Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.079
Cevap
130
Favori
1.620.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim tespit ettiğim geçmesinin önündeki en büyük engel sürekli Nemli olması. Bulunduğu bölge itibari ile sürekli Nemli ve Temiz tutma sıkıntısı geçmesi konusunda en büyük etken, tıpkı elimiz kesilince ıslatmamaya kuru ve temiz tutmaya çalışmamız gibi. Yabancı forumlardan birkaçında bebek pudrası kullanımı tavsiye edilmişti bende denemeye niyetlendim ancak bebek pudrasının kanserojen olduğunun ortaya çıktığını öğrenince vazgeçip alternatif olarak Karbonat (Sodyum Bikarbonat) önerileri gördüm ayrıca antibakteriyel özelliği olması sebebiyle kullanmaya karar verdim.

    İlk günler tuvalet sonrası hametan pomad sürüp 20 - 25 dk sonra, Karbonatlı sıcak suyu bir pamuk ile tuvalet sonrası bölgeye tampon uyguladım günde 2 defa yaklaşık 3-4 dakika ardından nemi alması için üstüne pamuk koyup bıraktım. Bu arada 4 aydır uğraşıyorum bende bu sorunla yazılan bir çok şeyi denedim (Zeytinyağı ve Bal hariç, sade zeytinyağı denemiştim.) 4 günde baya bir rahatlattı hatta kabız olduğum zamanlarda sıkıntı çekmemeye başladım. Ancak işin püf noktası kuru tutmaya çalıştım sürekli Pamuk koydum. Pamuğu rahatsız etmeyecek şekilde yayvan hale getirip üstüne koyuyorum ve 7/24 sürekli orada kalacak şekilde sık sık temiz bir parça ile değiştiriyorum. Evde, işte, dışarı çıkarken ,yatarken özetle pamuk orada hem nemi alması hemde yumuşak tutması sebebiyle temas ve tahrişi minimuma indirmiş oluyor. Karbonatlı suda bölgeyi hem yumuşatıyor hemde antibakteriyel özelliğinden dolayı iyileşme süresini hızlandırıyor tespit ettiğim kadarıyla.

    Bu 2. haftam ve artık ağırlıklı olarak sadece pamuk koyuyorum. Kabız olur da rahatsız hissedersem ki bu kabızlıkta 4 aydır sanki inadına yapıyor ömrümde olmadığım kadar kabızlık geçirdim. Böyle zamanlarda karbonatlı su uyguluyorum.

    Çok şükür şimdilik iyi gibi henüz negatif bir durum görmedim.
  • İzmir'de önerebileceğiniz doktor var mı? Burhan karabağ ve barış zamandar dan birine gideyim diyorum. Bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 10 Temmuz 2018; 0:45:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ravrav kullanıcısına yanıt
    Bu yazıyı dikkate alın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi yazı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ravrav kullanıcısına yanıt
    Sizin alıntıladığım yazıdan bahsetmiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabız olmamaya dikkat edin. ben 1 yıldır kurtulmuştum. yine başıma geldi çok çok hafif olarak 1 hafta da kurtuldum yine. çünkü artık hastalığı iyi tanıyorum..
  • Perşembe günü bende ameliyat oldum. Dört gün çektim acının hesabı olmaz bugün biraz daha iyim. 13 yıldır ara sıra nüksediyordu bu hastalık ameliyat olayım kurtulayım dedim yaralarım tam iyleşmediğin tuvaletten sonra 20 dakikalık ağrım oluyor. Ne zaman tamamen iyleşecem ki benimki kronikleşmişti. Krem ot ilaçların hepsi işe yaramıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravrav

    Valla konudaki postların yarısını okudum. Tek işime yarayan bi arkadaşın dediği karından dışkılamayı öğrenin lafı oldu. Ikınmayı makattan değil karından yapınca tuvalletten sonra insan rahatlıyor. Birde tuvalt bittikten sonra hemen kalkmayın biraz oturun makat iyice sakinleşsin ondan sonra kalkın. Bu hastalığın en büyük sebebi stres. Tuvaleten önce stres yapmayın. Sülalemin yarısında var şuan amaliyat olmaktan vazgeçtim
    benim galiba.. evet hocam dediğiniz gibi wc'den hemen kalkmamak gerekiyor. makat bölgesinin birbirine yapışık halinden kurtarıp öyle kalkmak daha iyi oluyor. ya da tuvalet sonrası hemen banyoya geçip sıcak suyla o bölgeyi rahatlatmayı ve yapışmış kasları birbirinden ayırmayı deneyebilirsiniz. ben şahsen öyle yapıyorum..

    yeni arkadaşlar için tekrar bilgilendirme babında yazıyorum

    öncelikle poponuzu soğuktan uzak tutun. soğuk yerlerde oturmayın. hemen bir dışkı yumuşatıcı alın. bol su tüketin ve sıvı gıda tüketmeye özen gösterin. beyaz ekmek tüketmeyin. tüketirsenizde iç kısmını tüketmeye gayret edin. eczaneye gidip anestol pomad alın. tuvalete gitmeden önce banyoya geçip sıcak suyla (dayanabileceğiniz kadar yüksek sıcak ama derinizi yakmayacak) bi 5-10dk kadar makat bölgenizi ısıtın. bunu çömelip yapın. ayaktayken değil. makat bölgenizdeki kaslar aşırı kasıldığı için birbirine yapışmıştır. bu kasları sıcak suyla ayırmaya çalışın. özellikle makat deliğinize parmağınız az da olsa giremiyorsa sorun var demektir. o deliğin açık olması gerekiyor. ardıdan orayı güzelce kurulayıp. anestol pomad'la yaklaşık bir kaç dakika masajla beraber hem makatın içine hem kenarlarına hem de giriş kısmına sürün. anestol pomad ağrı keser ve kasların kasılmasını engeller. tuvaletten 10 dakika önce ve tuvaletten hemen sonra tekrar sürmekte fayda var. tabiki tuvaletten sonra yine 5 dakika kadar o bölgeye sıcak su tutmak gerekiyor. eğer her gün bu şekilde uygulama yaparsanız tahminen en geç 15 gün içinde geçmesi gerekiyor. bol sıvı tüketin. kuru incir kuru kayısı gibi lifli gıdalar dışkıyı yumuşatır. bağırsakların çalışmasını hızlandırır ve kabızlığı engeller.

    en en önemlisi de ıkınmayı makattan değil karından yapın.. karın kasınızı kullanmaya çalışın. sadece bu bilgi bile fissürü geçirir. yalnız dışkı çok sertse ve kabızlık varsa malesef karından ıkınmayla dışkı çıkmıyor. makat kendi kasıyla itme işlemini yaptığı için kaslar birbirine çarpıyor ve fissür oluşuyor. olay da burda bitiyor zaten. iki yıl önce gittiğim hiç bir doktor fissur sorunuma kalıcı çözüm bulamamıştı. halbu ki karın kasıyla ıkınmayı dene diye birisi deseydi bu illeti aylarca çekmemiş olacaktım.

    umarım iyileşirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helloween -- 22 Temmuz 2018; 11:51:47 >
  • Muayene olan arkadaşlar acıyor mu? Bir cisim sokuyormuş veya eliyle kontrol ediyormuş diye duydum. Çok acıyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravrav

    ÇÖZÜM BULUNDU!!!

    Sızma Zeytin yağı ve bal bardakta karıştırın sonra peçeteye veya pamuğa 2-3 damla damlatıp kıçımızı silerken ki gibi içine doğru biraz bulaştırın. 10 yıllık fisur anında geçti. Valla sonuç beni çok şaşırttı. Çözümün bukadar kolay olacağını tahmin etmemiştim. Isırgan otu, sıcak suya oturma, diyet vs. bi işe yaramıyor. Şuan tamamen diyeti bıraktım istediğimi yiyorum. En ufak bir acı yok. Karışımda 3 tane şey var ama ben yalnızca bal ve zeytinyağı kullanıyorum. Mikrodalgaya sokmayın. Diğeri galiba naturel bal mumu, şimdi onu da araştırıyorum. Yapılan araştırmalara göre bu karışım antibaktariyelmiş. Yalnız Zeytin yağı sızma olacak. Üstünde de soğuk dövülmüş yazsın. bazı sızma yağlar da 200 dereceye sokuluyor ozaman da antibakteriyel özelliği bozuluyor. 7 gündür acı sızı bitti. ben ordaki yaranın kuruduğunu hissettim. Ne oturabiliyordum ne hareket edebiliyordum. Şimdi valla kuş gibiyim hareket etmek istiyorum futbol oynamak istiyorum. Nüksetmemesi için 5-6 ay devam edecem. Gelişen kas da zayıflarsa bu iş amaliyatsız çözülücekmdmektir. Çünkü tuvalette hala fazla ıkınmam gerekiyor. Ama asıl bela olan tuvaletten sonra acı sızı bitti. Yatmadan önce pamuğa sadece zeytinyağı döküp makatın üstüne koyun. İçine sokmayın ha. Fazla abarmayın işi

    https://m.youtube.com/watch?v=yFEdalVInmI

    https://www.google.com.tr/amp/s/www.thealternativedaily.com/ways-to-treat-anal-fissures-naturally/amp/
    Bu videoda daha detaylı anlatıyor ama ben sadece zeytin yağı ve bal yaptım


    Edit: faydası var ama tamamen geçmedi ben geçiyor sandım
    hocam Sızma Zeytin yağı hangi marka tavsiye eders,in
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür

    hocam Sızma Zeytin yağı hangi marka tavsiye eders,in

    Alıntıları Göster
    Ben yurtdışından aldım markası önemli değil önemli olan soğuk çekilmiş olması. Ama kronik fisüre çözüm değil. Bazen çok etkili oluyor bazen daha kötü yapıyor. Tuvaletteen hemen sonda yapmak iyi değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArkadAşlar bende de yaklaşık 10 yıldır var bu çatlak illeti. Yalnız 2-3 yılda gelir 1 hafta durur kaybolurdu. Şimdi yapıştı bırakmıyor. Yaklaşık 1 aydır geçmedi. Bende aşırı kaşıntı oluyordu başlarda. Genel cerraha gittim rektoskopi yaptı. İçerde apse var elimle boşalttım dedi. Antibiyotik verdi bitirdim 10 gün sonra kontrole gittim bu sefer muayene etti çatlak iyileşmiş dedi. Kaşıntım devam ediyor dedim bi tane kaşıntı kremi verdi gönderdi. Ameliyata gerek yok dedi. Halen tuvalete çıkarken ağrıyor ve tuvalet sonrası çok fena kaşıntı oluyor. Sıcak suya oturunca ya da procton glyvenol sürünce rahatlıyorum ama tahriş hissini tüm gün hissediyorum. Ne yapabilirim acaba kronikleşmiş midir? Ya da evde yapabileceğim bi tedavi şekli var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gurkan3367 G kullanıcısına yanıt
    Başka doktorda muayene olmanı öneririm. Bende de 10 yıldır var devamlı acı çekiyorum ama kan görmüyorum. Sende kan görmüyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de kan yok. Hametam krem aldım sabah. Bi kaç gün kullanıcam eğer gelişme olmazsa gidip botoks yaptırcam artık hayatımı olumsuz şekilde etkilemeye başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende bugün anal fissür olduğumu öğrendim daha 19 yaşındayım doktor recbutin diye bir krem verdi bunun anüse sokmak için bir tüpü var anüse mi sıkıcam o tüple yoksa anüs çevresine mi sürüceğim bu recbutin i ?
  • İçeri sokup sıkacaksın onun kenarlarında ve ucunda delik var. Krem ordan içeri akış sağlıyor. Umarım iyi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gurkan3367 G kullanıcısına yanıt
    anladım hocam bu anal fissür makat dışındaki deriyle alakalı değil mi ? makat içinden mi oluşuyor birde bazıları rectoderm al diyor anal fissür için çok etkiliymiş ama doktor bunu yazmadı bana
  • Banada yazmadı. Az önce doktora göründüm yine çatlak duruyor küçük bi operasyon yapacaz artık dedi. Sanırm bende ameliyat olacam başka çarem kalmadı. Hergün acı çekmektense kestaneyi çizdirip kurtulacaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurkan3367

    Banada yazmadı. Az önce doktora göründüm yine çatlak duruyor küçük bi operasyon yapacaz artık dedi. Sanırm bende ameliyat olacam başka çarem kalmadı. Hergün acı çekmektense kestaneyi çizdirip kurtulacaz
    Ameliyatta makatta bir kas var dışarı çıkaran kas onu keserlerse tuvaletini tutamazsın.Eğer o sıkıntılı yeri lazer yakacaksa kabul et ama dediğim gibi o tuvaletini yaptıgında dışarı çıkmasını sağlayan kas' kestirme.
  • Ayrıntısını sormadım o bahsettiğin kası rahatlatacaz dedi. 5 dakikalık bi operasyon dedi muhtemelen kesecektir. Araştırmadan yaptırmicam yalnız bu ağrıya da dayanılmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.