Şimdi Ara

Anakart seçerken ucuza kaçanlar, yada siz abartıp tadını kaçıranlar! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
7
Favori
8.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üst düzey anakartın Ram overclock avantajı olur. Vrm mofset kalitesi iyi olur böylece 500khz de çalıştırırsın ısınma sorunu olmadan daha temiz bir güç akışı ve hızlı voltaj geçişi olur.

    Rgb olur. Onun dışında bi önemi yok. Cpu overclock'un anakart ile bi alakası yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Upgrade işi yalan bence. Yeni sistem kuracak parayı harcıyorsun upgrade yapacam diye. 6 Ay sonra upgrade yapacak parayı bulabiliyorsam en başta taksit yaptırıp alırım zaten iyisini. Ha para yoksa 1-2 yıla sarkarsa o iş zaten her şey değişiyor o arada. Kasa, psu ve sistem diskini güzel seçmek lazım. Gerisi yalan. Sonra zaten ddr3 gidiyor ddr4 geliyor yok işlemci soketi değişiyor vs. Yetişemiyorsun ki değişimlere.
    Ramler 7 senede bir falan değişiyor ama. Soket kurnazlığı da intel de olur. Z170 ile z370 arasında fark yok. Ama 8. Nesil 9. Nesil açılmaz z170de. Bios mod yapıp i9 9900k bile sorunsuz çalışıyor z170de. Tamamen sahtekarlık yani.

    AMD diye bir gerçek var artık.

    Am5 platformu 5nm node ve ddr5 ile gelecek. Orda uzun süre upgrade imkanı var. Birde hemen çıkınca almamak lazım.
    Ryzen 5000 serisi çok efsane olcak 5nm ddr5 am5 yeni soket. Ama 6000i alınca hem piyasada daha hızlı ddr5 Ram olmuş oluyor hemde anakart çeşitliliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Anakarta orta-üst derecede önem veririm. Mutlak önem verdiğim konu işlemci, sonra ssd, sonra anakart, sonra ekran kartı, sonra psu. Listede kasa yok.

    12 yıllık iken CM stacker kasa aldım arkadaşımdan. Bugünün parasıyla 200TL max. 4 yıldır kullanmaktayım. 13-14 yıl daha kullanırım muhtemelen.

    PSU'ya pek önem vermeyişim elektronik bilgimin olmasından. Elektronik projelerimde sıklıkla PC PSU'su kullandığım için elimdeki en dandik psu bu tarz projelerde kullanılıyor. En iyi PSU evdeki PC'ye, evden çıkan bürodaki ana pc'ye, ondan çıkan bürodaki ikinci pc'ye, ondan çıkan üçüncü pc'ye, ondan çıkan da hobi projeleri için güç kaynağı olarak kullanılıyor. Dolayısı ile, bir güç kaynağı lazım olduğunda dandik bir şey almak yerine, vasat üstü bir şey alıp, ana bilgisayarıma takıyorum. En dandik PSU boşa çıkıyor. Onu projede kullanıyorum. Evimdeki bilgisayardan çıkan her parça aynen bu sıra ile büroda pc'den pc'ye geziniyor. En sonunda 15-16 yaşında iken tüm kasa içi 150TL hurda fiyatına satılıyor gidiyor.

    PSU konusunda vasat üstü PSU alırım. Ama çok kasmam. Gücü yetmezse ikincisini takarım neticede. Geçmişte yaptım. Kasamda yerden bol bir şey yok neticede.

    ----------------------

    Anakart konusunda da anlayamadığım şöyle bir şey var: Ana PC'im an itibari ile çok eskidi. 5 yaşında. Asus Z77 anakart var. 5 yıl önce ikinci el almıştım. i7k işlemci var. 5 yıl önce ABD'den ikinci el aldım. 16gb ram var. Onu da ABD'den ikinci el almıştım. Gene ABD'den iki adet 128gb SSD almıştım. Yıllarca Raid çift SSD kullandım PC'yi. 5 yıl önce topladığım PC bu. An itibari ile aynı anakart 300TL'ye ikinci elde kaktırılmaya çalışılıyor. Tarihi eser bir anakart nasıl 300TL ediyor, anlamış değilim. Kur yüksek desem, gene tutmuyor. Böl 7'ye, 43 dolar yapıyor. Lan 60 dolara dandiğinden yeni anakart alırsın, o anakart da Z77'nin içinden geçer zaten. Kafayı yemiş millet. Zorlasan 200Tl etsin hadi. 300 ne? Neyse,

