Şimdi Ara

AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
3.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JustBeCooL

550 çok değil mi ya? GTX 770'i bile geçemez bu.

770 dediğin kart 680 nin oc li hali, 7970 e bile oc yapsan 770 i geçer..

bu kart en kötü 780 ayarında olacaktır yada biraz daha hızlı..

En kötü gtx780 ayarında oalcak derken 3-5 kere düşünmeni tavsiye ederim. Biliyorsun böyle iddialı laflar kartlar çıkınca geri dönüp insanı komik duruma düşürebiliyor.

yukarıda belirttiğim durumda bir anormallik görmüyorum..

sonuçta nvidia gibi 680 nin oc li halini 770 diye piyasaya sürme gibi bir durum yok ortada..

7970 : 32 rop ve 2048 sp a sahipken ;

8970 : 48 rop ve 2304 sp a sahip olacak..(şu anki bilgilere göre)

çıkıpta 770 ile aynı perf. mı vermesini bekliyorsun ?..

aynen. şimdi ben yazacaktım bu yorumu valla :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

770 dediğin kart 680 nin oc li hali, 7970 e bile oc yapsan 770 i geçer..

bu kart en kötü 780 ayarında olacaktır yada biraz daha hızlı..

Hiç sanmıyorum. Gtx 770 reviewlere baktın mı? Windforce'unkine bi bak:
    http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GeForce_GTX_770_WindForce_OC/11.html

7970 GHZ edition'u bile sollamış. Bekleyip görecez.

bir modelin kıyaslamasını yaparken :

ya ref. modeller üzerinden değerlendirmek yada özel tasarımlar üzerinden değerlendirmek gerekir :

örnek vermek gerekirse :

/>

görüldüğü gibi ref. 7970 ghz ed. modeli özel tasarımlı versiyon karşısında geride kalmış..

bu yüzden ''Windforce'unkine bi bak''mak pek birşeyi değiştirmez..

Ben ona vurgu yapmıyorum. Laf olsun diye söyledim. Söylediğin türden karşılaştırmanın uygunsuz olduğunu bilen bir insanın, "buna OC yaparsan diğerini geçer" demenin uygunsuz olduğunu da bilmesi gerekir. Sonuçta x'e overclock yapınca y'ye de yapamıyor muyuz?

Demek istediğim sen nasıl sıradan bir laf ettiysen "Buna OC yapsan bunu geçer" diye Ben de referans ghz i geçmiş dedim. :D

Tamam 770'i geçme konusunda ikna oldum. Ama 780 olayını hala destekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBeCooL -- 9 Haziran 2013; 15:22:23 >

• ayrıca arkadaşlar yahu bir durun, hemen amd yine kaybetti nvidia'ya yönelecek gibi yorumlar yazmayın, bekleyin daha bu leak yahu. sızdırılmış, resmi bir açıklama niteliğinde değil. belki böyle değil, belki daha düşük veya daha yüksek olacak, hemen yardırmışsınız bunu boşver bu bu diye :) dua edelimde amd iyi kart çıkarsın ki nvidia'nın fiyatları düşsün, olay bundan ibaret :)
  • Yani, şu tabloya bakılırsa ve de dediğiniz gibi soğutucu tasarımlarıda baz alınırsa; AMD' de NVIDIA gibi önümüze ısıtıp koyacak gibi yeni serisini.Ancak fiyatlandırmaya baktığımız zaman düşüncelerimizin tam tersiyle karşılaşıyoruz.Buda ayrı bir paranoya.

Videocardz' daki haberde de;
    kartın fotoğrafının ve özelliklerinin büyük ihtimal gerçek olduğundan bahsedilmiş.Hatta; haberi paylaşan arkadaş, esprili bir dille; adaletin,hakimin yerinde, ben olsam kartın gerçek olduğunu onaylardım diye, bir üslup takınmış. Ve de; iddaalarına devam etmiş; Haziran 10 - 11' de E3 2013' de kartın görücüye çıkabilme ihtimalini söylemiş.

• Tuhaflık yok mu? Arkadaşım daha ortada resmi bir şey yok. Hemen En az GTX780 gücünde olur diyorsun. Bende diyorum ki kart çıkmadan abartmayalım. İnşallah Titan la yarışır bizde az ucuza kart alırız. Zaten sırf 8xxx serisi yüzünden gittim 2. el gtx660 aldım. Ama AMD nin şu mali zorluklarda Titan a yaklaşmasını çok zor görüyorum.
  • quote:

ya ref. modeller üzerinden değerlendirmek yada özel tasarımlar üzerinden değerlendirmek gerekir :

örnek vermek gerekirse :

görüldüğü gibi ref. 7970 ghz ed. modeli özel tasarımlı versiyon karşısında geride kalmış..

Ne yazık ki verdiğiniz test 8 ay önce (18 Kasım 2012) yayınlanmış olup eski oyun ve eski sürücülerle (306.23 ve 12.11) elde edilmiş sonuçlara dayanmakta. Yani geçerliliği kalmamış bir test.

