Şimdi Ara

Amrabat mı? Aatif Chahechouhe mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ambarattan gelecek para ile Aatif alınacak diyorlar sizce mantıklı mı? Yoksa pişman mı oluruz? Biraz mantık yürütelim.

Amrabat açık alan oyuncusu, kapalı defansa karşı kayboluyor diye yüzlerce yorum yaptık. Bu adamda beyin yok, son vuruşları iyi değil, bire bir de adam geçmekte zorlanıyor, gol yollarında beceriksiz, yabancı kontenjanını işgal ediyor 8 milyon euroluk futbolcu hiç değil, Fatih Terim'in kazığı gönderin gitsin diyen onlarca üye gördüm. Spor yorumcuları da benzer düşünceler içerisindeydi. Malaga'ya gitti fena da oynamadı ama onun hakkında söylenenleri, eksiklerini unutulup hemen Amrabat geri gelsin oldu.

Aatif geçen senenin Süper Lig gol kralı. 34 maçın hepsinde full oynamış ne kart cezası ne sakatlık. Kupa dahil 40 maçta 17 gol 13 asist yapmış. Bana göre Süper Lig için çok iyi bir performans. Bu sene de kupa dahil 41 maç 17 gol 3 asist, yine kart cezası yok. takımını yalnız bırakmayan istikrarlı bir oyuncu. Yani adamın yaptıkları tesadüf değil her sene takımının en önemli oyuncusu olmuş. Amrabat'ın eksik yönlerinin bir çoğu bu adamda mevcut. Bire bir de çok rahat adam eksiltiyor, kapalı veya açık defans farketmeden kaleye dikine gidip çok etkili şutları var. Duran top olsun, hava topları olsun, kanatlardan bindirmeleri olsun, aşırı hızlı ve zeki bir futbolcu. bunun yanında asıl mevkisi sol kanat olmasına rağmen her zaman golcü kimliği ile ön plana çıkmış.

İkisi de aynı mevkinin oyuncusu. Amrabat Hollanda ve Fas vatandaşı, Aatif Fransa ve Fas vatantaşı. İkisi de Fas milli takımında oynuyor. Boy, kilo, yaş hemen hemen aynı hiç bir farkları yok. Piyasa değerleri bile aynı. Amrabatın Hollanda ve İspanya deneyimi var. Aatif da Fransa ve Bulgaristanda oynamış. Amrabat'ın Avrupa tecrübesi daha iyi tabi. Şimdi üzerine hiç para vermeden Amrabat yerine Aatif ın alınması bana hiç mantıksız gelmiyor. Hatta acaba biz de iş yapar mı diye heyecanlanıyor insan. Belki de Amrabat'ın yarısı kadar katkı yapmaz bunu bilemeyiz. Ama yabancı kanat veya forvet niyetine Aatif düşünülüyorsa o zaman sıkıntı olur işte.

Bu konuyu sürekli ezbere yorum yapan, bu adamı çöp gibi gören bazı arkadaşları bilgilendirmek için açtım. Biraz daha olumlu bakmaya çalışalım. Başarısız olursa o zaman hep beraber eleştiririz. Ama Amrabat yine elde patlarsa o zaman kimse yönetime laf etmesin.

• Amrabat bence attif surekli oynamassa form dusuklugu yasicak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amrabat tabi ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atıf bence daha iyi burda kimse beğenmiyor ama izlediğim maçlarında takımını ayakta tutan tek isim
  • Aatıf kesinlikle

İstikrarlo golcu

• Amrabat kalsın. Amrabat'ta Kayseri'de akıyordu. Çok akıl dolu golleri vardı. Bizde de o kadar kötü oynadığını düşünmüyorum. Aatıf'ın hücumsal tüm özelliklerini maşallah saymışsınız. Ancak savunma yönünden hiç bahsetmemişsiniz.

Ancak Yekta, Furkan, Umut G., Ontivero vs. vs. takasla Aatıf alınacaksa olur. Ancak kasadan 1 kuruş dahi çıkmasın. Yada Yekta bonservisiyle, Sinan Gümüş ve Koray Günter kiralık olarak verilebilir. Böyle çeşitli kombinasyonlarla hem oyuncu temizlersin, hem genç oyuncuların kiralık gittikleri yerde pişer. Sonuçta bizde bu kalabalıkta düzenli forma şansı bulmaları zor.

Mesela başka oyuncularda olabilir. Kadrodaki çöplerden 2'sini 3'nü paketle ver Bursa'ya al Emre Taşdemir'i.

Demek istediğim ligden oyuncu alacaksak takas yöntemini kullanalım. O zaman zaten Aatıf fos çıksa da kimse ses çıkarmaz. Ki bence küçük takımın büyük oyuncusu. Sivas'ta tüm toplar onda buluşuyor, takımın merkezi o, takımı yönlendiren o, Sivasta bulduğu boş alanın %10'nu Galatasarayda bulamaz.

