Şimdi Ara

AMD fx-8350 overclok yardım.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayarı toplayalı 2 ay ya oldu ya olmadı hep içimde ramlerde sorun var şüphesi vardı iyice kurt düşürdün.

2 tane hata verdi %55 de iptal ettim. Bilgisayar konusunda danıltığım abileri aradım bu ramlerin bozuk oladuğunu mu gösterir değiştireyim mi dedim ?
    Progrmaın adını verdim USB den çalıştığını söyledim onlar pek doğru sonuç vermeye bilir. BIOS sun kendi testleri var anakartların ordan yap falan dediler. Ordan bozuk olup olmadığı anlaşılmaz dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 23 Ekim 2013; 19:31:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moons94

Bilgisayarı toplayalı 2 ay ya oldu ya olmadı hep içimde ramlerde sorun var şüphesi vardı iyice kurt düşürdün.

2 tane hata verdi %55 de iptal ettim. Bilgisayar konusunda danıltığım abileri aradım bu ramlerin bozuk oladuğunu mu gösterir değiştireyim mi dedim ?
    Progrmaın adını verdim USB den çalıştığını söyledim onlar pek doğru sonuç vermeye bilir. BIOS sun kendi testleri var anakartların ordan yap falan dediler. Ordan bozuk olup olmadığı anlaşılmaz dediler

2 hata sorun sayılmaz hocam. Ben 15dk da 150+ error gördüm.

Ayrıca memtest herkes tarafından bilinen bir program. Yanlış sonuç verse bu kadar tercih edilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARNT

İşlemciyi 4.5 e çekip Cpu load line calibration u ultra high veya extreme yaptığımda işlemciyi yüzde yüzde kullandığımda ısı 80 lere çıkıyor hatta geçiyor. High a düşürdüğümde ısı 72 falan oluyor maksimum yüzde yüzde kullandığımda. Ama şöylede bir şey var. Yüksüzken ısı 18 ile 23 derece arasında ve bu ısı normal. Neden Ultra high veya extreme yaptığımda bu kadar yükseliyor ısı. Bunun soğutucuyla bir alakası varmıdır? Yani cooler master v8 gts in yerine sıvı soğutucu aldığımda mesela 4.6 ya çekip ultra high veya extreme yaptığımda ayarı ısı yine 80 lere çıkarmı? Kafamdaki soru işareti bu. Bazı testlere bakıyorum mesela hızı 3.5 ghz den 4.4 e yükseltmişler prime 95 te ısı 65 70 lerde. Onlardamı acaba High yapıyorlar Cpu load line calibration da ayarı yoksa sıvı soğutmanın faydalarımı? Metin abi cevaplarsan sevinirim..

Çünkü işlemciye verilen gerilim sıçramalarını düzetmek için load line calibration devreye giriyor.
    Overclock anında hızlı yük/akım talebi değişikliklerimen kaynaklanan gerilim oynamalarını düzelterek istikrarlı bi gerilim sağlıyor.
    İstikrarı arttrıdıkça , dalgalanma olmıyacağından ısı da artıyor ,normal olarak.

Yani en uç seviye overclocklarda bu load line 'ler extreme yapılır.

V8 GTS yerine sıvı soğutma alırsan ,mümkün değil o yüksek ısıları görmezsin.Tamam belki 5,0 ghz için gereken,atıyorum 1,52 voltu kaldırmaz ama daha düşük voltajlarda da işlemciyi fırına çevirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

İşlemciyi 4.5 e çekip Cpu load line calibration u ultra high veya extreme yaptığımda işlemciyi yüzde yüzde kullandığımda ısı 80 lere çıkıyor hatta geçiyor. High a düşürdüğümde ısı 72 falan oluyor maksimum yüzde yüzde kullandığımda. Ama şöylede bir şey var. Yüksüzken ısı 18 ile 23 derece arasında ve bu ısı normal. Neden Ultra high veya extreme yaptığımda bu kadar yükseliyor ısı. Bunun soğutucuyla bir alakası varmıdır? Yani cooler master v8 gts in yerine sıvı soğutucu aldığımda mesela 4.6 ya çekip ultra high veya extreme yaptığımda ayarı ısı yine 80 lere çıkarmı? Kafamdaki soru işareti bu. Bazı testlere bakıyorum mesela hızı 3.5 ghz den 4.4 e yükseltmişler prime 95 te ısı 65 70 lerde. Onlardamı acaba High yapıyorlar Cpu load line calibration da ayarı yoksa sıvı soğutmanın faydalarımı? Metin abi cevaplarsan sevinirim..

Çünkü işlemciye verilen gerilim sıçramalarını düzetmek için load line calibration devreye giriyor.
    Overclock anında hızlı yük/akım talebi değişikliklerimen kaynaklanan gerilim oynamalarını düzelterek istikrarlı bi gerilim sağlıyor.
    İstikrarı arttrıdıkça , dalgalanma olmıyacağından ısı da artıyor ,normal olarak.

