Şimdi Ara

AMD Ryzen Threadripper 1950x inceleme 'Bir devir kapandı, yenisi başladı!' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
4.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serhdemir kullanıcısına yanıt
    Fark %30 falan değil ne diye dezenformasyon yapıyorsun ki? Uygulama 32 thread kullanabiliyorsa Threadripper 1950X, 1700X'in tam iki katı performans veriyor. Cinebench-PovRay-Corona-Blender bunun güzel örnekleri, ki bu işlemciyi alanlar zaten bu tarz işlemler için alıyor. Intel'in bahsettiğiniz işlemcisi stok ayarlarda maximum 3,4 Ghz'e kadar tüm çekirdekleriyle turbo yapıyor. Intel 7980XE'nin %12 daha fazla çekirdeği ancak %11 daha düşük frekansı var. Stok 7980XE Stok 1950X'den en az %30 daha fazla elektrik tüketirken, yalnızca %6-8 daha yüksek performans verecek. Aklı mantığı olan bir insan %6-8 performans farkı için iki kat para vermez. Kaldı ki diyelim "en iyiyi isteyen sınırsız paralı" kardeşimiz bir de çok ama çok güçlü custom sıvı soğutma aldı/yaptırdı ve 18 çekirdeğin hepsini 4 Ghz'e çıkarttı ve 500 Watt elektrik yakarak çok güzel bir işlemci elde etti, TR4 soketi bildiğin üzere EPYC ile aynı, ne malum AMD'nin Threadripper 1975X diye 24/48 bir işlemci çıkartıp 1399 USD'ye satmayacağı? Bir de "Hem açık ara en iyi hem de en pahalı" isteyenlere 2000 USD'den 1999X diye bir şey çıkarttı 32/64 220W bir işlemci 2,8 Ghz baz 3,2 Ghz bütün çekirdekleriyle boost, 4,2 Ghz de dört çekirdeğe kadar XFR boostu. İsteyenler de şöyle yakışıklı bir custom soğutucu alıp, 3,6 Ghz'e 32 çekirdeği de OC eder Cinebench'ten 6200-6300 gibi bir puan alır. Aynı fiyat bandındaki 4 Ghz'lik 7980XE de 4000 civarı bir puanla arkada nal toplar. Hem de daha fazla elektrik yakarak. Gerçi siz o zaman da "Bu ne ya, son kullanıcı napsın 32 çekirdek işlemciyi, çekirdek mi çitleyeceğiz? 18 neyine yetmiyormuş? Daha fazlası Server CPU'sudur" falan demeye başlarsınız. Madem siz çıkmamış işlemciler üzerinden "En iyisi çıkacak onu bekler onu alır" diyorsunuz, ben de son derece olası ve kuvvetle muhtemel 24 çekirdek ayağı %100 gerçekleşecek bir senaryo sunuyorum size. 1950X'in ötesi olmasa neden server ile birebir aynı soketi kullansınlar? 1950X'in ötesi olmasa neden 1990X ya da hiç yoksa 1980X falan gibi şöyle çok daha büyük bir sayı kullanmasınlar? Bana kalırsa sınırsız parası olan adam bekler ve Threadripper 1990X alır.




  • Gerek İntel gerek amdnin bu extreme işlemcilerini fiyat/performanstan dolayı gereksiz görüyorum. Bir işlemciye 4500 tl veren adam watt elektrik parasını dert etmez. Bu düzeyde işlemcilerde bu kıyaslara girmeyin.



    18 çekirdekli 7980 alanın yine de bir bahanesi var " param var en iyisini alıyorum" der . 1950x alan ise amdyi sevdiği için alacak . Fiyat performanstan dolayı değil. Fiyat performans düşünse kullanım amacına göre ryzen serisinden yada intelin nesil işlemcilerinden alır.



    24 çekirdekli 1990x ise olmayan hayali bir işlemci . 7980e ise gerçek. 1 ay sonra piyasaya giriyor. Olmayan bir işlemci üzerinden kıyas yapılmaz. Ha ilerde 1-2 sene sonra amd böyle bir işlemci çıkaramaz mı çıkarır. Ama o zaman da İntel 28 çekirdekli daha iyi bir canavar çıkarırsa yine yanılmış olacaksınız .Bu İşlemciler aynı dönemde çıktıkları için uzun süreli bekleme gibi bir durum olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kakarikikiri

    Bazı arkadaşlarda threadtripper alan zengindir, parası olan da 2000$ verir intel alır gibisinden bişeyler söylemiş. 1950x alma niyetim var, bütçem buna yetiyor çünkü.işin aslı para harcamakta istemiyorum ama iş itibariyle ihtiyaç duyuyorum. Ayrıca İntele vermeyeceğim parayla foto makinama lens alırım, varımızı yoğumuzu işlemciye yatıracak halimiz yok sonuçta.



    Nacizane fikrim ise dünyaya çok keskin baktığınızdır, azcık yumuşayın.

    Tabi dilediğiniz işlemciyi alabilirsiniz .Fazla para harcamak istemiyorum diyorsunuz. Şöyle bir soru sorabilimiyim. Neden ryzen 7 almak varken %30 performans farkı için 1950x'e 3-4 katı fiyat ödeyeceksiniz. Keza anakartları da en ucuz 1200 1500 tl olacak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun tamamını okumadım fakat @serhdemir'e katılıyorum. Bu seviyedeki işlemciler kesinlikle f/p kategorisinde incelenemez. Atıyorum toplum içinde çok küçük bir yüzdenin sahip olabileceği bir işlemci nasıl f/p olabilir ki? Gerçekten f/p kategorisine giren işlemcilerin satış rakamlarına bakın. 100 kişiden 2 sinin alacağı işlemci f/p olmaz. Şahsi fikrim
  • Youtube üzerinden bulduğum çok ayrıntılı inceleme videosu buldum ve paylaşmak istedim. Paylaşıldıysa gözden kaçırmış olabilirim özür dilerim.