Yıllardır şu kapalı savunmadır gidiyor. O adam kapalı savunmada oynayamaz. Ağzınıza yapışmış sakız gibi sürekli bunu söylüyorsunuz. Arkadaş kapanan savunmaya veya top oynatmamaya çalışan rakibe karşı kim iyi oynuyor? Bruma, Yasin, Olcan vs. vs. kanat oyuncuları kapalı alan oyuncusu mu? Sizin istediğiniz Messi, Robben ancak kusura bakmayın para yetmiyor.

Ayrıca küçük takımların karşılaştığı kapalı savunma ile Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük takımların karşılaştıkları kapalı savunma çok çok farklı. Anadolu takımları zaten yenemem, en azından beraberlik alayım, belki kontraya çıkarım diye kendi kalesinin dibine yerleşiyor. Ancak birbirlerine karşı böyle korkuları çok çok az. Yenebilirim, gol atayım mantığıyla açık oynuyorlar. Örneğin; Prandelli sayesinde Galatasaray'ı kek olarak gördüklerinden bu yıl son maçlara kadar ben bu Galatasaray'ı yenerim diyerek açık oynadıkları maçlar oldu.

• İkiside bencil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atiba Hutchinson Beşiktaş'ta !!!
    12 yıl önce açıldı
    Tarık Çamdal Galatasaray'da..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabi ki de Amrabat. Tecrübe faktörü. Aatıf büyük kulüpte oynamamış hiç. Amrabat Gs ve Malaga'da oynadı. Kayseri'de ki Amrabat = Aatıf.
  • Hee atıf evet. Ultra kanat oyuncusu. Geniş alan, dar alan dinlemez. Bileği iyi, defansı 10 numara. Santrfor da oynar. Komple oyuncu.
  • İkiside çöp.İkisi de lazım değil.O paraya yurt dışından da bulunur kanat.Gradel'e bak Bolasie var ona bak Ntep var gerçi o pahalıdır ama değer her türlü bulursun o paraya.
  • melo ya tekme atmişti aatif cins bi oyuncu ben giciğim.

amrabat çok çok daha iyi.la ligadada başarılı oldu.
  • Amrabati kayserisporda canlı izledim adam akıyordu

Şimdii TS de iyi iş yapar

• Amrabat kötü değil zaten bunu hem GS deki şl performansı dır. Aatıf ise bence daha farklı. Amrabat tam winger ama GS nin karşısındaki takımlar kapandığı için kendini gösteremiyor keza yine aynısı olur. Şl de iyi etki bırakma sebebi bu bence açık alan bırakıyorlar.

Aatıf attack alrounder futbolcu tüm atak varyasyonların da oynayabilir. Forvet arkası kanat yada direk forvet. Ben aatıf gelsin isterim. Cidden istikrarlı bir adam güçlü de ayrıca

• İkisi de değil

• Ben bir kanatta atıf bir kanatta amrabat görmek isterim açıkçası.Yasinle değişmeli lig için oldukça etkili kanatlarımız olur.(bu yorum bu sene tamamıyla lige odaklandığımızı varsayarak atılmıştır)
  • amrabat mı atıf mı dersek amrabata ne kadar çok söylendiğimiz o zamanları hala unutmadım. En çok da juventus maçıydı öndeydik ve beyinsizliğiyle penaltı yaptırmıştı az laf söylememiştim ona

ama kalmalı mı gitmeli mi dersek bence kalmalı yoksa alternatif diye aydın yılmaz vb.'ne güvenir sözleşme imzalar bizimkiler
  • Amrabat yorumun çok doğru. Trabzon istiyorsa, hele ki 3 milyon veriyorsa hiç düşünülmeden gönderilsin. Kalması hem kendine hem GS'a zarar. Nedeni geniş alan oyuncusu olması sen de belirtmişsin. GS'da o sevdiği alanları bulamaz, bırakmazlar. Defalarca gördük.

Akhisarla oynadığımız bir maç vardı Hamza hoca sanırım Amrabat'ın o performansının etkisinde kalmış.

Aatıf iyi oyuncu ancak o da GS'ın oyuncusu değil. Bize daha özellikli adamlar lazım. Bu kalitedeki adamları alacak halimiz yok. 46 tane topçu var 20 tanesini göndermemiz gerekirken bu adamı almak intihar olur.

4 adam lazım ama alamayız. 2 tane çok kaliteli yabancı alıp 20 tane çöpün sözleşmesinin bitmesini beklemekten başka yapacak şey yok. 2 adamdan biri kesinlikle sağ bek olmalı, diğeri de ya kanat ya da santrfor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vesalius

amrabat mı atıf mı dersek amrabata ne kadar çok söylendiğimiz o zamanları hala unutmadım. En çok da juventus maçıydı öndeydik ve beyinsizliğiyle penaltı yaptırmıştı az laf söylememiştim ona

ama kalmalı mı gitmeli mi dersek bence kalmalı yoksa alternatif diye aydın yılmaz vb.'ne güvenir sözleşme imzalar bizimkiler

O maçı nerden hatırlattın şimdi ya . Amrabat 9-10 dk kala penaltı yapmasa Juventusu hem içeride hem dışarıda yenmiş olacaktık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.