Bildirim
AMD fx-8350 overclok yardım.. (4. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

5 Misafir - 5 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ARNT
MErhabalar. Bugüm AMD fx-8350 işlemci aldım. işlemciyi 4.4 veya 4.5 mhz ye çekmeye calıştığımda hata veriyor bilgisayar donuyor. VOltajda versem kapanıyor bilgisayar. Açık kaldığında da bilgisayardan çatırtı geliyor. Nedenini bir türlü çözemedim.
Ana kartım asus m5a97-evo ekran kartım msi geforce gtx460 hawk ramler 2*4 kingston 1866mhz.. Power supply 750 watt işlemci fanı Thermaltake Contac29.. 4.0 dan 4.4 e bile yükseltemiyorum. Çarpanı 22 yapıyorum. Voltajda verdim olmadı. Nerede yanlış yapıyorum anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim..
hocam zaten stok olarak 4.5 ghz nasıl siz 4.4 veya 4.5 çıkartmaya çalışıyorsunuz ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Penanggalan
quote:
MErhabalar. Bugüm AMD fx-8350 işlemci aldım. işlemciyi 4.4 veya 4.5 mhz ye çekmeye calıştığımda hata veriyor bilgisayar donuyor. VOltajda versem kapanıyor bilgisayar. Açık kaldığında da bilgisayardan çatırtı geliyor. Nedenini bir türlü çözemedim.
Ana kartım asus m5a97-evo ekran kartım msi geforce gtx460 hawk ramler 2*4 kingston 1866mhz.. Power supply 750 watt işlemci fanı Thermaltake Contac29.. 4.0 dan 4.4 e bile yükseltemiyorum. Çarpanı 22 yapıyorum. Voltajda verdim olmadı. Nerede yanlış yapıyorum anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim..
hocam zaten stok olarak 4.5 ghz nasıl siz 4.4 veya 4.5 çıkartmaya çalışıyorsunuz ?
Stok 4.0 turbo ile 4.2..
-
quote:
quote:
quote:
hocam zaten stok olarak 4.5 ghz nasıl siz 4.4 veya 4.5 çıkartmaya çalışıyorsunuz ?
Stok 4.0 turbo ile 4.2..
Hocam 9xxx serisine gitti kafam yaw :D
Bu arada sizin işlemci forum dilinde söylenen olarak ''TAKOZ'' olarak fabrikadan çıkmış :D
-
quote:
quote:
quote:
Stok 4.0 turbo ile 4.2..
Son mesajımı okumadın sanırım.
-
He evet abi gözden kaçırmışım. ABi değişim zorda sıvı soğutma alıp bunu satarım ancak öyle olur. Bilsemki direk baya fayda eder yaparım sorun değil. BU arada benim makinada tavanda tek fanlık yer var. Alırsam ancak kasanın dışına koymam lazım.quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 65quote:
quote:
quote:
Stok 4.0 turbo ile 4.2..
Son mesajımı okumadın sanırım.
Alıntıları Göster
-
Şu zalman tek fanı ile çok iyi.
http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/zalman-lq315-lq-serisi-lq315-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=64704
Ama o kadar masraf ettin o soğutucuyu aldın,satarken külli zarar olacak,kullan gitsin böle bence. @ARNT -
quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 52
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alialtin
benim denemediğim ayar kalmadı fakat 4,2 öteye gidemedim şünkü işlemci gerçekten fazla güç tüketiyor en son 4,5 e çekmiştim bir süre test yaptım stabil görünüyordu fakat farklı uygulamalar çalışırken hata verdi bende 4,2 ye geri çekmek zorunda kaldım
çekirdeklerden bazılarını kapatıp yapmayı düşünüyorum bir çok uygulama iki veya dört çekirdek kullanıyor hepsini kullanan uygulama çok çok az çekirdeklerden dört ünü kapatıp diğer dört tanesini 5 e çekersem genel performans düşebilir fakat çekirdek başına performans artacaktır oyun veya iki çekirdek destekli uygulamalarda avantajı olacaktır mesela mozilla gibi tek çekirdek kullanan uygulamalarda daha çok sekme açılabilir normalde yirmi sekmede tıkanıyorsa bu şekilde 35 sekmeye kadar tık demek ayrıca frekans yüksek olduğu için tepkilerde artacaktır
Şu anda 4.5 ghz de kullanıyorum. İşlemciyi saatlerce yüzde yüz kullanıyorum encode yaptığım için ve maksimum sıcaklığı 66 ile 70 derece arasına çekebildim. Bu haliyle memnunum fazlasını aramıyorum :)
cpu load line calibrationu extremeden,ultra hıgh'a düşür. İşlemci sıcaklığında farkedecektir.
