Şimdi Ara

Anakart-CPU uyumluluğundaki tek kriter işlemci yuvası uyumluluğu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu soruyu bugün sürekli olarak aradığım halde bir türlü doğru düzgün bir cevaba ulaşamadığımı fark ettim.

Ben de bir pc var, anakartı yandı işlemcisi ise sağlam. İşlemci pentium 4400 socket numarası da 1151; eski anakartım MSI H110M PRO-VD idi.

Şimdi nereye baksam, herkes soket numarasına referans vererek işlemci uyumluluğu hakkında konuşuyor ancak ben anakartın sistesine girdiğimde örneğin https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/PRIME-B365M-K// diyor ki "

Intel B365 Yonga seti

Intel® B365 yonga seti 9. ve 8. Nesil Intel® Core™, Pentium® Gold ve Celeron® LGA1151 işlemcileri destekleyen bir tek yonga tasarımıdır."

şimdi sorum şu arkadaşlar, bugün sipariş vermeyi düşünüyorum zira; ben eski bir işlemciyi -soket numarası uyumlu olsa dahil- böyle bir yeni nesil anakartta çalıştırabilir miyim?

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Bunu söyleme sebebim de işlemciyi muhtemelen yaza doğru değiştirecek olmam; zira pek randımanlı çalışmıyor zamanında işimi görsüm diye karambolde almıştım şimdi anakartı iyi bir şey alıp en azından güncellemede rahat etmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 25 Şubat 2021; 21:39:3 >

he still waiting for god's choice

• ark.intel.com
    Intel® Pentium® G4400 İşlemci (3M Önbellek, 3,30 GHz) Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/88179/intel-pentium-processor-g4400-3m-cache-3-30-ghz.html

Hocam linkte uyumlu ürünler kısmında bu işlemci ile uyumlu "chipsetleri" görebilirsiniz. Her ne kadar soket aynısı olsa da intel izin vermiyor. Bütçeniz el verdiğinde h410+10100f bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• malesef b365 çip sete g4400 takamazsın. soket yapıları birebir aynı olsada anakartın biosunda o işlemciye ait mikrokodlar yok. h110 ya da b150 çip setlere yönebilirsin.

Orijinalden alıntı: soporo

malesef b365 çip sete g4400 takamazsın. soket yapıları birebir aynı olsada anakartın biosunda o işlemciye ait mikrokodlar yok. h110 ya da b150 çip setlere yönebilirsin.

@TheContact

çok teşekkür ederim o halde bir tane ryzen bir tane de anakart alacğım gibi; zira bu işlemciye uygun bir anakart bulamadım mevcut halde amazon'dan(amazon dışında online alışveriş yapmama ahdım var da   ).

Baktığım intel anakartların neredeyse hepsi 8 ve 9. nesiller için.

he still waiting for god's choice
  • klasik intel işte. şaşırdık mı? Hayır. gömlek değiştirir gibi anakart değiştiriyor. üzüldüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam yeni nesil anakartlar hem intel hem de amd için gelecek nesili desteklemeyecek. Çünkü ikisi de soket değiştiriyor. Amd için b550 intel için de yakında çıkacak olan b560 bakabilirsiniz.

• Bahsi geçen işlemciyi o anakartta çalışmaz. O anakart ile aynı düzeyde bir şey bulman lazım ama o jenerasyon öldü ve parçaları ise gereksiz pahalı. AM4 anakartlara bakmanı tavsiye ediyorum o yüzden.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci ve ram desteği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alacağın Rzyen işlemci için A320 serisi bir anakart işini görecektir.

https://www.vatanbilgisayar.com/msi-a320m-a-pro-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-o-c-usb-3-1-anakart.html

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.