Şimdi Ara

Amd Fx 4100 İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
35.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu islemci mi daha iyidir yoksa athlon 640? cpu ve ram gerektiren uygulamalar onemli benim icin, cunku server olarak calisan bilgisayari upgrade edecegim belki.
  • Fx in daha iyi olduğu yerler var, çalışan programa göre değişebiliyor oyun dışında phenom II den daha iiyi olduğu yerler var, kafadan bu daha iyi demek hata olur gereken kullanılacak programa göre seçenekler yenidne düşünülebilir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

bu islemci mi daha iyidir yoksa athlon 640? cpu ve ram gerektiren uygulamalar onemli benim icin, cunku server olarak calisan bilgisayari upgrade edecegim belki.

Tabiiki fx4100.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Arkadaşlar iki - üç gün önce fx4100 aldım dün akşam da sistemi kurdum. İlk izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle işlemci, performansı düşük bir işlemci. Sanal testlerin neredeyse tümünde eski işlemcimin (Athlon x4 640 3.0ghz) gerisinde kaldı. Athlon 640 windowstan 7.4 puan alırken bu işlemci standart saat hızlarında 7.2 alıyor.
    Fakat overclock mevzusunda bir benzerini görmediğim hızlara ulaştım. Hiç ama hiç voltaj vermeden 3.6 ghzden, 4.6 ghze çıkarabildim. Bu ferkansa çıkana kadar 4.0 , 4.2, 4.4 hızlarında Prime95 le kısa süreli testlerin tümünden başarıyla geçti. Sıcaklığı stok fanla 40 dereceyi hiç görmedi. Boşta ve standart saat hızlarında dengeli güç seçeneği aktifken işlemci sıcaklığında 24, çekirdek sıcaklığında 0 derece gördüm. Bildiğiniz sıfır. 4.6 ghzde ise çekirdek sıcaklığı boşta 3 dereceye kadar düşüyor.
    Henüz performans testi yapamadım, onlar hakkında birşey söyleyemeyeceğim.
    Şimdilik bu kadar.

yani hocam 640 u degistirmeye degmez mi diyorsunuz? ben zaten amd den hic hoslanmadim. e7200 um daha performansliydi gibi geliyor bana. eski q9300 ile gta 4 u full ayarlarda oynuyordum. ah ah neden sattim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Fx in daha iyi olduğu yerler var, çalışan programa göre değişebiliyor oyun dışında phenom II den daha iiyi olduğu yerler var, kafadan bu daha iyi demek hata olur gereken kullanılacak programa göre seçenekler yenidne düşünülebilir bence.

hocam minecraft serveri olarak cailsacak, yani tamamiyle islemciye ve rame yuklenen bir program denebilir. fx4100 un albenisi 12mb cache gibi geldi bana, ama eger cok buyuk bir fark olmayacaksa 640 ile de devam edebilirim. sadece degecek bir upgrade mi diye sordum.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar iki - üç gün önce fx4100 aldım dün akşam da sistemi kurdum. İlk izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle işlemci, performansı düşük bir işlemci. Sanal testlerin neredeyse tümünde eski işlemcimin (Athlon x4 640 3.0ghz) gerisinde kaldı. Athlon 640 windowstan 7.4 puan alırken bu işlemci standart saat hızlarında 7.2 alıyor.
    Fakat overclock mevzusunda bir benzerini görmediğim hızlara ulaştım. Hiç ama hiç voltaj vermeden 3.6 ghzden, 4.6 ghze çıkarabildim. Bu ferkansa çıkana kadar 4.0 , 4.2, 4.4 hızlarında Prime95 le kısa süreli testlerin tümünden başarıyla geçti. Sıcaklığı stok fanla 40 dereceyi hiç görmedi. Boşta ve standart saat hızlarında dengeli güç seçeneği aktifken işlemci sıcaklığında 24, çekirdek sıcaklığında 0 derece gördüm. Bildiğiniz sıfır. 4.6 ghzde ise çekirdek sıcaklığı boşta 3 dereceye kadar düşüyor.
    Şimdilik bu kadar.

yani hocam 640 u degistirmeye degmez mi diyorsunuz? ben zaten amd den hic hoslanmadim. e7200 um daha performansliydi gibi geliyor bana. eski q9300 ile gta 4 u full ayarlarda oynuyordum. ah ah neden sattim ben

Quad 9300 işlemcim olsa , phenom x4 960t verseler üstüne para isterim satılır mı o işlemci

• quote:

quote:

Fx in daha iyi olduğu yerler var, çalışan programa göre değişebiliyor oyun dışında phenom II den daha iiyi olduğu yerler var, kafadan bu daha iyi demek hata olur gereken kullanılacak programa göre seçenekler yenidne düşünülebilir bence.

hocam minecraft serveri olarak cailsacak, yani tamamiyle islemciye ve rame yuklenen bir program denebilir. fx4100 un albenisi 12mb cache gibi geldi bana, ama eger cok buyuk bir fark olmayacaksa 640 ile de devam edebilirim. sadece degecek bir upgrade mi diye sordum.

Ben 640 elinizde olduğunu bilmiyodum alıcaksınız gibi düşündüm, 640 varsa değiştirmeyin farkı göremezsiniz. Cache boyutu farklı mimariler arasındaki farkı direk belirleyici bi etken değil. 640'ı overclocklu yada olmazsa daha yüksek bus daha düşük çarpan ile çalıştırabiliyorsanız, değişim hiç işe yaramaz zaten. Herşeyi stok hızlarda kullanıyor / kullanıcak olsanız bile değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

quote:

Şimdilik bu kadar.