Bi de ne acele ettin yahu ,bize sormadan gidip o paraya ,o soğutucuyu almışsın.
Şu fanı alacaktın ,Hem onun yarı parası hem ondan daha iyi soğutuyordu.
http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/xigmatek-prime-sd1484-prime-intel-lga7751155115613662011-&-amd-am2am3fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=60684#allImages
Vatan ile bi konuş olmazsa performansının çok kötü olduğuu söyle,Xigmateki al. Üstüne para iadesi yaparlarmı bilemem,ama olmazsa o parayla da işine yarıyacak bi şeyler alırsın.
Abi sen bıraktın gittin benim konuyu beni bir başıma bıraktın bende gittim aldım :)) Ondan önce okudysan su soğutma aldım arızalı çıktı. Asıl niyetim su soğutma yapmaktı ama arızalı çıkınca gözüm yemedi tekrar denemek bende bundan aldım. Aslında aklımda hala sıvı soğutmada acaba şu ankınden daha iyi performans alabilirmiyim diye düşünüyorum.
Yahu ,işte bayram telaşı,gitti geldi derken konudan koptuk.
O aldığın soğutucu maalesef 90-100 tl lik soğutucular ile aynı.
Vatana gidip geri versen seidon alsan, üzerine para vereceğin için değiştirirler.
Sıvı soğutma ile o elindeki soğutma kıyas dahi olmaz.
4,8 ghz garanti.
H100i var bende
NOT: Çekirdekler arası uyumsuzluk hala devam ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 20 Ekim 2013; 23:52:36 >
-
Ben saatlerce işlemciyi yüzde yüz kullandığım için yüksek hızlara o.c yapma imkanım olmadığını anladım. Aşırı ısınma yapıyor. Normalde yüksüz 15 derece oluyorken yüzde yüzde 78-80 derecelere fırlıyor. Sadece oyun oynayan biri olsam kullanabilirimde encode yaptığım için yüksek hızlarda o.c yapıp işlemciyi 60-65 derecede tutmam çok zor. Şu anda 4.4 te kullanıyorum. 1,4375 voltajda. Cpu load line calibration da high yaptım. Ultra high veya extreme yaptığımda 80 dereceleri görüyor. High da maksimum 69 derece oluyor ama performansıda nasıl etkiliyor henüz çözemedim.quote:
Orijinalden alıntı: moons94quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alialtin
benim denemediğim ayar kalmadı fakat 4,2 öteye gidemedim şünkü işlemci gerçekten fazla güç tüketiyor en son 4,5 e çekmiştim bir süre test yaptım stabil görünüyordu fakat farklı uygulamalar çalışırken hata verdi bende 4,2 ye geri çekmek zorunda kaldım
çekirdeklerden bazılarını kapatıp yapmayı düşünüyorum bir çok uygulama iki veya dört çekirdek kullanıyor hepsini kullanan uygulama çok çok az çekirdeklerden dört ünü kapatıp diğer dört tanesini 5 e çekersem genel performans düşebilir fakat çekirdek başına performans artacaktır oyun veya iki çekirdek destekli uygulamalarda avantajı olacaktır mesela mozilla gibi tek çekirdek kullanan uygulamalarda daha çok sekme açılabilir normalde yirmi sekmede tıkanıyorsa bu şekilde 35 sekmeye kadar tık demek ayrıca frekans yüksek olduğu için tepkilerde artacaktır
Şu anda 4.5 ghz de kullanıyorum. İşlemciyi saatlerce yüzde yüz kullanıyorum encode yaptığım için ve maksimum sıcaklığı 66 ile 70 derece arasına çekebildim. Bu haliyle memnunum fazlasını aramıyorum :)
cpu load line calibrationu extremeden,ultra hıgh'a düşür. İşlemci sıcaklığında farkedecektir.
