Şimdi Ara

AMD fx-8350 overclok yardım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: moons94

AIDA64 de sorun yok bu program ilk açılırken PC donanımlarını tarıyor o esnada yükseliyor ısı
    donuyor pc bir an görüntü geliyor ısı 104 gözüküyor
    İnanamadım ss almak için 3 kere yaptım pc dondu
    Power kapatmak zorunda kaldım fan deli gibi çalılşmaya başaldı.

Moktan bi şeyler oluyor demekki.

Aidada sorun yok demişsiniz.

Bi de prime 95 ' i 2 dk kadar bi deneyin Aşırı bi yükselme yoksa ,şlem tamamdır. O programı unutun gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 17 Ekim 2013; 0:49:12 >
  • 8.çekirdekte testi nedense durdurdu diyelreri devma ediyor
    0dk çalışmış 1error diyor

Bİrdaha çalıştırdım sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 17 Ekim 2013; 1:19:42 >
  • quote:

8.çekirdekte testi nedense durdurdu diyelreri devma ediyor
    0dk çalışmış 1error diyor

Bİrdaha çalıştırdım sorun yok

Daha bşlangıçta çekirdeklerin biri hata verdiyse,maalesef işlemci stabil değil.
  • 4.4 ghzde test 3 de 7.çekirdek hata verdi.
    BEnim pc vatan bilgisayarda toplarken sıvısoğutucu taktık bilgsiayar açıldıktan sonra kendini kapatıyor dedediler. Başka soğutucu deneyelim tamam dedim.
    Bİr abime danıştım söyle işlemciyide değiştirsinler zarar vermiştir onlar ona dedi. Ben söylemeyi unuttum galiba o esnada işlemciye zarar verdiler.

AMD fx-8350 overclok yardım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 17 Ekim 2013; 1:28:50 >
  • amd 8350 oc için cpu voltaj calibrasyon ayarını hing yapın cpu vdda yada voltaj verin mofetler kat kat besleme yapar son kata voltaj verirseniz yeterli gelmez sondan bir önceki kat vdda yada voltaj vermek gerek diye biliyorum şünkü bende öyle yapıyorum
    ben 4,5 e kadar tüm çekirdekleri oc yaptım makina sorunsuz açılıyor fakat bir saatlik test sonu çekirdeklerden bazıları stabilizasyondan düşüyor bu nedenle 4,2 ye geri çektim en sağlıklı çılıştığı frekans bu zaten çok fazla güç tüketen bir işlemci fazla oc yapmak pek mümkün değil evet işlemci yüksek ısılara dayanıyor fakat 65 en fazla 70 derece daha üstünü kabul edilebilir bir değer olarak bulmuyorum 70 bile çok su 100 derecede kaynıyor yumurta haşlamak mümkün
  • Hocam dediklerinizi yaptım henüz 48 derecede kal geldi bilgisayara ve dondu :) Reset attım ayarları default yaptım tekrar. Anladığım kadarıyla benim pek soğutmaylada alakalı değil. Bir gariplik var ama anlamadım. Bordu yeni aldım ramleri yeni aldım işlemciyi bugün aldım power da eski sayılmaz ama gel gelelim 4.0 lık işlemciyi 4.3 bile yapamıyorum.
  • Senin anakart dayanmıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Orijinalden alıntı: ARNT

quote:

quote:

quote:

Yahu öyle ezbere overclock yapmayınlütfen,boşta 60-70 derece ile hiç o.c olurmu.
    Donar tabi ki makina.
    Düzgün bi soğutucu alın önce.
    Ama 283 tl de o soğutucuya para vermeyin.