Son durumu görüp yorumda bulunmak için daha yeni bir tablo vereyim:

İnceleme 30 Mayıs 2013 tarihli ve kullanılan sürücüler 314.22/320.18 ile 13.4'ten daha yeni olan 13.3 b3 imiş. Sürücüler yine de yeni sayılmaz ama sizin verdiğinizden daha sağlam fikir verir.

@rodri

Ben de öyle bir şey olabilir mi diye düşünüyorum. Ama yukarıda yazdığım Bonaire gpu'su ve son dönemde AMD'nin zayıflayan gpu departmanını düşününce bu iş ne kadar olur, şüpheli.

Diğer taraftan AMD'nin R600 mimarisini de konuşmak gerekir. VLIW5 yapısındaki vektörel alu'ların tam çalışma oranının zaman içerisinde düşmesi, diğer taraftan artan GPGPU beklentileri, HD6900'lerin artan bellek bant genişliğinin performansa etkisi, HD6900'lere göre o dönemde sunduğu fark, yeni oyunlarda HD6000'lerin durumu vs... Bir sürü şey var. Şuan birçok oyunda HD6000 serisi kartların durumu baya kötü. HD5000'lerle benzer performans göstermekteler:

AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu AMD Radeon R9 D970 - HD 9970/8970 Resmi Sızdırıldı ? Karşılaştırma Tablosu

Bu tablolarda özellikle HD6900'lerle HD5870'i ve HD6870'le HD5850'yi karşılaştırın. İlk çıktığında HD6900'ler HD5870'ten hızlı diye, HD6870 de HD5850'den hızlı diye sunulmuştu. Ancak bugün durumun değiştiği ortada. "Daha az birim ile daha yüksek performans" söylemleri biraz havada kalıyor gibi.

Şimdi yine benzer bir şey yapılırsa, pek güvenemem ben. Özellikle de işlem yapma verimliliği artmış GCN mimarisi ile. VLIW mimarisinde bu daha olasıydı, şimdi öyle bir şey de zor olur sanıyorum ama yine de belli olmaz. Yalnızca çok ümitlenmemek gerekir diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 9 Haziran 2013; 16:00:28 >

• amd fiyat aralığı ne olur acaba türkiye için 1.300-1.750 arası olur herelde kral benim diyip uçmaz umarım bekleyenler açısında kötü olur
  • quote:

yazmayım yazmayın diyorum böyle saçma yorumları görünce dayanamıyorum.gtx770 dediğiniz kart gtx680in o.c. edilmiş başka bellek takılmış hali değilmi? 7970ghzyide o.c. edin yaklaşık aynı performansı alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 9 Haziran 2013; 15:47:56 >

• %20 performans artışı ile hemen arkasında. Sürücü ise 13.3 beta 3. Nvidia ise bayağı güncel bir sürücü kullanıyor. 320.18 Beta

@JustBeCooL

Dostum fanboy gördüm de senin kadarını görmedim. Borderlands 2 testini koymuşsun ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

AMD nin bu kırmızı siyah ve plastik tasarımından gına geldi. Siz sıkılmasınız mı? Nerede nvidia nın tasarımı nerde Amd nin tasarımı.Ben gerçi görüntüden çok performansa bakarım ama yine blow-off tasarımındaki çizgileri görünce insan daha ilk başta soğuyor karttan. Hem köklü bir soğutucu tasarımına geçileceği söyleniyordu. Bu mudur köklü değişiklik

Tabiki tasarım da önemli ama öncelik olan işlev malum. Bu soğutucu, çift fanlı olması sayesinde Nvidia'nın ref soğutucusundan daha başarılıdır büyük ihtimalle. Ki özel soğutmalı modeller geldiğinde bunun bir önemi de kalmayacak.

7990 çıktığında, 8000 serisindeki soğutucuların da aynen 7990'daki gibi bir soğutucuyla gelmesi yönünde görüş bildiriyordu herkes. Eğer bu kart 8970 ise, şimdi öyle ama yine de bir memnuniyetsizlik hakim. Birisi AMD için "Ağzıyla kuş tutsa yaranamaz kimseye" demişti. Onu şimdi daha iyi anlıyorum.

Bir de, Gigabyte'ın WF3 soğutuculu AMD kartları nedense Türkiye'ye getirilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 9 Haziran 2013; 20:57:05 >

• Attığım mesaj silinmiş. Bir daha yazıyorum fanboy falan değilim. Konudaki diğer mesajlarıma bakın. Gtx 770'i geçebilir dedim en son.

Bu arada mesajım madem siliniyor neden gelen kutumda bir ibare yok? Adamı forumdan soğutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBeCooL -- 9 Haziran 2013; 16:16:30 >
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Ben yine de performans tablosu yayınlanmadan yorum yapmanın doğru olmayacağını düşünüyorum. Sonuçta 780 de çok darbe yemişti bu teknik özellikleri yayınlandığında. Herkes bu ne böyle makyaj dedi ve doğruda. Ama özel modelin titanı geçtiğini gören 780 e farklı bakmaya başladı fiyatı kesinlikle pahalı ama talepleri çoğaldı doğal olarak. AMD nin renk seçimleri aynı doğru eski tasarımına da benziyor ama çift fana geçilmiş sonunda :) Ama bence tasarım kötü değil hem Nvidia da 690 dan beri tüm kartlara aynı tasarımı yapıyor değişen bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

örnek vermek gerekirse :

Ne yazık ki verdiğiniz test 8 ay önce (18 Kasım 2012) yayınlanmış olup eski oyun ve eski sürücülerle (306.23 ve 12.11) elde edilmiş sonuçlara dayanmakta. Yani geçerliliği kalmamış bir test.

Son durumu görüp yorumda bulunmak için daha yeni bir tablo vereyim:

İnceleme 30 Mayıs 2013 tarihli ve kullanılan sürücüler 314.22/320.18 ile 13.4'ten daha yeni olan 13.3 b3 imiş. Sürücüler yine de yeni sayılmaz ama sizin verdiğinizden daha sağlam fikir verir.

mesajımı bile okumadan cevap yazdığın için orada belirtiğim durumu bile anlamamışsın ve hatalı yorumlamışsın..

bu durumda yapacağın tek şey :

'' kusura bakma yanlış anlamışım, gözümden kaçmıs, mesajımı düzeltiyorum vs.. '' tarzında bir cümle ile belirtmen yeterli olurdu..

ama sırf hatanı kabul etmemek için mesajımı şikayet ederek sildirmeye kalkmışsın..

yakışmıyor bu durum bilgin olsun..

tekrar açıklıyorum :

orada belirtmek istediğim durum '' ref. 7970 ghz ile özel tasarım 7970 ghz arasındaki hız farkıdır..''

bu yüzden testin ne zaman yapıldığı yada hangi sürücüler ile yapıldığının bir önemi yoktur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 9 Haziran 2013; 22:32:00 >

• sayın adminler kufur hakaret içermeyen şekildeki mesajları silmek bu kadar kolay mı

@rezes hocam mesajımı niye sildirttin bilmiyorumda yada gunahını alıyorum sen şikayet etmedin ama mesajımda ne kufur nede hakaret vardı belliki admin bazılarının dayısı yada amcası ki bu kadar keyiflerine gore mesaj sildirebiliyor bazıları

edit:nasıl oluyor bu yetkiler soyleyin bizde alalım bir tane admin parası neyse veririz yeter ki yorum yapma ozgurlugu bizden alınmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodomoco -- 9 Haziran 2013; 18:04:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

sayın adminler kufur hakaret içermeyen şekildeki mesajları silmek bu kadar kolay mı

@rezes hocam mesajımı niye sildirttin bilmiyorumda yada gunahını alıyorum sen şikayet etmedin ama mesajımda ne kufur nede hakaret vardı belliki admin bazılarının dayısı yada amcası ki bu kadar keyiflerine gore mesaj sildirebiliyor bazıları

edit:nasıl oluyor bu yetkiler soyleyin bizde alalım bir tane admin parası neyse veririz yeter ki yorum yapma ozgurlugu bizden alınmasın

Kardeşim başına taş düşse benden bileceksin. Nedir problemin anlamıyorum. Konuya girdim bir gelişme var mı diye bakmaya birde bakıyorum haksız yere ismim tarafınızdan zikrediliyor. Ne yazdım da mesajın silindi bilmiyorum fakat kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz. Demek bana yönelik birşey yazdında ondan dolayı benden biliyorsun. Kim yaptıysa iyi yapmış mesajını sildirmiş onlardan Allah razı olsun diyorum. Senide bundan sonra bloklıyorum böyle problemli kişilikler yüzünden forum tadı tuzu kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

sayın adminler kufur hakaret içermeyen şekildeki mesajları silmek bu kadar kolay mı

Kardeşim başına taş düşse benden bileceksin. Nedir problemin anlamıyorum. Konuya girdim bir gelişme var mı diye bakmaya birde bakıyorum haksız yere ismim tarafınızdan zikrediliyor. Ne yazdım da mesajın silindi bilmiyorum fakat kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz. Demek bana yönelik birşey yazdında ondan dolayı benden biliyorsun. Kim yaptıysa iyi yapmış mesajını sildirmiş onlardan Allah razı olsun diyorum. Senide bundan sonra bloklıyorum böyle problemli kişilikler yüzünden forum tadı tuzu kalmadı

Hocam blokladin belki ama fark ettiysen gunahini alıyorum belkide dedim bu kadar abartma niye tamam sen sildirmedin ama burda olay kimin sildirttigi deil niye silindigi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rezes kullanıcısına yanıt
    Yöneticilerin çok azı şikâyet edilen mesaj ya da konunun kural dışı olup-olmadığını kontrol ederek işlem yapar. Çoğu direk siler.
  • Buyuk ihtimalle teknik donanimi vs degisecektir ama en azindan tasarim bu olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 780 i yer bu kart gözüm tuttu

birde o nvidianın dandik blower fanları gibi olmaması sevindirici en azından referans tasarımda bile 2 fan yapmış adamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0101 -- 9 Haziran 2013; 22:07:26 >
  • Enerji canavarı :) O250 Watt ile p4 sistem çalışıyor yahu :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.