Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hail to The New King! (umarız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaru -- 11 Ekim 2013; 17:25:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..
    vay be videocardz dan hızlı vermişim haberi
    bir bu yukarıdaki ss yok

Kimse söylemeden ben söyliyim o zman, Nvidia Çakması 2.0 diyecekler direk, ben direk görür görmez dedim birileri kesin laf atmak için bu şekilde devam edecek dedim(rasterizer, geometri engine faln shader block içine ayrılmış, burdan hareketle direk Nvidia'nın peşinden gidiyor/ taklit ediyo vs. denilecek, Nvidia'daki GPC benzeri yapı var kolpa çakma vs. denilecek :// Tabi Nvidianın SM yapısı ile farklılıklarına bakmayacaklar :/).

Ps4'deki gibi 8 ACE var, çok ilginç bi durum/konum/avantaj verebilir bu. Compute / GPGPU performansında düşme olmadan Grafik performansını artırır gibi duruyor bunun gibi ise(az farklı ROP yapısı,tahminlerin içinde olan daha büyük L2 faln da var (ben 1.5mb diye varsaymıştım) ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 11 Ekim 2013; 19:11:47 >

• http://videocardz.com/46610/amd-hawaii-r9-290-series-gpu-diagram-leaks

update gelmiş 1-2 resim daha eklenmiş
    512bit in 384 den %20 daha az yer kaplaması ayrı bir takdir edilmesi gereken konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Ekim 2013; 19:28:24 >
  • 290x

7970

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

290x

290x için dx 11.1 yazıyor.
  • resmi win7 64 bit'te almislar 11.2 yazmasi imkansiz win7'de yok 11.2.bunun icin win8.1 altinda resim almalari lazim.
  • windows 8.1 ve gpu-z güncellemesi ile dx 11.2 görünür o sorun değil.

• 290 serileride hazir sanirim sadece fiyat kisminda coming soon yaziyor.Kaldi 2 gun.Bakalim herkeze bayram olacak mi bu kartlarin cikisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

http://videocardz.com/46610/amd-hawaii-r9-290-series-gpu-diagram-leaks

update gelmiş 1-2 resim daha eklenmiş
    512bit in 384 den %20 daha az yer kaplaması ayrı bir takdir edilmesi gereken konu

O konu, bu GPU'da daha yavaş bellek kontrolcüleri kullanılmasıyla alakalı bir durum. Tahiti'deki gelişmiş bellek kontrolcüler yerine Pit Cairn ve Cape Verde GPU'larındaki gibi daha az yer kaplayan, düşük hızdaki bellek yongalarını kontrol edebilecek tipte bellek kontrolcüler kullanılmış hepsi bu. Nvidia da Fermi mimarisinde aynısını yapıyordu, çünkü GPU'ları zaten dana gözü kadardı, bellek hızları da henüz çok yüksek değildi ve yüksek hızdaki bellekler pahalıydı.

Kontrolcüler sebebiyle 5 GHZ'lik bellek yongaları kullanılmış ki bu da günümüz standartları için yavaş sayılabilecek belleklerdir. Özellikle de üst seviye kartlarda. Ayrıca yine bellek kontrolcüler sebebiyle, bellek hızını çok yükseltmek mümkün olmayacaktır. Yani tutup da bir 7 GHZ'e OC olan bellek beklemeyin (tabi firmanın biri çıkar, koyar hızlı bellekleri, basar voltajı, belki 7 GHZ görülebilir o zaman). Tabi bu durum kullanılan yongaların hızıyla da alakalı olacaktır ancak yavaş kontrolcüler için de gereksiz yere hızlı bellek kullanılmaz. Mesela Tahiti GPU'lu kartlarda 7 GHZ'i görmek çok kolaydır. GTX770 ise en yüksek hızdaki bellekleri sayesinde 8 GHZ'i bile aşabilmekte. Yani her zamanki kural geçerli. Ne kadar ekmek, o kadar köfte.

• M@U kullanıcısına yanıt
    Sessiz ol, kimse uyanmasın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hack3rghost

Sessiz ol, kimse uyanmasın..

Merak etmeyin. Biz istediğimiz kadar bağıralım; yine de uyumak için ısrar eden fanatik dostlar mevcut...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 13 Ekim 2013; 15:54:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Newegg'de stoklara girmişler.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125475
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814161440
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121805
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131514
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131513
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150678
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814202045
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125476
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814202046

Özel tasarım, OC'lu, 3 oyunlu ve 280$'a satılan HD7970'lerden sonra; oyunsuz ve yalnızca bios'u değiştirilmiş HD7970'ler; yani 280X'ler gerçekten fiyatını çok hakediyor(!)

Gtx 770 seviyesinde bir kart aliyorsunuz ve yaninda 200 dolarlik oyun istiyorsunuz ve kart 300 dolar.

Bence asiri davraniyorsunuz. Nvidia taraftariysaniz bir sey diyemem kendi seciminiz ama dedigin gibi fazla yukleniyorsunyz:,

Gecmiste 3 oyunlu kart vermesi ayri bir konudur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bazılarının 280x konusuna cevap veremedikten sonra buraya aynı konuyu taşımaları manidar olmuş

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rikudou

Gtx 770 seviyesinde bir kart aliyorsunuz ve yaninda 200 dolarlik oyun istiyorsunuz ve kart 300 dolar.