Quad 9300 işlemcim olsa , phenom x4 960t verseler üstüne para isterim satılır mı o işlemci

satmak gibi degil ama bilgisayar zaten hd4870 takilmis casperdi, sonra borc vs derken babam dedi bana sat ben sana eski pc yi vereyim senin de borclarin kapansin. sonra aldik e7200 yu onu da oc ile galiba yada yeni powerden dolayi yakinca kaldik buna. olsun ama.

@Rubisco

iyi o zaman vatanin indirimini beklemeye gerek kalmadi ayrica 970a-d3 ile oc denedim fakat hic bir degeri degistirmeme izin vermiyor.

• quote:

quote:

Şimdilik bu kadar.

Yok değmez demiyorum tam olarak. Mesela bu işlemciyle birlikte minimum fpslerde artış gördüm. Bazı oyunlarda overclocklu 5850me daha iyi destek verdiğini gördüm. fx4100 athlondan daha iyi bir işlemci ama değiştirecekseniz daha iyisini alın. Bu daha iyis dediğim phenom x4 felan değil. Ya fx8150 ya da i5.

• ok hocam tesekkurler. simdilik o kadar buyuk bir proje planlamadim, mesela intele donmek gibi sadece upgrade yapmak icin dusunuyordum. madem o kadsar buyuk bir fark yok diyorsunuz, onun yerine biraz ekleyip ssd alirim daha iyi
  • quote:

ok hocam tesekkurler. simdilik o kadar buyuk bir proje planlamadim, mesela intele donmek gibi sadece upgrade yapmak icin dusunuyordum. madem o kadsar buyuk bir fark yok diyorsunuz, onun yerine biraz ekleyip ssd alirim daha iyi

Kesinlikle ssd en kral işlemcinin veremeyeceği performansı verecektir. Rahatlıkla yatırım yapılabilecek bir donanım.
  • 4,96 ghz

Amd Fx 4100 İnceleme
  • Arkadaşlar ben şu anda amd fx4100 kullanıyorum 760g chipsetle gerçekten mükemmel bir kart oyunlarda olsun hız konusunda çok kaliteli bir işlemci yanlız biraz daha sabredip daha farkli bir amd işlemcide alabilirdim ama gerçekten bulldozer bir işlemci bana göre f/p oranı oldukça iyi olmakla beraber eğer uygun ekran kartınıda yapıştırırsanız mükemmel bir sisteminiz olacağı görüşündeyim.
  • fx4100 kullanıyorum

buldozer ve zambezi versiyoununda bir fark varmı?

kullandığım bord m5a78 lx normal kullanımda
    standart kulllanımda 7.2 puan veriyor win7

siz 7.6 puan görmüşsünüz

kafama takılan soru, düşük puan almamın sebebi
    borddanmı kayanaklanıyor acaba yoksa zambezi kırpılmışmı?
  • Bulldozer mimarinin adı.

Zambezi FX-xxxx serisinin adı, çekirdek neslinin, o neslin adı. Processor Core yani

Mesela server için olan

Opteron 62xx serisi için: Mikromimari = Bulldozer, processor core / çekirdek kodu = Interlagos
    Opteron 42xx serisi için : Mikromimari = Bulldozer , Core = Valencia.

Direk sorunun cevabı için, herhangi bir özelliği kırpık Bulldozer/Zambezi yok şimdilik.
  • quote:

Bulldozer mimarinin adı.

Zambezi FX-xxxx serisinin adı, çekirdek neslinin, o neslin adı. Processor Core yani

Mesela server için olan

Opteron 62xx serisi için: Mikromimari = Bulldozer, processor core / çekirdek kodu = Interlagos
    Opteron 42xx serisi için : Mikromimari = Bulldozer , Core = Valencia.

Direk sorunun cevabı için, herhangi bir özelliği kırpık Bulldozer/Zambezi yok şimdilik.

fx4100 ile

vatandaş standart ayarda 7.6 puan almış win 7de

ben 7.2 görebiliyorum, yorumunuz ne ?

vatandaşın cpu
     Amd Fx 4100 İnceleme

benim cpu
     Amd Fx 4100 İnceleme

• Valla dışardan uzaktan bilemiyorum bi sürü neden olabilir. Yazılım kaynaklı, mesela arka planda çalışan anitivirus veya cpu yiyen herhangi bi servis de olabilir, ram hızı gecikmesi vs. gibi biosdan herhangi bişey de olabilir.
  • quote:

Valla dışardan uzaktan bilemiyorum bi sürü neden olabilir. Yazılım kaynaklı, mesela arka planda çalışan anitivirus veya cpu yiyen herhangi bi servis de olabilir, ram hızı gecikmesi vs. gibi biosdan herhangi bişey de olabilir.

sağol ;)
  • call of duty mw3 çalıştırırmı ?
    Dente Infinity GTX3000
  • selamlar resimdeki sistem 9 u almayı düşünüyorum fx4100 işlemcili size donanımdan tatmin olurmuyum çizim konusunda pc kullanacağım_? hep amd işlemci kullanmışımdır işyerlerimdeki intel işlemciler çoğunlukla uzun vadede sorun çıkaran işlemcilerdi evde kullandığım işlemciler hep amd olmuştur ve uzun yıllar sorun yaşamadım..

Amd Fx 4100 İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cherkesomer -- 20 Haziran 2012; 16:59:34 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.