    SSD hem yetmemeye başladı, hem çok daha hızlıları çıktı. Ben de 6 ay kadar önce 500gb Samsumg aldım. Bilgisayarımdan çıkan iki SSD'nin birini ofisteki bir bilgisayara, öbürünü de öbür bilgisayara taktım. Ofis PC'leri de SSD'ye kavuşmuş oldu, rahata erdim.

    Bende böyle. Kapalı devre bir ekonomi var.

    3 ay kadar önce ofisteki ana bilgisayarımda ekran kartı su koydu. İşime yetmemeye başladı. Ekran kartı da 8800GTS! 12 yıllık mı? 15 yıllık mı? Neyse, onu ikinci bilgisayara taktım. Ev bilgisayarına 6gb 1060ti aldım ikinci el. Ev bilgisayarından çıkan 570ti ofisteki ana bilgisayara geçti.

    Şu anda 5 yaşındaki üçüncü nesil i7k bilgisayarımda 1060ti ekran kartı var. Ben de böyle bir manyağım işte. Ama iş görüyor abi. Niye bızıklayayım? Bir ara oturtursam ABD'den ikinci el bir i7 işlemci ve güncel ram ne ise onu alırım. Türkiye'den bir anakart. Bitti gitti. Bundan çıkanlar ofisin ana bilgisayarına. Ondan çıkan ikinciye, ikinciden çıkan üçüncüye... Üçüncüden çıkan hurda fiyatına satılır. Şu anda ofisteki üçüncü PC Core2Quad 6600 işlemci, 4gb ram, 500gb hdd, 8800gts ekran kartlı bir alet. Kullanım amacı CNC makinelerini opere etmek. Bıraksam 5 yıl daha tık demeden çalışır. Ama evdeki 6 yılda bir yetersiz geliyor. Dolayısı ile hepsi upgrade oluyor. Ondan çıkan buna. Bundan çıkan şuna...

    Monitör falan da öyle. 15" tüplüler standart hale gelmişken 21" tüplü aldım. Evdeki 17" tüplü hop büroya... 22 LCD aldım yıllar sonra. 21" tüplü büroya. 27" monitöre geçtim, 22" büroya.

    ------------------

    Bende upgrade pek yok. Ben iyisini çok uçmadan ikinci el alırım. Anakart-işlemci-ram'i 5-6 yıl kullanırım. Kalanı zamanla değişir. Ekran kartı ile anakart-işlemci-ram'i aynı anda aldığım nadirdir mesela. Ekran kartı geriden geliyor bende. SSD değiştirmeyi falan upgrade görmüyorum. i7k da biraz şansına oldu. Normalde o kadar uçmazdım. i7'de çizgiyi çekerdim. Soğutucusuz, kutusuzdu. Tam benlik. Zaten soğutucuyu arkadaşa taşıtamam. Yükte ağır, pahada hafif şeyler getirtmek ayıp neticede... Sen işlemciyi getir, ben soğutucu buradan ayarlarım.

    Geçmişte de HDD ile bızıklamışımdır. Ram yükseltmişimdir. Onu da aynısından bir çift daha sapla şeklinde... Bu sistemimde gerekmedi. Genelde 5-6 yıl kullanılan bir PC'de 3-4 yıl aralığında bir ram takviyesi gerekir. Bu sefer gerekmedi. 16 ile yola çıktım. 16 ile devam. Ben de biraz manyakmışım gerçi. Yağı bol bulunca muhabbeti. O zaman PC2yi şöyle toplamıştım: "Türkiye'de 8gb ram'in sıfırı fiyatına ABD'de ikinci el 16gb var. SAPLA!" Şimdi olsa yapmam. 8gb olsun ucuz olsun derim. "Ne de olsa 2 yıla çöp olur o ram. Ucuza alırım ikinci el." Bunu diyebilmek için de dövizle kazanıyor olmak gerek. TL ile kazanınca, teknoloji eskiyor. Mal ucuzluyor; ama TL değer kaybettiği için bir şey değişmiyor. Küfredecek çok şey, çok kişi var da, zaten küfür de ediyoruz da, içimizden...
    Gayet yanlış işte.