    Youtube Link :https://www.youtube.com/watch?v=G9JR_v-4BaQ
  • Bu işlemci şuanki fiyati itibariyle normal bir ev kullanicisi için ideal bir işlemci degildir.

    Oyun için alacam deseniz.

    Oyun konusunda Gtx1080 ti sli yapilsa bile intel core i9 7920X gerisinde bir islemcidir. Oyun için amd ryzen alinmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhdemir kullanıcısına yanıt
    Simulasyon çalışmaları için gerekli, renderı 3-4 bilgisayara verir kurtulursun ama simulasyonda o şansın yok. Render ve simulasyonda %30 değil iki katı fark var nerdeyse, yani o 16 çekirdeğin hepsini kullanacağım. Bu arada oyun kısmı beni ilgilendirmiyor. Arada oynasamda 5-10fps yi dert etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exoss kullanıcısına yanıt
    vray benchmark sitesine gore
    1950x 40 sn
    7950x 52 sn

    https://benchmark.chaosgroup.com/cpu
  • serhdemir kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar kullanicilarini fazlaca kamplara ayiriyorsunuz.

    bu islemcileri alacak kesim icinden cok kucuk bir kesim oyun vs icin alacak zengin kitle. Hedef kitlesi reklam ajanslari 3d cizim yapan mimarlik sirketleri. 3d gorsellestirme yapan yerler ve, video isleyen yerler. Simdi bu firmalari gozunuzde cok buyutmeyin. 3D deyince akliniza Marvel studios filan gelmesin 1 2 kisinin calstigi kucuk ofisler bunlarin cogu ve bu gibi sirketlerden Turkiye'de ne kadar var bilmiyorum ama Yurt disinda oldukca fazla var. Bunlar direkt fiyat/performans a bakar yani atiyorum 40 sn de render alan islemci icin 1000 dolar verecekken 35 saniyede render alan islemciye 1600 dolar vermez kimse bu amacla alanlarin.

    Profesyonel olarak kullaniyor olmak para bastigimizi gostermiyor neticede :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 13 Ağustos 2017; 23:32:55 >
  • Athlon ucuzluğundan ziyade yükseltilebilir değerlerdeki stabilitesi ve kolaylığıyla öne çıkmıştı. Özellikle 2500 serisi işlemcisi,

    1700 ler ve hata barton işlemcide sadece kurşun kalem darbesiyle 700-800 mhz artışıyla dikkat çekiyordu. Bir de oyunlarda intele göre daha yüksek performansıyla.
  • Bazı şeyler çok saçma tartışılıyor.

    Beni ele alalım çizgi film yapıyorum, maya kullanıyorum, render alıyorum, kısa filmlere girişiyorum vsvs Şimdi 990x var ama bi threadripper sıçraması yapabilirim.

    1000 dolara intele para vereceğime aynı paraya daha güçlü işlemcili top yekün bir cihaz toplayabilirim, varsın oyunda 10 fps düşük alsın?

    Dünya 5'den büyük demiş filozufun biri, herkes kendi odasındaki bilgisayardan yola çıkıyor galiba?
  • bahsettiğin 3d çizim görselleiştirme yapan mimarlık şirketlerinde çalışanlar genelde
    kızlar onların da ne kadar maaş aldığı malum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikıs -- 14 Ağustos 2017; 13:53:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Bazı şeyler çok saçma tartışılıyor.

    Beni ele alalım çizgi film yapıyorum, maya kullanıyorum, render alıyorum, kısa filmlere girişiyorum vsvs Şimdi 990x var ama bi threadripper sıçraması yapabilirim.

    1000 dolara intele para vereceğime aynı paraya daha güçlü işlemcili top yekün bir cihaz toplayabilirim, varsın oyunda 10 fps düşük alsın?

    Dünya 5'den büyük demiş filozufun biri, herkes kendi odasındaki bilgisayardan yola çıkıyor galiba?



    Sende kendi odandaki bilgisayardan yola çıktın.

    Her masaüstü pc kullanicisinin profili ayni degildir.

    Bu konu hakkinda uzunca bir yazi kaleme alinabilir.

    Biz kisaca bölümlere ayiralim.

    2017 yili sonrasi islemciler baz alinarak

    Giris seviyesi

    2 çekirdek

    Orta seviye

    4 cekirdek

    Üst seviye

    4,6,8 cekirdek

    Profesyonel seviye

    8,10,12,16,18, 32 cekirdek ve daha fazlasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla Turkiyede ki profil ne bilmiyorum ama burada pek de dedigin gibi degil.
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    1800tl + 180 yol + yemek+ ssk burda kızların aldı maaş durumu belki kaliteli yerlerde
    2000tl olabilir net maaşı ama geçmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnTEC

    Valla Turkiyede ki profil ne bilmiyorum ama burada pek de dedigin gibi degil.

    Yurt disindamisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Evet Ingiltere'de yasiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnTEC

    Evet Ingiltere'de yasiyorum

    Almanyada yasiyorsun sandim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maasla calisan neden is yerine pc alsin ki ? bu kadar maas veren pinti patron alacak iste bilgisayari

    as cheap as good !!!
  • Want to kullanıcısına yanıt
    Sayın Want to,

    Fason üretimden kastınız nedir?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.