Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca

Ancak bukadar taraflı bir inceleme yapılabilirdi. Bütün yabancı ve GERÇEK inceleme sitelerinde oyun performansı olarak yedinci nesil i7 ve hatta i5 lerden geride, burada adam çıkmış yakalayıp geçebilen diyor. Yakalamasının sebebi yüksek çözünürlükte ekran kartının darboğaz yapması olduğunun farkında değil yada bilerek gözardı ediyor. Sentetik testlerle günlük kullanım arasında dağlar kadar fark var. Kim evde hadi biraz sentetik test yapıyım diyor acaba. Oyuncu ve normal bir kullanıcı için daha ucuza daha performanslı i5 ve i7 varken gidipte bunlar alınıp fantezi yapılmaz, şimdi böyle 3-5 aya coşacak daha iyi olacak diye. Bu muhabetleri aynı fanboylar ekran kartı konusunda da yapıyorlardı ama AMd tarafında hala 1080 ile rekabet edebilecek bir kart yok ortada

Çok bilgilisin.

sen şimdi RX 480'in GTX 1080 karşılığı olarak çıktığını da düşünmüşsündür. Ne konferansları ne de AMD'nin yol haritasını bilmeden yazıp çizmek senin gibi yapanlar işte.

Bütün yabancı ve gerçek inceleme ? sitelerinde i7 ve i5'ten geride kalmıyor. Senin girebildiğin sitelere diğer herkes de girebiliyor. Bizde görüyoruz test sonuçlarını.

Grafik okumayı bilmiyorsan, temel lise eğitimini almamışsın demektir.

ortada rekabet edecek kart yok diyorum karşılığı çıktığını düşündüğümü varsayıyorsun. İnceleme sonucunu görüp anlamak için lise mezuniyetine gerek yok, normal şartlarda senin gibi ilkokul terk birinin bile anlaması gerekir.

• fakirn dostu AMD zenginin dostu inteli sonunda yendi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Ancak bukadar taraflı bir inceleme yapılabilirdi. Bütün yabancı ve GERÇEK inceleme sitelerinde oyun performansı olarak yedinci nesil i7 ve hatta i5 lerden geride, burada adam çıkmış yakalayıp geçebilen diyor. Yakalamasının sebebi yüksek çözünürlükte ekran kartının darboğaz yapması olduğunun farkında değil yada bilerek gözardı ediyor. Sentetik testlerle günlük kullanım arasında dağlar kadar fark var. Kim evde hadi biraz sentetik test yapıyım diyor acaba. Oyuncu ve normal bir kullanıcı için daha ucuza daha performanslı i5 ve i7 varken gidipte bunlar alınıp fantezi yapılmaz, şimdi böyle 3-5 aya coşacak daha iyi olacak diye. Bu muhabetleri aynı fanboylar ekran kartı konusunda da yapıyorlardı ama AMd tarafında hala 1080 ile rekabet edebilecek bir kart yok ortada

Çok bilgilisin.

sen şimdi RX 480'in GTX 1080 karşılığı olarak çıktığını da düşünmüşsündür. Ne konferansları ne de AMD'nin yol haritasını bilmeden yazıp çizmek senin gibi yapanlar işte.

Bütün yabancı ve gerçek inceleme ? sitelerinde i7 ve i5'ten geride kalmıyor. Senin girebildiğin sitelere diğer herkes de girebiliyor. Bizde görüyoruz test sonuçlarını.

Grafik okumayı bilmiyorsan, temel lise eğitimini almamışsın demektir.

ortada rekabet edecek kart yok diyorum karşılığı çıktığını düşündüğümü varsayıyorsun. İnceleme sonucunu görüp anlamak için lise mezuniyetine gerek yok, normal şartlarda senin gibi ilkokul terk birinin bile anlaması gerekir.

çok komiksin kardeş.

• valla amd yardırmış ve ortalığın damına koymuş resmen,

tabi kimse evde oturup benc kasmıyor, fakat oyun demek optimizasyon demek,

bugün geçilir, ama yarın ezer geçer anlatabildim mi, salt performas testi sana bu potansiyel hakkında fikir verir,

%50 daha az güç tüketimiyle benzer performansı vermesi muhteşem, döngü başına iki kat artış yani,

tarih tekerrür etti, zamanında athlonla yaptığı sıçramayı tekrar izliyoruz,

fiyat avantajı + total sistem alımındaki avantajla birlikte + bu daha başlangıç diyorum.

burda durmaz artık amd koptu gidiyor, bu daha başlangıç, 1800 seri ne işlemciler görürüz kim bilir ...

orta üstü bir kullanıcı artık amiral gemi işlemciyi rahatlıkla alıp kullanabilecek, en güzel olanda bu

• https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5x3y81/amd_suggested_that_we_test_the_cpus_with_a_gpu/defbbrt/

"I think this is a pretty unfair characterization of what we requested. We simply asked 1440p and 4K be tested, alongside 1080p, to capture a complete performance profile of the product. 1440p and 4K customers deserve to know how a new processor might be useful to them, right? That was our only request."
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Aynen seri karşılaştırmalarında beklentim benim de o şekilde.

Oyun fps ile yakalayıp fiyatla geçmek üzerine güzel bir yol izlemişler.

Ryzen denk gelen her intel serilerinin ortasına bombayı bırakıyor sanırım. Yapılacak en mantıklı hareketi yapmışlar.

Beklentiler çok kötüydü ama çok çok iyi fiyat performans ile çıktılar.

Fiyat olarak resmen bir intel işlemcisiyle, bir ryzen ve anakart olacak.

