|
Merhaba arkadaşlar, bu soruyu bugün sürekli olarak aradığım halde bir türlü doğru düzgün bir cevaba ulaşamadığımı fark ettim. Ben de bir pc var, anakartı yandı işlemcisi ise sağlam. İşlemci pentium 4400 socket numarası da 1151; eski anakartım MSI H110M PRO-VD idi. Şimdi nereye baksam, herkes soket numarasına referans vererek işlemci uyumluluğu hakkında konuşuyor ancak ben anakartın sistesine girdiğimde örneğin https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/PRIME-B365M-K// diyor ki " Intel B365 Yonga seti Intel® B365 yonga seti 9. ve 8. Nesil Intel® Core™, Pentium® Gold ve Celeron® LGA1151 işlemcileri destekleyen bir tek yonga tasarımıdır." şimdi sorum şu arkadaşlar, bugün sipariş vermeyi düşünüyorum zira; ben eski bir işlemciyi -soket numarası uyumlu olsa dahil- böyle bir yeni nesil anakartta çalıştırabilir miyim? Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Bunu söyleme sebebim de işlemciyi muhtemelen yaza doğru değiştirecek olmam; zira pek randımanlı çalışmıyor zamanında işimi görsüm diye karambolde almıştım şimdi anakartı iyi bir şey alıp en azından güncellemede rahat etmek istiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 25 Şubat 2021; 21:39:3 > |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt