Şimdi Ara

AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
3
Favori
5.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    DLSS desteğinden ötürü olabilir. 4K monitörüm var ve RTX 2060 ile Death Stranding'i, Cyberpunk 2077'ı 60 FPS üzerinde oynadım.


    Görebildiğim kadarıyla AMD'nin hem oyun desteği çok az, hem de zaten NVIDIA'nın da ekran kartlarına geliyorsa o zaman neden AMD ekran kartı alalım ki? NVIDIA'nın objektif olarak daha iyi olacak gibi gözüken DLSS desteğinden faydalanıp, DLSS olmayıp FXSR olan oyunlarda yine o ayarı kullanabileceğiz, ben mi yanlış anladım?


    Açıkcası bana öyle geliyor ki, AMD adam gibi bir DLSS rakibi ortaya çıkartamadı ve "FXSR açık kaynak, biz rakibimizin ürünlerini bile destekliyoruz" diye bağırmaya başladı. İşlemci konusundaki başarıyı bu jenerasyonda da tekrarlayamayacaklar gibi gözüküyor.


    Unutmayalım bu sabah NVIDIA RDR2'ye DLSS desteği duyurdu. Yani performansı görmek lazım ama 4K monitörümde RDR2 ile 60 FPS alabilirsem, akşamları kasadan söküp kendisine sarılarak uyuyabilirim. :D





  • ilk önce FETÖ VE ADEM DÜNYADAN SHUT OUT GET OUT OLACAK Kİ SONRA BİZİ İYİ MALZEME DÜŞSÜN


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AREryilmaz

    Kullandığım bütün gpuları yazıyorum:

    TNT2

    HD36XX (hatırlamıyorum tam)

    8800GT

    GTX460

    GTX760

    GTX760x2 (SLI)

    GTX1060

    Vega64

    GTX1080TI(güncel)

    Rx5704G(diğer bilgisayarda)


    Şimdi bana "vega kötüydü yea" diyenin alnını karışlarım, kurcalamaktan daha çok keyif aldığım bir gpum olmadı. Tabi ki 1080ti daha iyi, lakin bu vegayı kötü etmez. O bahsettikleri driver sıkıntılarını da ne hikmetse ben hiç yaşamadım ki kullandığım her kartı mümkün ve güvenli olan en yüksek oc ile kullanırım.

    HD3650 dir muhtemelen, HD2600 ve HD3650 vardı.

  • Gtx 1xxx serisinde dursunlar, biz daha güzel bir ekran kartı yapınca onu alırlar şeklinde bir hamle olmuş. Çok kral hareket.

    Ancak mevzu nasıl işliyor?

    Düşük çözünürlükle rt dlss gibi özellikleri yazılımla 2k-4k ya mı uyarıyor bu mevzu? Ben mi yanlıs anladım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi AMD sağolsun. NVidia özellikle 1080Ti'yı bitirmeye çalışıyordu, GTX 1000 serisi AMD sayesinde daha uzun ömürlü olacak gibi görünüyor.

  • Peki bu normal 1080 p de acıldığındada performans arttıracak mı 100 den fazla e.k destek verileceği yazıyordu bir yerde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jaime Wolf J kullanıcısına yanıt

    DLSS RTden bile daha niş bir enstrüman. Bu avx-512 desteğinden dolayı 5900X almak yerine 11900K almak gibi bir şey. 2060S orta seviye bir kart olarak hizmet ömrünü doldurdu ve halen DLSS yaygın değil.


    Turing çıktığında RT'e yatırım yapanlar mesela biraz daha farklı bir sorunla karşı karşıya: 2080ti altının RT performansı çöp, 2070S altında RT olması bile saçma. Ha alternatif var mıydı? Yoktu. Ama şu an alternatif var.


    3090 ve 6900XT arasından 3090ı seçerim ama 3080i 6800XT'ye tercih etmem. O VRAM ile olmaz.

  • Millet yine Amd'nin bu işi babasının hayrına yaptığını zannederek gaza gelmiş ama esas mevzu, cepheden hareketle Nvidia'nın dlss'ni alt edemeyecek olması sebebiyle ortak bir teknoloji sunup yeni bir standart sağlayabilmek. Bu sayede donanıma dayanan bir teknoloji olan dlss'i boşa çıkarmak. Aksi halde dlss'e rakip sunmak için gpuda bu tip bir teknoloji için fazladan transistör kullanıp bölüm ayırmak gerekecek. Bunu geliştirmek, sunmak, maliyetini karşılamak falan çok ciddi sıkıntı Amd için. O yüzden böyle bir hareket çok akıllıca ve biraz da mecburi. Yoksa kullanıcı dostu olduklarından değil.


    @AREryilmaz


    Vega gpusu mühendislik anlamında baya kötüydü. PR tarafında da baya rezalet yaşandı. Gecikmesi, bekleneni verememesi, kullanıcıların bir yıla yakın süre oyalanması, birçok açıdan rakibinin oldukça geride kalması falan Vega'nın gayet kötü bir gpu olduğunu gösteriyordu. Doğal olarak kartları da iyi değildi.



