Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
67
Favori
82.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mikail13 beye çarşamba günü bir adet arızalı asus anakart gönderdim sonucu merakla beklemekteyim. Bu pahalılıkta değişim imkansız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leventmann L kullanıcısına yanıt
    Isıl işlemle düzeltilen çipler son anlarını yaşıyor olarak yorumlayabiliriz. Reballing, yüzeysel ısıl işlemden daha iyi sonuç verebilir ama onun da uzun vadede çalışacağının bir garantisi olmuyor.

    Şimdilik fanları vb temizle termalleri yenile yeniden yüksek ısıya çıkıp sapıtmasın diye ancak bu arızayı veren çiplere yatırım yapılması taraftarı değilim
  • quote:

    Bir de sahibinden sitesinden "sağlam" diye satın aldığım anakartların en az yarısı sorunlu idi.


    diye yazmıştım. alttaki anakart sağlam diye satılıyor mesela. Bunu kullanan biri mavi ekran verdiğini, hard diskte RSC Reallocated Sector Count değerini şişirdiğini bilir. Yani bu anakart hard diski bile bozar.. Ki başıma geldi. VRM deki kapasitörler balon olmuş..

    ilan günceldir şu an.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-msi-g31m3-l-v2-anakart-plus-intel-islemci-satilir-almak-isteyene-521233166/detay

    ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 29 Ekim 2018; 12:52:53 >




  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Televizyona media player yapmak için G31 chipsetli bir anakart almıştım. Nadiren kullandım ama çalışıyor gibi gözüküyordu.

    Bu durumda elden yada forumdan mı almak lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y-ZiyA -- 29 Ekim 2018; 12:57:0 >
  • siteden gördüğüm kadarıyla anakart tamiri işi yapıyorsunuz. Asus GL753V model dizüstü bilgisayarımız arızalandı. Göstermiş olduğumuz servisler de anakartının değişmesi gerektiğini söylüyor. Cihazın arızalanması da şu şekilde;
    cihaz açık şekilde arabada bırakılıyor bulunduğunda ise çok sıcak bir şekilde bulunuyor. daha sonra kendi kendine kapanmalar başlıyor ve artık açılmıyor. Yeriniz nerededir? Uygunsanız cihazı size göstermek isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filozof86

    Mikail13 beye çarşamba günü bir adet arızalı asus anakart gönderdim sonucu merakla beklemekteyim. Bu pahalılıkta değişim imkansız
    hocam son durum nedir?
  • murat2053 M kullanıcısına yanıt
    bence aşırı sıcaktan çipin noktaları erimiş, kaymış, kopmuş vs...
    Reballing yapmaya değer mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=j1GTlmVzEMA&

    pc yi açıp aynı yöntemler ısıtırsanız bir ihtimal düzeliyormuş. Yani fanı kapatıp pc yi yorgana sarıp bir süre aşırı sıcakta çalıştırırsanız bir ihtimal düzelir. ama ne kadar gider orası muamma.


    fırına vermek te bir seçenek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 29 Ekim 2018; 20:23:24 >
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Garanti veren güvenilir kişiden yerden almak gerek.Referansları sağlam olmalı. Arızalı malına sahip çıkmalı.

    Kimi ses vermeyen anakartı yolluyor, kiminin Lanı çalışmıyor , kimi mavi ekran veriyor. vs vs onlarca tip sorun var.
    GET' li alıp bir kaç gün yoracak şekilde (oyun vs) çalıştırırsanız durum anlaşılır.

    Şu ana kadar kimseye arızalı mal göndermedim. en ufak bir fonksiyon dahi olsa.
    Tamir edip satıyorum tabi. Tamir ederken de genelde orjinalinden daha iyi hale getiriyorum.6 ay garantili satıyorum ama o anakart rahat 7 yıl gider. Tabi MSI veya ASUS için diyorum. Şu ana kadar elimde patlayan bir anakartları olmadı bu iki markanın..

    Gigabyte, Foxconn ve diğerleri için "7 yıl gider" kesinlikle diyemem.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    şuanda cihaz hiç açılmıyor. şarj aleti takılıyken ışıkları da yanmıyor. sizin tamir edebileceğiniz birşey mi? ben elektronikten pek anlamam da. uzmanı olan birinin bakıp yapmasını istiyorum. bu nedenle size sormuştum tamirini yapabilir misiniz diye? tabiki sizde açıp bakmadan birşey diyemeyebilirsiniz. nasıl bir yol izlemem lazım? millet bi acayip güvenip bilgisayarı da veremiyorum daha beter bir duruma sokar diye.
  • 775 soket anakart tamiri yapıyor musunuz?
  • Merhabalar uzun zamandır mükemmel bir şekilde kullandığım anakartim açılmıyor, durum şöyle P8Z77-V PRO model olan kartta test ledleri sırayla yanıyor ve ekran kartı kısmındaki led e gelince sabit kalıyor, ekran kartını söküp onboard denedim açılmadı, başka ekran kartı taktım açılmadı, power suppla thermaltake bronze 750w ciğerli, ram red ripjaws ,islemci i5 3570k çarpanları açık efsane 😀 şimdi bu severek kendi topladığım sistemim çalışmıyor du ,tüm parçaları başka pc de denedim sağlam, ve şu an başka anakart aldım maximus 5 ile kullanıyorum, 1155 soket ,elimde başka islemci ve ram ler var hazırda ve artık p8z77 yi yaptırmak istiyorum onu da kasa yapıp diğer çocuk odasına koyacağım, yapabilir misin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • twisterpolat T kullanıcısına yanıt
    bakmadan bir şey söylenemez. PCI kartı takıp denemek gerek. tabi öyle bir slotu var mı anakartın?

    PCI dan açılırsa köprü sorunudur.
  • Merhaba hocam, MSI Z77A G43 Anakart var bende, bios güncellerken kilitlendi, bios yazılması gerekiyor. Ne kadara halledebilirsiniz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunuzu ve yaklaşımınızı çok beğendim böyle güzel insanlarla aynı ülkede aynı dili konuşmak mutluluk verici



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba . Asus k55vj 3. Nesil i5 laptop anakartı pili çıkarmayı unutup söktüm klavye soketini çıkarırken kısa devre yaptı galiba. Göndersem bakarmısınız durumuna tamiri mümkünmüdür masrafı nedir ? öğrenmek istiyorum astarı yüzünü geçmeyecekse tamir ettirmek istiyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    hocam son durum nedir?

    Alıntıları Göster
    Merhaba



    Ustamız anakartı eline ulaşır ulaşmaz tamir etti. Sorun ram slotlarunda çıktı. Birkaç gün de test için zaman ayırdıktan sonra bugün kargoladı. Zaman zaman video çekip yollayarak anakartımın güncel durumu hakkında da bilgi verdi. Dürüst bir insan kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI Gaming 970 anakart kullanıyorum yazılanların bir tanesini bile yaşamadım 2-3 sene oluyor alalı sorun yok gayet düzgün çalışıyor.
  • Merhaba kardeşim laptop tetikleme yapmıyor 2 mosfette kısa devre var yedek anakartım da var bana 2 mosfet değiştirmeye 350 lira fiyat çekti herifler anakart zaten 350 lira gel de çıldırma fiyat alabilir miyim senden de özel mesaj atarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm, lenovo x230 tablet notebook var, touchpad'in bağlı olduğu anakartttaki kilitleme yapan yerin kilidi bozuk, kilitleyemeyince de pinler yerine tam oturmuyor ve touchpad açlışmıyor, bişeyle bastırısam çalışıyor, ama oraya sabit basınç uygulayacak çözüm bulamadım, anakarttaki bu kilitleyen yer değişir mi?
  • MSI 970A G43 hiç açılmıyor güç kaynağı sağlam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.