Şimdi Ara

amd fx 9370 degistirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su an kullandigim islemci amd 9370 anakart asus croshair v formula z ekran karti sapphirre r9 290 forumdan ve diger sitelerden baktigim kadariyla 9370 cok tavsiye edilen bi islemci degil. Islemciyi i7 ye cevirirsem ki dogal olarak anakartta degisecek girecegim masrafa deger mi ya da dise dokunur bi performans artisi saglar miyim. Pc yi sadece oyun amacli kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: buraktu

Su an kullandigim islemci amd 9370 anakart asus croshair v formula z ekran karti sapphirre r9 290 forumdan ve diger sitelerden baktigim kadariyla 9370 cok tavsiye edilen bi islemci degil. Islemciyi i7 ye cevirirsem ki dogal olarak anakartta degisecek girecegim masrafa deger mi ya da dise dokunur bi performans artisi saglar miyim. Pc yi sadece oyun amacli kullaniyorum

5 yıl sonra değişirsiniz kalsın şimdilik. Boşuna masraf çıkarmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 3 Şubat 2015; 14:25:28 >
  • Şu an kullandığınız işlemci ve ekran kartı her türlü oyuna yeter şu an için her hangi bir değişiklik yapmanız boşuna masraf olacaktır 3-5 fps için şu zamanda değişikliğe gitmeyin en azından 2017 başına kadar beklemenizde yarar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

• quote:

Su an kullandigim islemci amd 9370 anakart asus croshair v formula z ekran karti sapphirre r9 290 forumdan ve diger sitelerden baktigim kadariyla 9370 cok tavsiye edilen bi islemci degil. Islemciyi i7 ye cevirirsem ki dogal olarak anakartta degisecek girecegim masrafa deger mi ya da dise dokunur bi performans artisi saglar miyim. Pc yi sadece oyun amacli kullaniyorum

Anakartiniz hayalleru susleyen Bir midel, o ROG yazisi bile yeter,

Arkadas da demis yukarida, degistirmeniz size bir sey kakatmaz, ha bazi oyunlarda 70 degil 90 fps alirsin ki anlami yok, islemcinin darbogaz yapmasu vs. SOz konusu degil.

Guzel sistem gupe gule kullanin :)

• Bağzı oyunlarda i7 ler o işlemciye göre ciddi fark yaratabiliyorlar ama şimdi anakart falan da değişeceği için bence hiç uğraşmayın.
  • Tavsiyeleriniz icin cok sag olun. Evet bazi oyunlarda fark cok oluyo diye okudum bi kac yerde acaba yeni nesil oyunlarda islemci perforamansi ne kadar yeterli olur diye kafam karismisti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amd fx 8300 nasıldır?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunlarda çok fark olacağını sanmam ama elektrik faturasında baya fark edebilir
  • Hocam 15 20 fps fark eder mi intel islemciyle arasinda. Ornegin 4770 k veya 4790 la

• milel tek çekirdek işlemci kullanio bu işlemci size yetmiosa pes:D
  • quote:

AMD en ust anakartına sahipsiniz.Guzel bir sogutucu ile 5GHZ kullanabilirsiniz.
    Intel de 4790K 1000TL 2. el alacak olsanız 800TL ust duzey bir anakartda 750-800TL hadi onu da 550-600TL 2. el alın.1300-1400TL sizdekiler yapacak kabaca 900TL cepten cıkacak 500TL
    Ayrıca 8 cekirdekli islemciniz var.Multitasking coklu işlemlerde muhtemelen farklıdır.Yani Nette 30 sayfa rahatca acıp,alttan da muzigi vs verebilirsiniz.O islemci ile İ7 ler arasında oyunda FPS olarak cok fark olacagını sanmam.Olsa da 2-3 oyunda olsun.
    Zaten muhtemelen Full HD monitorunuz vardır.Full HD ve ustu cozunurluklerde fark olmuyor genelde is ekran kartına bakıyor.Gayet guzel kombininiz var.Bence 3 sene dokunmayın.
    Watt olarak da cok fark edecegini sanmam.İntel sistem cekecekse 500W o da ceksin 600W ayda da oynasın 10TL o da cok acık kaldıgı varsayımı ile ki zaten 2011 ler 140-150W lık islemciler assagı yukarı aynı tuketime sahip

• huso kullanıcısına yanıt
    Cok sag ol hocam kafamdaki butun soru isaretlerini sildin valla

• Oc yapıp kullanın bence dx12 ile zaten çok daha iyi olacaktır işlemciniz.
  • işlemci şimdilik yeterli
  • Min fps ve gta vb de çok farkeder ama aradaki farka değmez 2 sene daha gider sisteminiz

• Anladim hocam soylediginiz kadariyla masrafa degmeyecek bi is yapmis olacagim. Eger 15 20 fps artisi olsaydi oyunlarda yapilabilirdi ama 3 5 fps icin degmez ki intelin yeni mimarili islemcileri de cikiyomus bi kac ay sonra en azindan bir yil daha beklemek mantikli.

• quote:

Hocam aynı işlemci ve aynı ekran kartı modelini kullanıyoruz. Sadece imzamda gördüğünüz gibi kullandığım ana kart farklı. Arkadaşların yorumladıkları gibi değişikliği gerektirecek kadar büyük farklar yok, boşuna masraf yapmış olursunuz. Hem bana kalırsa kullandığımız işlemci gerçekten harika, kasa içi tüm bileşenler yeterli olunca ultrada oynatmadığı oyun ve çalıştırmayacağı uygulama program yok. 4-5 yıl kadarda bu parçalar size yetecektir

• The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    Evet sistemimiz hemen hemen ayni. Performans olarak cok memnunun hic bi sikintim yok sadece cok fark edip etmeyecegini dusunmustum etmiyomus:)

• Aynı anakarta sahibiz. bende fx8350 var ama h110i ile 5ghz de kullanıyorum. Tepedeki GPUlara CF SLI gitmeyecekseniz sakın değiştirmeyin derim.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Hocam overclock yapmadim ben yapsam cok fark olur mu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.