Yani en uç seviye overclocklarda bu load line 'ler extreme yapılır.

V8 GTS yerine sıvı soğutma alırsan ,mümkün değil o yüksek ısıları görmezsin.Tamam belki 5,0 ghz için gereken,atıyorum 1,52 voltu kaldırmaz ama daha düşük voltajlarda da işlemciyi fırına çevirmez.

Hocam karar verdim. Kasayıda değiştiricem. Bir masraf daha yapıcam ve bilgisayar masraf olayını rafa kaldırıcam. Şı kasayı alıcamhttp://www.hepsiburada.com/liste/corsair-carbide-500r-mid-tower-kasa-cc-9011012-ww/productDetails.aspx?productId=bd101441&categoryId=1013 Soğutma olarakta bunu alıcam.http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rl-s24m-24pk-r1-seidon-240m-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=65483 Olmuşken tam olsun. Hem üste de rahat rahat monte ederim.

• Bence de bu son harcama biraz tuzlu olacak, ama ,iki nadide parça alacaksın.Çek tetiği geç gitsin.
    TT extreme'ye de bi bak bu arada.
  • quote:

Bence de bu son harcama biraz tuzlu olacak, ama ,iki nadide parça alacaksın.Çek tetiği geç gitsin.

Soğutucuyu aladım bugün kurdum. Şu anda 4.8 mhz de 1.475 voltaj ile kullanıyorum. Yüzde yüz yükte sıcaklık 50 derece ve benim için muhtşem bir değer. Yalnız sanki çokta stabil değil gibi bazen takılma yapıyor. Voltajı arttırdım bu sefer windows açılmadı. Düşürsemmi acaba voltaj fazlamı geldi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex5kal

Arkadaşlar ilk overclockum voltaj değeri azmı çokmu ? düşürüp veya yükseltince stabil olmuyor.Stok fanla ancak bu kadar COOLER MASTER HYPER 212 EVO almayı düşünüyorum biraz daha zorlamak için.
     AMD fx-8350 overclok yardım..

O voltajı 4100'ü 4.4'e çekmek için veriyorum neredeyse

• quote:

quote:

Bence de bu son harcama biraz tuzlu olacak, ama ,iki nadide parça alacaksın.Çek tetiği geç gitsin.

Soğutucuyu aladım bugün kurdum. Şu anda 4.8 mhz de 1.475 voltaj ile kullanıyorum. Yüzde yüz yükte sıcaklık 50 derece ve benim için muhtşem bir değer. Yalnız sanki çokta stabil değil gibi bazen takılma yapıyor. Voltajı arttırdım bu sefer windows açılmadı. Düşürsemmi acaba voltaj fazlamı geldi :)

Deiğim ayarların hepsini yaptınmı.
  • quote:

quote:

quote:

Deiğim ayarların hepsini yaptınmı.

ABi valla yaptım gibi ama sen önemli bir kaç bişey varsa yazarsan bir check ediyim. bu arada takılma rahatsız edici derecede değil onu belirtiyim. Yani performans çok iyi. Şu bir gerçekki sıvı soğutma gerçekten sıcaklık olayında çok etkili. V8 gts ile 4.5 te ve cpu load line calibration ultra high da ısı yüzde yüzde 80 dereceyi bile geçiyordu ve kullanamıyordum high a alıyordum ondada 76 derece de kalıyordu. Seidon 240m ile 4.8 de cpu load line calibration ultra highde 48 ile 52 derece arasında değişiyor. Maşşallah soğutması harika Seidon 240m nin. Dediğin gibi işe yaradı abi teşekkürler..

• Abi arada takılmalar voltaj kaynaklımı olur? Çok rahatsız edici değil ama ben takıntılıyım ondan soruyorum. Bu da core temp ekran görüntüsü.. Abi bu arada saattlerce kullandım pc yi ama windowsta donma oldu. Yeniden başlatmak zorunda kaldım pc yi. Donduğunda yüzde yüz kullanımda değildi boştaydı işlemci. Bu neden olabilir. Voltaj 1,475 di 4,8mhz de şimdi 1,481 yaptım yine dondu. Öyle kalıyor windows hiç bir şey yapamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 1 Kasım 2013; 21:25:07 >
  • Seidon harikalar yaratmış.Umduğumdan bile iyi çıktı.

C1E disabled
    cool'n Quiet disabled
    Amd turbo core technology disabled
    spread spectrum disabled

çarpan 24

cpu load line calibration ,extreme

cpu nb load line calibration ,hıgh

cpu current capabilty 130,
    cpu/nb current capability 130.

cpu power responce control,fast.
    cpu/nb power responce control .fast

cpu/nb voltajı 1.25.

nb voltajı 1.15
    işlemci voltaj 1.48

Ramleride ,manuel gir. hız ve zamanlamaları ve de voltajını
  • quote:

Seidon harikalar yaratmış.Umduğumdan bile iyi çıktı.

