Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
642
Cevap
67
Favori
82.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: düzgün17

    Hayır hocam DDR2 sistem diyorum.Ramlarım da DDR2. Ekran kartımı taktıktan sonra bu sorun oldu.Hep bu şekilde çalıştı.Şimdi sistemi yeniledim.Şimdiki sistem DDR4. Ekran kartım eski DDR3 olanı tekrar taktım.Bunda sorun çıkmadı. Merak ettiğim şu:Kuzey köprüsü çok ısınıyor.Acaba ekran kartının DDR3 oluşundan mı?
    Kuzey köprüsü çok ısınıyordu evet sorunu buldum: Anakartımın cpu güç girişi 8+4 pinli. PSU kablosunun sadece 4'lü soketi takılmış.4'lüyü boş bıraktım.8'li pin girişine 8'li soket taktım.Isınma bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düzgün17 -- 13 Ekim 2018; 22:8:1 >
  • Merhaba,
    Sanirim sen benim sorunuma care olabilirisin.Yardimci olursan cok sevinrim.2 hafta kadar önce bir sistem topladim,Gigabyte x470 Ultra Gaming anakart,Ryzen 2700x,Gskill 3000mhz DDR4 ram.Bilgisayari windowsdan kapatip acarsam sorun yok fakat kapatip fisini cekersem tekrar acmaya kalktigimda sadece cpu fani calisiyor ekran gelmiyor ve anakart üzerindeki cpu hata ledi ile kisa kisa dram ledi yaniyor.Kendini kapatip aciyor eger reset ve power tususa 10 saniye basarsamda normal aciliyor.Ne yapsam olmadi sanirim ya psu da ya anakartta sorun var.Sence ne olabilir.
  • merhaba arkadaşlar eski bilgisayarımı toplamak amacıyla internetten 2. el bir 1155 soket asus ph61mlx lr2 aldım ramları işlemciyi herşeyi taktım güç tuşuna basınca sadece fanlar dönüyor ve anakartın ustunde ışık yanıyor , onun dışında bir hayat belirtisi yok görüntü gelmiyor usp portları lan kablo girişi çalışmıyor bilgisayardan pek anlamam açıkçası hata benim yaptığım birşeyle mi alakalıdır yoksa bozuk bir anakart mı aldım sizce. yardımcı olursanız sevinirim
  • Konu gayet bilgilendirici olmuş, tam bir DH konusu. Anakart markaları hakkında düşündüklerim neredeyse tamamen doğruymuş. Kapasitör markaları hakkında da bilgi sahibi olmuş oldum sayenizde. Her zaman derim ASUS'tan şaşmamak lazım, 12-13 yıllık toz içinde ASUS makineler gördüm ve bunları gördüğümde ASUS'un doğru marka olduğunu kararlaştırdım. MSI'da kaliteli ürünler üretiyor fakat ASUS benim gözümde bir tık daha iyi. Gigabyte'a ise nedense ısınamıyorum. Sadece son aldığım ASUS anakart beni biraz üzdü, belki sorun değil veya belki de servise göndersem değişim kararı çıkacak.

    ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR


    İşlemcinin sol üstündeki mosfetler işlemci yüke binince coil whine sesi yapıyor(kaynağından eminim) ve işlemci ile mi yoksa anakart ile mi alakalı bilmiyorum CPU Diyot aşırı ısınıyor ve stress test'te 91 dereceye kadar hatta daha fazlasına ulaşıyor. ASUS'un bana göre tek kötü yanı satış sonrası destek, adamlar zaten malımız nadir arıza yapıyor, uğraşmaya gerek yok dermiş gibi hareket ediyorlar. Call canter'ı arıyorum net bir bilgi veremiyorlar, ürünü bize göndermeniz gerekiyor diyorlar. Anakartı onlara gönderirsem 1 ay o anakart bana geri dönmez biliyorum, 20 iş gününün en az 15'ini kullanırlar... Müsait bir zamanda servise göndereceğim, işlerim şu sıralar yoğun ama sistem sıkıntısız çalışıyor ve bu durumlar ilk aldığımdan beri mevcut, fazla üzerine gitmemeye çalışıyorum sadece.
    Anakart : ASUS TUF B350M PLUS GAMING
    CPU : AMD Ryzen 2400G

    Asus şu servis işini çözse gerçekten güzel olacak...




  • Okimiku O kullanıcısına yanıt
    GPU takılı mı?

    Takılı ise söküp anakart üzerinden doğrudan görüntü almaya çalışın.
  • Merhaba,elimde hp laptop var,termal macun yeniledim fakat anakart isi sensoru gozukmuyor ? Macunu ince ama yogun katmanli surdum acaba sensore mi denk geldi ? Bir de sarj soketi sagda ve direk soket kismi olmasa da oyunlarda sag tarafta isi var. Tamama bakir boru hersey sagda ama eskiden boyle degildi. Tavsiyenize acigim ve servisten de umidim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim sorunuma da yardimci olursaniz sevinirim.benim kasa calisiyor fanlar donuyor ama hic goruntu gelmiyor.bip sesi de yok.anakarti disari cikardim.vga yi onboarda taktim.sadece islemci ve ramler takiliydi o halde de goruntu gelmedi.islemcinin soketlerinde sorun yok.anakart kapasitorleri de saglam gorunuyor (pek anlamasam da şişik bi kapasitor gorunmuyor).sorunun nerden kaynaklandigini nasil bulabilirim.anakartim msi k9vgm-v islemci x2 4400+

