Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.079
Cevap
130
Favori
1.620.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bıktım artık bu hastalık hakkında bilgisi olan tecrübesi olan varsa lütfen nolursun yardımcı olun bıkkınlık derecesine geldim hayatımı etkiliyor artık. Bende 2 sene önce basur vardı son 1 senedir böyle kaşıntı sulanma bazen tuvalet sonrası hafif ağrı oluyor ve dışkılama esnasında cok az acı oluyor sanki çok dar yerden çıkmaya calısıyormus gibi ama normal pozisyonda tuvalettenc ıktıgımda acı vs yok memeler olusmus belli oluyor bir çok krem vs kullandım procto krem fitil vs onlar sadece uyusturuyor anrecta aldım suan onu kullanıyorum yedigime içtigime dikkat ederim bol su içerim senelerdir böyleyim ama acayip gaz şişkinlik oluyor hafifde kabızlık var çok şiddetli olmasa da artık bıktım ne yapaım nere gideyim nolursun bilen kişi yardımcı olsun ömür boyu duacınız olurum
  • Yaklaşık 5 yıl önce bu hastalığa yakalanmış ve 3.5 yıl önce ameliyat olmuş biri olarak halen konuyu takip ettiğim için bu dertten muzdarip arkadaşlara yararı olması hasebiyle durum değerlendirmesi yapmak istiyorum.

    Kas kesme operasyonu oldum. Çok şükür 3 küsür yıldır sıkıntım yok. Sadece makat bölgesi özelikle tahriş pişik gibi durumlara daha hassaslaştı.

    Arada katı dışkılamada sıkıntı olursa kesinlikle zorlama yapmayın. Baktınız çıkmıyor. Sıcak su tutup gevşetin ve pişik kremi ile makatınızın içi dahil kremleyin. Ikınma şeklinde değil üst vücut ile dışkılayın.

    Ve çok önemli ilk kez olduğunda derhal doktora koşun her gün kronik hale gelip ameliyat lık hale gelebilir. Kulaktan dolma tavsiyeler ile zaman kaybetmeyin.

    Kabız olmayın. Kabız olmayın ve daha önemlisi kabız olmayın.
  • Ucunda aparat olan kremler, anal fissür tedavisinde etki göstermez. Anal fissür kremleri makat dışına sürülür. En etkili anal fissür kremi rectoderm’dir. Bazı doktorlar, eczanede yapılan özel krem de reçete edebilir. Bilginize.

    Dışkılamanızı uyku gibi alışkanlık haline getirin, her gün tuvaletinizin saati bile aynı olsun ve kaçırmayın, vücudunuz zamanla düzene girer, kabız olmazsınız.

