Şimdi Ara

Amd Phenom II X4 955 için ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 gün öncesinde imzamda ve başlıkta belirttiğim işlemciyi aldım. Ama üzerindeki stok fanın sesine artık kafa dayanmıyor Overdriveden autoya çektim everestle stabilite testi yapayım dedim 77 dereceye fırladı yarıda kapattım fan hızı 1300 rpmler dolayında geziniyor %100`e çekince yük altında 5000rpmlerin üzerine çıkıyor 2 oda uzaktan duyulur oldu pcnin sesi önceden athlon x2 7750 vardı onda ses seda yoktu.

Şimdi asıl sorumuz ise bana en az masrafla iyi bir cpu soğutucusu lazım. Ocz Vandetta yada Akasa Nero düşünüyordum ama kasaya olacak mı olmayacak mı hiçbir bilgim yok. Kasam cooler master rc332 ve işlemci yuvasından kasa kapağı arası yaklaşık 12.5 cm kadar.

Bu kasayı kullanan ve kullandıkları özel soğutucuları olan arkadaşlar bana öneride bulunabilirler mi. Ne kadar çok cevap o kadar tez zamanda bu sesten kurtulmam demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 31 Mayıs 2010; 15:40:15 >

• işlemci heatsink temasını iyi bir macun yardımıyla güzel bir şekilde yaparsanız ve biostan smart fan ayarlarını kurcalarsanız overclock yapılmadığı taktirde standart fan yeterlidir. Düşük devirde çok fazla ses çıkarmıyor.

soğutma performansı olarak harikalar yaratmasa da standart fandan oldukça üstün olan ve 3 senedir kendi kullandığım Arctic Cooling Freezer 64 pro 'yu düşük devirde sessizlik olarak tavsiye ederim. Yüksek devre pek ihtiyaç duymasa da bazı durumlarda sesi belli oluyor. artıları ise bakır ısı borulu yarım kule tipi olması ve anakartı sökmeden orjinal slota bağlanabilmesi sayesinde montaj kolaylığıdır.

hava soğutma işini en kalitelisiyle halledeyim diyorsanız noctua çözümlerine yönelebilirsiniz.
  • bnde amd phenom II x4 3.0 b.e var
    socket am2+
    bu soutucu benm işLemcmLede uyumLumudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

işlemci heatsink temasını iyi bir macun yardımıyla güzel bir şekilde yaparsanız ve biostan smart fan ayarlarını kurcalarsanız overclock yapılmadığı taktirde standart fan yeterlidir. Düşük devirde çok fazla ses çıkarmıyor.

soğutma performansı olarak harikalar yaratmasa da standart fandan oldukça üstün olan ve 3 senedir kendi kullandığım Arctic Cooling Freezer 64 pro 'yu düşük devirde sessizlik olarak tavsiye ederim. Yüksek devre pek ihtiyaç duymasa da bazı durumlarda sesi belli oluyor. artıları ise bakır ısı borulu yarım kule tipi olması ve anakartı sökmeden orjinal slota bağlanabilmesi sayesinde montaj kolaylığıdır.

hava soğutma işini en kalitelisiyle halledeyim diyorsanız noctua çözümlerine yönelebilirsiniz.

Sağolun hocam şu an için ayarladım 55 dereceye kadar %50 fan devir olarak ayarladım ve 3500lerde olmasına karşılık kafa ütüleyen şeklinden eser kalmadı. Stabilite testinde 55 dereceden sonra fanın otomatik olarak hızlandığını duydum. Kasaya sığacak güzel bir cpu soğutucu alana kadar bu şekilde devam edeceğim. Ama o.c yapmayı planlıyorum en azından 3.5 ghz seviyelerinde kullanırım diye bu işlemciyi aldım.

Arctic Cooling Freezer 64 pro belirttiğiniz bu soğutucunu am2+ ve am3 desteği mevcut mu? Fiyatına göre güzel duruyor ancak desteğiyle ilgili herhangi birşey göremedim

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd9862

• bu fanın hem intel hem de amd için ayrı modelleri mevcut. Freezer 64 Pro modeli sadece AMD uyumludur.
    ben Arctic coolin freezer 64 pro'yu yaklaşık 3 senedir çeşitli amd işlemcilerimde kullanıyorum. daha önce de belirttiğim gibi en büyük özelliği montaj için aparat gerektirmeden direk olarak anakartınızın klipsine takılması.

şu an Phenom II 955 C2 steppingi çok rahat soğutuyor normalde overclocksuz kullanıyorum.Biostan Smart Fan (PWM) aktif iken işlemciyi video convert gibi yüklü işlemlere tabi tutmadıkça fanın sesini duyamazsınız.
    ayrıca denemelerime göre bu fanla 3.9ghz değeri stabil görebiliyorum. 4.0ghz için C3 stepping işlemci gerekiyor sanırım onları soğutmak biraz daha kolay.
  • Bendeki C3 hocam bu fanı detaylı bir şekilde incelemeye aldım alternatifler bulursam buraya aktaracağım. 4.0 ghz voltajsız ve direkt olarak çarpandan mı yapılabilir yoksa ince ayarlarla mı ulaşabiliriz?

Şu an için bios ayarı sonrası ses düzeyi gayet iyi az önce LinX diye bir programla test ettim ve 61 derece tam yük çıktı. Soğutmak için dönüş hızı ise 5500 rpmleri buluyordu boştayken 3200-3400 aralığında şu an ve ses yok gibi ufaktan bir hırıltı duyuluyor o kadar
  • voltaj vermeden çıkmaz 1.5v ister 4.0ghz için ama iyi soğutma lazım stok fanla ben olsam 3.6'yı geçmem zaten 3.6'ya voltaj vermeden çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD PHENOM II X6 1100T
    3 yıl önce açıldı
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.