Şimdi Ara

AMD Ryzen işlemcilerde ısınma değerleri yanlış mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen işlemcilerde ısınma değerleri yanlış mı?

AMD’nin gözbebeği diyebileceğimiz Ryzen işlemci ailesi nihayet piyasaya çıktı ve inceleme raporları gelmeye başladı. Sayısız incelemede övgüler alan Ryzen ailesinde bununla birlikte bir yanlış değerleme olabileceği gündeme gelmişti. AMD tarafından cevap gecikmedi.

Sensör sıcaklık farkı koyuyor

Bazı kullanıcılardan gelen şikayetlere göre Ryzen işlemcilerin çok ısınmamasına rağmen kontrol yazılımına yansıyan değerler oldukça yüksek görünüyordu. Sıcaklığı takip eden sensörde bir hata olabileceği düşünülürken AMD konuya açıklık getirdi.

Firmanın Ryzen 7 1800X ve 1700X işlemcilerinde T Control adı verilen bir sensör kullanılıyor. Sensör zar alanı ve ısı dağıtıcı arasındaki ölçtüğü sıcaklığa 20 derece daha ekleyerek kullanıcıya yansıtıyor. Yani ekranda 58 derece olarak görülen sıcaklık aslında yonga üzerinde 38 derece civarında.

AMD bu stratejiyi tüm işlemcilerde tutarlı bir fan politikası izlemek için yaptığını belirtiyor. Böylece kullanıcı işlemci üzerinde farkında olmadan çok yüksek sıcaklıklara ulaşmamış oluyor ve sistem erken uyarı vererek gerekli tedbirleri alıyor. Ayrıca fan daha hızlı dönerek daha iyi bir soğutma performansı gösteriyor. T Control yazılımı bu stratejiyi Ryzen 7 1700 işlemcisinde uygulamıyor.

Ayrıca Bkz.Nintendo Switch çıkar çıkmaz kırıldı

İlerleyen dönemde AMD sensörü daha da iyileştireceğini ifade ediyor. Sensör arttırılmış sıcaklık değerinin yanı sıra çekirdek sıcaklığı da sürekli takip ederek kullanıcısına otomatik olarak bilgi verecek. 

• konuyu ''AMD Ryzen işlemcilerde fiyatlar yanlış mı'' diye algıladım.
    çünkü r7 1700 leri 1100 tl den bekliyordum.

siz reklam yaptıkça sitenizin hiti artıyor, paranızı alıp gidiyorsunuz.
    üyeleriniz i3 2xxx nesil pc ile ryzen - skylake hayali ile yaşıyor :S
    fiyatların pahalı olduğunu ucuzlaması gerektiği ile ilgili bir tane konu göremiyorum.
    sayenizde hiçbir elektronik bilgisayar parçasının fiyatı ucuzlamıyor.

forumlardaki üyeler turbo sakızlardan çıkan yapışkanları biriktiren çocuklara döndü sayenizde
    porsche mi geçer lamborghini mi ? bak bende yapışkanı var. ryzen mi tek çekirdekte geçer kabylake mi ? :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigit_bir -- 14 Mart 2017; 23:38:27 >
  • overclock yapımının önünü bu mu tıkıyor acaba.. İşlemciler çok iyi ama o.c özürlü diye biliyorum.

• Windows 10'un uyum sorunları da olabilir.

• Tam tersi mi diye korkmustum bi an..

Az ken cok gostermesi ise sorun cani sagolsun.

Cok deyip az cikmasinda...(4-3.5)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit_bir

konuyu ''AMD Ryzen işlemcilerde fiyatlar yanlış mı'' diye algıladım.

fiyatların pahalı olduğunu ucuzlaması gerektiği ile ilgili bir tane konu göremiyorum.

forumlardaki üyeler turbo sakızlardan çıkan yapışkanları biriktiren çocuklara döndü sayenizde
    porsche mi geçer lamborghini mi ? bak bende yapışkanı var. ryzen mi tek çekirdekte geçer kabylake mi ? :S

ryzen 7 1700 ün ABD fiyatı zaten 329 $

şu anki kurda (1 $ = 3.74 TL) işlemcinin fiyatı 1.230 TL ediyor. o yüzden 1100 TL'den beklemek biraz hayal olmuş

ryzen 7 serisi zaten kendisi gibi 8 çekirdekli işlemcilerle yarışıyor ve amacı çoklu işlemci performansında rakibi intel karşısında daha iyi sonuçlar elde etmek ki fiyatı daha uygun olmasına rağmen bunu yapıyor. daha uygun fiyatlı ve oyun odaklı işlemciler için AMD'nin 4 ve 6 çekirdekli R5 ve R3 serisini beklemek gerek

