Şimdi Ara

AMD PHENOM II X4 955 İŞLEMCİ FANI ÇIKARTMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcime vatanbilgisayardan Xigmatek Red Scorpion işlemci fanı aldım. Montajını yapamadılar. 2-3 yıllık işlemci olduğu için yapışmış, zorlarsak pinleri yamulur felan dediler bana takamadan geri verdiler. Mağazadan aldığım için koşulsuz iade de yapmıyorlar.Öyle mal gibi kaldım elimde işlemci fanıyla Başka bilgisayarcıya götürün onların farklı yöntemleri vardır yaparlar dediler 100 liralık fandan olmadık masraflar çıktı.
    Şimdi işin ehli olan bu yazıyı okuyan arkadaşlarımdan ricam ben bu işlemciye fanı nasıl takarım bana bi yardım eder misiniz... İnternette araştırdım işlemcinin pinlerini yamultmaktan çok tırstım.nasıl hallederiz bu işi ?

• hellaskos kullanıcısına yanıt
    O kadar yapıştıysa yapcak bişey yok heatsink sıcakken zorlamadan çıkartman lasım sakın tornavida falan sokup zorlayım deme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.youtube.com/watch?v=kDRgahrnOC8

Bak işlemci arasına kulak temizleyici ile açıp tel ile ayırıyor.
  • Fon makinasi tut yumusat macunu sonra cikart.

• quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Fon makinasi tut yumusat macunu sonra cikart.

Fön makinası tutup orda denediler olmadı abisi ya...
  • Adam videoda önce alkolle yumuşatıp diş ipi ile kesmiş. Diş ipi yerine normal iplik de kullanılabilir. Alkolle yumuşatmadan da anakart üzerinde iplikle koşelerden yavaş yavaş kesip soğutucuyu arada bir kendi eksenin etrafında dondurerek çıkarabilirsin.

• Al eline meyve bıçağı kolonyanın içine sok damlayacak şekilde temizle işlemci ile soğutucunun arasında gezdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakarta mı yapışmış heatsinke mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Anakarta mı yapışmış heatsinke mi?

anakarta değil abisi videodaki gibi yapışmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellaskos

quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Anakarta mı yapışmış heatsinke mi?

anakarta değil abisi videodaki gibi yapışmış...

Fon makinesi ile ısıt, yanlara alkol damlat sıcakken. Peçeteyle sil. İplikle arasından yavaşça geçir ve kendine çek. Kolayca çıkması lazım

O vatandaki elemanlar da amma tembelmiş

• macun neydi hatirliyor musun?adi ucuz beyaz macun mu yoksa sivi metal mi buna gore degisir yani.sivi metalse tornada bile cikaramiyorsun mesela.benim 1090t islemcim yapisti sivi metalle kesinlikle cikmiyor ama ucuz adi macunsa bir sekilde cikmasi lazim.pinleri yamultmamak icin islemci yuvasindayken cikarmaya calisman lazim bu durumda pinlere bir sey olmaz.artic silver gibi macunlar da saglam yapisir ama sogutucuyu oldugu yerde saga sola cevirirsen cikmasi lazim ama en basta bunu denemistir vatandakiler.fani cikaracam diye bicak vs anakarti eline alma da cunku sifiri satilmiyor ddr2 ramli ise ozellikle anakartin.
  • valla adam işlemciyi çıkartmış, sadece onunla uğraşıyordu. Şimdi yanlarına gidip dediklerinizi yapacam da o alkol dediğiniz orda var mıdır bilmiyorum.
  • Şimdi fan hiçmi çıkmıyor yoksa çıktı işlemci altındamı kaldı fanın? amd işlemcilerin hazın sonudur korkacak bişey yok :) işlemci fanını sağ sol yapa yapa 15dk boyunca o kurumuş macunun çatlamasını sağlayacaksın daha sonra fanı hiç eğri olmadan ama dik bir şekilde yukarı çekeceksin yamuk çekersen ve işlemci altta kalırsa pinler eğilir düzeltirlir ama uğraşırsın :) neyse eğer tam tersi fanın altındaysa kolonya döküp çıkarabilirsin :)
  • İşlem tamam, soğutucuyu taktık.İlk önce ekran gelmedi ama kabloların girişini felan kontrol etti çıkarıp geri taktı görüntü geldi. İşyerine gidince incelerken farkettim ramlerin birini de iyi oturtamamışlar yani kilidi bile kapanmamıştı onu düzelttim.Şimdilik bi sorun yok gibi inşallah daha sonra da sorun çıkmaz.
    Cevaplarınız için de hepinize teşekkür ediyorum.
  • quote:

İşlem tamam, soğutucuyu taktık.İlk önce ekran gelmedi ama kabloların girişini felan kontrol etti çıkarıp geri taktı görüntü geldi. İşyerine gidince incelerken farkettim ramlerin birini de iyi oturtamamışlar yani kilidi bile kapanmamıştı onu düzelttim.Şimdilik bi sorun yok gibi inşallah daha sonra da sorun çıkmaz.

Hayırlı olsun hocam yeni soğutucunuz, iyi overclocklar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

İşlem tamam, soğutucuyu taktık.İlk önce ekran gelmedi ama kabloların girişini felan kontrol etti çıkarıp geri taktı görüntü geldi. İşyerine gidince incelerken farkettim ramlerin birini de iyi oturtamamışlar yani kilidi bile kapanmamıştı onu düzelttim.Şimdilik bi sorun yok gibi inşallah daha sonra da sorun çıkmaz.

Hayırlı olsun hocam yeni soğutucunuz, iyi overclocklar :)

Hacı valla o.c yapmıyorum sırf ses yapmasın diye aldım.
  • Sorun çözülmüş anlaşılan. Hayırlısı olsun .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.