    Katı dışkı anal fissürün en önemli tetikleyicisidir. Dışkınızı yumuşatmak için lifli beslenin. Beslenemiyorsanız, lifli gıda takviyesi alın. Bol bol su için, bol bol hareket edin.
  • Arkadaşlar yarın muayeneye gidicem büyük ihtimal bir gün sonra ameliyata giriyorum ne yaptıysam nolmadı ne içtiysem yaramadı..Onca diyet kilo verme çabası spor işte perhizler bol bol sıcak sular yumuşatıcı ilaçlar..Yok arkadaş kedi kakasını dötümden ordu çıkacakmış gibi çıkarıyorum ve kaşıntı sızı devamında dahil oluyor..Sormak istediğim şey doktor gayet yeterli seviyede isim isteyene verebilirim Bursa'dayım işinde tartışmasız en iyisi ve fiyatı çok uygun.Bana dediki ameliyatın sadece 15dk sürecek dedi dikiş kullanmıyorum dedi genel anestezi altında yapıcam rahatsızlık duymayın diye dedi ve operasyon günü seni taburcu edicez yatmıcaksın dedi..Sizdede böylemi oldu ve adam kendi tekniklerimi uygulucam dedi 2 haftada tam anlamıyla kurtulacaksın dedi ameliyat aşamalarını kısaca yazıcak olan varmı korkmak dğilde merak benim ki
  • Bendeki sorun dışkılarken son parçanın düşmemesi. Sanki büyük parçada düştükten sonra arkada kalan en son çok küçük bi parça düşmüyor, o biraz geri gidiyor ama tam makat ağzında kalıyor. Ne aşağıya ne yukarIya. Tuvaletten sonra oturamıyorum. Bütün günüm mahvalıyor. Sanki makatın ucunda bir dışkı parçası bekliyor. Tekrar dışkılayana kadar rahatlamıyorum. Ben de sürekli tuvalete gisiyorum günde 2-3 kere falan. bu sorunu yaşayan var mı? Rektosel mi anal fisur mu çözemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 31 Temmuz 2018; 0:9:46 >
  • Bende ameliyata karar vermiştim. Hametam ve travocort kullanmaya başladm. 2 gündür ne ağrı ne sızı ne bi kaşıntı var. Doktora gitsem mi yoksa akışına mı bıraksam karar veremiyorum. Dışkı yumuşak olduktan sonra bu kremler kesinlikle işe yarıyor ama kalıcı çözüm olurmu bekleyip görecez bakalım
  • ben de bi değerlendirme yapayım 11 mayısta ameliyat oldum ilk bir hafta zor du özellikle ilk iki gün sonrasında yavaş yavaş eski halime döndüm ve 80küsür gündür de ne ağrı nede kanama var bu illet sardığında mutlaka doktora gidin zeytinyağı ot bok çare olmaz olmayacak uzattıkça kronikleşir bu illet 2 sene çektim yeter ulan dedim ve çizittirdim makatı yapacak bişey yok lazersiz bu illet asla geçmez
    ve son olarak uzatmayın mevzuyu uzadıkça psikolojiniz bozulcak
    tuvaletinizi günlük ve saatli yapın

    ve sabah akşam 2 şer adet kuru kayısı yiyin sarı olandan asla kabız kalmazsınız mideye mutlaka önce çorba sonra yemek yiyin asla beyaz ekmek yemeyin
    hafta sonu kahvaltıda omlet yiyebilirsiniz ama asla domates ve acı biber pul biber yemeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: szmania

    5.yıl editi: arkadaşlar yıllardır özel mesaj yoluyla sizlere cevap vermeye çalışıyorum. yaklasık 5 yıl önce ameliyat oldum ve herhangi bir sorun yok. normal bir insan gibiyim. ameliyatı unuttum gitti, üstüne bir de bel fıtığı ameliyatı oldum. artık önümüzdeki ameliyatlara bakacağız :)

    8 yıldır bu hastalığı çeken biri olarak yazdıklarıma kulak vermenizi istiyorum. 2009 yılından beri akut olarak bu hastalıkla mücadele ettim. Akut dönemlerde krem, merhem, beslenme, oturma banyosu vs ile çatlağı iyileştirmek çok kolay. ama beslenmeye dikkat etmediğiniz, kabız olduğunuz ve ıkındığınız dönemlere hastalık yine nüks edecektir.

    bu yılın ocak ayından beri bu sefer çatlağı iyileştiremedim. Ne yaptıysam fayda etmedi. Çünkü artık akut dönemden çıkmıştım. Hastalığım artık Kronik Anal Fissür idi. Bakın arkadaşlar bu hastalıkla ilgili yerli yabancı bir çok yazı ve yorumu okudum. Bir hasta olarak kendime göre hastalık hakkında ciddi bir bilgi birikimim var diyebilirim. Eğer kronik anal fissür olduysanız ne yazık ki ameliyattan başkası yalan. Asla iyileştiremezsiniz. Sadece çatlağı pasifize edersiniz. En ufak sert dışkıda o yaşadığınız acılar misliyle size dönecektir.

