Şimdi Ara

Amd Fx 4100 İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
2
Favori
35.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huso

Bence incelemede sorun var ya da bizde sorun var.Bende FX 4100 7.2 veriyor bu incelemede 7.6 gibi

Turbo core olabilir belirtilmemiş testte ama işlemciden memnunmusunuz peki?
  • OC ve diğer sistem parçaları da etki ediyor puana

amd fusion ile hedeflediği başarıya fazlası ile ulaştı bence, rakibi yok
  • AMD'nin duruşuna sempatim vardır ama AMD'nin amiral gemisi işlemcisi, Intel'in orta segment işlemcisine takılıp kalıyorsa bence bekleneni vermemiştir. GPU alanındaki başarısını keşke CPU'da da gösterse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

OC ve diğer sistem parçaları da etki ediyor puana

amd fusion ile hedeflediği başarıya fazlası ile ulaştı bence, rakibi yok

Bencede dostum f/p oranı açısından rakipsiz intelinde anlaşmaları olmasa hiç tutunamaz bu piyasada fusiondan çok korkuyorlar amd bu mimariyi dahada geliştirip fiyatlarıda bu seviyede tutarsa patllar gider
  • Ben islemcinin perf. memnunum 266TL ye aldım.Vatan'da 256 idi ordan alanlar daha da ucuza aldı.4500-5000 arası OC oluyor genelde
    OC yaptıgımda 4200 e 7.3 olmustu Windows puanı bir de 100TL ye MSI 760 FX aldın mı 360-370 TL ye kullanıyorsun.Ben 220 ye M5A97 aldım.
    İslemcide devasa Cache var bunu yazılımlar,Windows kullansa cok guzel olur.
  • Amd hep boyle.ilk cikarttiklari mimari GENELLIKLE(hepsi degil) sorunlu oluyor.bknz hd2900 serisi phenom 1 serisi
  • huso fx-4100 un oyun performansindan memnunmusun?bende almak istiyorim bu islemciden.
  • güncel
  • inceleme için teşekkürler.
  • yorumlari okumadim ama sahsen paylasilan teste baktigimda gorunen o ki; bazi uygulamalarda daha once DH'de yapilan AMDBuldozer serisi islemcilerinin testlerinin aksine guzel sonuclar mevcut.
  • @Towarscke

+1

merak ettiğiM 2012-2013 amd işlemcileri acaba çıtayı yükselticekmi ? hayır phenom ları uretımden kaldırdıgına göre bu sefer ciddi bir dönüş yapması lazıM ..yapmaz ise sonuçlar 1-2 yıl intel-tekel amd-kuraklık dönemi olarakmı geçicek ?

saygılaR ,

GOKHANBABA
  • o değilde benim dikkatimi a8 çekti bayağı dağıtmış ortalığı
  • Fx 4100 ün çok güzel overclock olduğu söyleniyor stok fan ile 4.2 ye çıkabiliyormuş 95w olmasından dolayı.Ama seneye amd yeni revizyonu yayınlayacak ve performans % 10-15 daha fazla olacak bakalım zaman neler getirecek
  • bende bu işlemciyi kullanıyorum. anakart asus m5a97. bu kartı alacaklara tavsiye ederim. biosla bile oynamadan anakart üzerinden programla 4600 ü çok rahat görüyor. boşta stok fan ile 40 derece. tam yükte 63 ü geçmedi. ancak termal macunla 5-10 derece arası ineceğini tahmin ediyorum. termal macunu değiştirdiğimde tekrar yazarım ısıyı. win 7 32ve64 bitte ikisindede 7.3 alıyor. i5 2430 m 6.9 aldığı düşünülürse parasını çok fazlasıyla hakediyor. şu an 64 biy win 7 ultimate le resmen kaymak gibi kullanıyorum. tereddüt etmeyin derim
  • bu islemci mi yoksa athlon 640 mu? yarin alinacak;35TL fark var
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

bu islemci mi yoksa athlon 640 mu? yarin alinacak;35TL fark var

ikisi arasında tabii ki 4100, bir kere 640 soket 938 olacağı için geleceği yok... ama 4100'ü ileride çok rahat upgrade edebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

bu islemci mi yoksa athlon 640 mu? yarin alinacak;35TL fark var

ikisi arasında tabii ki 4100, bir kere 640 soket 938 olacağı için geleceği yok... ama 4100'ü ileride çok rahat upgrade edebilirsin...

anakart msi 760gm-p23 olacak uyumlu olur dimi?
  • evt olr... o anakart AM3+ başka bir deyişle FX için üretildi.. gogleye 760gm-p23 yazarsan (FX) yazıları görünüyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo13

bende bu işlemciyi kullanıyorum. anakart asus m5a97. bu kartı alacaklara tavsiye ederim. biosla bile oynamadan anakart üzerinden programla 4600 ü çok rahat görüyor. boşta stok fan ile 40 derece. tam yükte 63 ü geçmedi. ancak termal macunla 5-10 derece arası ineceğini tahmin ediyorum. termal macunu değiştirdiğimde tekrar yazarım ısıyı. win 7 32ve64 bitte ikisindede 7.3 alıyor. i5 2430 m 6.9 aldığı düşünülürse parasını çok fazlasıyla hakediyor. şu an 64 biy win 7 ultimate le resmen kaymak gibi kullanıyorum. tereddüt etmeyin derim

i5 2430 işlemcisini merak edenler windows derecelendirme puanı 7.0 net bir bilgi olsun diye belirttim yanlış anlamayın hocam .

Zamanında kur dolar $1550tl den i5 2500k alanlar asrın kâr ını yaptı vallahi.

• Arkadaşlar iki - üç gün önce fx4100 aldım dün akşam da sistemi kurdum. İlk izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle işlemci, performansı düşük bir işlemci. Sanal testlerin neredeyse tümünde eski işlemcimin (Athlon x4 640 3.0ghz) gerisinde kaldı. Athlon 640 windowstan 7.4 puan alırken bu işlemci standart saat hızlarında 7.2 alıyor.
    Fakat overclock mevzusunda bir benzerini görmediğim hızlara ulaştım. Hiç ama hiç voltaj vermeden 3.6 ghzden, 4.6 ghze çıkarabildim. Bu ferkansa çıkana kadar 4.0 , 4.2, 4.4 hızlarında Prime95 le kısa süreli testlerin tümünden başarıyla geçti. Sıcaklığı stok fanla 40 dereceyi hiç görmedi. Boşta ve standart saat hızlarında dengeli güç seçeneği aktifken işlemci sıcaklığında 24, çekirdek sıcaklığında 0 derece gördüm. Bildiğiniz sıfır. 4.6 ghzde ise çekirdek sıcaklığı boşta 3 dereceye kadar düşüyor.
    Henüz performans testi yapamadım, onlar hakkında birşey söyleyemeyeceğim.
    Şimdilik bu kadar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.