    En çok parayı ekran kartına sonra işlemciye sorna anakarta sorn ram sonra ssd diye gitmesi lazım...

    Psu dandik alırsan nadir de olsa yüksek ripple ile parçaları bozman söz konusu. Patlaması söz konusu.

    Oscillator ile test ediyor musun dalgalanmaları?

    Saf cehalet koktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    Ahahah adam kime cahil diyo ya.
    Sen o adamın tırnağı ol gel yine şükür deriz.
    İşte senin gibiler yüzünden forum bu halde.
    Ergenin teki geliyor vee 40 yaşındaki adama cahil diyor.
    Sen git kumda oyna.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    Ahaha adama bak cpu oc anakart ile alakası yok demiş.
    Uçurun şu adamı ya safi foruma zarar bilgi kirliliği.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Metality kullanıcısına yanıt
    Şuan 6000 TL lik sisteme 1000 liralık anakart alırsa bir adam nasıl iyi işlemci ve ekran kartı alacak ?
    Adam oyun bilgisayarı alıyor zart zurt kardeş biraz daha oc yapayım bu bana yetmiyorculardan olanlar zaten almaz onlar çok bilmiş oluyor genelde.

    Bende bu anakart var şuan ,önceki sistemimde üst seviye bir anakart vardı sıcaklıkları herşeyi 2-3 derece maks farkediyor , ne sli desteğini kullandım ne de 4 ram slotunu doldurdum boşuna ekstra bir sürü para vermiştim ayrıca o dönem arkadaşım da MSI bazooka almıştı adam hala kullanıyor mesela taş gibi.bunu bildiğim ve asusa güvendiğim için de yeni AMD sistemimde ve çok fazla oc de yapmadığım için oyunumu yüksek ayarda rahat oynayayım yeter düşüncesine sahip olduğum için tercih ettim.
    Ayrıca zaten r5 3600 oyunlarda %25 30 u bile zor geçiyor hatta geçmiyor nedir bu bir gıdam daha MHz yükseltiyim derdi 3-5 FPS için anlamıyorum bence sistem gayet iyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Metality kullanıcısına yanıt
    Adam oc yapmayıp kullanacaksa neden 1500-2000 lira versin anakarta hocam bi açıklasana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart için ne çok ne az veririm i9 9900k için MSI MAG Z390 TOMAHAWK kullanıyorum.Aldığım zaman ucuza denk getirmesem msı asla almazdım herhalde.Son 10 yıldır asus kullanıyorum çok memnundum ha MSI sorun mu çıkardı çıkarmadı ama alışkanlık işte.Son bios güncellemesi ile voltaj dalgalanması başladı son zamanlarda onla uğraşıyorum.
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    İyi güzel söylüyorsunuz da belki herkes upgrade yapmayı düşünmüyor. Belki insanların 3900x'e ihtiyacı yok. Yani sıradan bir ev kullanıcısı için 3600 ve b450 giriş seviyesi anakart neye yetmez mesela? İlla herkes oc yapacak sistemi upgrade edecek diye bir kaide yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ClaymoreCountry C kullanıcısına yanıt
    Ryzen 3000 serisinde 100-200mhz yükselecek diye zorlamam. Ben overclock için önerdiğimi de hatırlamıyorum. 1000 liralık anakartı nereden çıkardınız? Madem amacın oyun ise neden tek kanal 16gb ram alıp performansı düşürüyorsun? Bütçesi olup da tek kanal ram kullanan kaç oyuncu gördünüz? Bütçen kısıtlı olur 8gb ram alırsın, ilerde 8gb ram yine eklersin bu mantıklı bir durum. Bütçem olduğu halde niye tek kanal 16gb ram kullanayım? Sistem iyiyse çekicle dövülecek güç kaynağını güle güle kullansınlar. 6300 tl vereceğim bilgisayarda o güç kaynağını hayatta kullanmam. Bilmeyenlere ekran kartı iyi diye itelenmiş bir sistem.
  • Metality kullanıcısına yanıt
    Ben sistemi savunmadım zaten hocam, çok oc işlerine girmeyecek adam anakarta ekstra bütçe açmak yerine ekran kartına işlemciye abanabilir biraz daha.
    Ayrıca ben Asus prime b450 MK yı gayet iyi bir anakart olarak buluyorum f/p olarak.