    Kronik anal fissür olduysanız iç sfinkter kasınız her dışkılamada kasılacaktır. Kasılı kalan kasta (kan dolaşımını engellediği için) çatlağınızın iyileşmesini engelleyecektir. Yanı dışkı sonrası spazm ve spazmın iyileşmeyi engellemesi kısır bir döngü olarak size dönecektir. O spazmı ortadan kaldırmanın tek yolu ise o kasın bir miktarının kesilmesidir. Oturma banyoları bir miktar işe yarayacak ama bir kaç saat sonra (her ne kadar acınızı alsada/azaltsada) iç sfinkter yine spazma girecek ve çatlağınızın iyileşme sürecini durduracaktır.

    70 sayfalık bu konuda bir sürü krem, merhem vs önerilmiş. Kronik anal fissür iseniz o yazılanlar asla işe yaramaz. Malesef acı gerçek bu. Bende sizin geçtiğiniz/geçeceğiniz (ameliyattan kaçma) yollardan geçtim. Aylarca boş yere acı çektim. Ama dün itibariyle ameliyat oldum. Sonuç hakkında bir yargıda bulunmak için henüz çok erken. Ama ilk dışkılamada bile ciddi bir rahatlık hissettiğimi söyleyebilirim (benim temelde yakındığım şey dışkılama anındaki acıdan çok, dışkılama sonrası 10-12 saat süren dayanılmaz acıydı-çünkü spazma giren iç sfinkter çatlağa ciddi bir basınç uyguluyordu).

    Gelelim benim gibi ameliyattan korkanlara :) Bakın şimdi yazdıklarım içinde hiç bir abartma, mübalağa yoktur. 38 yaşındayım. Koca adam olmama rağmen hala iğne olmaktan çok korkarım. Hastaneler benim için kabustur. Hastane kapısından adımımı attığım an içimi müthiş bir üperti ve korku kaplar. Size şunu diyebilirim. Ben bile ameliyat olduysam bu dünyada ameliyat olamayacak kimse yoktur diye düşünüyorum.

    Çektiğim acı ve çileleri gören ailem ve çevremdeki insanlar beni sürükleye sürükleye ameliyata götürdüler desem yalan olmaz. Hikayeyi kısaca anlatacak olursam: 2 gün önce beni zorla ameliyat tarihi almaya götürdüler. Doktorum durumumu anlamış olacak ki -kaçma ihtimali:)- hemen ertesi güne(yani düne) ameliyat tarihi verdi. Ve dün sabah 8 de hastaneye (özel) gittim. Ekg, gögüs filmi, kan pıhtılaşma ve diğer tahlilleri yaptırdım. Tabi ilk olarak pıhtılaşma tahlili yapıldı. Damar yolu açan hemşiye sanırım stajyerdi eli titriyordu. O da benim gibi korkuyordu. Sıkıntılı ve az da olsa acılı bir işlem sonucu damar yolu açıldı. tahliller sonucu saat 9 olmuştu. Doktor saat 11 gibi seni ameliyata alacaz dedi. 2 saatim daha var diye biraz rahatladım :) Abartmıyorum 15 dakika sonra hastabakıcı elinde tekerlekli sandalye ile geldi ve hadi ameliyathaneye dedi. Şok oldum, dondum kaldım. Ama daha 2 saatim falan var yapmayın etmeyin çırpınışlarım işe yaramadı.

    Benimle beraber başka bir kişide (sanırım kolundan) ameliyat olcaktı. Kurbanlık koyun gibi ikimizide 5 dakika kadar ameliyata kapısında beklettiler. Onun yüzünde de müthiş bir korku vardı. Birbirimize baktık. İkimizde korkuyorduk, durumu anladığımız için hafifçe ve mahçup bir edayla gülümsedik. İlk onu çağırdılar. 1 dakika sonra ise beni. Farklı odalara girmiştik sanırım. Odaya girdiğimde müthiş bir soğuk hava karşıladı beni. O filmlerde ve dizilerde görüğümüz ameliyat yatağı, çeşitli cihazla, ışıklar, kocaman bir projektör... Masaya yüz üstü yatırdılar beni. Kollarımı koyabileceğim kolçaklar vardı. Oraya uzattılar kollarımı. Üzerime o malum yeşil ameliyat örtüsünü örttüler ve popoyu açtılar. O an odada hemşireler, orada çalışan bir kaç eleman ve anestezi uzmanı vardı. Anestezi uzmanına kafamı çevirerek titrek bir sesle "benim operasyonum sedasyon+local anestezi ile olacak dedim"....................................................................

