Şimdi Ara

AMD fx-8350 overclok yardım.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • http://i1095.photobucket.com/albums/i461/gokbiloz/ARNT3/fff_zpsde168442.jpg~original

Abi 30 dakika oldu durum böyle birde sen baksana bir yamuk yok galiba.. Dediğinide yaptım ayrıca varmış APM ve HPC dediğin yerde... Aida testte henüz düşmedi 7 ye çarpan bakalım düşecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 17 Kasım 2013; 14:26:17 >
  • Bu anakartla Asus heralde bir yere kadar izin veriyor o.c ye. Zira çarpan otomatik düşüyor 7 ye anlık sonra hemen yükseliyor yine düşüyor böyle gidiyor. İşlemciyi yüzde yüz kullandığımda oluyor. Voltajı az versemde çok versemde bu sorun mevcut. BIOS ta gereken yerleri Disable yapmama rağmen kart kendini tutamıyor indiriyor çarpanı. Şimdilik daha düşük hızda kullanıcam yeni board alana kadar. Normalde 5mhz de rahat kullanmam lazım ısı olayında falan sıkıntı yok. Burdan bu yazıyı okuyan arkadaşlarada söyleyelim o.c yapmak isterseniz benim gibi aman ha Asus m5a97 evo r2.0 dan uzak durun...

AMD fx-8350 overclok yardım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 17 Kasım 2013; 20:10:11 >

• Herşeyi denedik,denemediğimiz bi tek kartı okuyup,üflemediğimiz kaldı.

Pes doğrusu, giga boardlarda bu APM ve HPC zımbırtıları işe yarıyordu ama bu kartta o da sökmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Herşeyi denedik,denemediğimiz bi tek kartı okuyup,üflemediğimiz kaldı.

Pes doğrusu, giga boardlarda bu APM ve HPC zımbırtıları işe yarıyordu ama bu kartta o da sökmedi.

Abi o değilde bu SABERTOOTH 990FX R2.0 aldığımdada kafasına göre çarpanı düşürür mü? Asus tan ağzım yandı diyorum gigabyte falanmı alsam acaba?http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-990fxa-ud5-990fxa-ud5-am3+-amd-990fxsb950-ddr3-2000mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55820 şu iyimidir acaba? Çarpanı kafasına göre düşürmesin yeter :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ARNT

quote:

Herşeyi denedik,denemediğimiz bi tek kartı okuyup,üflemediğimiz kaldı.

Abi o değilde bu SABERTOOTH 990FX R2.0 aldığımdada kafasına göre çarpanı düşürür mü? Asus tan ağzım yandı diyorum gigabyte falanmı alsam acaba?http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-990fxa-ud5-990fxa-ud5-am3+-amd-990fxsb950-ddr3-2000mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55820 şu iyimidir acaba? Çarpanı kafasına göre düşürmesin yeter :)

Vallahi bende iki arada ,bi derede kaldım.

Gİgada sorunun çözüldüğünü yazdı arkadaşlar,ama artık sütten ağzımız yandı yoğurdu üfleyerek yiyoruz ,yani.

UD5 serisi overclock için epey üstün bi karttır. UD3 serilerine benzemez.
    Sabertooth da keza öle.

Artık seçimi sana bırakıyorum,çünkü yarın öbürgün bu aşşağılık zımbırtı tekerrür ederse ,vebal altına girerim.

• quote:

Sendeki sorunun aynısı.

http://forum.donanimhaber.com/m_84065701/f_//tm.htm#84065701

Hakkaten benim yaşadıklarımı yazmış arkadaş :) Demek ki bu kartta bu olay kronik. Belli bir mhz den sonrasını bünyesi kaldırmıyor. Valla abi bu kart olayındada gönlüm SABERTOOTH tan yana ama elimde patlamaz inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 17 Kasım 2013; 21:48:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free User

arkadaşlar merhaba. bu çarpanın 7x e düşme sorunu bende de var. gigabyte 990xa-ud3(rev3) + fx8320 kullanıyorum. biosdan cpu +0,050v veriyorum. c1e , cool n quiet kapalı - hpc açık (apm ayarı yok) sadece çarpanı 22,5 yapıp 4,5ghz e getiriyorum. prime95 small FFTs testinde Cpu-zda görünen voltaj 1,476-1,5 arası. Fakat işlemci sıcaklığı 63-64 derecelere gelince bende de çarpananlık 7x oluyor. sıcaklık anında 57-58 e iniyor fakat 63-64 olmasıyla bu durum tekrarlıyor.

Allah allah ilginç bir durum. Bende bu çarpan düşme durumu yoktu. İşlemci 80 derece olduğunu bile görmüşlüğüm vardı. En son sürüm bios yükledim ondan sonra böyle oldu. Dediğin gibi sıcaklık 64 65 falan oldumu direk çarpan düşüyor 7 ye anlık ve sıcaklık 57 58 e geriliyor. Ben bu olayı çözemedim kardeşim. Yeni board alıcam ama ondada olursa kafayı yerim heralde. Bende senin boardun ud5 olanını düşünüyordum. Asus SABERTOOTH alıcaktım şu ankide asus diye gigbayte alıyım dedim sende böyle söyleyince aynı sorunu hadi gel buyur burdan yak bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 19 Kasım 2013; 0:37:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Free User

peki o 80 dereceyi gordugunuz zaman o.c. degeleri nelerdi. soyle bir ornek vereyim cpu v +0.050 yerine 0.075 yaparsam yada cpu v +0.050 de kalip load calib... ayarini high ultra high yaparsam bu sefer 63-64 derecede degilde. 70-71 derecede bu 7x e dusme olayini yasiyorum. yani belli bir sicaklik degeride yok. yapmis oldugumuz ayar kombinasyonuna gore dusme meydana geliyor.

Vallahi hocam o kadar çok kombinasyon denedim ki artık kombinasyon manyağı oldum resmen. hangi birini aklımda tutayım. Şu anda 4.6 ya düşürdüm öyle kullanıcam. Gönlümden geçen 4.8 4.9 veya 5.0 da kullanmak ama bu anakartla olmuyor dicem sendede olmuş çarpan düşme mevzusu işlemciden mi acaba diye düşünüyor insan.
  • Bende yaptım o.c değerlere bakarmısınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_84124405/f_//tm.htm#84217410
  • resmi olarak kopma probleminin kaynağını keşfetmiş durumdayım tam emin olmak için bi kaç deneme daha yapacağım konudan bilgi aktarıcam yine..
  • Abi bu aida64 de sıcaklık olarak CPU mu yoksa Çekirdek yazan yerdeki sıcaklıklarmı baz alınmalı. Ve bu sıcaklık değeri maksmum kaç olmalı acaba? Benim şu anda 4.7 de 1.50v ile değerler bu şekilde.. İşlemciyi yüzde 95 ile yüzde 100 arasında kullanıyordu bu aida ekran görüntüsünü alırken.

AMD fx-8350 overclok yardım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 29 Aralık 2013; 14:59:16 >
  • cpu olanı gözönüne al.Bu FX SERİSİNDE CPU YU 70 'E FAZLA YAKLAŞTIRMAMAK LAZIM. 65 civarı max olmalı.Daha üstü nisbi olarakda olsa ,işlemcinin ömründen yer.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.