    Zaten hazır toplanmış sistem alanları anlamıyorum illaki bir noktada çakallıkları oluyor en basiti dediğiniz gibi PSU dandik özellikle kasalar falan abuk subuk markaların leş kasaları oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürekli soket değişiyor. orta işlemci alınacaksa anakarta çok bayılmanın da anlamı yok. kullanmak istediğiniz özellikleri sağlıyorsa anakart alın geçin. çok üst düzey oc yapmayacaksanız vrm ısındı gibi bir derdiniz olacağını pek sanmıyorum. zaten üst düzey oc yapacak adam da hangi anakartı alması gerektiğini biliyordur diye düşünüyorum.
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    Te Allahım yarabbim...

    Dandik PSU hiç almadım. 20 yıldır bilgisayar topladım. Şimdiye kadar bir kere bilgisayar yaktım, onda da arabada bilgisayar kullanırım ben, 5V gitmesi gereken yere 12V verdim. 5V ile beslenen herşeyi yaktım. O an bağlı olan tüm usb'ler, anakartın 5V ile çalışan herşeyi, ram, laptop hdd'si (5v ile çalışır) yandı. Ancak %100 benim suçum.

    Bunun dışında bugüne kadar ömrü dolan hdd'ler hariç hiçbir ürün bozmadım. PSU alırken dandik ürünleri direkt elerim. Vasat üstü PSU belirlemek de düşünüldüğünden çok kolaydır. PSU'da inanmayabilirsiniz belki ama, en yüksek maliyet kalemlerinden biri kablolardır. Dandik PSU'da ilk yapacakları şey ince kablo kullanmaktır. Çünkü maliyetin büyüğü buradan kesilir. Bir PSU'da yeteri kadar kalın kablolar kullanılmışsa, %90 o PSU yeterince kalitelidir. Çünkü maliyetin büyüğüne katlanmış adam 25 centlik mosfet yerine 15 centlik mosfet kullanma işine genelde girmez. Daha önce PSU bozdum mesela. Cooler Master'ın eskilerden 850w'lık çok baba bir PSU'su vardı. Tık, gitti bir gün. Söktüm, dağıttım. Tetik devresinde 7805 lineer regülatör kullanmışlar. Yeri çok absürt. İyi hava almıyor. Lineer regülatörler de giriş voltajı ile çıkış voltajı arasındaki farkı ısıya çevirir. Çok baba, kaliteli PSU basit bir dizayn hatasından bozulmuş. 7805 yerine basit bir buck converter devresi lehimledim. PSU geri geldi. Ana bilgisayarımda 1 yıl daha kullandıktan sonra bir proje için psu ihtiyacı doğunca yeni psu aldım. Hem bu PSU tamirli, hem de eski teknoloji, elektrik tüketimi yüksek, verimliliği düşük. Gerçekten zorlanmadan iddia ettiği akımı veriyor; ama bunu düşük verimlilikle yapıyor. Dolayısı ile yüksek elektrik faturasına sebep oluyor. Dolayısı ile hem tamirli, hem tüketimi yüksek diye bu psu proje psu'su oldu. Diorama'mın güç kaynağı şu anda kendisi. Diorama'yı kurduğumda üzerindeki tüm elektrik ihtiyacını bu PSU karşılıyor. Hala çalışıyor kütür kütür. 4 yıl falan oldu.