    O bir sürü noktanın sebebi mi nedir? O kurduğum son cümleden sonrasını hatırlamıyorum :) Ben hiç fark etmedim ama sanırım ben o cümleyi kurarken anestezi uzmanı sedasyon işlemi uyguluyordu.

    1 saat sonra odamda uyandım. "hayatımın o 1 saati kayıp, o arada ne olduğunu bilmiyorum :)"

    Uyandığımda malum yerde hafif bir sızı vardı. Sızının sebebinin ameliyat değil oraya koyulan tamponun çatlağa yaptığı baskı olduğunu anlamam çok uzun sürmedi. 3-4 saat daha yarı uykulu bir halde serumlar eşliğinde odada kaldım. Bu arada ameliyat sonrası sol elimin üstünde açılan o damar yolu da ağrımıyordu. Sanırım sedasyonun etkisi. 3-4 saat sonra taburcu oldum. Kalktım, üstümü eşimin yardımıyla giydim, asansörle aşağı indim, kapıdan çıkıp arabama OTURDUM ve 7 km sürdükten sonra evimdeydim. Bugün sabah ilk dışkılamamı gerçekleştirdim. Yukarıda da dediğim gibi ciddi bir fark var. Dışkılama sırasında yok denecek kadar az bir ağrım oldu. Ama asıl bomba dışkılama sonrası ağrımın OLMAMASIYDI. Harika!!! Dün eve geldikten sabah ilk dışkılamaya kadar makat bölgemde hafif bir sızı olmuştu. Meğer o sızı tampon yüzündenmiş. Tamponu çıkarsam o da olmayacak. Ama doktor ilk dışkıya kadar tamponun kalmasını söylemiş eşime. Neyse artık fazla uzatmadan son cümlelerimi yazayım, yoruldum :)

    Ameliyattan korkmayın. Ben çok korkuyordum ama boşa ağrılar çekmişim aylarca.
    Doktorunuzu iyi seçin (proktoloji alanına gönül vermiş, uzmanlaşmış genel cerrahlara ameliyat olun). Ben iskenderun'da Doç Dr. Turgut Karaca tarafından ameliyat edildim. Hastaneye giriş ücreti ve ameliyat için 750 tl verdim. 50 tl ilaçlar ile bu operasyon bana 800 tl gibi bir rakama mal oldu.
    Fissürünüzü parmakla kontrol etmek isteyen doktordan koşarak uzaklaşın. Artık bakarak kontrol ediliyor.
    Kapalı ameliyatı tercih edin. Açık ameliyatın iyileşmesi uzun sürüyormuş ve sonrası biraz sıkıntılıymış.
    Eğer herhangi bir durumunuz yoksa ameliyatınızı sedasyon + local anestezi ile olmaya çalışın. Çok rahat, hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
    Anestezi uzmanı olan sağlık kuruluşlarını tercih edin. Çünkü anestezi ciddi bir durumdur ve herkesin eline bırakılmaması gerekir. İşi bilmeyen birinin elinden ciddi anlamda kötü sonuçlar çıkabilir.
    Doktorlar bu ameliyatı yaparken hemoroidlerinizi alalım diyebilirler. Eğer hemeroid probleminiz yoksa hemoroidlerinizi aldırmayın. Eğer aldırırsanız ameliyat sonrası daha sıkıntılı geçecektir.
    Ve en önemlisi ameliyattan korkmayın. Benim kadar korkan yoktur buy işlerden ama ben bile bunu diyorsam gerisini siz düşünün.
    Tekrar ediyorum, kronik anal fissürün hapla merhemle cartla curtla iyileşme ihtimali oldukça düşüktür. Mucizelere bağlıdır. Tek yol "lis" ameliyatıdır.
    Sanırım bu kadar :)