Bi de ne acele ettin yahu ,bize sormadan gidip o paraya ,o soğutucuyu almışsın.
Şu fanı alacaktın ,Hem onun yarı parası hem ondan daha iyi soğutuyordu.
http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/xigmatek-prime-sd1484-prime-intel-lga7751155115613662011-&-amd-am2am3fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=60684#allImages
Vatan ile bi konuş olmazsa performansının çok kötü olduğuu söyle,Xigmateki al. Üstüne para iadesi yaparlarmı bilemem,ama olmazsa o parayla da işine yarıyacak bi şeyler alırsın.
Abi sen bıraktın gittin benim konuyu beni bir başıma bıraktın bende gittim aldım :)) Ondan önce okudysan su soğutma aldım arızalı çıktı. Asıl niyetim su soğutma yapmaktı ama arızalı çıkınca gözüm yemedi tekrar denemek bende bundan aldım. Aslında aklımda hala sıvı soğutmada acaba şu ankınden daha iyi performans alabilirmiyim diye düşünüyorum.
Yahu ,işte bayram telaşı,gitti geldi derken konudan koptuk.
O aldığın soğutucu maalesef 90-100 tl lik soğutucular ile aynı.
Vatana gidip geri versen seidon alsan, üzerine para vereceğin için değiştirirler.
Sıvı soğutma ile o elindeki soğutma kıyas dahi olmaz.
4,8 ghz garanti.
H100i var bende
NOT: Çekirdekler arası uyumsuzluk hala devam ediyor.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ex5kal
Arkadaşlar ilk overclockum voltaj değeri azmı çokmu ? düşürüp veya yükseltince stabil olmuyor.Stok fanla ancak bu kadar COOLER MASTER HYPER 212 EVO almayı düşünüyorum biraz daha zorlamak için.
Bir stres testi yap patlayacaktır bu haliyle. Sadece çarpan arttırmışsın sanırım, 4.5 la çalışıyor sistem voltajsız ekstra ayarsız sadece çarpan yükselterek ama sisteme 1-2 dakika yüklendiğinde tırtlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 21 Ekim 2013; 1:00:36 >
-
quote:
Ben saatlerce işlemciyi yüzde yüz kullandığım için yüksek hızlara o.c yapma imkanım olmadığını anladım. Aşırı ısınma yapıyor. Normalde yüksüz 15 derece oluyorken yüzde yüzde 78-80 derecelere fırlıyor. Sadece oyun oynayan biri olsam kullanabilirimde encode yaptığım için yüksek hızlarda o.c yapıp işlemciyi 60-65 derecede tutmam çok zor. Şu anda 4.4 te kullanıyorum. 1,4375 voltajda. Cpu load line calibration da high yaptım. Ultra high veya extreme yaptığımda 80 dereceleri görüyor. High da maksimum 69 derece oluyor ama performansıda nasıl etkiliyor henüz çözemedim.
O soğutucu ile bu kadar maalesef.
İşlemciye gelen voltajı kalibre ediyorsun değişik bi tabirle.
Performansı etkilemiyor,ama overclocka çok faydası var,Bi de ısı olarak geri dönmeseymiş çok daha iyi olacakmış,ama fizik kanunlarını değiştiremiyoruz yani.