• Yigit_bir Y kullanıcısına yanıt
    1500 çok harbiden yaw. Elim bir almaya gider gibi oluyor. Tırsıp geri vazgeçiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ7 7700k nasıl bir işlemci
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirirdem

Windows 10'un uyum sorunları da olabilir.

yorum yapmak için yorum yapma artık,amd biz böyle gösteriyoruz diyor,sen uyum sorunu olabilir diyorsun.şaka gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

quote:

şu anki kurda (1 $ = 3.74 TL) işlemcinin fiyatı 1.230 TL ediyor. o yüzden 1100 TL'den beklemek biraz hayal olmuş

ryzen 7 serisi zaten kendisi gibi 8 çekirdekli işlemcilerle yarışıyor ve amacı çoklu işlemci performansında rakibi intel karşısında daha iyi sonuçlar elde etmek ki fiyatı daha uygun olmasına rağmen bunu yapıyor. daha uygun fiyatlı ve oyun odaklı işlemciler için AMD'nin 4 ve 6 çekirdekli R5 ve R3 serisini beklemek gerek

ya burası olmaz yurtdışındaki bir forum sitesi olur. oda reklamını yapar burasıda yapar. yabancı tekno forum siteleri fiyatlar pahalı deseydi dolar üzerinden de düşerdi.

sonuçta ordaki adamlar rahat alıyor siz alamıyorsunuz. kur fazla ise zaten satılmıyor edilmiyor, burda biraz daha indirim olabilirdi. ama olmaz satıcılar hiçbir denetleme yapılmıyor. deli gibi ne var ne yok iyi kötü demeden aldıran reklamcı arkadaşlar sayesinde.

bu arada ben beklemek lafını yok sayıyorum. r5 veya r3 kimsenin bir işine yaramayacak. intel bir atılım daha yapabilir.

ama konumuz o değil. siz kimin tarafındasınız ? bana muhalefet mesajınızla ?
    önemli olanda o. 1265 tl ye yurt dışında çıktı 1500 tl burda satılması normal diyen zihniyet, 1700 tl leride devirir, 2200 tl ye çıktığı zamanda sesini çıkaramaz hale gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigit_bir -- 15 Mart 2017; 0:1:7 >

• O zaman 100 dereceyi görene kadar yüklenin işlemcilere beyler. acaba throttling yapıyor mu bu yüzden ?

• kullandıkları sensormi yapay zeka engelli yani başka açıklaması yok çünkü :D

• quote:

quote:

quote:

ya burası olmaz yurtdışındaki bir forum sitesi olur. oda reklamını yapar burasıda yapar. yabancı tekno forum siteleri fiyatlar pahalı deseydi dolar üzerinden de düşerdi.

sonuçta ordaki adamlar rahat alıyor siz alamıyorsunuz. kur fazla ise zaten satılmıyor edilmiyor, burda biraz daha indirim olabilirdi. ama olmaz satıcılar hiçbir denetleme yapılmıyor. deli gibi ne var ne yok iyi kötü demeden aldıran reklamcı arkadaşlar sayesinde.

bu arada ben beklemek lafını yok sayıyorum. r5 veya r3 kimsenin bir işine yaramayacak. intel bir atılım daha yapabilir.

ama konumuz o değil. siz kimin tarafındasınız ? bana muhalefet mesajınızla ?
    önemli olanda o. 1265 tl ye yurt dışında çıktı 1500 tl burda satılması normal diyen zihniyet, 1700 tl leride devirir, 2200 tl ye çıktığı zamanda sesini çıkaramaz hale gelir.

mesajımın içeriği veya amacı size muhalefet olmak değil. fakat 8 çekirdekli ve çoklu çekirdekte rakibinden daha iyi performans veren bir işlemciyi AMD'nin hangi fiyattan piyasaya sürmesini bekliyorsunuz? intel'in 8 çekirdekli 1000 dolarlık işlemcisi şu anda 5000 liradan satılıyor.

henüz piyasaya çıkmamış ve amd tarafından tanıtılmamış R5 ve R3 serisi için nasıl "kimsenin bir işine yaramayacak" yorumu yapabiliyorsunuz anlamak mümkün değil.

dolar/TL kur farkına veya vergilere kızıyorsanız, kızmanız gereken taraf AMD değil