Bence asiri davraniyorsunuz. Nvidia taraftariysaniz bir sey diyemem kendi seciminiz ama dedigin gibi fazla yukleniyorsunyz:,

Gecmiste 3 oyunlu kart vermesi ayri bir konudur.

Çok pardon ama HD7970 ile aynı donanıma sahip OC edilmiş kartın fiyatı artıyorsa ben orada itiraz ederim. Konu tamamen AMD kartlarıyla alakalıyken taraf olduğumu nasıl iddia edebiliyorsunuz anlamış değilim. Firma diyor ki; bakın karta OC yapıp adını değiştirdim, oyun kampanyasını da sonlandırdım, fiyatı da 20$ artırdım. Siz de diyorsunuz ki çok güzel. AMD'nin GTX770 ayarında kartı vardı zaten: HD7970!

Bana laf edeceğinize, firmanın fiyatları yukarı çekmesine laf edin derim.

@-erna-

Fikirlerinizi savunamayacak kadar bilgisiz, yalnızca firmayı savunma halindeki fanatik söylemlerinizi gördükten sonra tartışmanın anlamsız olduğunu gördüğüm için cevap vermedim size o konu. Çünkü artık haraketlere, yaftalamalara başlamıştınız.

280X yerine HD7970 daha iyi bir tercihtir diyorum, oysa siz, tamamen firma sevgisi ile hareket edip yeniden isimlendirilmiş ve fiyatı artırılmış kartı övme çabasındasınız. Hatta gözleriniz o kadar kapanmış ki; GTX770, HD7970, 280X içinde en iyi tercih HD7970'tir dediğim halde bana Nvidia taraftarı, fanatiği gibi söylemlerde bulunuyor, kendi söylediklerinizi görmüyor, benim sorularıma cevap dahi veremiyorsunuz.

Şunu diyemiyorsunuz; HD7970 ile AMD 3 oyun veriyordu ve fiyatı da 280$'dı. Şimdi aynı kartı bios'la OC yapıp oyun kampanyalarını iptal ediyor, fiyatı ise 300$ yapıyor. Bu ne iş? İşte bunu sorgulayamıyorsunuz bile. Üstüne bir de firmanın bu hareketini savunabilmek için "Nvidia da yeniden isimlendiriyor kartlarını, o kazık değil de bu mu kazık!" diyebiliyorsunuz. Oysa bunu yaparken Nvidia'nın daha hızlı kartı, 50$ daha ucuza sunmuş olduğunu görmüyorsunuz bile!

Bir de tutup 280X ile düz HD7970 karşılaştırılmaz gibi görüp görebileceğimiz en garip iddialardan birinde bulunuyorsunuz. Sebebi nedir? Bilemiyoruz, çünkü cevap veremiyorsunuz. Size göre HD7970 GE ile karşılaştırılmalı. Onun da sebebi 280X'in HD7970 GE ile aynı ayarda olmasıymış. Yahu HD7970 GE, sanki HD7970'ten çok farklı bir karttı da ikisini ayrı değerlendirmemiz gerekiyormuş gibi konuşuyorsunuz. Oysa ki donanım olarak aynı kartlar olduğunu siz de biliyorsunuz. Tamamen firmayı savunabilmek için böyle garip söylemlerde bulunuyorsunuz. Bu söylemlerinizi de temellendirebilmek için söyleyebildiğiniz tek şey: "Herkes OC yapmak zorunda değil" gibi gayet tutarsız, gülünç ifadelerden öte şeyler değil. Bu söylemlerle anca kendinizi kandırırsınız. Çünkü kimse pazarda "HD7970 alacam ama illa GHZ Edition olsun" diyerek kart aramıyor! Zaten pazardan alacağınız herhangi bir HD7970, özel tasarım ve OC'lu model oluyor. Yani 280X ayarı kartlar. Yanında da 3 oyun bedava. Ama siz tutup da illa 280X alacağım gerisinin önemi yok diyorsanız, ona da bir şey diyemem... O sizin firmaya duyduğunuz sevgi ve bağlılıkla alakalıdır. Yardım amaçlı daha yüksek meblağlar ödeyebilirsiniz.

Ha yok diyorsanız ki: "Ben HD7970, HD7970 GE, 280X'in aynı kartlar olduğunu bilmiyordum." O zaman tartışacak bir şey de kalmıyor. Biliyorsanız da firmanın kartın fiyatını artırıyor olmasına laf etmiyor oluşunuz, bilakis kartı övme çabalarınız, sizin firmanın fanatiği olduğunuzu gösterir.

