Şimdi Ara

AMD fx-8350 overclok yardım.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ARNT

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Ramleri 1600 yap, voltajıda 1,6.

Yaptım ve donma sorunu kalktı gibi duruyor şu anda umarım düzelmiştir. Biraz daha kullanayım donmassa bilgilendiririm. Bu arada ilk baştan beri yardımlarını esirgemediğin teşekkürler metin abi..

Rica ederim,bi yerlere kadar gelebildiysek ,bilgi paylaşımımızdan ,Sanırım tüm arkadaşlara da yardımı dokunmuştur.
  • Abi işlemci yüzde yüz çalışıyorken core tempte bakıyorum 4800 mhz bir anda 1400 e düşüyor ve sonra yükseliyor. Bu neden olabiir acaba? Hadi bunu çözdüm ama anlamsızca bilgisayar donuyor hocam stabil olmuyor bir türlü.. 4.6 ya çektim yine dondu. Ramlere voltaj verdim kuzey köprüsüne verdim yine dondu. Kuzey köprüsü ısındığı için donuyor olabilirmi? İşlemcide Isı problemide yok. Gerçekten anlam vermek imkansız. Geriye ya psu yada ana kart kalıyor. İşlemciyi şu anda prime 95 te default ayarlarda deniyorum 20 dakika oldu henüz donmadı.

AMD fx-8350 overclok yardım..

Hocam birde bu normalmi. Yüksüz de sıcaklık 8 derece..

AMD fx-8350 overclok yardım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 6 Kasım 2013; 1:21:10 >

• söylediklerin benimde başıma geldi azıcık bile clock etsem testlerde stabil görünmesine rağmen günlük kullanım sırasında donuyor özellikle internette dolaşırken
    test programları ile uzun süre çalıştırıp denedim sorun görünmüyordu oyun oynarken pek sorun olmuyor fakat herhangi bir uygulama makinanın donmasına neden olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

söylediklerin benimde başıma geldi azıcık bile clock etsem testlerde stabil görünmesine rağmen günlük kullanım sırasında donuyor özellikle internette dolaşırken
    test programları ile uzun süre çalıştırıp denedim sorun görünmüyordu oyun oynarken pek sorun olmuyor fakat herhangi bir uygulama makinanın donmasına neden olabiliyor

Vallahi anlamadım ben kardeşim bu olayı. Denemediğim şey kalmadı. BU calibration Ultra High yaparsam donuyor high yaptığımda donma olmuyor. Extreme yaptığımda zaten windows a kadar gelmiyor bile kapanıyor açılmıyor biosu resetleyip öyle açıyorum. Sorun neden olabilir bir bulsam. Ya bord ya psu olabilir.
  • rast gele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 6 Kasım 2013; 3:46:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

söylediklerin benimde başıma geldi azıcık bile clock etsem testlerde stabil görünmesine rağmen günlük kullanım sırasında donuyor özellikle internette dolaşırken

Ramleri 1333 yaptığında hiç bi şekilde donma olmuyormu.
    Ayrıca yüzde 130 olan current capability leri yüzde 120, 2 adet responce controlü de tekrar auto ya alıp deniyelim.Anakartın yükünü biraz hafifletmiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 6 Kasım 2013; 5:55:30 >
  • Yok hocam ne yaptıysam stabilite adını hiç birşey yapamadım. En fazla 1 gün çalıştı stabil sonra yine dondu windowstayken. Şu anda default ayarlarla kullanıyorum. Anlamadığım ısı sorunu olmadığı halde neden donuyor. O kadar ayar yaptım ve olmadı ki geriye anakartın o hızları desteklemediği veya psu nun yetmediği kalıyor. Yada her nedense o.c olmuyor..
  • Yüksek ayarlarda ve voltajda çuvallaması insanın aklına psu veya anakartı getirmiyor değil geçekten.

Biz gene yılmadan bir-iki atraksiyon daha yapalım.
    A.İ verclock tuneri manuel yapma. D.O.C.P seç. Bu konfigürasyon , Makinana en uygun ram profilini atıyacak.

Dram o.c profil'e tıklayınca ,profile olanı seç.
    Diğer ayarlarımız yapılabilir durumda yine. load line calibrationlar ler her ikisi hıgh.

CPU/ NB control voltajı 1,25 ten 1.32 ye çıkarıyoruz.
    Diğer ayarlar aynı.
  • quote:

Yüksek ayarlarda ve voltajda çuvallaması insanın aklına psu veya anakartı getirmiyor değil geçekten.

Biz gene yılmadan bir-iki atraksiyon daha yapalım.
    A.İ verclock tuneri manuel yapma. D.O.C.P seç. Bu konfigürasyon , Makinana en uygun ram profilini atıyacak.

Dram o.c profil'e tıklayınca ,profile olanı seç.
    Diğer ayarlarımız yapılabilir durumda yine. load line calibrationlar ler her ikisi hıgh.

CPU/ NB control voltajı 1,25 ten 1.32 ye çıkarıyoruz.
    Diğer ayarlar aynı.

