Şimdi Ara

AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
3.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 08.06.2013

Kaynak :http://videocardz.com/42682/amd-radeon-hd-8970-pictured-leaked

There’s a picture of Radeon HD 8970 floating around the web, but it’s hard to say if it’s real. The leaker named the picture after Radeon HD 9970, but the thread is titled HD 8970.

According to the leaker from 4chan (some of you may even stop reading at this point), the AMD Radeon HD 9970/8970 would sport 2304 Stream Processors packed in Curacao XT GPU. The processor is made in 28nm fabrication process. We are looking at 48 raster operating units, which is 16 more than HD 7970. Card would feature 3GB GDDR5 memory across 384-bit interface. The HD 8970 would be clocked at 1000 MHz, but there’s no information about the boost clock. The memory runs at 6500 MHz effective speed. In comparison to 7970 GHz Edition we have more Stream Processors, more ROPs and faster memory clock. Also the pricing was mentioned, and we’re looking at $550 price tag, $100 less than GTX 780.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 22 Eylül 2014; 21:31:19 >

• Soldaki fotoğraf neyi işaret ediyor? Ayrıca şu haliyle Titan a yaklaşması mümkün değil.
  • Performansı %15-20 artsa zaten GTX 780'e rakip olabilir. Titan'a rakip olmasa da olur. Ama AMD şu sürücü işine bir el atmalı artık. Aksi takdirde 100$ daha verip GTX 780 almak daha mantıklı. Bakalım 13.6 sürücüsüyle AMD sorunları çözebilecek mi?

Edit:

5,376 GFlops

Bu arada 7970GHz'e göre %35 daha performanslı olacakmış. Yani öyle bir söylenti var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdestsiz Adam -- 9 Haziran 2013; 13:36:33 >
  • Eğer doğruysa, tasarım göze dokunur cinsten çift fana da geçilmiş. 7000 serisinin makyajlı hali olacak deniliyordu ama gpu mimarisi değişmiş gibi duruyor yanlış olmasın ama ? Fakat asıl önemli olan ne titan ne 7970 direk 780 karşısında neler yaptığı. Ve çıkış fiyatı da böyle olursa 100½ ucuz olacak 780 den umarım performansı tatmin edecek düzeyde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakeshark -- 9 Haziran 2013; 13:54:08 >
  • 1.5 senedir AMD diye sayıklayan yeni kartlarının yolunu gözleyen zümre (ben dahil) bu kartı gördükten sonra AMD den bir cacık olmayacağını anlayıp koşa koşa nvidia raflarına gider. Bunun için dünden beri haberi yayınlamadım, görmezden geldim. Neyse fiyatı iddalı olduğuna göre dişe dokunur bir performas ta olmalı di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 9 Haziran 2013; 13:58:27 >
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Neden böyle dediniz acaba ? Daha herhangi bir performans tablosu ortada yokken ve Nvidia da sadece eski seri üzerinde oynamak yapmışken ?
  • AMD nin bu kırmızı siyah ve plastik tasarımından gına geldi. Siz sıkılmasınız mı? Nerede nvidia nın tasarımı nerde Amd nin tasarımı.Ben gerçi görüntüden çok performansa bakarım ama yine blow-off tasarımındaki çizgileri görünce insan daha ilk başta soğuyor karttan. Hem köklü bir soğutucu tasarımına geçileceği söyleniyordu. Bu mudur köklü değişiklikBAKINIZ
    Tablodaki teknik verilere bakıp performansı ile ilgili bir GTX780 göremeyeceğimiz çok açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 9 Haziran 2013; 14:10:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 550 çok değil mi ya? GTX 770'i bile geçemez bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustBeCooL

550 çok değil mi ya? GTX 770'i bile geçemez bu.

770 dediğin kart 680 nin oc li hali, 7970 e bile oc yapsan 770 i geçer..

bu kart en kötü 780 ayarında olacaktır yada biraz daha hızlı..
  • Bu konuda yazmıştım
    http://forum.donanimhaber.com/m_76126567/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Hele şükür sonunda.

Ben 7990 tarzı birşey olsun istiyorum. 3 fan değil de 2 tane falan olsa yeterli gelmez mi yine.

:)

Özellik tablosu doğru mu acaba, GTX770 i geçer geçmesine de, TITAN a rakip olur diyenler vardı biraz zor gibi şu halde.

Tabi tabloya göre konuşuyorum.
  • driverlarla düzelir ölü doğdu dedigimiz 7970 bile şimdi nerede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

En kötü gtx780 ayarında oalcak derken 3-5 kere düşünmeni tavsiye ederim. Biliyorsun böyle iddialı laflar kartlar çıkınca geri dönüp insanı komik duruma düşürebiliyor.

• quote:

quote:

Hiç sanmıyorum. Gtx 770 reviewlere baktın mı? Windforce'unkine bi bak:
    http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GeForce_GTX_770_WindForce_OC/11.html

7970 GHZ edition'u bile sollamış. Bekleyip görecez.

• quote:

quote:

quote:

http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GeForce_GTX_770_WindForce_OC/11.html

borderlands nvidia oyunu.

/>

niye ghz editionmus gibi dusunuyorsun ki bu karti?shader ve rop daha fazla olacak 770 rakibi degil.tr fiyati 1500 lira olacak bu da 780'in rakibi olacagini gosterir.dip dibe ayni fiyat kart cikariyor adamlar danisikli dovus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 9 Haziran 2013; 14:43:20 >

• Şu güç girişlerini kartın yanına koysalarda şu 8pin kablolarının çirkin görüntüsünden kurtulsak. + Bazı kasalarda fan takmaya bile engel oluyor o kablolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

quote:

En kötü gtx780 ayarında oalcak derken 3-5 kere düşünmeni tavsiye ederim. Biliyorsun böyle iddialı laflar kartlar çıkınca geri dönüp insanı komik duruma düşürebiliyor.

yukarıda belirttiğim durumda bir anormallik görmüyorum..

sonuçta nvidia gibi 680 nin oc li halini 770 diye piyasaya sürme gibi bir durum yok ortada..

7970 : 32 rop ve 2048 sp a sahipken ;

8970 : 48 rop ve 2304 sp a sahip olacak..(şu anki bilgilere göre)

çıkıpta 770 ile aynı perf. mı vermesini bekliyorsun ?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 9 Haziran 2013; 14:57:05 >

• Borderlands saçma durmuş doğru. O sayfanın linki gelmiş.

GHZ edition gibi düşünmüyorum. Ama AMD bunun üstüne "ghz edition" mantığı bağlamında 8970'e de "1100 edition" gibi bi şey de çıkarmayacak bence. Tamam burdaki kart sınıf olarak 780 ile yarışmaya çalışacak bunu biliyorum. Ama şunu da unutma 680 256 bit olmasına rağmen 7970 GHZ edition ile arasında senin örnek gösterdiğin Crysis'te 1 fps fark var. Sen şimdi 780'i geçebileceğine inanıyor musun? Diğer özelliklerini daha bilmiyoruz ama benim pek bi umudum yok. Ama hani daha ucuz o yüzden tercih edilebilir gene.
  • quote:

quote:

quote:

bir modelin kıyaslamasını yaparken :

ya ref. modeller üzerinden değerlendirmek yada özel tasarımlar üzerinden değerlendirmek gerekir :

örnek vermek gerekirse :

/>

görüldüğü gibi ref. 7970 ghz ed. modeli özel tasarımlı versiyon karşısında geride kalmış..

bu yüzden ''Windforce'unkine bi bak''mak pek birşeyi değiştirmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 9 Haziran 2013; 15:05:24 >

• Birim yapısında bir değişiklik yoksa çok ümitlenmeyelim. %12,5 SP artışından söz ediliyor. Hiçbir değişiklik olmadan yalnızca birim sayısı bu kadar artacaksa, aynı saat hızında pratik olarak %10 kadar bir performans artışı sunar bu. Hadi Rop birimleri de artmış diyelim. %20 kadar bir artış sunsun (gerçi Rop konusu baya karışık, ne kadar etki eder belli değil). Yine de GTX780 ile yarışmakta zorlanır böyle bir kart. Kaldı ki GTX780 dediğimiz kart, kırpılmışın kırpılmışı bir gpu'dan oluşuyor. Eğer AMD güncel olarak sunacağı üst seviye bir kartla GTX780'in gerisinde kalacaksa, bir şeyler kökünden değişmiş demektir (devamlı zarar etme durumu, böyle bir değişikliği gerektirmiş olabilir).

İnşallah HD4800'lerde olduğu gibi bir sürpriz yapar AMD. Üst seviye gpu performansı olarak çok geride şuan. Söylenti halindeki özellikleri bir kenara atacak olursak, benim beklentim GTX780 ile rahatlıkla başedebilen, GTX Titan'a çok yakın bir kart sunulması. Böylece eski rekabet ortamına dönülür. Ama bu dediğim gerçekleşir mi bilinmez. Belki de AMD, yeni gpu'su ile zar alanını benzer seviyede tutup performansı artırmaya çalışır. GTX780'e çok kafa tutamasa da fiyatıyla çok iyi bir F/P oranı sunar. Bu olasılık da kuvvetli, zira HD7970 GE - GTX770 rekabetinde HD7970 GE'nin durumu çok kötü. Daha yüksek maliyete sahip olan kart, daha ucuza satılmak zorunda. Bu durumu düzeltmesi gerekiyor AMD'nin. Aksi halde zarar etmeye devam edecek.

• İnsanı AMD Gpu lardan soğutuyorlar. Hep AMD gpu kullandım anladım ki artık amd gpu dan bir cacık olmaz. Cpu su hakkında öyle demem ama cpu fiyatına göre süper hem de iyi oc oluyor. GTX770 candır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.