Yok hocam boşta 60 70 derece değil yükte o sıcaklıklarda. Encode yapıyorum ben mkv film. İşlemciyi yüzde yüz kullanıyor. Ama ne yapsam zaten donuyor makine. Yada windowsta encode işlemini başlattığımda başlıyor sonra h264 işlemciyi kullanamıyor ve encode işlemini sonlandırıyor. Voltaj veriyorum az da olsa bilgisayardan çatırdı geliyor donma yapıyor bende korkup normale çeviriyorum. Kısaca sadece çarpanı 22 yapıyorum 4.4 e getiriyorum ama olmuyor. Zaten işlemci 4.0 turboda 4.2 ye çıkıyor yani overclockla 4.4 e çıkamıyorum komik bir durum. Yüksüz işlemci 23-26 derecede ama encode işleminde o.c siz 57-60 derecelerde. BUndan önceki işlemcim x1090t idi. Daha hızlı encode yaparım oc de yapıp dedim ama yemedi. 1090t yi 3,7 de kullanıyordum zaten arada 3 veya 4 fps fark yarattı encode işleminde. Durduk yere 470 tl para bayıldık.

Yer,yer yediririz.

Sen bi hele powerin tam markasını bi yaz.
    Ayrıca soğutucun değişecek,o şart.

Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Power Akasa Venom 750W.. Soğutucu için ne öneririsiniz peki hocam. Mesela şu anda encode yapıyorum. O.c yok. 4.1 mhz de falan çalışıyor işlemci yüzde 100 kullanıyor ve sıcaklık 58 derece. Stabil çalışıyor..

Kasadaki havalandırma durumu nasıl.Ve kasanız hangi marka.

Soğutucunuzu önce 92 mm fanlı sandım. 120 mm fanlı imiş. Çokta kötü değil.

Powerde sorun yok. Rahat götürür o makinayı.
    Şimdi oc ayarlarını şöle yapacaksın.
    C1E disabled
    cool'n Quiet disabled
    Amd turbo core technology disabled
    spread spectrum disabled

çarpan 22.

cpu load line calibration enabled

cpu nb load line calibration enabled.

encode ye başlayınca gözün cpu sıcaklığında olsun,çekirdek sıcaklığında değil. 65 'i geçerse durdur.

dediyin herşeyi yaptıum bir sıkınt ıvar

cpu load line calibration

cpu nb load line calibration

Enable diye birşey yok.

Şöyle yok

İngilizce uzun ömürmü , tasaruf anlamına gelen bir kelime var onun altında
    Hİng onun altında ise yanlış hatırlamıyorsam Extrem yazıyor ben AUTO da bıraktım

• 7. çekirdek bir kez daha hata verdi ama bu sefer 1 erro demedi 100 warnings dedi benden bu kadar.
    BIOS ayarlarını eski haline getircem VATANBİLGİSAYARDA PC takarken %100 işlemciye zarar verdiler.
  • quote:

7. çekirdek bir kez daha hata verdi ama bu sefer 1 erro demedi 100 warnings dedi benden bu kadar.
    BIOS ayarlarını eski haline getircem VATANBİLGİSAYARDA PC takarken %100 işlemciye zarar verdiler.

işlemcinin montajını yaparken stabilizasyona nasıl zarar versinler arkadaş en fazla ayarları kırarlardı o zaman çalışmazdı mantıklı değil
    standart ayarlarında stabil çalışıyorsa sorun yok bu işlemciler oc garantili satılmıyor heralde
    ama şunu söylim bende ilk aldığımda stabilizasyon için bir hafta uğraşmıştım çabuk pesettin bu işler böyle denemeler bazen çok uzun serer ben makinanın başında sabahladığımı biliyorum
  • alialtin A kullanıcısına yanıt
    Benim de SABERTOOTH 990FX R2.0 anakart ve fx8350 islemcim var 4.5 GHZ ye overclock yapmak istiyorum biostan, ama nasil olcagini bilmiyorum türm degerleriyle stabil calisan bakarak ayarlayacagim denenmis bir ayar varmi, biosa gitip aynisini yapmak istiyorum, sirasiyla yazarak anlatabilcek varmi acaba, sogutucum gayet iyi islemciyi aldigimda satin almistim su anda disardayim modelini hatirlayamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErTuFx -- 17 Ekim 2013; 11:34:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yahu öyle ezbere overclock yapmayınlütfen,boşta 60-70 derece ile hiç o.c olurmu.
    Donar tabi ki makina.
    Düzgün bi soğutucu alın önce.
    Ama 283 tl de o soğutucuya para vermeyin.