• M@U kullanıcısına yanıt
    son 2 satır kimin mesajlarının okunup okunmadığının kanıtıdır
    neyse uzatmanın manası yok ki zaten her şeyi fiyat karşılaştırması olsun bize etkisi 0 olan oyunları sorgulamamı istemeniz olsun sizi ayrı bir gülünç duruma sokmaya devam ediyor hepsine tek tek o konuda cevabımı verdim zaten ama işte okumayınca anlamıyorsunuz
    ha bir de 770 den 1 fps bile iyi bir kart değil dediğiniz 280x kartının kaç testte 770 i geçtiğini ispatladım ama sonucunda o siteleri karalama moduna geçtiniz
    680 - 770 olayından sonra 770 kral kart amd aynısını 7970-280x ile yapıyor amd milleti kazıklıyor tabii

hala anlamamakta direniyorsun hala fiyatı 7970 den yüksek diyorsun ve hala 7970 in fiyatı ile ürünü kıyaslıyorsun
    280x 7970 le aynı chip i ve özellikleri taşıyor olabilir ama herkes senin gibi benim gibi oc yapmak istemeyebilir
    350 dolara satılan 7970 ghz den ucuz mu kart? ucuz.oyunu yok mu? yok ki zaten bu bizi ilgilendirmiyordu zaten oyunları alamıyorduk noldu 7970ghz den 50 dolar daha ucuza biraz daha iyi performansa 280x alıyorsun
    tekrar ediyorum herkes senin gibi oc yapabiliyor ya da yapmak istiyor mu? bunları düşün biraz
    nvidia fanatikliğini göstererek 770 i hala savunmaya devam ediyorsun sana kaç tane link verdim setek01 nickli arkadaş da ssleri paylaştı hala sitelere laf atma karalama peşindesin
    daha kaç tane sitenin incelemesini paylaşayim?
    kartın 780 ile 1600p de yarıştığı testlere bakmamışsın bir de beni mesajlarını okumamakla suçluyorsun
    bakarsan göreceksin 780 lightning var ve ona oc yapılmış versiyonda yani senin iddia ettiğin gibi referans değil
    gerçi o siteyi de suçlarsın sen

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-r9-280x-toxic-edition-oc-3gb-review/17/

bir de 280x oc li diye bir şey çıkarmışsın
    amd karta oc li bios atayıp çıkardı ne yani downclock mu yapalım 770 kart ile kapışabilir olsun diye?
    arkadaş adam karta oc yapıp testleri sunmuyor ki eline gelen default oc li kartı test ediyor kendi oc yaparsa zaten onu overclock bölümüne ekliyor bunu bile anlamamışsın belki de 770 i savunmak için anlamak istememişsin

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_radeon_r9_280x_windforce_review,1.html

site kötü arkadaşlar guru3d de neymiş?
    yoksa 770 alır başını gider

size aynı şeyleri yazmaktan bıktım o yüzden alıntı yapıyorum herkes ne demek istediğimi amd nin bu fiyatı 7970 ghz e göre ayarladığını söylediğimi anladı bir siz anlamadınız
    neyse daha iyi bir kartı övmeyi geçin sindirememişsiniz bile ki kartın tek kötü yanı olan güç tüketimi konusundan bahsetmekten bile acizsiniz
    daha da benim mesajlarımı alıntılamayın çünkü amd olsun nvidia olsun bu firmalarının fanatikleri ile uğraşacak vaktim yok

• Yanlis anladiniz sanirim, ben harika bir kart demiyorum, elestirecek yonleride var elbette yalniz tek olumlu bir yorumunuz olmamasi sasirtici.
    Goruldugu ve bilindigi uzere amd nvidia' nin teknoloji olarak gerisinde bir firma. Beklentim 280 ile 780' i devirmesi degildi zaten, rekabetci bir kart ve uygun fiyatlandirma ile amd f/p stratejisine uygun kartlar uretti, bence R9 amd icin basarili bir adimdir. Ha insanlarin beklentisi yuksek tutuldu, sonuc hayal kirikligi da olabilir.
    En azindan nvidia kartlar indirime gidiyor.
    3 oyunlu sistemde hangi oyunlar verildi veya bu kampanya ulkemizde var miydi bilmiyorum, zira bu islerle pek ilgili degilim.
    Bence acele ediliyor degerlendirilirken, bakalim rakip kartlar ne olacak.
    Bugun bir 780 2000 lira, neden bunlari neden burada konusmuyorsunuz. Yeri tamda burasi emin olun.

Kart yaninda verilen oyunlar ile sonuca gitmeniz mumkun degil, gecmis donemdeki satis politikasi ile bir yerede varilacagini dusunmuyorum.
    Ben magazaya gittigim zaman bu eskiden 3 oyun veriyordu demiyorum, karta ve alternatiflerine bakiyorum, bu sekilde degerlendiriyorum.
    Ha 3 oyunlu sistem muazzammis. Bugun bf4 60 dolardan basliyor, 3 tane saglam oyun dedigim gibi 200 dolar. Kart bedavaya geliyor gibi.

Gtx 770 bence muazzam bir kart. Peki hangi karti almaliyiz, ne onerirsiniz?
    780 de ala fakat fiyati cirkinlestiriyor.
    Nvidianin yeni seri kartlari ne zaman cikacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rikudou -- 13 Ekim 2013; 17:07:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.