Şimdi Ara

Amd Ekonomik Patlama Yasiyor Olmali !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd ekonomik anlamda en basarili gunlerini yasiyor su anda

- Ryzen serisi ile islemci pazarinda payi yuzde 10dan yuzde 30un yzerine cikmis durumda,
    - Madencilik nedeniyle Amd ekran kartlari karaborsada ne uretilirse ayni anda satiliyor.
    - Dunyada uretilen milyonkarca xbox , scorpio , ps4 , ps4 pro amd yongalarini kullaniyor.

Sizce de Amd bu yil buyuk kar aciklamayacak mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Umarım AMD bu parayı reklama değil Ar-ge'ye gömer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • g4560 olmasaydı pazar payını gör sen sanıyorlar ki son kullanıcı odaklı bir hamle hayır pazar payındaki düşüşü manipüle etti büyük oranda.
  • Asus gibi firmalar sorunlu kart üretmeye devam ederse ekran kartı geleceği Amd nin pekde parlak değil.

• Sahte büyüme deniyor buna, sonra neden steam stats da neden AMD kartı kullanan oranı %20, neden oyunlar AMD'ye optimize çıkmıyor vs.
  • Madencilik nedeniyle piyasada AMD ekran kartı bulmak neredeyse imkansız. Yeni sistem toplayanlar mecburen Nvidia ekran kartlarına yöneliyor. Bu durumda AMD müşteri kaybediyor. Ayrıca 7/24 ağır yük altında çalışan kartların ömürleri kısa oluyor. Bir de servis maliyeti çıkıyor. Ayrıca madencilikte bir sorun olsa ve ileride 2. el piyasası AMD kartları ise dolsa firmanın yeni kart satışları büyük düşüş yaşar. Yani bu durumda AMD kısa vadede kar ediyor gibi gözükebilir ancak uzun vadede zarar ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Nvidia kartlara da yonelemiyor, 1060 1070 stoklarda yok, çoğunda da 1080 alacak para yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamların hisse senedi değeri zaten 2016 başından şu ana kadar 7 katına çıktı.

Ve şu an tarihi rekor seviyesinde.

Yani evet yaşıyorlar.
  • Uzak kalmisim bu aralar, madencilik dediginiz durum nedir ?
  • SellYourSoul kullanıcısına yanıt
    Senin, benim bilgisayarım küçük bir uygulama vasıtasıyla çevrimiçi bir ağa bağlanıp, hesap kitap yapıyorlar. Bu hesabı en verimli şekilde ekran kartları yapabiliyor ve kimin ekran kartı daha iyi iş çıkartırsa, o kişi bonus niteliğinde sanal ödül/para kazanıyor, adına da bitcoin, etherum gibi şeyler koyuyorlar. Bu sanal paralar gerçek dünyada nakde dönüştürülüp bankadan çekiliyor mu veya market alışverişinde kullanılıyor mu, bilmiyorum. Hem evet hem hayır diyenler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Senin, benim bilgisayarım küçük bir uygulama vasıtasıyla çevrimiçi bir ağa bağlanıp, hesap kitap yapıyorlar. Bu hesabı en verimli şekilde ekran kartları yapabiliyor ve kimin ekran kartı daha iyi iş çıkartırsa, o kişi bonus niteliğinde sanal ödül/para kazanıyor, adına da bitcoin, etherum gibi şeyler koyuyorlar. Bu sanal paralar gerçek dünyada nakde dönüştürülüp bankadan çekiliyor mu veya market alışverişinde kullanılıyor mu, bilmiyorum. Hem evet hem hayır diyenler var.

Ilgincmis. Tesekkurler hocam.
  • Benim temiz kullandığım HD7950 ne kadara gider acaba
  • Konsoldan az kazanc elde ediliyor diye biliyorum. Sabit bir gelir ve guzel bir gelir ama tabi bel baglanacak bir gelir degil.

Gpu tarafinda belki birilileri steam survey'den bahsetmistir, bahsedebilir. 400 ve 500 serisini madenciler piyasadan silip supurmustur. Bunlar steam'e yansimaz. Bu kisa soluklu bir gelirdir, iyi bir gelir tabi. Uzun vadede ama marka algisi, marka taraftari acisindan pek bir sey ifade etmiyor. Madenciler ne ise yariyorsa onu alir.

Asil amd icin en ciddi pazar server/enteprise ve datacenter pazaridir. Burada amd sifir pazar payina sahipken, ister yatirimcilar amd yatirkm yapmasin. Amd burda da 20-30 kapsin, iste o zaman zaten tonlarca pazar kazanir.

Ryzen ciktiginda intel cok tinlamadi amd'yi, ama epyc (ve 100% yakin scaling ile) cikacagi zaman intel nasil camur atmaya basladi. Iste en buyuk azar bu cunku.

Cok onceleri tablosunu paylastim. Intel'in ceyrek net kazanci, nv'nin yillik net kazancindan buyuk. Bir de intel amd ve nv'den kat kat buyuk sirket. Bir cok alanda farkli yatirimlari ve girisimleri var. Ama cogu basarisiz veya batti, ona ragmen milyarlarca ara kazaniyor. Ve bunun en onemli payi bu bahsettigim pazarda.

Amd ve nv'nin o kadar gideri de yok. Amd server/enteprise/datacenter pazarinda iyi pay kapsin, net kazanci artik misal nv'yi asabilir.

Para varsa, kofte de var. Amd'nin en buyuk eksigi kaynak sikintisiydi. Ona ragmen misal gpu pazarinda kepler hawaii mimarilerine kadar rekabet edebilmis bir sirket. Yani basarili olmasina bir engel goremiyorum. Muhendisleri var hem de cok iyi, vizyonu var (ryzen ile bunu gorduk), para (kaynak) olunca da devami gelir (ryzen 2-3 5ghz+, navi coklu gpu module).

• Aslında ekran kartı piyasasında ekonomisi bayağı iyi olabilir ama oyuncular oyun için alıkları ekran kartlarını satıp resmen nvidia ya geçti.Amd için kötü haber bu oyuncu kaybetti .Çünki oyun için yapılan cihaz oyun dışı kullanılıyor.Buda ileride müşteri kaybı demek.Oyunlar nvidia destekli olursa hep nvidia ekran kartları tercih edilir.

Artık oyunlar amd den çok nvidia destekli çıkma ihtimalı çok fazla.Oyunlar için amd ekran kartı desteği gereksiz yatırım olur.Bu da oyun firmalarının işine gelmez.(Açıkcası artık nvida destekli oyunlar görücez.)
  • Polaris rx580 2560 shader olsaydi iyidi zaten gpu sanirim 2560 shader sma sakliyorlar gibi geliyor bana..

Belki 585 yada rx580 xt falan cikartirlar ozaman goruruz sanirim guc tüketimini düşürmek icin acmadilar.

Hemen 7nm 580 ler cikarsalar iyi olucak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 24 Temmuz 2017; 4:15:40 >
  • amd ekran kartında yazılım tarafınıda geliştirse muhteşem olacak... amd yi seviyorum 2002 senesinden beri amd kullanıyorum alıyorum ve aldırıyorum alanlar çok ta memnun, ekran kartlarınıda kullanıyorum şahsen sıkıntı yaşamıyorum oyunlarım oynanıyor. intel ve nvidia lafım yok ama o kadar para vermem aynı işi amd ve ati de yapıyor bana göre yani benim işimi çözüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.