-
Şu anki soğutucuyu satıp Seidon XL alıcam. Fazla soğutsada soğutmasada önemli değil en azından kasanın içi ferahlasın.quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 65quote:
Ben saatlerce işlemciyi yüzde yüz kullandığım için yüksek hızlara o.c yapma imkanım olmadığını anladım. Aşırı ısınma yapıyor. Normalde yüksüz 15 derece oluyorken yüzde yüzde 78-80 derecelere fırlıyor. Sadece oyun oynayan biri olsam kullanabilirimde encode yaptığım için yüksek hızlarda o.c yapıp işlemciyi 60-65 derecede tutmam çok zor. Şu anda 4.4 te kullanıyorum. 1,4375 voltajda. Cpu load line calibration da high yaptım. Ultra high veya extreme yaptığımda 80 dereceleri görüyor. High da maksimum 69 derece oluyor ama performansıda nasıl etkiliyor henüz çözemedim.
O soğutucu ile bu kadar maalesef.
İşlemciye gelen voltajı kalibre ediyorsun değişik bi tabirle.
Performansı etkilemiyor,ama overclocka çok faydası var,Bi de ısı olarak geri dönmeseymiş çok daha iyi olacakmış,ama fizik kanunlarını değiştiremiyoruz yani.
Alıntıları Göster
-
Çok iyi soğutur.quote:
Orijinalden alıntı: gokbiloz
Şu anki soğutucuyu satıp Seidon XL alıcam. Fazla soğutsada soğutmasada önemli değil en azından kasanın içi ferahlasın. -
quote:
Çok iyi soğutur.
Hocam bu 120 xl nin 120m den farkı sadece arkasında da 1 adet fan olması mı acaba? Eğer öyleyse 120m alıp bir tane de 120 lik fan alıp onu kullansam 120xl nin performansını alırım heralde dimi? Hem daha hesaplıya gelir. Zaten zarar ettim bu soğutma işinden daha beter yara almıyım :) -
Radyatör ölçüleride farklı.quote:
Orijinalden alıntı: gokbilozquote:
Çok iyi soğutur.
Hocam bu 120 xl nin 120m den farkı sadece arkasında da 1 adet fan olması mı acaba? Eğer öyleyse 120m alıp bir tane de 120 lik fan alıp onu kullansam 120xl nin performansını alırım heralde dimi? Hem daha hesaplıya gelir. Zaten zarar ettim bu soğutma işinden daha beter yara almıyım :)
Alıntıları Göster
-
Bios dan yapmak en sağlıklısı 8350 var bende 5 ghz e kadar çıktım hyper212x ile
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Ram'leri MemTest'e sok. İnternette yapmanın yollarını anlatıyorlar. Ufak bi programı Boot diski gibi yapıyorsun. PC'yi o CD içindeyken resetliyorsun. Zaten gerisini komple kendi hallediyor.quote:
Orijinalden alıntı: Ex5kal
Arkadaşlar ilk overclockum voltaj değeri azmı çokmu ? düşürüp veya yükseltince stabil olmuyor.Stok fanla ancak bu kadar COOLER MASTER HYPER 212 EVO almayı düşünüyorum biraz daha zorlamak için.
Alıntıları Göster
Testin sonu yok haberin olsun. 1-2 saat sonra durdur.
Ben geçen @metin abi 52 ile FX4100'ü 3.6'dan 4.4'e çektim. En başta seninki ile aynı sıkıntıyı yaşadım. Herşey güzel ancak tak diye kitleniyordu.
Sonra MemTest geldi aklıma. Yaklaşık 15DK teste tabi tuttum Ram'leri. 150+ Error çıktı.
İş yerimdeki makinada 1 ay önce alınmış sıfır G-Skill'ler vardı. Onları getirdim taktım. Saat gibi çalışmaya başladı makina.