Yok hocam boşta 60 70 derece değil yükte o sıcaklıklarda. Encode yapıyorum ben mkv film. İşlemciyi yüzde yüz kullanıyor. Ama ne yapsam zaten donuyor makine. Yada windowsta encode işlemini başlattığımda başlıyor sonra h264 işlemciyi kullanamıyor ve encode işlemini sonlandırıyor. Voltaj veriyorum az da olsa bilgisayardan çatırdı geliyor donma yapıyor bende korkup normale çeviriyorum. Kısaca sadece çarpanı 22 yapıyorum 4.4 e getiriyorum ama olmuyor. Zaten işlemci 4.0 turboda 4.2 ye çıkıyor yani overclockla 4.4 e çıkamıyorum komik bir durum. Yüksüz işlemci 23-26 derecede ama encode işleminde o.c siz 57-60 derecelerde. BUndan önceki işlemcim x1090t idi. Daha hızlı encode yaparım oc de yapıp dedim ama yemedi. 1090t yi 3,7 de kullanıyordum zaten arada 3 veya 4 fps fark yarattı encode işleminde. Durduk yere 470 tl para bayıldık.

Yer,yer yediririz.

Sen bi hele powerin tam markasını bi yaz.
    Ayrıca soğutucun değişecek,o şart.

Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Power Akasa Venom 750W.. Soğutucu için ne öneririsiniz peki hocam. Mesela şu anda encode yapıyorum. O.c yok. 4.1 mhz de falan çalışıyor işlemci yüzde 100 kullanıyor ve sıcaklık 58 derece. Stabil çalışıyor..

Kasadaki havalandırma durumu nasıl.Ve kasanız hangi marka.

Soğutucunuzu önce 92 mm fanlı sandım. 120 mm fanlı imiş. Çokta kötü değil.

Powerde sorun yok. Rahat götürür o makinayı.
    Şimdi oc ayarlarını şöle yapacaksın.
    C1E disabled
    cool'n Quiet disabled
    Amd turbo core technology disabled
    spread spectrum disabled

çarpan 22.

cpu load line calibration enabled

cpu nb load line calibration enabled.

encode ye başlayınca gözün cpu sıcaklığında olsun,çekirdek sıcaklığında değil. 65 'i geçerse durdur.

dediyin herşeyi yaptıum bir sıkınt ıvar

cpu load line calibration

cpu nb load line calibration

Enable diye birşey yok.

Şöyle yok

İngilizce uzun ömürmü , tasaruf anlamına gelen bir kelime var onun altında
    Hİng onun altında ise yanlış hatırlamıyorsam Extrem yazıyor ben AUTO da bıraktım

Auto bırakma ,cpu load line 'yi extreme
    cpu nb load line calibrationu hıgh yap.

• quote:

Hocam dediklerinizi yaptım henüz 48 derecede kal geldi bilgisayara ve dondu :) Reset attım ayarları default yaptım tekrar. Anladığım kadarıyla benim pek soğutmaylada alakalı değil. Bir gariplik var ama anlamadım. Bordu yeni aldım ramleri yeni aldım işlemciyi bugün aldım power da eski sayılmaz ama gel gelelim 4.0 lık işlemciyi 4.3 bile yapamıyorum.