    NOT: Buraya kadar yazılanlar KRONİK ANAL FİSSÜR hastalığından muzdarip olan kişiler içindir. Durumunuzun akut mu kronik mi olduğunu doktor kontrolü ile öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun.
    Evet arkadaşlar. Tam 1 yıl önce ameliyat olmuş biri olarak bir şeyler karalamak istiyorum. Buraya yazacağım şeylerin sizleri gerçekten bilgilendireceğini düşündüğüm için yazıyorum. Yukarıdaki hastalık ve ameliyat sürecimi okumadıysanız önce ilk olarak yukarıyı okuyun. Yukarıda yazdıklarımdan itibaren son sayfaya kadar yazılanları okudum. Genel olarak ameliyattan korkanlar (ameliyat sonrası dışkı kaçırma vs.), kronik anal fissür olduğu halde kremle diyetle yağla balla iyileşebileceğini sananlar, akut anal fissürü oturma seansları ve kremlerle iyileştirenler (akut fissürü iyileştirmek kolay) bir de önceki sayfalardaki kadar çok olmasa da ürün tanıtımı yapan dolandırıcılar mevcut.

    Tekrar etmekte fayda var. Kronik anal fissürü yağ balla otla püssürle iyileştirme şansınız gerçekten çok ama çok zayıf bir olasılık. Neden mi? Kronik fissürde çatlağınız çok derindir. hatta benimkinde o kadar derinmiş ki, çatlaktan iç sfinkter kasım görülüyormuş.

    Kronik çatlakta dışkılama sonrası iç sfinkter kasınız kasılacak ve çatlağa basınç uygulayacaktır. Bu basınçta size tarifsiz acılar olarak dönecektir. Kasılan sfinkter kası acı dışında size başka bir kötülükte yapacaktır. O bölgede kan dolaşımını engelleyip/azaltıp çatlağınızın iyileşmesini durduracaktır.

    Yukarıdaki paragraftan şu anlamı çıkartabilirsiniz. Tuvalet sonrası diğer tuvalet zamanına kadar çatlağın iyileşmesi için bir zaman aralığı var. Ama iç sfinkter kasılıp basınç uyguladığı için hem acı çekiyorum, hem de o bölgede kan dolaşımım durduğu için oradaki yırtığımın iyileşmesi için gerekli maddeleri mevcut olmayan/azalan kan dolaşımı yoluyla elde edemiyorum. O yırtığı iyileştirmek için ya bir hafta 10 gün falan tuvalete gitmeyeceğim ( böyle bir şeye imkan yok ben de zaten laf olsun diye yazdım) ya da işi bilen proktolojiye gönül vermiş bir doktora (genel cerrahi) gideceğim. Hangi şıkkı seçeceğiniz gayet açık sanırım.

    Kronik anal fissürden müzdarip iseniz ve burada akut anal fissür hastalığından müzdarip olan ve yağla kremle iyileşenlerin yolunu takip ediyorsanız çok vahim bir hata yapıyorsunuzdur. Çünkü akut anal fissürü iyileştirmek kolaydır. Doğru beslenme krem, sıcak su oturmaları falan filanla 1 hafta bilemedin 10 günde o küçücük yırtığı iyileştirirsin. Ama kroniksen olmaz o iş. Yok kardeşim ben yağla balla geçirecem dersen fissürü anal daralma takip edecektir. Devamlı kaasılı kalan iç sfinkter zamanla gelişecek ve makatta daralmaya neden olacaktır. Misal daha önceki dışkının kalınlığını küçük boy bir salatalık ile örneklendirirsek, o salatalık günden güne incelecek ve bir zaman sonra kurşun kalem kalınlığında incecik dışkılamaya başlayacaksın. Tabi bu evreye gelene kadar gerek tuvalette olsan gerekse de dışkılama sonrası 8 10 12 saatler tarifsiz acılar çekeceksin.

