Şimdi Ara

AMD FX-4100 video inceleme 'Ekonomik Bulldozer testte' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bademli1969

quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

şu modül denilen şey ne arkadaşlar birisi tam olarak açıklayabilir mi?

amd fx serisi işlemcilerinde ve apularında her çekirdeği ayrı ayrı yapmak yerine modül denilen yapılar içine iki çekirdeği koydu bu yüzdendir ki fx 4100 işlemcisinde 2 modül vardır fakat aslında 4 çekirdektir.MALESEF bazı forumlarda ve sitelerde bu örneğin
    ''The CPU cores are based on a reworked Bulldozer architecture, called Piledriver. Although marketed as a quad-core processor, the A10-4600M includes only two modules with four integer-cores and two floating-point cores total. As a result, the CPU is not a true quad-core processor.'' gibi yalan yanlış şeyler yazmakta. değişen tek şey yukarıda belirttiğim üzere çekirdeklerin ayrı ayrı değil ikişer halde modüllerde bulunmasıdır.
    http://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A10-4600M-Notebook-Processor.74065.0.html link.
    amd'nin FX serisi ''bulldozer'' işlemcilerinin beklenen performansı verememesinin sebeplerinden biri olarak ta bu gösteriliyor.
    bu arada bu işlemci çıkalı yıllar oldu ancak inceleme yapıldı TEŞEKKÜRLER DH EKİBİ biz donanım severleri unutmadınız!

teşekkür ederim hocam ben de şaşırdım bu işlemci çıkalı baya olmuyor mu niye incelemesi şimdi yapılıyor yoksa ben mi yanlış biliyorum falan dedim. bu arada o zaman modül ile çekirdeğin bir farkı yok yani amd niye modül yapma tercihinde bulundu bir de inceleme de de diyorlardı performans kaybı oluyor diye niye kayıp olsun ki o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E32D1212 -- 20 Mart 2013; 19:43:42 >

• ben çok iyi bir oyun sistemi kurmama rağmen fx 8 serisi almak yerine fx 4100

aldım çünkü oyunlar en fazla 4 çekirdeği kullanıyor ve fx 4100 de saat hızları dahaa yüksek olan 4 çekideği kullancak die düşündüm öbür 6100 8100 de fln dahaa düşük saat hızlarını kullanıcaktı şuan 4.6 ghz de kullanıorum

ama bu module işi kafamı karaşıtrdı 8100 4 modul 2 şer çekirdekmii yani oyunlar bütün çekirdeklleri kullanıoyrumu mrk ettim sorumu yanıtlıyan olursa sevinirim.

• Beğenerek kullandığım bir işlemci parasının hakkını veriyor
  • Ben daha çok fx6100 ile ilgilendim. Forumda pek iyi karşılanmayan bir işlemci. Aynı zamanda yeterince de rağbet görmüyor.
    fx4100'den daha düşük olduğu söyleniyordu. Testlerde pek de öyle olmadığı ortaya çıkmış.

Önerilebilirliği var
  • kimi yorumlar silinmiş galiba gündüz okuduğumda farklı yorumlar vardi yaniliyor muyum...

• Donanım Haber ekibi, incelemeleriniz videolarınız gerek içerik gerek, bilgi bakımından gayet doyurucu, yalnız bir önerim var, bu işlemci testlerinde, sentetik testlerin yanında, grafik programlarında neler yapabildiklerini görmek isteriz, photoshop, 3d max, cad programları, günlük hayatta sürekli kullandığımız uygulamalar, son kullanıcı bizler için daha iyi fikir sahibi olmamızı sağlar..

• FX 6300'le arasında çok az fiyat farkı var, fx 4300 ve 4100 üvey evlat durumunda. Fiyatını aşağı çekerlerse cazip olabilir.
  • 2500k hell yeah
  • Aceleye ne gerek vardı bir sonraki nesli beklerdik biz.
  • donanimhaber donanimda çok geri kaldı çoookk...
  • donanımhaber bilgisayar donanımı haberi yaptı lan. Allah'ım şu an mutluluktan ağlıyorum.

• fx 4300 incelense iyi olurdu. fx 4100 çıkalı 2 yıl olacak. yine de teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 24 Mart 2013; 12:16:34 >
  • Uzun zaman sonra ''DONANIM'' haberden Donanım inceleme görmek iştah açıcı.Ölüyü diriltme adına yapılmışcasına gecikmiş bir inceleme olsa dahi ben şahsen phonem serisini bile görsem allah derim.Cep telefonları ve tablet haberleri harbi kabız etti artık.Her ne kadar günümüz teknolojisi mobiliteye kayıyor denilsede,donanım haberlerinin yerini asla tutmaz.

• yaptıkları oyun testlerını hangı ekran kartı ıle yapmıslar onu goremedım?

gırıs-orta sevıye sıstem toplayacaklar ıcın ıyı tercıh..bunun yerıne cok yakın fıyata olan fx 6100 tavsıye ederım..arasında cok az fıyat farkı var..
  • FX-4100 'ün G2020 veya G645 ile karşılaştırılmasını isterdim.
  • Gerçekten özlemişiz...
  • Aslında bu konuyu 1 sene önce açıp fx4100 ü bir önceki nesil phenom II x4 955-965 lerle kıyaslasaydınız konu tutabilirdi
  • "Bu işlemci ne zaman Türkiye'ye gelir?" demek isterdim...

• DH OEM bölümünü iplemiyor , DH yi DH yapan gpu dur cpu dur hdd dir , dahili bileşenlerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımhaber sponsorluklar olmayınca uretıcıler urun gondermeyınce teknolojıyı kendı ımkanlarıyla ancak 1 yıl gerıden takıp edebılıyor bu forumda olduguma bı an utandım ama sonra sasırmamam gerektıgını anladım ...

basarılarınızın devamını dılerım gelecek senede fx6100 ıncelemesınde gorusmek uzere..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.