Şimdi Ara

AMD FX-4100 video inceleme 'Ekonomik Bulldozer testte' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yazık arkadaş tamam bazı ürünler reklam amaçlı gelir sağlıyorda arkadaş arada bir de olsa düzgünce donanımlar görmek istiyor insan 4100 kim yahu? hadi madem yaptınız birşey bari yanına birde p2 955 koyunda tam olsun p2 955 i bu işlemciyye değişmem doğrusu.

nerde o eski incelemeler nerde o eski dh. artık sizleri takip edenleri iplemiyorsunuz sanırım sizdemi günün koşullarına uygun olarak kendinizi değiştirdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı:enderc

bu kadar msja bu konuyu kapatıp giderdim ben doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 22 Mart 2013; 6:47:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

quote:

Orijinalden alıntı:enderc
    bu kadar msja bu konuyu kapatım giderdim ben doğrusu

reklam parasi, nekadar insan o kadar ilgi.
    ( nerde haraket orda bereket ;D )

• heralde videoyu çekip zamanında yüklemeyi unuttular şimdi de hard disk temizlemesinde görüp hadi yükleyelim dediler diye kendimi teselli etmeye çalışsam da o bile saçma oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

quote:

Orijinalden alıntı: bademli1969

quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

şu modül denilen şey ne arkadaşlar birisi tam olarak açıklayabilir mi?

amd fx serisi işlemcilerinde ve apularında her çekirdeği ayrı ayrı yapmak yerine modül denilen yapılar içine iki çekirdeği koydu bu yüzdendir ki fx 4100 işlemcisinde 2 modül vardır fakat aslında 4 çekirdektir.MALESEF bazı forumlarda ve sitelerde bu örneğin
    ''The CPU cores are based on a reworked Bulldozer architecture, called Piledriver. Although marketed as a quad-core processor, the A10-4600M includes only two modules with four integer-cores and two floating-point cores total. As a result, the CPU is not a true quad-core processor.'' gibi yalan yanlış şeyler yazmakta. değişen tek şey yukarıda belirttiğim üzere çekirdeklerin ayrı ayrı değil ikişer halde modüllerde bulunmasıdır.
    http://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A10-4600M-Notebook-Processor.74065.0.html link.
    amd'nin FX serisi ''bulldozer'' işlemcilerinin beklenen performansı verememesinin sebeplerinden biri olarak ta bu gösteriliyor.
    bu arada bu işlemci çıkalı yıllar oldu ancak inceleme yapıldı TEŞEKKÜRLER DH EKİBİ biz donanım severleri unutmadınız!

teşekkür ederim hocam ben de şaşırdım bu işlemci çıkalı baya olmuyor mu niye incelemesi şimdi yapılıyor yoksa ben mi yanlış biliyorum falan dedim. bu arada o zaman modül ile çekirdeğin bir farkı yok yani amd niye modül yapma tercihinde bulundu bir de inceleme de de diyorlardı performans kaybı oluyor diye niye kayıp olsun ki o zaman

''bu arada o zaman modül ile çekirdeğin bir farkı yok'' hayır hocam modül iki çekirdeği içinde bulunduran yapıya verilen ad.
    AMD son zamanlarda bir çok çalışanını ve eski yetenekli mühendislerini işten çıkardı hatta tepe yöneticilerinden birisi de yakın zamanda şirketten ayrıldı.Bu yüzden geriye kalan mühendislerin tasarladığı by mimari olması gereknden daha düşük hatta 8150 mesela normalde teorik olarak vermesi gereken performansı tam olarak vermedi ama amd her yıl %10-15lik bir artışla bu açığı kapatmayı planlıyor.bulldozer ardından şimdi piledriver ardından steamroller ki asıl performans artışı bu nesil gelecek ardından da excavator.
    böyle bir modüllü bir tasarıma gidilmiş olması çekirdeklerin birbirleriyle olan aktarımı düşürdüğünden dolayı belki de performansı olumsuz yönde etkilemiş olabilir.Ama aslında baktığımızda fx 4100 de bile işlemcinin kendi içindeki aktarım hızı 37 GB/s hatta ramlerle olan transfer hızı ise 29.9GB/s'lik gayet iyi değerler.

• Al bunu aç bf3 ü sonra lag lag bidaha lag....

ben şu anda sniper ghost wari. 2 yi %100 Gpu ile(hd 6750) ile kullanıyorum bu arada ekran çözünürlüğü 1024*768 kim demiş kullanımıyor diye...

NEyse Sniper da yüzde 99 BF3 de yüde 50 Kanalda sniperlık yapıyorum... 25 fps ile

bu ve normal çift çekirdekliler....

artık zamanı geçti...

i3 sdahil en kötü fx6300

• yarın vatanda indirim olursa 8120 almaya gitcem 4100 incelemesi görünce paraya yazık mı ediyorum dedim

• Her ne kadar bu mesajımı sallamayacaksınız veya sileceksiniz. FX4100 çıkalı yıl geçti? Bu işlemciyi incelemeyi yeni mi aklettiniz. Geçen bir videonuzda Mesut Çevik aracılığıyla dediniz ki alem mobile akıyor biz de oraya gidiyoruz. Yapacak birşey yok dediniz. Şimdi de kalkmışsınız hesapta araya çok mesafe girmesin diye uyduruktan FX4100 inceliyorsunuz. Seneye de FX4300'ü incelersiniz. Yukarıda arkadaşlar gerekenleri yazmışlar ben de cila yapayım dedim.
  • Bence gayet guzel bir inceleme olmus.İnsanlar dar butce ile en iyi verimi almaya calisiyorlar,ihtiyaclar belli 3-5 oyunu iyi ayarlarda oynayabilmek ,bunun icin de yetebilecek bir islemci oldugunu gostermeye calismislar,artan para ekran karti olarak değerlendirildiğinde daha iyi sonuclar ortaya cikacaktir bu tur incelemeler bunun kanıtı.Elinize sağlık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bir inceleme,herşey mobil değil. o mobillerin başlangıcı da pc ler.

Alem mobile aksın bakalım,bi yerde tıkanacak o mobiller.

Gene pc lere boyun eğeceksiniz sayın forum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 23 Mart 2013; 20:27:09 >

• donanım haber iyice benliğini kaybetti

adı üstünde donanım

bu fx çıkalı kaç sene oldu acep yeni inceliyorsunuz ayıp ayıp

• işlemci 2 haftaya tamamen piyasadan kalkacak "DONANIM" haber yeni inceliyor. garip...

• İncelemeniz gayet güzel olmuş bende black edition 4100 Fx var amd kendi işlemcimi görmüş oldum teşekkürler

• Sonra mesut çevik çıkar der ki donanım incelemeleri mobil incelemelerin yarısı kadar izlenmiyor. mobil cihazlar piyasaya çıkmadan koşuyorsunuz peşinde fx 4100 çıkalı olmuş 2 sene daha yeni inceliyorsunuz. niye izleyelim neden izleyelim?
  • Hoomie
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.