    Daha önceki sayfalarda bir arkadaş ne yaparsam yapayım dışkının başlangıcı hep sert oluyor diye bir cümle yazmıştı. Sayın arkadaşım onun nedeni alafranga tuvalet kullanman. Alafranga tuvalet nedeniyle tam boşaltım yapamadığın için içeride kalan bir parça dışkı ertesi gün sert olarak karşına çıkmaktadır. Makat çatlağı olan arkadaşların ALATURKA tuvalet kullanmasını öneririm. Tam boşaltım yaparsınız. Hem de daha kısa bir sürede.

    Gelelim bana. Ameliyatımın üstünden 1 yıl geçti. Kapalı ameliyat yöntemiyle operasyon yaptılar. İyileşmesi daha hızlı ve acısız.
    Ameliyat sonrası dışkı tutamama altına kaçırma falan bunlar hikaye. Dikkat!! Ameliyatınız doğru yapılırsa bir önceki cümle geçerli olacaktır. İşi bilmeyen bir doktor kasınızı fazla keserse eee elbetteki dışkı tutamama sorunu yaşarsınız. Yine bu işi bilmeyen doktor arkadaş az keserse bu seferde iyileşemezsiniz. Bu yüzden her genel cerraha değil bu işi üzerinde yoğunlaşmmış defalarda LİS ameliyatı yapmış bir doktor bulun.

    Dışkı tutamama sorunu yaşadım mı? Öyle bir sorun yaşamadım. Ama dışkılama ihtiyacı duyduğunuz zaman makul bir sürede tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsunuz. Peki bu makul süre ne kadar? Ameliyattan sonra ilk zamanlar bu makul süre 10 15 belkide 20 dakikaydı. Ve bu makul süre zaman geçtikçe uzamaya başlıyor. 1 yıl oldu. Makul süre benim için su an 1 saat 1 buçuk saat ve daha fazlası diyebilirim. Çünkü kesilen kas zamanla kendini toplamaya başlıyor. Bence bu makul süre bünye ile ilgili. Kiminde daha uzun olabilir. Tabi kimde de daha kısa. Ama belli bir süre sonra makul süre normal insanlar seviyesine ulaşacaktır.

    Daha fazla yazmak isterdim. Ama şu an için sanırım aklıma gelipte anlatabileceklerim bunlar. Belki daha sonra ekleme yapabilirim.

