Bildirim
Amd FX 9590 overclock 5.2 Ghz

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Zaten ysynan ve gereksiz güç tüketen bir i?lemci.Kendisi de gereksiz.Oc yapsanyz da yapaca?y belli o i?lemcinin.Yyi render alyrsynyz ama tek çekirdek performansy yüzünden oyunlarda verim alamazsynyz. -
İyi bir değer ama bu işlemci için gereksiz diyebiliriz sanırım hem çok daha fazla enerji tüketir hemde ısınır o.c yapmanın amacı nedir peki bu işlemciye? -
Hwbot.org'dan kıyaslayabilirsiniz. Ortalamanın üstü gözüküyor işlemciniz.
http://hwbot.org/hardware/processor/fx_9590/ -
Hangi AMD işlemciye 5.2 yapabiliyorsunuz? Çok yüksek bir skor bence.
Fanboyluk yapmadan önce kullanıcılara sorun performansını. Kullanmadan atıp tutmayın. -
Merhabalar,
Öncelikle yakaladığınız değer için tebrik ederim. Gerçekten güzel bir iş çıkarmışsınız.
Lakin overclock konusunda biraz daha ayrıntı bilgi paylaşmak konunun doyurucu olmasına da yarar sağlayacaktır.
Stabiliteyi nasıl test ettiniz? Ne kadar voltaj verdiniz? FSB, çarpan değerleriniz nedir?(Çarpandan ziyade FSB artırarak yapılan Overclock aynı saat hızlarında daha yüksek performans veriyor. Hatta bunu AMD, FX kullanıcılarına tavsiye etmişti) Hangi sıvı soğutma çözümünü kullanıyorsunuz? Yük altındaki sıcaklık gözlemleriniz nedir? En azından 1 tane de Cinebench sonucu paylaşırsanız performans artışını görmemiz adına hem beni hem de diğer arkadaşları memnun edersiniz.
Işlemcinizi güle güle kullanın hocam, kolay gelsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: rerererara
Fanboyluk yapmadan önce kullanıcılara sorun performansını. Kullanmadan atıp tutmayın.
AMD FX işlemciler(bulldozer ve piledriverlar) 5GHz üzerinde etkin performans vermeye başlıyor. Tabi bu uygulama sizlerin de takdir edeceği gibi yüksek güç tüketimini ve ısınmayı* da beraberinde getirecektir. AMD'nin kendi sitesinde FX sekmesine tıklarsanız sayfada 5GHz'e aşırtın ibarelerini göreceksiniz. Yani durumu AMD de kabullenmiş. Bunun yanında FX işlemcilerin Overclock başarımı genel olarak yüksek(stock soğutucu kullanmıyorsak). 5GHz üstü değerler yakalamak da bu nedenle o kadar da hayal değil. Isınma sorununun önüne güzel bir soğutmayla geçtikten sonra FX kullanıcıları pek de güç tüketimini önemsemiyor. Zira temel amaç verilen paradan maksimum performansı alabilmek. Tabi 9590 için fiyat/performans oranı tartışılır. FX işlemciler hızaşırtma ile açılıyor malesef.
* Şanslı kullanıcılara iyi işlemci denk gelebilir. Onlar daha düşük voltajla yüksek değerler yakalayabilir.
Öte yandan Overclock yapıldıktan sonra bile günümüz intel işlemcilerinin yanında bazı konularda düşük skorlar elde edilebiliyor. AMD'nin geride kaldığını ve Zen çıkana kadar epey zamanın geçeceğini kabul etmeyen yoktur sanırım
-
quote:
Fanboyluk yapmadan önce kullanıcılara sorun performansını. Kullanmadan atıp tutmayın.
Aman ne büyük başarı.Yüzdelere vursana bir yapılan ocyi? -
Abow ona harici güç kaynağı bağlaman gerekecektir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikopelo -- 9 Mart 2015; 23:41:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hazımsız arkadaşlara pastil: [Kaynak] -
Ben FX8350 i stabil 7/24 @5.0Ghz de kullanıyordum.Ama sen şimdi 5.2 demissinde bi ss paylaş validate al.Bench al paylaş görelim bizde
8320 yi 5.4 ghz test alan gormustum 3.5 ghz stok.5ghz 9590 i 5.2 yapmak basari degil.
Basarı ya da degil bilemem ama yabancı sitelerde 5.7 GHZ gormustum en fazla, Formula Z ile hava sogutma ile 5.2-5.3 gorenler vardı.İlk cıktıgında yapılan incelemelerde de 780 ile Full HD ve ustu cozunurluklerde 9590 ile 4960X aynı sonucları alıyordu.
