Şimdi Ara

Amd Fx 4100 İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
2
Favori
35.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sentetik testlerden ziyade günlük kullanım daha önemli...oyun performansı çoklu program winrar vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

sentetik testlerden ziyade günlük kullanım daha önemli...oyun performansı çoklu program winrar vs...

Üstat zaten aynı sınıf işlemciler arasında günlük kullanımda, neredeyse bir çok uygulamada fark görmek mümkün değil . Ama işlemcinin oc yeteneği beni çok sevindirirken (ki önemli olan benim için buydu), performansının bu kadar düşük olması üzdü.
  • günlük kullanımdaki performans kaybımı testlerdeki performans kaybı mı... microsfot bulldozer için patch yayınladı sanırım çekirdekleri göremediği için gogle den bi araştır istersen
  • Testlerdeki performans farkından bahsediyorum. Dediğim gibi zaten günlük kullanımda farkı hissetmek neredeyse mümkün değil. Ama söylediğini bu gece eve gidince bir araştırayım. Eğer windowsun bulldozerlerle ilgili bir patchi varsa, işlerin rengi değişebilir :)
  • Bu arada bahsi geçen patchin hiç bir işe yaramadığı ve iptal edildiği söyleniyor.
  • Daha patch yok, yanlışlıka yada eksik şeyi bilerek yayınladılar 24 saat sonra geri çektiler. Çekirdek görmeme vs. gibi bi durum yok. Uyumsuzluk vs. gibi bi durum yok. Windowsda, işletim sisteminin schedulerı her bir yeni threadi ilk uygun olan çekirdeğe yolluyor(scheduler : programa ait threadlerin hangi çekirdekde çalıştığını ayarlayan zımbırtı). Bunları düzgün şekilde ayarlayıp işlemciye yollayınca biraz daha düzgün sonuç çıkıyor, win8 de %2-12 civarında.

Karşılaştırma yaparken, x4 640'ı en fazla kaça kadar oc edebiliyordunuz ve sonuçları neydi, fx 4100 4.6 da ne kadar sonuç alıyor bu daha önemli bi nokta.

Daha önce bi yerde yazdığım gibi stok voltajları arasında farklılık olanlar var, 1.368v gibi bişey ile 4.6v ye çıkanlar var. Siz de bi süre stress testi ile bakın, 4.6 da voltajsız stabil ise bi miktar voltajla 4.9-5.0'a çıkabilen modellerden olabilir.

Nedense hep gördüğüm 4.9-5.0 arasında güzel sonuçlar veriyor(stok performansa göre tabi ki).

Fiyat olarak x4 955-965, x4 960t, i3 2100 seviyesinde. Önemli olan bunların günlük kullanıma uygun overclock değerleri ile 4.6-4.9ghz civarı fx in performansı.

Cinebench gibi şeylerde mesela, 3.7-3.8 ghz civarı bir phenom II x4 4.5ghzdeki fx4100'den daha ileride. Fx de doğal olarak i3'den ileride.

• Bir kaç saat içinde sorularınızın cevaplarını verebilecem.
  • Arkadaşlar allem ettim kallem ettim bir türlü voltaj vererek stabilite yakalayamadım. Onun haricinde 4600 mhz çıkarabildiğim işlemcimin ve daha önceden kullandığım athlon 640 sonuçlarını ekliyorum.

Amd Fx 4100 İnceleme

Amd Fx 4100 İnceleme

• Yannış hatırlamıyorsam 4.6ghz de Cinebench de 3.7-3.8 alınıyor genelde, sanki düşük gibi onlara göre. NB/Ht ile oynamayı denedniz mi? Bide yine 4.6ghz de 3.0-3.03 gibi daha düşük skor alanlar da var sanırım cinebenchden.
  • Hepsiyle oynadım ama stabilite yakalayamadım.
  • Yalnız dikkatimi çeken bir durum var; işlemciyi oc yapıp testlere soktuğumda ara ara 4600den 3300 e düşüyor. c1e, c6, ve cooln quite ı kapatmış olmama rağmen böyle yapmasına anlam veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Yalnız dikkatimi çeken bir durum var; işlemciyi oc yapıp testlere soktuğumda ara ara 4600den 3300 e düşüyor. c1e, c6, ve cooln quite ı kapatmış olmama rağmen böyle yapmasına anlam veremedim.

Otomatik voltajla alakası olabilirmi hocam?
  • Onu da denedim. Manuele çektim. Bir değişiklik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sharp Dressed Man

quote:

Yalnız dikkatimi çeken bir durum var; işlemciyi oc yapıp testlere soktuğumda ara ara 4600den 3300 e düşüyor. c1e, c6, ve cooln quite ı kapatmış olmama rağmen böyle yapmasına anlam veremedim.

Arkadaşlar bu duurmla ilgili bilgisi olan herhangi bir kimse var mı acaba? Tahmin ediyorum ki testlerdeki düşük puanların nedeni de bu ara ara düşmeler. Eğer bunu çözebilirsem fx4100ün genel performansı hakkında daha doğru sonuçlar çıkarabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 7 Ocak 2012; 13:21:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sharp Dressed Man

quote:

Arkadaşlar bu duurmla ilgili bilgisi olan herhangi bir kimse var mı acaba? Tahmin ediyorum ki testlerdeki düşük puanların nedeni de bu ara ara düşmeler. Eğer bunu çözebilirsem fx4100ün genel performansı hakkında daha doğru sonuçlar çıkarabilirim.

Bu sorunu çözdüm; Çarpanı 20x in üzerine çıkarıp oc denediğimde bu soru ortaya çıkıyormuş. Çarpanı 16.5 veya 18.5 gibi değerlere çıkarıp bus speedi arttırdığımda herhangi bir frekans düşüşü oluşmuyor. Fakat şimdi de ramlerle ilgili problem yaşıyorum. Onu da çözebilirsem ne ala.

• ramin çarpanı olması lazım onu düşürünce normalinde altına iner gerçi ama o kadar önemli değil performansa fazla bi etkisi olmaz mhz nin yüksek olmasının
  • Ramler tamam. Fakat yine stabilite yok. Aida64 ile tek tek stress testleri denedim "stress cache" testinde resetle karşılaştım. bu test neyi denetliyor? Hangi ayarı yapmalıyım?
  • quote:

Ramler tamam. Fakat yine stabilite yok. Aida64 ile tek tek stress testleri denedim "stress cache" testinde resetle karşılaştım. bu test neyi denetliyor? Hangi ayarı yapmalıyım?

Çarpanı 18x 18.5x civarında tutun ramlerin Mhz lerini auto dan manuel e alın raminize uygun Mhz i yaklaşık olarak seçin yoksa fsb arttıkça ram Mhz de artar ram voltajını auto da bırakmayın manuel olarak ayarlayın 1.65 yada 1.50
    raminize uygun olarak AMD Turbo Core u kapatın cool n quiet ı kapatın cpu voltaj ayarını auto dan manuel e alın ht link speed e dikkat edin 2500 Mhz civarında olmalı aklıma gelen herşeyi yazdım atladığınız birşey olabilirmi diye

Not: c1e nin kapalı olduğundan emin olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharp Dressed Man -- 8 Ocak 2012; 14:25:51 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.