    Bu arada, bilgisayar bileşenleri düşündüğünüz kadar hassas malzemeler değildir. Sadece, yeni ekran kartları eskisi gibi değil. Bu net. Ekran kartları biraz hassas artık. Kalanı oldukça dayanıklıdır. Ne yaptığınızı biliyorsanız, bozulma ihtimali son derece düşüktür.

    O zaman bu kadar çok PC arızası neden çıkıyor? İnsanlar genelde en temel noktadan patlar. Toprak hattı... Toprak hattınız olabilir. Toprak hattınızın olması iyi çalıştığı anlamına gelmez. Hele ki eski bir binada. Toprak hattını toprağa gömdüğünüz bakır çubuk zamanla korozyonla işlevini kaybeder. Apartman bunun farkına varmaz. Toprak hattı vardır, ama işlevi yoktur/azdır. Bir PC için en önemli şey toprak hattıdır. Bir voltmetre ile ölçmek basittir. Faz ile nötür arasındaki voltaj ölçülür. Diyelim 225V okuyorsunuz. Toprakla faz arasında da 225V'a yakın bir değer okumalısınız. Maksimum 5V kayıpla okuma yapıyor olmalısınız. 5V kayıp vasat ama işlevsel bir toprağa işaret eder. 2-3V kayıptan fazla olmamasına özen gösterin. Faz ile toprak arasında 222V okuyorsunuz diyelim. toprak ile nötür arasında da o 3V'u okuyor olmanız lazım. Bu da tamamsa toprak iyi demek. Türkiye'deki binaların çok büyük bir kısmında toprak düzgün değil. Zamanla eskiyen hattın eskidiği fark edilmiyor. Değişimi yapılmıyor. Sonra bilgisayar cortladı, TV cortladı diye gezenler oluyor. Dandik PSU ise başlı başına bir problem zaten de, toprak meselesini kimse atlamasın derim. Sadece PC için değil, kendi güvenliğiniz için de...

    ------------------------------

    PC dediğin ihtiyaca göre toplanır. Benim işlemci gücüne ihtiyacım var. Video render alıyorum. İşlemciye abanıyorum. Basit çizim programları kullanıyorum. 10 yıllık bir ekran kartı da işimi görebiliyor. Envai çeşit garip programlar kullanıyorum. HDD kullanırken yüklenmesi 2 dakika süren program var mesela. Bu noktada hızlı SSD çok önemli hale geliyor. O 2 dakikalık açılma süresi düşüyor 25 saniyeye...

    Ben tek pc'ye para harcayarak 4 pc idare ediyorum. Benim ihtiyacım bu gerçeğe göre şekilleniyor. Bu sebeple yeri geldiğinde bazı yerlerden feragat edebilirim. Aldığım bir ürün önce evdeki pc'de, sonra ofisteki ana pc'de, sonra ofisteki ikinci pc'de, en son da ofisteki üçüncü pc'de kullanılıyor. Ürünü kullanmayı bıraktığımda ürün 15 yaşında oluyor. Ofisteki üçüncü PC hep 12-15 yaşındaki parçalardan toplanmış oluyor. Böyle bir PC'nin kabul edilebilir şekilde çalışması için yeterli işlemci gücüne, rame sahip olması gerekiyor. O yüzden aldığım işlemci ve rami bunu da düşünerek alıyorum. Şu anda ofisimdeki üçüncü PC: Core2Quad Q6600, 4gb ram, sanırım 300gb HDD, 8800gts ekran kartı. Tipik bir 15 yıl öncesinin kral pc'si.

    Benim kullanımımda 16gb ramli bir pc'de ram kullanımının %87'lere çıktığını gördüğüm oluyor mesela. Böyle lanet programlar kullanabiliyorum. Programlar zorlayıcı değil. Kötü yazılmışlar. Drone gimbal'ına USB TTL ile program atacağım mesela. Bunun programlayıcısı dandik bir program. Ama kötü yazılmış. Bilgisayarın kaynaklarını sömürüyor. O sırada arkada 5-6 program daha açık. Aynı anda 3 iş, 4 iş yaptığım oluyor. Böyle bir çalışma mantığında ram önemli abi, kusura bakma.