C1E disabled
    cool'n Quiet disabled
    spread spectrum disabled

çarpan 24

cpu/nb voltajı 1.25.

nb voltajı 1.15
    işlemci voltaj 1.48

Abi extreme yaptığımda overclock failure diyor bende anlamadım. Şİmdi ramleri 1333 e düşürdüm bir sorun yok gibi duruyor. Umarım düzelmiştir. Ramlere voltaj ne vermeliyim abi..

• quote:

quote:

Seidon harikalar yaratmış.Umduğumdan bile iyi çıktı.

C1E disabled
    cool'n Quiet disabled
    spread spectrum disabled

çarpan 24

cpu/nb voltajı 1.25.

nb voltajı 1.15
    işlemci voltaj 1.48

Abi extreme yaptığımda overclock failure diyor bende anlamadım. Şİmdi ramleri 1333 e düşürdüm bir sorun yok gibi duruyor. Umarım düzelmiştir. Ramlere voltaj ne vermeliyim abi..

Ah anakart ah, extreme de faz devreleri çöküyor demekki. Bu anakartın, eti budu bu işte.
    Ama olsun 4,8 de çok iyi bi değer.

Ramlerin 1.5 volt değilmi,hangi marka idi onlar.

• Abi ram buhttp://www.hepsiburada.com/liste/kingston-hyperx-8gb-2x4gb-ddr3-1866mhz-cl9-ram-khx1866c9d3k2-8g/productDetails.aspx?productId=bd300032&categoryId=47 Benim daha sağlam bie ana kartta alman lazım anlaşılan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 1 Kasım 2013; 22:48:36 >
  • Ramlerin 1.65 voltluk ramler.
    Anakart kesin auto da 1,5 volt veriyordur. Biostan bi bak.
    cpu-zde 1600 için istenen voltaja da bi bak. Zamanlamalara da.

Oradaki değerleri ,elle gir.1333 kullanma. Düşük bi değer biraz. 1600 da bi dene.

Anakartın zayıf tabi ki. Zayıf derken ,çok değil tabi ki ama şu anakartla bir olurmu ,hiç mesela.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-sabertooth-990fx-r2-sabertooth-990fx-r20-amd-990fxsb950-am3+-ddr3-1866mhz-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=64508

• quote:

Ramlerin 1.65 voltluk ramler.
    Anakart kesin auto da 1,5 volt veriyordur. Biostan bi bak.
    cpu-zde 1600 için istenen voltaja da bi bak. Zamanlamalara da.

Oradaki değerleri ,elle gir.1333 kullanma. Düşük bi değer biraz. 1600 da bi dene.

Anakartın zayıf tabi ki. Zayıf derken ,çok değil tabi ki ama şu anakartla bir olurmu ,hiç mesela.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-sabertooth-990fx-r2-sabertooth-990fx-r20-amd-990fxsb950-am3+-ddr3-1866mhz-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=64508

Bundan alıcam bir tane abi onu yazdım kafaya. Ramlare 1.49 veriyor autoda onu kaç yapıyım? Nomşnal voltage 1.50 yazıyor. Timing içinde şu yazıyor. Ne yapmalıyım tam randıman için abi?

JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency
    JEDEC #1 6.0-6-6-17-23 @ 457 MHz
    JEDEC #2 7.0-7-7-20-27 @ 533 MHz
    JEDEC #3 8.0-8-8-22-30 @ 609 MHz
    JEDEC #4 9.0-9-9-25-34 @ 685 MHz

• Tahmn ettiğiim gibi olmuş. 1,5 voltta yüksek hızda çalışmaz o ramler,su koyverir. 1333 de 1,5 volt ,ilaç gibi geldi tabi ki.

Şu tabloyu bi koysana,voltajlarıda tam görelim.

• quote:

Tahmn ettiğiim gibi olmuş. 1,5 voltta yüksek hızda çalışmaz o ramler,su koyverir. 1333 de 1,5 volt ,ilaç gibi geldi tabi ki.

Şu tabloyu bi koysana,voltajlarıda tam görelim.

Buyur abi.. Bu arada 1600 mhz ye çektim yine 1333 de kullanmıyorum.. 1600 e çektim ama bilgisayar donuyor çok ilginç. Voltajı 1.52 ye çektim yine donuyor. Board mu kaldırmıyor acaba 4.8 de 1600mhz de çalışmayı anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 2 Kasım 2013; 13:07:08 >

• Ramleri 1600 yap, voltajıda 1,6.
  • quote:

Ramleri 1600 yap, voltajıda 1,6.

Yaptım ve donma sorunu kalktı gibi duruyor şu anda umarım düzelmiştir. Biraz daha kullanayım donmassa bilgilendiririm. Bu arada ilk baştan beri yardımlarını esirgemediğin teşekkürler metin abi..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.