Keske bir arkadas cıksa da hem 5GHZ-5.2GHZ-5.3GHZ Amd islemci ile 980 testleri yapsa,cektigi W ve elektrik tuketim farkını yazabilse ayrıca bu islemci ile misal 4.5GHZ OC li 5820K-4790K gibi islemcilerin guc tuketimlerini yayınlayabilse
Buradan tek okuyabildigimiz benim hic katılmadıgım is yapmaz,odanı ısıtırsın,elektrik faturan dehset gelir gibi hic hos olmayan yorumlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 10 Mart 2015; 13:02:50 > -
fx 8350 stok haldeyken bile vrm ve köprüler alev alev oluyorken o değerlerde abartmıyorum vrmler 100 derece üstünü görür köprülerde erir zamanla. uzun vadede sağlıklı değil diye düşünüyorum. m5a99fx pro r2 modelini kullanıyorum. stok halde bile anakart yanıyor bildiğin voltajı düşürerek önüne geçebildim bu ısının 1.4v kadar veriyordu anakart stok hızda ben 1.25v/1.35v arası değerlerde 4ghz/4.35ghz arasında kullanıyorum. kaldı ki yüksek değerlerde anakart aşırı ısınacak bu da kasa içindeki havanın çok ısınmasına doğal olarakta içindeki diğer bileşenlerin normalden en az 10 derece daha sıcak çalışmasına sebep olacaktır. -
Cinebench skoru görelim. AMD oc yapsanda hala 2500k nin stok hızını yakalayamiyor asiri elektrik aşırı isi demek size bir katkısı olacağını düşünmüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: CVenturas
quote:
AMD FX işlemciler(bulldozer ve piledriverlar) 5GHz üzerinde etkin performans vermeye başlıyor. Tabi bu uygulama sizlerin de takdir edeceği gibi yüksek güç tüketimini ve ısınmayı* da beraberinde getirecektir. AMD'nin kendi sitesinde FX sekmesine tıklarsanız sayfada 5GHz'e aşırtın ibarelerini göreceksiniz. Yani durumu AMD de kabullenmiş. Bunun yanında FX işlemcilerin Overclock başarımı genel olarak yüksek(stock soğutucu kullanmıyorsak). 5GHz üstü değerler yakalamak da bu nedenle o kadar da hayal değil. Isınma sorununun önüne güzel bir soğutmayla geçtikten sonra FX kullanıcıları pek de güç tüketimini önemsemiyor. Zira temel amaç verilen paradan maksimum performansı alabilmek. Tabi 9590 için fiyat/performans oranı tartışılır. FX işlemciler hızaşırtma ile açılıyor malesef.
* Şanslı kullanıcılara iyi işlemci denk gelebilir. Onlar daha düşük voltajla yüksek değerler yakalayabilir.
Öte yandan Overclock yapıldıktan sonra bile günümüz intel işlemcilerinin yanında bazı konularda düşük skorlar elde edilebiliyor. AMD'nin geride kaldığını ve Zen çıkana kadar epey zamanın geçeceğini kabul etmeyen yoktur sanırım
FSB sistem saat hizi gibidir hocam
Yani fsb ekran kartindan rame kadar etki eder
-
Youtube'da fx-9590'ın oc yapılarak 8.3 ghz'lere kadar ulaştığını gördüm
Bilgi için teşekkürler
FSB aslında tüm sistemi etkileyen bir hızdır. Bileşenler kendilerine özgü olarak çarpan barındırırlar ve FSB ile çarpılarak çalıştıkları frekans ortaya çıkar. FSB hızını artırmak bütün sistemi daha yüksek hızlarda çalışmaya zorlayacağından daha yüksek getiri sağlar. FX işlemcilerde de durum aynen bu şekilde. Fakat ekran kartı derken yanlış bir algıya yol açılmasın. Zira ekran kartı çekirdek saatiyle alakalı bir durum değil. PCI hızını yani ekran kartının anakarta bağlandığı noktanın çalışma hızıyla alakalıdır. Ekran kartı ile anakart arasında genellikle veri iletiminde darboğaz yaşanmadığı için de performansa katkı sağlamaz. Bu nedenle yeni anakartlarda üreticiler bu hızı sabit tutabilme olanağı sağlamıştır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Hazımsız arkadaşlara pastil: [Kaynak]
Ben de 5.1 ghz de 8320 den 3770k ya geçtim fark linkini verdiğiniz oyunlarda değil zaten gta 4 dying Light, rome Total war da.Bunlarda yaklaşık 2 katına çıktı fps, aradaki fareyi çevirdiğimde anlık takılmalar bitti
8350 fps ve yarış oyunları için kötü bir işlemci değil zaten, tek çekirdeğe yüklenen oyunlarda patlıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beadlock2247 -- 11 Mart 2015; 12:33:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
AIDA64 den CPU Güç Tüketim değerlerine bakıp bizide bilgilendirebilirmisin. Ben OC yapmadan sistem karalılık testinde %100 yüklenmede 66W üzerini göremedim.
Benzer içerikler
- noctua nt-h2
- precision boost overdrive
- i5 mi i7 mi
- tray işlemci nedir
- itopya indirim kodu
- ekran kartı sıcaklığı kaç olmalı
- mediatek dimensity 8400
- ultra 7 155h
- tpm 2.0
- exynos 2400
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X