Anakartta cu nb voltage ve nb voltage bölümlerinde ,okuduğun voltajları , 0.05 arttır.cpu nb yi 1,25 ' e çıkarabilirsin.
    İşlemcinin voltajını kaç yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 17 Ekim 2013; 12:13:02 >
  • quote:

quote:

Hocam dediklerinizi yaptım henüz 48 derecede kal geldi bilgisayara ve dondu :) Reset attım ayarları default yaptım tekrar. Anladığım kadarıyla benim pek soğutmaylada alakalı değil. Bir gariplik var ama anlamadım. Bordu yeni aldım ramleri yeni aldım işlemciyi bugün aldım power da eski sayılmaz ama gel gelelim 4.0 lık işlemciyi 4.3 bile yapamıyorum.

Anakartta cu nb voltage ve nb voltage bölümlerinde ,okuduğun voltajları , 0.05 arttır.cpu nb yi 1,25 ' e çıkarabilirsin.

Voltajları auto da bırakıyorum. Sadece çarpanı arttırıyorum. Çok değil 4,5 de kullanabilsem stabil yeterli olacak ama olmuyor. Acaba Bıos tan bir kaç ayar daha mı var? Çünkü ısı olsa 48 derecede de donmazdı bilgisayar. Ve 4.5 yaptığımda maksimim 68 69 dereceye çıkmıştı o derecelerde de kullanabilmem gerekli değil mi? Daha önceki işlemcide 73 74 leri görürdüm kapanmazdı. Soğutucu alıcaktım ama sizcede onunla ilgisi yoktur dimi?

• quote:

quote:

quote:

Voltajları auto da bırakıyorum. Sadece çarpanı arttırıyorum. Çok değil 4,5 de kullanabilsem stabil yeterli olacak ama olmuyor. Acaba Bıos tan bir kaç ayar daha mı var? Çünkü ısı olsa 48 derecede de donmazdı bilgisayar. Ve 4.5 yaptığımda maksimim 68 69 dereceye çıkmıştı o derecelerde de kullanabilmem gerekli değil mi? Daha önceki işlemcide 73 74 leri görürdüm kapanmazdı. Soğutucu alıcaktım ama sizcede onunla ilgisi yoktur dimi?

E canım sende ,seninkide işmi yani.

Auto voltaj ile olmaz tabiki.

Şimdi, yazdığım 3 voltajı da ,biostan bi bakıp yazarmısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 17 Ekim 2013; 12:24:49 >

• Hocam ben yükseltmiştim ama şöyle yapmıştım. 4,0 dan 4,4 e çıkartıp 1.34 olan voltajı 1.39 yapmıştım çokmu yapmışım? Şimdi dediğiniz gibi denicem..
  • quote:

Hocam ben yükseltmiştim ama şöyle yapmıştım. 4,0 dan 4,4 e çıkartıp 1.34 olan voltajı 1.39 yapmıştım çokmu yapmışım? Şimdi dediğiniz gibi denicem..

1,42 falan yap. Diğer 2 voltajıda dediğim şekilde arttır.
    İşlemci sıcaklığını kontrol altında tut.
  • hocam en iyisi temiz oc siz kullanmak performans aşırı bir artış sağlamıyor anakart dada olabilir problem aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1300

hocam en iyisi temiz oc siz kullanmak performans aşırı bir artış sağlamıyor anakart dada olabilir problem aslında

Bu anakart ile bile 4,5 yapılmış iken Asus M5A97 EVO ile çıkmaması ,olmaz.

http://forum.donanimhaber.com/m_80747040/f_//tm.htm#80747040
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1300

hocam en iyisi temiz oc siz kullanmak performans aşırı bir artış sağlamıyor anakart dada olabilir problem aslında

Bu anakart ile bile 4,5 yapılmış iken Asus M5A97 EVO ile çıkmaması ,olmaz.

http://forum.donanimhaber.com/m_80747040/f_//tm.htm#80747040

ben zamanında oc ye takmıştım kafayı bir türklü 3.2 den 3.6 nın üstüne çıkamıyordum

sorun ram çıkmıştı baya unsur var veya beceremiyoruz :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.