Şimdi Ara

Amd Radeon 8000 Serisi Kartlar Yeni Soğutucu Tasarımı ile Gelecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Amd Radeon 8000 Serisi Kartlar Yeni Soğutucu Tasarımı ile Gelecek.

Amd masaüstü grafik kartları proje menejeri David Nekechuck söylemiş, titan gibi radikal bir tasarım bekliyoruz hayırlı olsun şimdiden

kaynak:

http://videocardz.com/42643/amd-radeon-hd-8000-graphics-cards-will-feature-better-coolers

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 8 Haziran 2013; 11:47:52 >

• 7990 takip eder alayi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zahmet olsun artık. HD7970 gürültüsü üzerine aynı tasarımı oc ettikleri karta da uyguladılar, ortaya tek gpu'da en sesli kart çıktı. Artık bir şeyler yapması gerek AMD'nin.

Belki HD7990, "referans tasarımda tek blower fanlı soğutma olur" algısının kırılma noktası olur. Biz de adam gibi referans tasarımlar görmeye başlarız. Gerçi AMD'nin HD7990 konusunda başka çaresi yoktu ama yine de bahane olabilir.

Buarada E3 sonunda yeni kartlar gösterilebilir deniyor ama kesin bir şey yok. Sweclockers'a göre dedikodular ekran kartı ile ilgili değil. Ekran kartı tarafında yeni bir şey olmayacak, işlemci tarafında FX-9000 ve FX-8770 gösterilecekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 8 Haziran 2013; 18:50:06 >
  • Hele şükür sonunda.

Ben 7990 tarzı birşey olsun istiyorum. 3 fan değil de 2 tane falan olsa yeterli gelmez mi yine.
  • bu amd 8000 serisi 7000 serisinin modifiyeli hali mi olacak? yoksa tamamen farklı bir gpu yapısı mı olacak
  • 2 mm lik kıytırık tek fanı değişmeleri iyi olmuş. 7990 ile birlikte adam gibi referans kartlar görebilir sanırım.
  • Vallaha düşündüğüm olmuş. Tek fan saçmalığı bitecek gibi.

Söylentiye göre özellikleri şu şekildeymiş:

2304 SP
    48 Rop
    3 GB bellek
    1 GHZ gpu hızı
    6,5 GHZ bellek hızı
    250w TDP
    550$ lansman fiyatı

Kaynak pek sağlam değil. Ama ortada yeni bir kart olduğu kesin. Özelliklere göre performansını yorumlayacak olursak pek beklediğim gibi değil. Umuyorum ki GTX780'le kafakafaya gelecek bir kart çıkar ortaya. Yukarıda bahsi geçen özellikler, HD7970 GE üzerine %10-15 kadar performans sunacaktır. GTX780 karşısında yetersiz. Daha bir de GTX Titan var. Hatta daha fazlası da var ama o şimdilik arka cepte.

Buarada bu tasarım işini iyi yapıyor olsa da görüntüsünü hiç beğenmiyorum. Aynen HD7990'daki gibi fanlar çok dandik duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 8 Haziran 2013; 21:44:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Forumda hiç heyecan kalmamış yahu.

Fotonun kaynağı silinmiş. Büyük ihtimalle gerçek bir foto. AMD'nin ricası üzerine silinmiş olabilir. Ayrıca AMD'den Ray Taylor, twitter üzerinden "E3'te güzel bir sürprizimiz var, bekleyemedim" demiş ve AMD masaüstü, AMD Radeon ve Nvidia GeForce sayfalarını etiketlemiş bu twit'inde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Forumda hiç heyecan kalmamış yahu.

Fotonun kaynağı silinmiş. Büyük ihtimalle gerçek bir foto. AMD'nin ricası üzerine silinmiş olabilir. Ayrıca AMD'den Ray Taylor, twitter üzerinden "E3'te güzel bir sürprizimiz var, bekleyemedim" demiş ve AMD masaüstü, AMD Radeon ve Nvidia GeForce sayfalarını etiketlemiş bu twit'inde.

umarım e3 ten böyle bir haber çıkar diye bakıyorum, 780 den de öte titanın bile fiyatına ayar verilebilir

• M@U kullanıcısına yanıt

AMD nin şu renk ve tasarımından gına geldi artık. Umarım köklü bir değişiklik olur.

Evet forumun hiç heyecanı kalmadı benimde millet ya tatil modun da yada tatilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 8 Haziran 2013; 22:56:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Forumda hiç heyecan kalmamış yahu.

umarım e3 ten böyle bir haber çıkar diye bakıyorum, 780 den de öte titanın bile fiyatına ayar verilebilir

Titan 10000 tane kadar üretilmedi mi? Zaten o kartlarda satıldı ve satılacaktır. AMD çok geç kaldı. sağlam bir karşılık veremezse işi zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

Sanırım sürpriz biraz daha farklı bir şey olacak. Zira bazı sayfalardaki twit'ler, tümleşik bir yapıyı ifade ediyor. AMD'nin geçen gün yayınladığı tanıtım videosunun linki de verilmiş.

https://twitter.com/AMDRadeon

https://twitter.com/search?q=%23BeInvincible&src=hash

http://community.amd.com/community/amd-blogs/amd-unprocessed/blog/2013/06/07/e3-2013-amd-is-the-core-of-your-gaming

AMD ya A10 APU'larla ilgili bir şeyler yapacak ya da çok daha bomba bir şey sunup daha önce sızdırılan görsellerdeki cpu + gpu yapısındaki yeni mimarisini gösterecek. Bilemedim. Artık haftaya görürüz.

