Şimdi Ara

Amrabat-emre çolak değişikliği neden yapıldı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmparatorun teknik ve taktik bilgisine dair elbette laf söyleyecek durumda değiliz. Örneğin maçtan önce cris yerine dany ile başlaması bence taktik bilgisi açısından ne kadar başarılı olduğunun en önemli göstergelerindendi.. bu cesur kararıda sadece terim karaterindeki hocalar verebilirdi.. Ancak Şunu söylemek lazım ki ben terim'in bu gün yapmış olduğu bir değişiklikliğe anlam veremedim..Umut zannedersem sakatlandı bir anlamda zorunlu bir değişiklik oldu lakin maç süresince galatasaray'ın defansa yardımı kısıtlı oolsada hücumdaki en başarılı futbolcusu amrabattı ki çıktığı dakikalarda 1-0 mağluptük ve gol atmamız elzemdi..Amrabat ın birebirdeki etkinliği beklenmedik anlarda çok sert şut çıkartma gibi patlayıcı özellikleri malum.. Bence amrabat oyunda kalsa ekstradan bir kaç tane daha gol pozisyon bulabilirdik bu bağlamda terim in bu değişikliğine hele hele old trafford çimlerine ayak bastığı andan itibaren heyecanlı olduğu gözlerden kaçmayan emre çolak değişikliğne pek anlam veremedim.. Acaba itici bir güç, ya da defansa daha fazla yardım eder düşüncesiyle mi alınmıştır ya da bir futbol izleyicisinin anlamakta güçlük çektiği bu değişikliğin sebebi acaba ne olabilir ?

• Amrabat artık top tutamaz, pas atamaz hale geldi onun yerine hemen Fatih hoca Emre'yi altı ve Emre'de çok güzel oynadı.
  • ambaratı ileri çekip burağı çıkarması lazımdı , terim yanlış yaptı
  • amrabat kesilmişti artık 10 kişimi oynayaydık emrede az süre oynamasına rağmen çokta kotu oynamadı hele bugun melo yerine emre olsaydı daha güzel oynayabilirdik melo bugun sırf zarardı
  • Burakdan donen sutta emre yerine amrabay olsa gol olurdu diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amrabatın 2 ayağını da kırsalar koltuk deynekleriyle oynatıcaksın,ne zaman ne yapacağı belli olmuyor araya bi pas çıkartır,köşeye bi şut bırakır maçı alırız.Emre-Amrabat değişikliği saçmalıktı
  • Tabi canim esas sormaniz gereken soruyu sormazsiniz Amrabat neden cikmismis. Esasinda Emre ile baslanip ikinci yarida defansi yipratacak formda bir Amrabat faydali olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volkan Şen olayı
    9 yıl önce açıldı
    İlhan Selçuk neden gözaltında?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pablo Escobar

Amrabatın 2 ayağını da kırsalar koltuk deynekleriyle oynatıcaksın,ne zaman ne yapacağı belli olmuyor araya bi pas çıkartır,köşeye bi şut bırakır maçı alırız.Emre-Amrabat değişikliği saçmalıktı

Çok saçma konuşmussun hocam bana göre .
    Bir futbolcu sürekli koşu yapıyor,yardıma geliyor ve kanat değiştiryorsa yorulur.Özellikle Evra gibi bi savunmacı var karşısında . Oyunda olduğu zamanlar iyi işler yapmış olabilir ama birazda Melo'nun formuyla alakalı bi değişiklik olduğunu düşünüyorum .
    Melo formda olmayınca Selçuk çok geride kaldı . Bundan dolayı kanat oyuncusunu çıkartıp hem kanat hemde orta sahanın ilerisinde top yapacak bi oyuncu istediği için Emre'yi aldı oyuna bence.
  • Emre o kadar cok top eziyor ki. ayhani hatirlatiyor bana. Her top aldiginda ekseni etrafinda 2 tur donuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xakah74

Tabi canim esas sormaniz gereken soruyu sormazsiniz Amrabat neden cikmismis. Esasinda Emre ile baslanip ikinci yarida defansi yipratacak formda bir Amrabat faydali olurdu.

Açıkcası bende böyle düşünüyordum.amrabat ve burak gibi oyuncuların sonradan girmesi sanki daha işe yarar gibi geliyor hele böyle maçlarda.
  • quote:

Tabi canim esas sormaniz gereken soruyu sormazsiniz Amrabat neden cikmismis. Esasinda Emre ile baslanip ikinci yarida defansi yipratacak formda bir Amrabat faydali olurdu.