En merak edilen 900lira bandı altında olacak ve neredeyse herkesin kullandığı 4 çekirdekler. Orada eğer kötü iş çıkarmazsa o zaman kullanıcı için bu sene çok iyi şeyler olur.

Oc performansıysa beklentileri karşılamayan tek yer sanırım. Beklenti çok fazlaydı ve hayal kırıklığı var gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1700 ve 1700X testlerini gormek isteriz.

Fransa fiyatlari - (LDLC.com)
    -----------------------------
    369€ = 1700
    449€ = 1700X
    569€ = 1800X

1700 ile kurulacak uygun bir sistem icin goruslerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Aktif uygulamaya çift sayılı çekirdekleri ata, tekil sanal izlekler geri plandaki windows işlemlerine ayrılsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapGood

Hocam bütçem malesef el vermiyor. 4.5k bütce var ve alacaklarım İşlemci-Ram-Anakart-Ekran kartı-Ssd Elimde olan 1tb harddisk-Dark n10 kasa - Hyper 212 evo işlemci sogutucu. Bende isterim 1800x Alayım ama imkanlar el vermiyor. 1700x için zorlaya bilirim ama daha fazla bütçe çıkaracagımı zannetmiyorum.

Onun için biriktirme yoluna git demiştim. Ah bu paranın gözü kör olsun. Benim tavsiye ettiğim K'lı versiyonları alırken Anakarta da dikkat etmek gerektiği söyleniyor videoda. Buna da dikkat etmen gerek. Biliyorsundur umarım. Yani anakartta diğerlerine göre ucuz olmayacaktır. Ancak 1700K'yı ilerde 1800K'ya çıkarabilirsin bildiğim kadarıyla. Sadece işlemciyi yükseltmek yetecektir. Bildiğim bir nokta işlemciyi K'lı versiyon kullanıyorsan K'lı üst versiyona. Düz işlemci kullanıyorsan yine düze terfi edebiliyorsun. Belki farklı kombinasyonlarda olabilir araştırmak lazım. En iyi satıcı firmalar bilir onlara sorman gerek.

• simdi bu ryzen islemciler icin, mini-itx anakartlar mevcutmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullflavor1977

simdi bu ryzen islemciler icin, mini-itx anakartlar mevcutmu?

Evet mini itx desteği geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd'nin daha intel ve nvidia'yı ezdiği en azından uzun yıllardır görülmüş duyulmuş şey değil ama hadi bakalım biraz devran dönse güzel olur. Yoksa amd'ye hiç güvenim yok, şu testler mestler de hiç beni heyecanlandırmıyor. Ekran kartı testlerinde de sonuçlar güzeldi ama takıla takıla gidiyordu son kullanıcının elinde. Kullanmadan ya da kullananların yorumlarını almadan amd'ye inanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

quote:

Orijinalden alıntı: xgny58x

Rx in neresi cop aciklar misin?

FX demek istemiş sanırım.

Fx değil gayette Rx demiş. Diğer mesajlarından bilirim

Yanlış yazmış olabilir diye düşündüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötüçekirgezix kullanıcısına yanıt
    1700X için de stok fan mevcut mu hocam. Elimde sıvı sogutucu var bu uyar mı acep
  • fiyatları ne seviyedir, hala athlon x4 640 kullanıyorum
  • karadurak kullanıcısına yanıt
    stok fan varsa bile atmanı tavsiye ederim o güçte bir işlemciye sıvı soğutma veya güçlü bir hava soğutma olursa güzel olur
  • bir sorum olacak iki dosyayı kopyaladığı zaman mesela 1 gb ve 10 gb diyelim.önce 10 gb kopyalayıp sonra 1 gb kopyalayınca ağırlığı hangisine veriyor.aynı anda veriyor.amd inteli taklit ediyor.ryzen 7 ne core i7 gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadurak

1700X için de stok fan mevcut mu hocam. Elimde sıvı sogutucu var bu uyar mı acep

1700X de stok fan yok sadece 1700 modelinde var. Asus ROG CROSSHAIR VI HERO Amd X370 anakartı am3 soğutuculara uyumluhttp://www.hepsiburada.com/asus-rog-crosshair-vi-hero-amd-x370-2666mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV000003WJ0V?magaza=Tekramarket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mart 2017; 14:59:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Şahsen x299 intek bekleyin. Artık oyınlarda yzun süredir işlemci lüzümsüz. Bir kişi kalkıp bana x58 980 black yada daha iyisi 3930k gibi işlemciler oyunlarda kasar darboğaz yapar diyemez. Üstelik 980'de 36pcie veriyolu var 3930k da 40 tane ryzen de 16. Buda demektirki intel iki ekran kartı takınca bariz daha iyi sonuç almak demektir. (7700 ve 6700 ler zaten ryzen yanında çöp oldu. ) iki tane 480 takıp 2000'e yakın para ile 3000'den fazla fiyatı olan kartı geçiceksem gerekirse eski işlemci alırım. Amd hata etti 16pcie koyarak. He 1080/1070 alırsın yada r9 295 felan ok. Ama çift kartta olmaz. Ben de rekabetten yanayım hemen diklemeyin. Yazmaktaki amacım bilgilendirmek.

GTX 1080 için PCIE 3.0 16x ile 3.0 8x arasında hiçbir fark yok. Hatta 3.0 4x bile sadece %4 kısıtlama yapmış. İkili SLI/Crossfire yapacak biri için 16x veriyolu ile 40x veriyolu arasında bir fark yok. Sadece 3'lü veya 4'lü ekran kartı kullanacaksanız sıkıntı olur.

https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1080_PCI_Express_Scaling/24.html

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.