• quote:

Orijinalden alıntı: canguler917

quote:

Orijinalden alıntı: kadirirdem

Windows 10'un uyum sorunları da olabilir.

yorum yapmak için yorum yapma artık,amd biz böyle gösteriyoruz diyor,sen uyum sorunu olabilir diyorsun.şaka gibi

Uyum sorunu o uyum

• bazı satılmayan ürünler almanyadan fransadan daha ucuz olabiliyor burda.
    onlarda kâr yapabiliyorlarsa, Bilgisayar parçalarında da yapabilirler.
    kaldıki burda satılan coolmaster fanların bile sahteleri var. kendi gözümle gördüm. iddaa ediyorum, fazla bir kanıtım yok ama bazı i5 4. nesil işlemcilerde öyleydi. her yol var bunlarda. burdaki satıcılar mı dağıtıcılar mı diyim sandığınızdan daha ucuza aldıklarını biliyorum en azından...

ayrıca sözüm sadece AMD'ye değil. İnteldede aynısını yaptılar. hep manipüle ediyorlar. daha sonra ortada bırakıp zorla o parçayı size aldırıyorlar. i7 skylakeler eğiliyor diyip konular açıldı, birkaç sorunundan bahsedildi. burası veya Paltaşın forumundan i7 6700 kötü yazdığın zaman kaç tane karşıt yorum gelecek bir düşün. ya da uygula ve gör. fiyatına kimse birşey diyemiyor zaten. 1500 liraya eski nesil i7 4790 satılıyor diyorsun adam normal diyor. 8 çekirdek bilmem ne diyor. direct bilmem ne yok overclock performansı diyip bir şekilde mesajını boşa çıkartıyor.

r3 r5 500 liraya çıkıp i7 7700 gücünde olmayacak, buna eminim. i5 7700 gücünde ve fiyatında olacaktır. yüzde 3 yüzde 5 performansın kimseye bir getirisi olmaz. ayrıca 1 yıl sonra çıkması beklenen r3 r5 lerinde kimseye faydası olmayacaktır bunu demek istedim.

AMD'de yapabilir. böyle ekonomik durumdan bitik ülkelere bir ucuzluk yapılabilir.

Amd ile İntel arasında öldürücü uçurucu bir fiyat performans farkı göremiyorum. sadece sizin boş yere yaptığınız spekülasyonları görüyorum.

adamda g4560 var ve skylake i7 6700'ü överken ryzen r7 1700'i övmeye başlamış. fikri güzel olabilir ama parası pulu yok. elindeki sistemi bile borç harç yarı amazondan yarı ikinci el toplamış. 5 yıldan önce ne ryzeni olur ne i7 si. bende diyorum ki bu spekülasyonlarınızı birazda fiyatlar pahalı yönünde kullanın.

işin açığı turbo cikletli sakız biriktiren çocuklara döndünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigit_bir -- 15 Mart 2017; 0:33:21 >

• canguler917 kullanıcısına yanıt
    Başka bir Haber sitesinde Ryzen işlemciler ile Windows 10 Sorunları var diye okudum ,bu sorununda Windows 10 yapmış olabilir diye yazdım kardeş hemen yerden yere vurmaya kalkıyorsunuz insanların açığını arıyorsunuz yapmayın...
  • quote:

quote:

Amd Türkiye gibi pazarlara özel fiyatlandırma yapacağını açıklamıştı.

• Konu isi-sicakliktan acilmisken belirteyim. Forumdaki cogu kisi bu terimleri karistiriyor. Isi sicaklik farkindan kaynaklanan enerji transfer bicimi iken, sicaklik maddenin molekullerinin ortalama kinetik enerjisidir. Yani islemcinin isisi degil; islemcinin sicakligi olur. Mesela isiyi su acidan kullanabiliriz: Islemci sogutucu blogunda kullanilan metalin isi iletim katsayisi, termal macunun isi iletim katsayisi... Cunku isi enerjinin iletimiyle alakali.

• Tabii canım az ısınıyor ama biz çok gösteriyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

O zaman 100 dereceyi görene kadar yüklenin işlemcilere beyler. acaba throttling yapıyor mu bu yüzden ?

kısa bir süre için fx 8350 işlemciyi fansız 95 derecede kullanmıştım 20 derece fark varsa 100 derece ona koymaz :)
  • quote:

quote:

www.vatanbilgisayar.com
    AMD Ryzen 7 1700 İşlemci - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-1700-islemci.html

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.