka firmalar da tablet formunda da satıyor Türkiye'de resmi garantili birçok markalı tablet formunda da vardır.

• Elimizde bu denli güçlü cihazlar varken ve ömrü 4-5 sene civarı iken dibine kadar kullanmamız lazım. Artık arm Windows cihazlarda yaygınlaşıyor . Bağla telefonu ekrana evde kullan .Bir çok kullanıcının hayli hayli işini görür.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Biz de biliyoruz yıllardır windowslu tablet olduğu.

neyse şu an da geç değil. windowsa yada linuxa steam hesabımızla girip oyun oynayabiliriz. bir nevi steam deck ile telefonun birleştirilmiş hali gibi. umarım proje tutar da çinliler bu işe el atıp ölçeklendirir. zaten razer kishi ve emu ile şu an telefonumda birçok oyunu oynuyorum. windows da olsaydı seçeneklerim çok daha artardı.

keşke windows x86dan tamamen vazgeçse, arama olan destek sayesinde bu tarz çok daha fazla cihaz görürüz.

• Ram krizi varsa 12 ram nasıl takıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlginç bir sunum açıkçası. 2026 pyasasına bakarsak ünlü ve tanıtılmış şirketlerden her gün yeni bir model çiktiği gibi bir bu eksikti zaten. Şimdi mantık olarak insan bir şaşırıyor. Yılların Realme kullanıcısı olarak orta seviye model ararken ben bile iki hafta boyunca tüm olabilecek uygun olan modelleri durmadan kıyasladım. Sonuç olarak orta seviye cihazlarda sistematik olarak bir farkındalığı bulamayınca ben en güvenilir olanı tercih ettim. Sonuç olarak daha önce bilinmeyen kullanmadığın bir model almak cesaret işi. Örnek şikayetvar. comda gerçek kullanıcı yorumları bulunuyor.

Orijinalden alıntı: Kral5656x

Biz de biliyoruz yıllardır windowslu tablet olduğu.

Güzel.

• Bundan tam 10 yıl 15 gün önce aldığım Xiaomi MI 4 telefonu alma nedenlerimden biri idi hem android hem de windows (phone) offical rom a sahip olması. Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Androidi masaüstüne getiremedik, windows ve linuxu ise mobilleştiremedik =)

• Tablet olsa daha iyi olmaz mıydı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.