Sonra gittim kendime bir çift Ram aldım. Şuan stres testine tabi tutsam bile 56C'yi geçmedi CPU hiç. Üstelik 4100'ün üzerinde FX8350 Stok fanı var. Öyle özel falan değil yani anlayacağın.
Uzun lafın kısası Ram'leri test et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedi bedri -- 23 Ekim 2013; 0:40:39 >
-
İşlemciyi 4.5 e çekip Cpu load line calibration u ultra high veya extreme yaptığımda işlemciyi yüzde yüzde kullandığımda ısı 80 lere çıkıyor hatta geçiyor. High a düşürdüğümde ısı 72 falan oluyor maksimum yüzde yüzde kullandığımda. Ama şöylede bir şey var. Yüksüzken ısı 18 ile 23 derece arasında ve bu ısı normal. Neden Ultra high veya extreme yaptığımda bu kadar yükseliyor ısı. Bunun soğutucuyla bir alakası varmıdır? Yani cooler master v8 gts in yerine sıvı soğutucu aldığımda mesela 4.6 ya çekip ultra high veya extreme yaptığımda ayarı ısı yine 80 lere çıkarmı? Kafamdaki soru işareti bu. Bazı testlere bakıyorum mesela hızı 3.5 ghz den 4.4 e yükseltmişler prime 95 te ısı 65 70 lerde. Onlardamı acaba High yapıyorlar Cpu load line calibration da ayarı yoksa sıvı soğutmanın faydalarımı? Metin abi cevaplarsan sevinirim..quote:
Orijinalden alıntı: kedi bedri
Hocam Ram'leri MemTest'e sok. İnternette yapmanın yollarını anlatıyorlar. Ufak bi programı Boot diski gibi yapıyorsun. PC'yi o CD içindeyken resetliyorsun. Zaten gerisini komple kendi hallediyor.
Testin sonu yok haberin olsun. 1-2 saat sonra durdur.
Ben geçen @metin abi 52 ile FX4100'ü 3.6'dan 4.4'e çektim. En başta seninki ile aynı sıkıntıyı yaşadım. Herşey güzel ancak tak diye kitleniyordu.
Sonra MemTest geldi aklıma. Yaklaşık 15DK teste tabi tuttum Ram'leri. 150+ Error çıktı.
İş yerimdeki makinada 1 ay önce alınmış sıfır G-Skill'ler vardı. Onları getirdim taktım. Saat gibi çalışmaya başladı makina.
Sonra gittim kendime bir çift Ram aldım. Şuan stres testine tabi tutsam bile 56C'yi geçmedi CPU hiç. Üstelik 4100'ün üzerinde FX8350 Stok fanı var. Öyle özel falan değil yani anlayacağın.
Uzun lafın kısası Ram'leri test et.
-
stabilizasyon sorunları başa belaquote:
Orijinalden alıntı: gokbiloz
İşlemciyi 4.5 e çekip Cpu load line calibration u ultra high veya extreme yaptığımda işlemciyi yüzde yüzde kullandığımda ısı 80 lere çıkıyor hatta geçiyor. High a düşürdüğümde ısı 72 falan oluyor maksimum yüzde yüzde kullandığımda. Ama şöylede bir şey var. Yüksüzken ısı 18 ile 23 derece arasında ve bu ısı normal. Neden Ultra high veya extreme yaptığımda bu kadar yükseliyor ısı. Bunun soğutucuyla bir alakası varmıdır? Yani cooler master v8 gts in yerine sıvı soğutucu aldığımda mesela 4.6 ya çekip ultra high veya extreme yaptığımda ayarı ısı yine 80 lere çıkarmı? Kafamdaki soru işareti bu. Bazı testlere bakıyorum mesela hızı 3.5 ghz den 4.4 e yükseltmişler prime 95 te ısı 65 70 lerde. Onlardamı acaba High yapıyorlar Cpu load line calibration da ayarı yoksa sıvı soğutmanın faydalarımı? Metin abi cevaplarsan sevinirim..
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X