Abi denicem bu ayarlarıda teşekkürler cevap için.. Şu anda 4.6 da stabil çalışıyor sorun yok gibi. Ama 4.8 yaptığımda işlemciyede ramede her neye voltaj verirsem vereyim donuyor windowsta. Bugün yabancı siteleri araştırdım birazda. Overclok için 990fx olan anakart alın diyorlar. Bu bendekiyle yüksek hızları unutun demişler. Zaten bu olay anca ya anakarta ya psu ya kalıyor ama bu yorumlarıda okuduktan sonra senin o tavsiye ettiğin anakartı almak farz oldu.

• Sen genede şu son dediğim ayarları bi dene. cpu/nb 1.32 voltajından , çok azda olsa bi ümidim var.

Overclock için FX anakartların geçerli olduğu zaten bildiğimiz bi gerçek,ama elimizdekini de sonuna kadar zorlamazsak, bize ayıp olur,demi yani.
  • quote:

Sen genede şu son dediğim ayarları bi dene. cpu/nb 1.32 voltajından , çok azda olsa bi ümidim var.

Overclock için FX anakartların geçerli olduğu zaten bildiğimiz bi gerçek,ama elimizdekini de sonuna kadar zorlamazsak, bize ayıp olur,demi yani.

Denedim ama sonuç aynı abi direk windows donuyor. Restart yapmak zorunda kaldım. Ya işlemci kaldırmıyor ya anakart kaldırmıyor yada psu kaldırmıyor. 4,6 da çalıştırıyorum şu an ama öyle çokta stabil değil buda her an donacakmış gibi bir izlenim var..
  • Abi bios a yeni güncelleme yaptım. Stabilite için yeni güncelleme çıkarmışlar. 4.8 e çektim ve donma olmuyor ayrıca prime 95 testinde 40 dakikada hiç sorun vermedi. Ama film encode yaparken şöyle bir şey oldu. Çarpan kendi kendine 24 ten 7 ye düştü. Bu neden olabilir? Isıdan olabilir ama işlemci ısısı 60 derece oluyor maksimum. Bu işlemciyle 76 derecede encode yaptım yinede çarpan düşmemişti.
  • Bu çarpan düşürme olayını bazı anakartlarda halledemiyoruz zaten,berbat bi olay.
    Forumda giganın 990x serisi anakartında millet az uğraşmadı,kiminde halloldu,kiminde olmadı.Giganın 990x ve Asus un Evo olmıyan 970 serisinde ,şimdide sende.
    Şu linkte aynı sorun vardı. apm ve alttaki mode ler kapatılınca sorun çözülmüştü. Seninbiosta bunlar varsa kapat.

http://forum.donanimhaber.com/m_83598512/f_//tm.htm#83598512
  • çarpan düşme olayına bende denk geldim test sırasında durduk yere çarpan düşüyordu veya benim yaptığım clock ayarları yerine başka ayarlar geliyordu gerçekten insanı çileden çıkartıyor
  • çarpan düşme olayına bende denk geldim test sırasında durduk yere çarpan düşüyordu veya benim yaptığım clock ayarları yerine başka ayarlar geliyordu gerçekten insanı çileden çıkartıyor
  • Konuyu biraz takip ettim. Şimdi buradaki problemin neden kaynaklı olduğu tespit edildi mi? Yoksa soğutucu kaynaklı bir problem mi? V8 gibi bir soğutucu ile 80 dereceleri görürken Seidon 240m ile 50 derecelere düşebilir mi? İki soğutucu arasında ki fark bu kadar fazla olabilir mi?
  • Pardon sorun çözülmüş anakart bios güncellemesi ile görmemişim orayı. O zaman bu soğutucular arasında bu kadar bariz fark yok değil mi?
  • Çarpan da düşme olayı kalıtımsal galiba bu anakartta. Sorunu ilk yazdığımda düşmüş öylede kalmıştı 7 çarpanda. Sonra Bios tan kurcaladım şimdi düşüp kalmıyor. Mesela 8 coreden anlık kafasına göre bir veya ikisinin çarpanı 7 ye düşüyor sonra tekrar yükseliyor. Ama o anlık düşüşlerdede stabilite kayboluyor. Onuda anlayabiliyorsunuz. Mesela mouse anlık donup tekrar düzeliyor. Anladığım kadarıyla bu anakartla bu kadar. Çok stabil ve daha performanslı bir o.c için 990fx anakart almak lazım. darkness13 hocam v8 ile 240m arasında baya fark var onu söliyim. Örnek vermek gerekirse. v8 ile 4.6 da calibration ultra high da sıcaklık 80 dereceye gelmişti korkudan encode işlemini sonlandırmıştım. 240 m ile 4.8 de ultra high da maksimum 63 derece gördüm. Ortalama 58 ile 60 derece arasında geziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 8 Kasım 2013; 12:08:55 >
  • İyi bir hava soğutma ile su soğutma arasında hiç böyle bir fark görmemiştim. V8 sadece görüntü temek başka hiç bir işe yaramıyor.
  • bende FX4100 4.6 GHZ Voltajsız ocledim yinede yükte bırak 70 i 40 geçmiyor stok (alüminyum fanla) bı sıkıntı var kardeş senin sistemde
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.