Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
67
Favori
82.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    sizde yaptığınız tamirlerle ilgili video, resim , bilgi filan paylaşır mısınız?
    bir konu açın ve "bak bu sorunun çözümü buymuş" deyin insanlar hayırlı bir şeyler öğrensin sizden..

    yoksa
    kadircitak Hausser git burdan...
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    forum kuralları gereği git deme hakkın yok formun elektronik kısmına takıl buradan hava basacağına..
  • Burası özgür bir forum kimsenin babasının malı değil kimseye emir verir gibi konuşamazsın eleştiriye açık değilsen sen git bir zahmet.



    İnsanları bazı konularda yanlış bilgilendiriyorsun bunu eleştirmek herkesin doğal hakkı ben bu işleri bırakalı çok oldu işim nediyle ne uzunca bir konu açabilecek vaktim ne de video çekebilecek zamanım var denk geldiğinde insanlara bilgim kadarıyla zaten yardımcı oluyorum üç beş anakart tamiriyle millete emir verip duruyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartimda çatlak yok ama chipsetine nasıl bakabilirim birde psu derken ben bu anakart olaylarinda biraz cahilimde hani ne gibi önerileriniz vardır nasıl anlayabilirim kurtulup kurtulamayacağını ve teşekkürler ilginiz için

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shiroki2

    Anakartimda çatlak yok ama chipsetine nasıl bakabilirim birde psu derken ben bu anakart olaylarinda biraz cahilimde hani ne gibi önerileriniz vardır nasıl anlayabilirim kurtulup kurtulamayacağını ve teşekkürler ilginiz için

    Anakart çatlakları yollarda olur gözle görmeniz zordur ancak ölçü aleti kullanarak sorunlu yollar bulunur psu dediğim power supply'dır genellikle kalitesiz güç kaynakları voltaj dalgalanmalarına karşı koruma sağlamazlar üzerlerine yük bindiğinde stabilliklerini kaybedebilirler böyle bir durumda anakart üzerinde ki hassas kompenentler çabucak arızalanabilir öncelikle anakart tetik alıyor mu bilmiyorum ancak tetik almasa bile el yöntemiyle kuzey ve güney köprüsünü mofset gibi diğer entegreleri kontrol edin anormal bir ısınma varsa sorunlu entegre hakkında fikir edinebilirsiniz.

    Ayrıca anakartı dışarıda bir kartonun üzerine koyup kuzey ve güney köprüsüne elinizle bastırıp tetik verin eğer açılıyorsa sorun chipsetin bacaklarındadır yine çözüm olmaz ise anakartın üzerine işlemci fanı takmadan tetik verin fan takılıyken görüntü gelmiyor fanı sökünce görüntü geliyorsa anakartta çatlak var demektir anakartınız tetik alıyorsa nadir durumlarda bios uçmadıysa clear cmos yapmanızda arızayı gidermenizi sağlayabilir anlatımı internette var bunlar arızayı anlamanın basit yöntemleridir bunlar çözüm olmuyorsa ölçü aleti ile teker teker entegreleri kontrol etmek gerekir anakart,notebook tamiri yapan yerlere götürürseniz yardımcı olurlar eğer bulunduğunuz yerde böyle bir yer yoksa izmirde shift teknik var arayın konuşun işlerini profesyonel olarak yaparlar.





    https://www.google.com.tr/maps/uv?hl=tr&pb=!1s0x14bbd8f3d8ac7b39%3A0xe5db9136beb10380!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Flh%2Fsredir%3Funame%3D110243305147838347885%26id%3D6259110502350345154%26target%3DPHOTO!5sshift%20teknik%20-%20Google%27da%20Ara&imagekey=!1e10!2sAF1QipOJwuHAVl4GRJcXPGzfZYPsEEDIAFI4nFruIzP3&sa=X&ved=0ahUKEwip-OL1mPDXAhUJvRQKHQFDA3UQoioIczAK




  • Teşekürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakarta bakarak kalitesini anlamın yolu var mı, alt orta ve üst seviye olarak belirlenen kartların bozulma oranında farklılık var mı. Anakartların şu serileri sorunsuz dediğiniz seriler var mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Kayınpederin bilgisayar baya eski, anakart msi, modelini şu an hatırlamıyorum. Power tuşuna bastığım zaman fanlar anlık dönüyor, kapanıyor ancak power ışığı yanıp yanıp sönüyor. Powersupplly'nin 4'lü pinini anakarttan çıkarttığım zaman bilgisayar çalışıyor ancak görüntü gelmiyor. Ben de böyle olunca sorun güç kaynağındadır diye kendi bilgisayarımın güç kaynağını söküp verdim. Denemiş ancak yine aynı problem oluyormuş. Ne yapabilirim bu problem için daha önce başına gelen var mı? Ayrıca bilgisayarda onboard ekran kartı var harici bir ekran kartı mevcut değil.
  • oa.banner kullanıcısına yanıt
    %90 VRM ile ilgili.. işlemci çevresindeki elemanlar yani..

    mosfet, kapasitör vs... kısa devre olabilir. kapasitör bozulmuş olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikail13

    %90 VRM ile ilgili.. işlemci çevresindeki elemanlar yani..

    mosfet, kapasitör vs... kısa devre olabilir. kapasitör bozulmuş olabilir.

    Hocam tespit etmek için yapabileceğim herhangi bir şey var mı? Çünkü anakartı bir tamirciye vereceğim hiçbir şey yapamayacak benden bir dolu para isteyecek. En azından arızayı tespit edip ona göre hareket edersem daha sağlıklı olur.
  • karmaşık K kullanıcısına yanıt
    Anakarta bakarak aşağı yukarı kalitesi hakkında fikir edinebilirsiniz pcb,kapasitör,işlemci çevresinde ki mofset ve kaç kanal güç sağlayabildiği anakart üzerindeki heatsink diğer adıyla soğutucuların iyi olması gerekir mesela üst seviye anakartlar da cpu mofsetlerinde soğutucu olması tercih edilmelidir aslında giriş seviyesi anakartı bile uzunca bir süre sorun yaşamadan kullanabilirsiniz bunun için kaliteli psu,iyi havalandırma,ups veya akım korumalı priz kullanmak gerekir.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Şöyle birşey daha ekliyeyim bu arıza güç kaynağı çalışmadığı zaman başladı yani güç kaynağını içini açıp tozunu aldım çalıştı ama bu seferde bu sorun başladı yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    güç kaynağının içinde şişik ,akmış kapasitör var mı?resim atın...

    psuyu değiştirip bir deneyin.. yine aynı sorunsa psu anakartı bozmuş demektir..

    resim atın psunun içinin ve anakartın..
  • Şimdi bin deneyeyim diye fişe taktım açıldı ama dsl kablosunu takmadım garip bu kadar süre sonra açıldı cihaz
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    bu şekil garip hatalar kapasitör veya psu arızasına delalet eder.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı aceleyle okudun sanırım güç kaynağını tekrar çalışır hale getirdim dedim onda sorun yok. Şuan fazla uğraşmak istemedim harici bir ethernet kartı aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    "Bir PC çalışıyorsa PSU'nun sorunu yoktur."yargısı yanlıştır. Arızalı ve yetersiz Psu'lar anakartın, hard diskin aşırı ısınmasına kapasitörde şişme ve patlama vb bir sürü değişik soruna neden olurlar.

    hatta Pc de tV izlerken görüntüde kopmalar, kesiklikler oluşuyordu.
    3-4 ay o şekil izlemiştim ta ki PSU'yu değiştirince farkettim sebebini..
  • Hocam anakart, daha doğrusu ekran kartı, ses ve TV kartı gibi bol miktarda hassas devre elemanı (bobin, onboard RAM, RAMDAC, kapasitör) içeren kartların temizliği hangi kimyasal ile yapılır sizce? Benim kasa açık ve yıllardır su, sabun, alkol değdirmedim, kartın üzeri toz kaplı ve kart yüzeyi zor görünüyor, yani o derece kirli ama neyle müdahale edeceğimi %100 bilemediğimden risk alamıyorum. Bilgi verirseniz memnun olurum. Saygılar.

    Bu kadar değil ama buna baya yakın. Temsili resim:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Aralık 2017; 22:52:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    benzinciye git hava bas...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikail13

    benzinciye git hava bas...

    Kasayı benzinciye götürmek mümkün değil hocam. Sıvı kimyasal tavsiyeniz var mı? Contact cleaner, IPA ve saf su ile bileşim hazırlayıp bezle silip sonrada saç kurutma makinesi ile iyice kurutsak sorun olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.