Şimdi Ara

AMD Ryzen Threadripper 1950x inceleme 'Bir devir kapandı, yenisi başladı!' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
4.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

quote:

tek çekirdekte 7700k ya tokatlanıyor :)

Yani önerin nedir yeni işlemci alacak kişiler 7700K alıp tek çekirdekle'mi kullansın

teknik bir konu uzun uzun anlatıp gerçekten bilgilenmeni isterim ama bence sende biraz araştırmalısın tek çekirdek performansının neden önemli olduğunun.

Yazılımlardan kaynaklı sorun donanım üreticilerinin sorunu olmamalı.

Geçiniz bunları.

Ufak yüzdelik farklar uğruna geleceği olmayan soketlere para yatırılmaz bu saatten sonra.

AM4'e Ryzen APU, Ryzen 2, Ryzen 3 gelecek. 1151'e daha ne gelecek? En fazla 8. nesil.

peki olmamalı dur birazdan mail atayım hatta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Adamlar giriş modeli 1900x den tut en üst model 1950x e kadar threadripperın tüm işlemcilerini 60 pci hattıyla çıkardılar. Sıfatına tükürdügüm inteli soyup sogana çevirdigi yetmezmiş gibi hala nerden çalsam diye ugraşıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız hocam. O firmaları söylemeyi es geçtim. Sirtec TR'de görmedim. FSP ve Seasonic evet haklısınız. FSP'nin de çok satıldığını görmedim TR piyasasında. Seasonic sıklıkla bulunabiliyor haklısınız hocam. Ben genel itibariyle piyasa markalarını kast ettim; Corsair, EVGA, Zalman, Aerocool, Thermaltake vs. En çok satanlar, bunlar kendi üretmiyor demek istemiştim. Düzeltme için sağolun hocam.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Sirtec nami değer high power hocam. Kendi psu lari hepsi. Evet Corsair tt cooler master nispeten daha ucuz olduğu için insanlar bunlara yöneliyor. Ülkemiz de hepimiz biliyoruz ki seasonic ürünlerinin pahaliligini. Sadece burada değil dünya çapında malesef. Birde üretim tesisleri tier olarak bölünmüş bulunmakta. Tier 1-2-3 gibi yani sirf üretiliyor diye kötü olmak zorunda değil ama üretilen yerde çok önemli. Yani aslinda binlerce ürün üretiliyor ve aralarında çürük çıkma olasılığı mevcut. A yada b firmasi demeden test sonuçlarına bakarak kullananlardan bilgi alarak psu almakta fayda var. inssniniz malesef ucuz diye uygun markalara yöneliyor lar.

• WarSaw kullanıcısına yanıt
    i7700k nın tek çekirdek performansı i9 lardan da iyi, hatta 2k dolarlık 7980XE den de çok daha iyi olacaktır ama günlük kullanımda 1080p oyun dışında hiçbir artısı olmayan birşey bence kıyaslandığı işlemciye göre. onda da atla deve değil farkı. bu işlemciyi alan insanda tek çekirdek performansı için almaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakarikikiri -- 2 Ekim 2017; 11:20:18 >
  • Bu TR4 sokete ömür olarak, AM4 gibi garanti sağladı mı AMD?

• quote:

Orijinalden alıntı: kakarikikiri

i7700k nın tek çekirdek performansı i9 lardan da iyi, hatta 2k dolarlık 7980XE den de çok daha iyi olacaktır ama günlük kullanımda 1080p oyun dışında hiçbir artısı olmayan birşey bence kıyaslandığı işlemciye göre. onda da atla deve değil farkı. bu işlemciyi alan insanda tek çekirdek performansı için almaz zaten.

Hala bazı uygulamaların çoklu çekirdek optimizasyon özürlülüğü var bu bir gerçek siz nekadar bu gerçeği inkar etsenenizde böyle bir gerçek var. Tek çekirdek performansı bazı oyunlarda ve uygulamalarda belirleyici faktör oluyor. Bu zamanla dahada değişecektir ama şuanda kimseye neden tek çekirdek performansını baz alıyorsun da diyemezsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kakarikikiri

Hala bazı uygulamaların çoklu çekirdek optimizasyon özürlülüğü var bu bir gerçek siz nekadar bu gerçeği inkar etsenenizde böyle bir gerçek var. Tek çekirdek performansı bazı oyunlarda ve uygulamalarda belirleyici faktör oluyor. Bu zamanla dahada değişecektir ama şuanda kimseye neden tek çekirdek performansını baz alıyorsun da diyemezsiniz.

doğrudur hocam, kendi adıma kullanım yargılarıma göre konuşuyorum ben hepimiz gibi. benim için tek çekirdek performansından ziyade çoklu çekirdek performansı daha önemli, arada oyun oynuyorum, onda da 2k monitor var. 1080p oyun dışında tek çekirdek performansını dikkate almayı gerektirecek kadar ciddi bir uygulama ya da program var mı ki? şunun da belirteyim, sadece oyun için sistem toplasam ve 1080p monitorum olsa satın alma kriterlerim çok daha farklı olurdu, o zaman tek çekirdek performansını dikkate alırdım.

• HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    vay böyle garanti verdiğini yeni duydum
    cok iyi ileriye dönük bi işlemci.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.