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nymnia kullanıcısına yanıt
    Anakartınız Sata cihazları görmüyor. Güney köprüsüsü arızalanmıştır yüksek ihtimal...

    hard disk veya dvdd nizin sağlam olduğunu farzederek dedim. bazen bu cihazlar arıza yaptığında kısa devre yaptığında pc açılmaz.


    bios silinmiş te olabilir .ama bu Asus da imkansıza yakındır durduk yerde..

    araştırmadan birşey söylenemez.
  • mümkündür. tabi bakmak gerek. resim atarsanız whatsapp a

    0505 403 35 80
  • mert_20 M kullanıcısına yanıt
    anakartın pili bitmiş olabilir. Cr2032. değiştirin. veya önce ölçün.

    normalde görmesem inanmazdım ama yeni anakartlardan pili bitince açılmayanları var.

    https://www.youtube.com/watch?v=hl_yN1VM4tI
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    termal macun yapabilir.. Everest programı ile bakın ısısına bir..

    adaptör girişi ısınıyorsa adaptörde veya pc nin bir yerlerinde sıkıntı var.

    adaptör aşırı ısınıyorsa adaptör sıkıntılıdır. pc aşırı ısınıyorsa bir çok sebebi olabilir. havalandırma deliklerine halı kaçmıştır.

    bazen içinden halı çıkıyor. yuvayı tamamen açmadan temizlik olmaz. temal macunu yenileyin. fanı iyi vidalayın işlemci üstüne..

    kondansatör arızası da aşırı ısınma yapar.
  • quote:

    vga yi onboarda taktim.


    denemeden bir şey denemez.araştırma mevzusu..
    aynı anakarttan var bende satıyorum..
  • Elektronik cihazlarda (elektirikli sobalar, ütüler vs hariç) aşırı ısınma problemdir kesinlikle.

    sadece Asuslarda rastladım bu bobin sesine. ve çözemedim. Bobin arızası da hiç görmedim. yani bobini değişince sorunu çözülen anakart...

    VRM de bir şeyler arızalı ama sebebi nedir bilemiyorum. muhtemelen yüksek voltaj geliyordur. Kondansatör değişimi ile de çözemedim. bir seferinde kondansatörü tavana fırlatmıştı. Allah tan gözüme gelmedi. patladı yani katı kapasitör..

    Servise vermenizi tavsiye ederim.

    Anakart büyüyüp geliştikçe arıza ihtimali de artar..
  • Gurkan4434 G kullanıcısına yanıt
    gönderirseniz bakarım ama anakartta kesin fiziksel bir sorun var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 20 Ekim 2018; 21:53:29 >
  • Lenovo y560 laptopum var arızalı. Bu seri kronik arızalıymış. Bilginiz varmı? İnternette bu tarz anakartlar satıyorlar, sağlammıdır ne dersiniz?

    https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20181020051904&SearchText=lenovo+y560+motherboard
  • raptor00 kullanıcısına yanıt
    Acer dizüstünde en son tercih edilecek markadır.

    anakartınızda arıza var. çipinde... yüksek ihtimal ekran çipi.. aşırı sıcaktan lehimler gitmiş olabilir çipte..
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Bozuk ise dispute açıp paranızı geri alırsınız.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Garantisi varken göndermek en mantıklısı, müsait zaman kolluyorum şu anda.

    CPU Diyot tam olarak neresi oluyor, işlemcinin içinde bir kısım mı? Bunu da bilemiyorum, her ikisini de göndereceğim olmazsa.

    Bazı kaynaklarda bu sensörlerin hatalı olduğu da söyleniyor. Benim anladığım kadarıyla(yeterince kaynak bulamadım.) Aslında sensörler veya programlar hatalı falan değil, programların tek hatası CPU yerine CPU diyot'u göstermek diye sanıyorum. Hatta makaleler de yazıldı bunun hakkında Ryzen işlemciler 20 derece fazla gösteriyor gibisinden ama gösterilen değerler aslında cpu diyot'un değerleri.(Aida 64'den bakıldığında CPU diyot ile bire bir aynı olduğu gözlemlenebiliyor.) Aklıma bu böyle olunca yoksa AMD'nin yeni işlemcileri kronik sorunlu ve gizleniyor mu ? sorusu geliyor.

    Örn. :https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-islemcilerde-isinma-degerleri-yanlis-mi--124771131




  • Hocam 1155 pin bozuk kartta bende var 1 gün durunca çalıştırmadan 1 kere açılıyo iyi de çalışıyo ama bidaha çalıştırmak için clear cmos yada başka birşey işe yaramıyor. Bu durum biosta sorun olmadığını gösteriyo bence.Üstünde katı kapasitörler var ölçmedim henüz katı kapasitörler bozulur mu bilmiyorum. Eğer umut ışığı var dersen tek tek cpu, bobin, güney köprüsü, ram ve bios giriş voltajlarını ölçeceğim .Birde açılınca ethernet soketini görmüyo ve onboard kartla hiç açılmadı buda güney köprüsünde sıkıntı olabileceğini aklıma getiriyo
  • Pc her açtığımda ramin yarısı görünüyor,,sonra resetten sonra veya ram çıkarıp taktığımda tamamı görünüyor.Bu anakart sorunu mudur?Daha önce servise yollamıştım anakartı hala devam ediyor ama bu sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.