    Edit: Bu arada Amd'nin sunumu oldukça iyi deniyor. Henüz izlemedim ama merak ettim. Baya bir şey de duyurmuşlar. Yıllarca bekleyip bütün hevesimiz kaçtıktan sonra Amd'nin iyi işler yapıyor olması hem şaşırtıyor, hem sevindiriyor, hem de üzüyor. Oğlum şunlar 7-8 yıl önce yapsaydınız ya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 1 Haziran 2021; 13:59:27 >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Oyununa DLSS desteği getirmek çok kolay. Hele hele AA ve AAA stüdyolar için belkide dünyanın en kolay şeyi. Zaten oyun motorları destekliyor DLSS'i, şuanda kullanılıp DLSS desteklemeyen bir oyun motoru kalmadı bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    1080 Ti ayrı bir manyak, hâlâ ekran kartı performans sıralamalarında kendine yer buluyor.

  • Nasıl olacak şimdi bu 1050ti ile çalışacak mı bu ? Bunun için bir yazılım sürücü vs mi kuracağız ? Ne zaman yayınlanacak bu ?

  • kalite modunda fazla bulanık gibi gözüküyor. Üstelik fsr kapalı görselde bile hareket bulanıklılığı da var ilginç bir resim ama daha ilk sürüm olması nedeniyle daha da gelişecektir tıpkı dlss 1.0 da olduğu gibi.
    AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd sayesinde 1080'ime dlss mi gelecek şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    6800 XT canavar gibi kart, 16 gb olması da çok iyi. Ayrıca 3080 ile aralarında 9-10 bin lira fiyat farkı olduğunu unutmamak gerek. 15-17 bin lira aralığında 6800 XT bulmak mümkün iken 3080'ler 24-26 bin liraya satılıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcskn

    Nvidia tensor çekirdekleri ile yaptığını iddia ediyordu, Gtx ve Amd kartlarda yok bu donanım, bakalım dlss kadar iyi bir getiri sağlayabilecek mi.

    Alıntıları Göster

    Nvidia her şey için özel bir donanım/kod, yapımcı tarafından özel ilgi istiyordu.


    Gsync öyle, phsyx öyle, nvidia ile anlaşmalı oyunların özelliklerini açınca (neredeyse o katmandaki bütün oyunlar berbat optimizasyonlar ile geldi her iki taraf içinde), ray tracing dayatmaları öyle, tensorler öyle, fiyatları öyle.


    Bayağı leş bir firma rekabet unsuları içerisinde. Tonlarca davası, karanlık hamleleri, tüketici tarafından lanetlenmesi söz konusu.


    Amd ise belki her işi %100 Nvidia kadar iyi yapamıyor ama oyunun performansı yerle yeksan olmuyor, sadece gezegendeki 2 tane kartla o ayarları açmak durumunda kalmıyorsunuz, nvidia teknolojili bir cihazı, tv-monitör hatta arabanıza bile koyduğunuzda zaten parasını verdiğiniz çipin üzerine birde bunların marka parası dedikleri ıvır zıvırlardan koymuyorlar.


    Nvidia devasa bir şirket ve at koşturabiliyor. Amd ise bayağı hep halk kahramanı gibiydi. Döngü bozulmadı. DLSS ile bire bir, %100 aynı kalitede olmasına gerek yok.


    Çip sıkıntısının olduğu, kripto çılgınlığının olduğu, gpu bulunamadığı, bulunanında araba fiyatına satıldığı şu dönemde bu nasıl kral bir hareket biliyor musunuz ? GTX 1060-1070'i olanlar havalara uçmuştur.


    Nvidia'nın özel bir imza ile istediği her şeyi amd neredeyse bedavaya yaptı ve hepsi endüstri standardı haline geldi AMD işin içine girdikten sonra. Şimdi konsollar Freesync'li, RIS falan kullanıyorlar. FSR konsollar içinde gelecek vs vs


    Nvidia'nın kan emiciliğini, kendi lehlerine çevirmeyi güzel biliyor AMD.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 1 Haziran 2021; 21:20:8 >




  • Yine çamur gibi görüntü veriyor.Dlss gibi olması için nvidia gibi eksrta core kullanması lazım.

  • Konsollar da bu özelliği kullanabilecek mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşlemcide nasıl amd inteli tokatlıyorsa ekran kartında da nvidia amdyi tokatlıyor açık ve net

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Yine çamur gibi görüntü veriyor.Dlss gibi olması için nvidia gibi eksrta core kullanması lazım.

    Ekstra core bile kullansa bu yazılım ekibiyle maalesef olmaz o iş, ikimiz de aslında gayet iyi biliyoruz. AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor! 


    Sözde en tepe modeli denen RX 6900 XT gibi bir karta 1 ay tahammül edebildim. ''Birçok oyunu sıkıntısız oynuyoruz'' söyleminde bulunan bir kitle oluyor ya bi' de, beni benden alıyorlar. Bu kitlenin geneli zaten yaşını başını almış, elinde 144/165/240/360Hz monitör olsa bile tepkimesini tam olarak algılamayan kitle oluyor. Kasmalar, takılmalar, yazılımsal sıkıntılar zaten onlara hiç yokmuş gibi geliyor.


    *Şimdi bunları yazdığımız zaman tırnak içinde ''fanboy'' damgasını da vurmaya çalışanlar olacaktır. İmzama, profilime ve forum içerisindeki paylaşımlarıma iyice baksınlar.





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Yazılım kısmı zaten içler acısı.O konuda bu saatten sonra artık hiç ümidim yok.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.