    Oyuna gelince, artık çok oyun oynamıyorum. Oynasam da Civ5, Tropico falan gibi tarihi eser olmuş oyunlara daha çok vakit harcıyorum. FPS falan nadiren oynarım. Onu da gerekirse kaliteyi kısıp oynarım. Dert değil. Bana PC'de işlem gücü, ram ve harddisk hızı lazım. ÇÜNKÜ İHTİYAÇLARIM BU. BU İHTİYAÇLARA GÖRE PC TOPLARIM.

    ---------------------------

    Yani, 13 yıldır arabasında müzik seti kullanmayan, pc kullanan, Hi-Fi sisteminin belkemiği olarak akü beslemeli bir hi-fi pc kullanan (elektrik gürültüsü ses kalitesini etkiliyor. O yüzden PC'nin anakartını bir akü ve 12v lineer PSU ile, kalan tüm bileşenlerini de ikinci bir akü ve lineer PSU ile besliyorum), ilk su soğutma sistemini 21 yıl önce kurmuş bir adama "sen yanlışsın" dedin ya... İdeal olmadığını bilmiyor muyum? İhtiyacım belli. Harcamak istediğim para belli. Ona göre hareket ediyorum. Durum bundan ibaret. Herkese de tavsiye ederim. İhtiyaçlarını çok iyi belirlesinler. Ona göre hareket etsinler.

    Herkesin PC kullanım amacı farklı. Dolayısı ile sabit kalıplarla düşünmeniz zır saçma. Benim yöntemlerim benim durumum için ideal. Sana yanlış olabilir. Senin yöntem de bana yanlış. Senin yöntemde benim ofisteki üçüncü pc çalışmaz. Yavaş bir ssd ana bilgisayarımda gene yeterli olacaktır. Ama eskiyip ofise gittiği zaman ofiste sinir bozacaktır falan falan falan... Çok bilinmeyenli denklemler.

    Yoksa ebem de iyi pc toplar tek kalemde. Çocuk oyuncağı iş. Tek bir PC'yi güdecek olduktan sonra...

    Hakikaten ya, Ofiste 3, evde 1 bilgisayar dedim ama, Arabamda da yıllarca PC vardı. Evde de Hi-Fi PC var. Tabi onlara bundan çıkardım, ona aktardım yapamıyorum, zira yapılacak işe özel olarak seçilmiş malzemelerden oluşuyor o pc'ler. Ama sonuçta 4 pc değil, 6 pc besliyorum aslen.

    Mesela, bazen daha az daha iyidir. Hi-Fi PC'de işlemci 900mhz'ye downclock'lu. 2gb ram var mesela. Neden? Yüksek clock hızı = yüksek gürültü. Yüksek ram = yüksek ram chipi adeti = yüksek gürültü. Hi-Fi pc'de overclock anakart var. Amacı downclock yapmak.

    Özetle, herşeyi amaç belirler.

    ----------------------------

    PSU konusunda ek/çakal bilgilendirme: Server PSU'larına bakın. Özellikle SLI ekran kartı falan takılan arkadaşlar baksın. Lazer CNC'nin soğutma sistemini yaparken 12V'da 100 ampere yakın akım verebilecek bir güç kaynağı ihtiyacım oldu. Böyle güç kaynakları dünya para. Çözümüm: IBM marka server PSU'su buldum. 12V'da 105 amper çıkışlı. 250TL. Bu kadar stabil bir voltaj olamaz. Çok eskiler. Verimleri de çok düşük. Ama çalışıyor. Aklınızda olsun. Ekran kartına abandığınızda bu alet beslediği için deli gibi akım çeker, faturanıza yansır. Ama abanmadığınızda akım çekmediği için sorun yok. PSU'ya bütçe kalmazsa bir çözümdür yani... (şaka lan şaka, yapmayın böyle şeyler) Yüksek akıma ihtiyaç duyan projeleriniz olursa aklınızda olsun ama... Normal PC PSU gibi değiller. Gerçekten kaliteliler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Mayıs 2020; 11:56:30 >




  • ClaymoreCountry C kullanıcısına yanıt
    Otomatik voltajdan kurtarmak için O anakartta bildiğim kadarıyla manual voltaj yok. Menüde Auto, Manual ve off set yerine sadece auto ve off set var. Off set üzerinden de ayar yaparsın ancak Asus burada kısıtlama yapmış. Anakarta bütçe ayırmak istemeyebilirsin ancak tek kanal ram ve çöp güç kaynağı açısından yine bu sistem sınıfta kalıyor. Sistem için güç kaynağı çok önemlidir. 6300 tl'ye alınacak sisteme şunu koyarım. Tier B+ kategorisinde.

    https://www.sinerji.gen.tr/high-power-600w-performance-gd-80-gold-guc-kaynagi-pmu419278
    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/




  • Güçlü işlemci, giriş seviyesi anakart = Şahin şasisine, Ferrari motoru takmak gibi
  • Ben zamanında kampanya ile 1400 lira civarında msi x570 edge almıştım. O para verilir mi anakarta diyenlerde oldu. Şuan Anakart 2000 TL civarına gelmiş bikac siteye baktığımda.
    Alma amacım ileriye dönük olması idi ve en önemlisi pci ex v4.0 desteklemesi, dahili wifi ve Bi ton ozelligi
    Çok memnunum pismanda olmadım. Yaklaşık 4 ay önce topladım pc yi anakart+RAM 16gb+islemci r5 3600+kasa+sıvı soğutma şeklinde. Geçen topladım fiyatları 1000 TL den fazla fark oluşmuş. Bu yüzden ekran kartı alamadım beklemedeyim rx 460 la devam cod ta 60 fps veriyor idare ediyorum rx5700xt düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerroll -- 21 Mayıs 2020; 11:45:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodofran

    oc yapmam, bilgisayarda power user denen kesimden değilim. tek amacım torrentten cod pes fifa vs. tarzı oyunlar indirip oynamak. arada indirim falan olursa steamdan oyun alır onları oynarım. e ben neden şimdi bunları kafaya takıp sırf anakartım daha kaliteli olsun diye benim için asıl önemli olan oyunlardan ve oyun prformansından taviz vereyim daah düşük ekran kartı işlemci alarak? bence tak kullan tarzı kişiler için (ki genelin yüzde 95'i böyledir. forumdan çıkarım yapmayın derim çünkü forum farklı bir yer adı üstünde donanım forumu) anakart psu falan çok da önemli değil. tak götürsün götürdüğü yere kadar. zaten her sene veya 2 senede bir parça değiştiren tipler de değiliz bizim gibiler...
    Kötü vrmlere sahip bir anakart alıp oyun oynasan bile o kart bir süre idare eder oc yapmadığın sürece.... Anakart cortlayınca bu sefer de güzel güçlü güncel bir anakart alarak yola devam edilir

    He ben öyle yapar mıyım hayır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 21 Mayıs 2020; 11:54:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoCat

    Üst düzey anakartın Ram overclock avantajı olur. Vrm mofset kalitesi iyi olur böylece 500khz de çalıştırırsın ısınma sorunu olmadan daha temiz bir güç akışı ve hızlı voltaj geçişi olur.

    Rgb olur. Onun dışında bi önemi yok. Cpu overclock'un anakart ile bi alakası yok
    Cpu oc un anakart ile ilgisi yok mu oha artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 21 Mayıs 2020; 11:56:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anakartlardan hiç anlamam. Çıkardığım sonuca göre oc falan uğraşmayan, amacı sadece oyun olan basic ev kullanıcıları için ucuz orta halli F/P anakart gayet iş görecektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoCat

    Üst düzey anakartın Ram overclock avantajı olur. Vrm mofset kalitesi iyi olur böylece 500khz de çalıştırırsın ısınma sorunu olmadan daha temiz bir güç akışı ve hızlı voltaj geçişi olur.

    Rgb olur. Onun dışında bi önemi yok. Cpu overclock'un anakart ile bi alakası yok
    " Cpu overclock'un anakart ile bi alakası yok "

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.