    Ama önce şuna karar verin. Kronik miyim akut evrede miyim? Bunun kararını doktor (tekrar tekrar iyi bir proktolog) verecektir. Sonrası için ise kendinizi Türk Hekimlerine emanet edin.
  • Botoks ile tedavi olup, hastalığı iyileşen var mı?
  • Arkadaşlar rectoderm krem kullananlar için diyorum piyasaya 1 ay önce anrecta krem çıktı devlet karşılıyor ve fiyatı en fazla 20 tl civarında
  • Xheldron kullanıcısına yanıt
    Hocam bende o kremden kullanıyorum ancak o tüpü kullanmıyorum cidden sıkıntılı.Plastik eldiven takıp serçe parmak ile yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock Holmes -- 6 Ağustos 2018; 13:1:11 >
  • Beyler ameliyata gidiyorum müsait vaktimde yaşadıklarımı anıyla aynen aktarıcam.
  • Bende 13 yildir bu hastaligi cekiyorum.bu son 1 ay icinde agrilarim baya artti.butun herseyi denedim ama ise yarar bi fayda bulamadim.o yuzden artik ameliyat olmaya karar verdim.devlet yada universite hastanesin de bu ameliyati olup ta fayda gormus kisiler bana doktor tavsiyesi verebilir mi.
  • Arkadaşlar ben de önemli olduğunu düşündüğüm bir eklemede bulunayım. Uzun yıllardır anal fissürden muzdaribim. Defalarca doktoralara gittim. Verdikleri kremleri kullandım. Yediklerime dikkat etmeye çalıştım ama ne yaptımsa dışkılamanın başlangıcındaki o sertlikten dolayı problem devam etti. Bendeki fissür zannedersem akut seviyede. Geçenlerde okuduğum bir kitapta sindirimin ağızda başladığı dolayısıyla da gıdaları iyice çiğnememenin kabızlığa sebep olabileceği yazıyordu. Bu tabi ki benim gibi sürekli kabızlıkla ve dolayısıyla fissürle uğraşan birisi için çok önemli bir bilgiydi. Ben de hemen çiğneme şeklimi değiştirmeye karar verdim. Burada şunu da belirtmekte yarar olabilir. Normalde çok hızlı yemek yiyen birisiydim. Hızlı yemek yerken de insan herhalde yeterince çiğnemiyor yediklerini. Artık yediklerimi mümkün olan en ince parçasına ayırıncaya kadar ağızda çiğnemeye başladım ve sonuç olarak kabızlığım büyük oranda geçti. Haftalardır da fissürün varlığını unuttum. Bu forumdaki ilk mesajım bu. Bu problemin ne kadar önemli olduğunu bildiğim için bu mesajı paylaşmak istedim. Bir kişiye bile yararı olursa benim için büyük bir bahtiyarlık.
  • hesapkullanımda H kullanıcısına yanıt
    Hocam aynısı bende var ya dışkının başlangıcı sert gerisi normal.Dışkı yumuşatıcı vs kullanıyorum ama hala böyle.
  • Hacetepe Üniversitesi laboratuvarlarında geliştirilmiş Memethol spreyı kullanın yeni piyasa ( 6 aylık ) çıktı ...100 garanti ...bana duacı olun ...

    ilk defa dunyada bu problemi hallettiler...ürün dunyada tutacak....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edessa2017 -- 24 Ağustos 2018; 21:14:16 >
  • edessa2017 E kullanıcısına yanıt
    Bu çözülebilecek bir problem değil hocam sorun makat on çatlak olması değil bağırsak tembelliği sindirim sistemi bozukluğu. Normalde sistem 2 ay sorunsuz çalışsın 1 gün kabız ol bitti sürekli kontrol etmen lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. X

    Bu çözülebilecek bir problem değil hocam sorun makat on çatlak olması değil bağırsak tembelliği sindirim sistemi bozukluğu. Normalde sistem 2 ay sorunsuz çalışsın 1 gün kabız ol bitti sürekli kontrol etmen lazım
    Burda makat içerisinde arıza vermiş deri onarımı tedavisi uygulamak zaten urun burda duvar oruyor ete sonra buranın elastik yapısını koruyor kullanma talimatında gece uykuya uyumadan once uygulanması buda ortalama 4 veya 6 saatlik sure bu onarımı tamamlıyor bu kullanım ortalama 15 gun +15 gun bazen 1 adet bazen 2 adet bu onarım suresi tamamlanmış oluyor , bagırsak tembeliği konusu; bu onarımda lavaboya çıktığından acı vermediginden lavabo konusu zamanla duzeliyor ... ( Bu bir fikir; benimde uzerinde duşundugum diş macunu ( bakteri ve onarım) krem gibi kullanılırsa ikisinde acı tepki olarak sunması aynı ,etki verir diye duşunuyorum bu bir fikirdir...) ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edessa2017 -- 26 Ağustos 2018; 10:19:39 >
  • Arkadaşlar uzun zamandır çıkmasını beklediğim ve sadece makat çatlağı için geliştirilen anuflex pomad kremi piyasaya çıkmış haberiniz olsun.Ben bugün 1 adet sipariş ettim umarım gerçekten yararlı olur..
  • Makatta fissür oluşmasında temel sebep kabızlık, kabızlıkta temel sebep yanlış beslenme ve yanlış tuvalet alışkanlığıdır.

    https://hekimimyanimda.com/ic-hastaliklari/kabizlik-konstipasyon/ bu metinde kabızlıkla ilgili altın öneriler bulacaksınız
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.