|
Uzun zamandır daha önceki tecrübelerimden ötürü herhangi bir yerinde AMD yazan işlemci ya da ekran kartı kullanmıyordum. İkinci bilgisayarım için ilana koyduğum GTX 1080'e karşı takas teklifi gelince bir şans verip üzerine az bir nakit ekleyerek 6700XT (sapphire pulse) sahibi oldum. Kartın oldukça temiz olduğunu söylemem gerek, garantisi devam eden etiketleri üzerinde toz bile bulunmayan bir kart. Buraya kadar her şey güzel sonuçta 6700XT hem daha güçlü hem de 12gb vram'e sahip. Kartın montajını tamamlayıp daha önce hiç kullanmadığım DDU ile temiz driver kurulumu yaptım. Sıra test etmeye geldiğinde sıklıkla oynadığım iki oyundan biri olan CS2'ye girdim, oyun açılmadı loading ekranında yanıt vermeyi durdurdu ve çöktü (Daha önce hiç olmamıştı). İkincide yine çöktü üçüncü denememde girebildim oyun içinde anormal bir durum olmadı fps değerleri normaldi. Oynadığım bir diğer oyun BFV ilk denememde çökmeden açıldı ancak fps değerleri 1080'den bile daha kötüydü hem de sürekli drop yiyordum, araştırmalarım sonucu varlığından bile bir haber olduğum bir ton ayarlamalardan sonra fps bir miktar arttı ancak droplar devam etti çözüm bulamadım (oyun oynanacak durumda değil). Neyse dedim bari maç başlıyor onu izleyeyim (VLC player üzerinden peer to peer) tam ekran yapınca ekran kartı kullanımı 0 oluyor takılmaya başlıyor (mecbur pencereli izledim). Sonuç olarak iki günlük AMD macerası bana fazlasıyla yeterli geldi bunca yıl kullanmadığım kadar varmış. Diğer bileşenler (rog z490, 11700k, gskill 2x8gb 4000c18, psu rm850e). İlk açtığım konu şikayet üzerine silinmiş, o konuda şuan nickini hatırlamadığım arkadaşın önerisi üzerine amd cleanup utility ile temizlik yapıp sadece driver kurulumu yaptım değişen bir şey olmadı droplar devam ediyor. Edit 1: Temiz W11 kurulumu ve 24.5.1 ile değişen bir şey olmadı. Edit 2: W11 24H2 ve AMD 24.9.1 güncellemeleriyle drop azaldı gibi. Edit 3: CS2 sürekli çöküyor video eklendi. Edit 4: BFV'deki drop olayının da shader cache'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İlk defa oynadığım maplerde drop oluyor fakat cache oluşunca düzeliyor gibi birkaç mapte sürekli oluyor (ilk başta GTX1080'den kötü performans vermesi shader cache olmamasından kaynaklı olabilir). Ayrıca silah olarak m3 infrared alınca oyun çöküyor. Edit 5: 24.10.01'e geçince droplar yine başladı muhtemelen shader cache'i sıfırlıyor bu saçmalıkla uğraşamam artık. Edit 6: rtx3080'e geçtim, bfv'de ilk maplerde bile donma kasma vs. olmuyor, m3 infrared kullanabiliyorum ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 13 Ocak 2025; 17:2:1 > |
|
ASUS P5Q3 DELUXE/WI-FI P45 CORE 2 QUAD Q9650 ASUS V60 CPU COOLER CORSAIR DOMINATOR (4x2) 8GB DDR3 1600 MHZ ASUS 9800 GTX+ TOP CORSAIR OBSIDIAN 750D ASUS VX239H AH-IPS LED WD CAVIAR BLACK 1TB CORSAIR RM650 80+ GOLD ASUS DRW-24B5ST LOGITECH G510 KEYBOARD LOGITECH G402 HYPERION FURY LOGITECH G230 HEADSET LOGITECH Z623 2.1 THX ![]() |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt