Bildirim
AMD Phenom II x4 965 Kulananlar baksın
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Anakart olarak Gigabyte 'mi kullaniyorsunuz...? -
Anakartım MSİ 790FX-GD70 -
Bios'un guncel dimi..?
Bios guncellemeni yap, eger overclock yoksa beraber bir4 ayar yapalim... ben ayarlari gun icinde sana gondereyim senden haber bekliyorum.... esasen bu islemcilerin calisma sicakligi araligi oda sicaklinginda 38-60 derece arasi.. bakalim biraz asagiya cekeriz olmadi... anakartin cok iyi bir anakart... icin rahat olsun.. -
Sıcaklık değerine hangi programla bakıyorsunuz ? Bir de core temp ile bakın. -
Stock Fan için konuşuyorum
Yuk Altındaki Sıcaklık Degerlerınız Gayet Normal ama boşta iken söylediğiniz değerleri alıyorsanız önemli bir sorun vardır.
İşlemci Yük Altındayken Stock Fan Yaklaşık 3500-4000 RPM'e Kadar Çıkar. Buda Çekilmez seslere Yol açar. (Q-Fan Kapalı ise)
dolayısıyla seslerin olması gayet doğal. Size Tavsiyem En kısa zamanda cpu soğutma sisteminizi değiştirmenizdir.
Not: Sıcaklık Degerlerinizi En iyi AMD OVERDRIVE Yazılımı ile Öğrenebilirsiniz.
İyigünler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basha -- 28 Mayıs 2010; 10:11:44 > -
sıcaklık değerlerine Black box ile bakıyorum birde pc wizard 2010 ile bios yeni günceledim 04.23.2010 son update daha günceli yok baktım sitesine cpu yük altındayken 59 kadar çıkıyo normal boşta 43 46 derece arası Kasam Thermaltake Armor JR İki adet 120mm fanlar içi fanlarmı yetersiz acaba birde Q fan demişsiniz Q fan nedir açıklarmısınız 12 sate bir cvp yazabiliyorum kusra bakmayın işlerim yoğun oldundan :S
-
Sistem boşta iken fan devir hızının ve işlemci çarpanının otomatik düşmesi olayı. İşlemci ısı değerlerine bir de core temp bakabilir misiniz ? Aynı gözükse de stok fanla boşta 43 - 46 Phenom II serisi için normal bence.
Not: Ayrıca yaz aylarının yaklaştığı şu dönemde imzamdaki fanı tavsiye ederim. Çıtı çıkmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 29 Mayıs 2010; 9:02:14 > -
ya ilk şubatta aldıgımda benim bosta 36 filan yükte maks 45ti su an bosta 53 fln yükte 60 oluyor aynen
mevsime mi baglamalıyız acaba overclocksuz defaulltta bi de yani
Towarscke , ben de asus m4a785td-evo var bana da bir ayar var mı
yoksa soğutucu mu almak gerek
stabilite sorunu yok ama
kasa haf 922 -
core temp ile de baktım fark yok ayni oyun oynarken 59 kadar çıkyıo boşta iken 42 46 arası gidip geliyo ama oyundlarda fan hızı 6400 RPm göriyo inanımaz bi ses oluşuyo odamda sanki saç kurutma açıkmış gibi :S sanırım havalarla alaklı bu olay daha önce bi sorunum yoktu böyle MSİ 790FX-GD70 Green Power hakında bilgisi olan varsa paylaşırmısınız -
aynı problem bendede var bazı oyunları oynarken fan devrı 6000rpm gecıyo ve odada durmak ımkansız hale gelıyo(hatta evde durmak) berbat bir durum..suan kullandııgım kasanın sogutması berbat, kasanın ıcıne ıgne atsan yere dusmez..sıstem bosta iken 42 43 oyun oynarken 60 dereceye kadar cıkıyo bence sıcaklıkların normal...suan kasa ve cpu sogutcusu alma arıfesındeyım sanada tavsıye ederım.yoksa cok kısa zamanda bılgısayarından sogumaya baslıyacaksın bılgıısayarın kendını sogutamadıgı ıcın
-
valla kardeşim bende phenom 2 940 kullanıyorum .soğutucum zalman cnps 9500 led ve sessiz 12 cm 3 adet fan olmasına rağmen core tempte sistem boşta iken 56 57 c görünüyör ..yaz sıcakları başladı ondan olsa gerek........... -
Bende stok fan ile Kullanıyorum ve sesinden Şikayetciyim :@ Şu anda boşta 43 Derece
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garip_dj -- 29 Mayıs 2010; 20:05:46 > -
quote:
Orijinalden alıntı: muaz1984
valla kardeşim bende phenom 2 940 kullanıyorum .soğutucum zalman cnps 9500 led ve sessiz 12 cm 3 adet fan olmasına rağmen core tempte sistem boşta iken 56 57 c görünüyör ..yaz sıcakları başladı ondan olsa gerek...........