Açıkçası standart bir ekran kartından daha fazlasını bekliyorum artık.

Ekleme: Tam bunları yazarken AMD Gaming sayfasından da bir twit gelmiş:https://twitter.com/AMDGaming

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 8 Haziran 2013; 23:03:39 >

• Sadece çekirdek sayısı değil de iş-hattı ya da arabellek yapısı olarak da değiştirdilerse beklenenin üzerinde bir hız olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

AMD nin şu renk ve tasarımından gına geldi artık. Umarım köklü bir değişiklik olur.

Evet forumun hiç heyecanı kalmadı benimde millet ya tatil modun da yada tatilde

Aynen. HD6000 serisindeki tasarım beğenilmedi diye tekrar HD5000 serisine benzetmek istediler, aslında güzeldi tasarım ama bu giriş seviyesi kart görünümü de cidden zevksiz. Kırmızı fanlar çok dandik duruyor. Belki kırmızı üzerine siyah giydirmeye çalışsalar daha güzel tasarımlar çıkacak ortaya. Gerçi yapılacak herhangi bir tasarım şuan üst seviye GTX'lerin tasarımını yakalayabilir mi, şüpheliyim. Nvidia üst seviyesini bu sefer güzel süsledi. Yıllardır bu konuda AMD'nin gerisindeydi bana göre.

Ha bir de millet eylemde olabilir.

@cagataykoroglu

Kaç tane GTX Titan üretildiğini Nvidia'dan başka kimse bilmiyor sanırım. Ancak GTX690'ı bile aşan satış miktarını düşünürsek, 10000'den daha fazla üretildiğini söylememiz mümkündür sanıyorum. Yine de GTX Titan'ın az sayıda üretileceği ve satılacağı ortada. Zaten Newegg'de bile Evga'dan başka GTX Titan görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 8 Haziran 2013; 23:17:31 >

• Şuna da ayrıca dikkat çekmek istiyorum. Videocardz.com, gösterilen fotonun sahte olup olmadığı konusunda kesin bir yargıda bulunamıyor ancak orta sınıf bir karta benzediğini belirtiyor. Haksız da değiller. Zira kart çok uzun değil. Diğer taraftan AMD'nin devamlı "Yeni Tümleşik Oyun Teknolojimiz!!" gibi laflar ediyor olması da acaba ortasınıf bir gpu ile işlemciyi mi birleştirdiler düşüncesini doğuruyor. Malumunuz PS4'ün tanıtımından hemen sonra, AMD'nin aynı mimariyi masaüstüne getirme gibi bir düşüncesi olduğu söyleniyordu. Son olarak da geçtiğimiz ay, şöyle bir görsel çıkmıştı ortaya:

Dikkat ederseniz 16 CU olan bir gpu ve 4 (veya 4x2) çekirdekli bir cpu yapısı birarada. Yani PS4'teki APU benzeri bir yapıdan söz ediyoruz. Ortasınıf bir gpu ve yeni nesil bir cpu'nun birleşimi olan APU'ya çift fanlı soğutma mantıklı göründü bana. Eğer böyle bir şey olursa, cidden güzel bir gelişme yaşanır. Ancak esas mesele bellek konusu. PS4'ün en can alıcı kısmı sistem genelince GDDR5 bellek kullanılmış olması. AMD'nin cpu'ları için geliştirdiği yeni bir bellek denetleyici sistemi sayesinde bunu mümkün kıldığı söyleniyor. Belki de bu durum APU'nun doğrudan grafik belleğine ulaşabilmesi ile alakalıdır. Benzer bir şeyi Nvidia da geliştiriyor. Zaten 2014'ten itibaren tümleşik bellek konusu iyice hayatımıza girecek, belli. Bu da yüksek hızdaki grafik belleği olacaktır. AMD hazır konsollara APU'ları üretmişken, hızlı biçimde bunu masaüstüne getirip, azalan pazar payını yükseltme amacıyla kullanmak isteyebilir. İnşallah böyle olur da yukarıda verdiğim onca söylem boş çıkmaz haftaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 8 Haziran 2013; 23:34:49 >

• O resimde 512 bit ECC DDR3 bellek arabirimine, Server yönetim özelliklerine, Arm5 Security processor'a, 4 tane Geo. Engine'e faln sahip olduğunun farkındasın dimi. PC yada oyun için olmaz bu, özel compute temelli bi yapı. 1333 ram ile 85GB BW 2133 olsa bile 136gb faln eder yetmez. Ayrıca 4 geo engine ile 16 Cu'yu kullanmanın anlamı ne? Yada 7850 kadar GPU kullanıp düşük BW ile boğmanın anlamı ne? SS orantısız zaten 64 tane CU var diyor, 4096 SP var diyor. 7850 kadar GPU'yu DDR3 ile bile boğabilecekken 64 CU nasıl çalışacak?

PC/Mobil için isteyebileceğinin en iyisi ve mecburen 256 bit arabirim ile düşük gecikmeli GDDR5 kullanan Kaveri olur. 1 GHZ GPU ile 7730 - 7750 arasında bi perf verebilir GPU olarak. Rekabet için paraya kıymaya mecburlar 4GB ve 8GB kullanabilmek için. 4GB RAM Mobil için belki kabul edilebilir. 16 tane 2Gbit çip ile 4GB Ram olur, 3400-3200-3000 mhz vs. gibi. Ramı Ucuzlatmak veya latency'yi düşürmek amacıyla. Masaüstü 128bit kartlar kadar bw olur, ram da gittiği yere kadar. 8 GB için de 4Gbit çipleri beklerler artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.