Ben de öyle olmasını istiyordum ama Ft'nin kararıdır bana laf söylemek düşmez.
  • quote:

Bu mantıklı işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwinExist

quote:

Orijinalden alıntı: Pablo Escobar

Amrabatın 2 ayağını da kırsalar koltuk deynekleriyle oynatıcaksın,ne zaman ne yapacağı belli olmuyor araya bi pas çıkartır,köşeye bi şut bırakır maçı alırız.Emre-Amrabat değişikliği saçmalıktı

Çok saçma konuşmussun hocam bana göre .
    Bir futbolcu sürekli koşu yapıyor,yardıma geliyor ve kanat değiştiryorsa yorulur.Özellikle Evra gibi bi savunmacı var karşısında . Oyunda olduğu zamanlar iyi işler yapmış olabilir ama birazda Melo'nun formuyla alakalı bi değişiklik olduğunu düşünüyorum .
    Melo formda olmayınca Selçuk çok geride kaldı . Bundan dolayı kanat oyuncusunu çıkartıp hem kanat hemde orta sahanın ilerisinde top yapacak bi oyuncu istediği için Emre'yi aldı oyuna bence.

Emre'ninde bi tane düzgün ortası yoktu.Çektiği şut dışında varlık gösteremedi,ileri çıkartamadı kanatlardan.Gerçi iş işten geçti neyini konuşuyorsak

• Doğrusunu yaptı. Manchester'ın ilk yarıda gol bulabileceğini tahmin etmiştir. Manchester gol atana kadar Umut, Burak, Amrabat üçlüsüyle kontraataktan gol bulmaya çalıştı. Maç 0-0ken kontraatak futboluna uygun hızlı oyuncular, gol yedikten sonra da ayaklarına daha hakim, gerekli yerlere pas atabilecek oyunculara ihtiyaç var. Amrabat topla beraber çok iyi ama geriye hiç destek vermedi. Sağdayken Eboue tecrübesiyle tek başına savunma yaptı. Amrabat soldayken Hakan Balta yalnızlara oynadı. Gerçi Hakan Balta'nın yanına 3 adam da koysan yine bi yolunu bulur rakibin ataklarına izin verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWazZ

Burakdan donen sutta emre yerine amrabay olsa gol olurdu diye dusunuyorum.

Emre şutu çektikten sonra ilk aklıma gelen şey bu olmuştu benimde.Direkten dönen şutuna benzer bir şut çeker ve golü atardı bence.
  • Amrabat - Melo ayakta duracak hali yoktu,doğrusunu yaptı Fatih Terim. Bir de diyorsunuz ki kurtarıcı olarak Aydın'ı oyuna aldı. Ya kimi alacaktı? Yedekten kim gelecekti kurtarıcı olarak?
  • Türkçeyi çok güzel kullanmış ve çok güzel yorum yapmışsın fakat Ambarat değişikliğinin tek nedeni Ambarat'ın yorulmasıdır.Çıkmasaydı Emre'den daha etkili olabilirmiydi ? O yorgunlukla pek sanmıyorum.
  • Amrabat gibi bir oyuncu özellikle böyle bir maçta 90 dakika oynamalıydı bence, çok sürpriz bir anda çok sürpriz bir gol atabilirdi diye düşünüyorum.
  • biz ezik gibi bütün maç kapanan hücuma çıkmayan takımlardan değiliz , ama böyle deplasmanda çok zorlu maçlarda taktik gereği ilk yarı rakip savunma biraz daha gevşedikten sonra gol ayaklarını 2. yarıda sokmak bence daha mantıklı.
    yani elmander-umut ile başlayıp iki pres yapan oyuncuyla ilk yarıda rakibi yoracaksın ve mümkünse gol yemeyeceksin.sonra ikinci yarıda burakı alacaksın.çünkü burak gibi çok pres yapmayan oyuncuyu 90 dk oyunda tutarsan böyle zorlu maçlarda son 20 dakikayı 10 kişi oynarsın.burak bugün çok da berbat değildi gerçi ama onu ikinci yarı alacaksın.elmander'e "seni 45 ya da 60 dk oynatacagım o yüzden tüm eforunu sarfet" diyeceksin , ki adam ekonomik kullanmasın enerjisini.

ilk yarıda emre ile başlayıp 45 ten sonra Amrabat'ı alsaydık daha iyi olur bu tip büyük deplasman maçlarında.amrabat ilk yarıda yorulunca ikinci yarıda iş yapamaz bu kadar fizikli ve kondisyonlu manchester gibi tipik ingiliz takımına.

gerçi elmander sakatlıktan sonra iyi oynamıyor ama sırf pres yapması için bile yarı onu alıp sonra burakı almak gerekir normal şartlarda.çünkü burak,amrabat gibi oyuncular 90 dk boyunca bu kadar fizikli takımlara karşı diri kalamaz.

• aslında orta saha başta abrabat emre selçuk engin/aydın/melo hamit olup tek forvet oynasaydık daha iyi olabilirdi maçı izleyene kadar karşıydım 4-5-1'e kendi oyunumuzu oynayalım diyordum ama maçta gördüm ki göbekte etkin değildik selçuk iyiydi ama buna ragmen çok yetersiz kaldık keşke top çevirebilecek biraz daha dirençli bir orta sahayla çıksaydık sahaya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.