bence senın sıcaklıkların normal degıl bosta sıcaklarlar oyleyse yuk durumunda maksımum stabıl calısma sıcaklıgı olan 62 dereceyı gececektır sogutucu ıslemcı uzerıne duzgun oturmamıs yada termak macun işlevsellıgını yıtırmıs olabılır.oc var mı ıslemcınde.. -
Yaz geldi arkadaşlar stok fan kullanıyorsanız başka çareniz yok o fan sesine katlanmak zorundayız.
Ben FSB 250x16 3.75 GHz OC'li şekilde kullanıyorum şu an. Masaüstünde 54-55 derece. Oyunlarda 60-65 derece. Fan son hız dönüyor. Yapacak bir şey yok stok fanla böyle oluyor. Odada klima varsa en soğukta açarsanız birden kasadan gelen sesin kesildiğini göreceksiniz. Ruh gibi oluyor birden PCMevsim çok etkiliyor gerçekten. Kafam şiştiğinde son çare klimayı dayıyorum en soğuğa yarım saat 1 saat. Sesi kesiliyor bir süre kafam rahat ediyor.
-
Dante rekorun kaç abi senin
ona göre soğutucu alıcam, yani o.c düsünüyordum da sogutucu alıp 3.4 ghzde de yetiyor bana 61 gördüm oyunda temmuz agustosta 65 olsa sakat bir durum yok diyorsun -
65'i gördüğü oluyor çok sıcak olduğunda öğle saatlerinde. İzmir'deyim bir de malum. Soğutucu almayı düşünmüyorum ben oyun oynarken zaten yüksek sesle oynuyorum fan sesi her zaman rahatsız etmiyor. Arada rahatsız olunca veya gece vakti sesi çok açamadığım zamanlarda klima açıyorum susuyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
65'i gördüğü oluyor çok sıcak olduğunda öğle saatlerinde. İzmir'deyim bir de malum. Soğutucu almayı düşünmüyorum ben oyun oynarken zaten yüksek sesle oynuyorum fan sesi her zaman rahatsız etmiyor. Arada rahatsız olunca veya gece vakti sesi çok açamadığım zamanlarda klima açıyorum susuyor.
eN mantıklı yöntemi BulmuşAçın oyunun sesini Bakın keyfinize
-
Ben İstanbul'dayım neyse ordan yırtıyorum biraz
o da var yani kulaklık veya yüksek ses oynuyoruz -
Ya boşverin bunları, arkadaşın yöntem en iyisi. Hatta oyun sesiyle bile fan sesi rahatsız ediyorsa::::
KULAKLIK TAKIN
Benzer içerikler
- precision boost overdrive
- pbo enhancement nedir
- i5 mi i7 mi
- 7800x3d vs 9700x
- itopya indirim kodu
- ekran kartı sıcaklığı kaç olmalı
- mediatek helio g100
- işlemci sıcaklığı ölçme
- mediatek dimensity 7300
- dimensity 9400
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X