Şimdi Ara

AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
3
Favori
5.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Yazılım kısmı zaten içler acısı.O konuda bu saatten sonra artık hiç ümidim yok.

    Ezelden beri (süresel olarak kısa olsa da) NV haricinde AMD kartları da deneyimleme fırsatı yakaladım hep. En son RX 5000 Serisi'nde de deneyimlemiştim ama sonuç belliydi. Hadi RX 6900 XT ile son bir şans vereyim dedim ama aynı tas aynı hamam olduğunu görünce benim de pek ümidim kalmadı.


    Kartlar görünürde çok iyiler ama gel gelelim gaming olayı ciddi manada bambaşka bir dünya. Yazılım ekibinin önemli ölçüde hatta tamamen elden geçmesi lazım.


    *Mining tarafında belli ayarlamalar ile iş görüyorlar. Bak işte ona lafım yok. AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor! Severiz RX 6800 XT'leri...





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Mining e başladın demek sanırım : )

  • Forum1th kullanıcısına yanıt

    r9 380 kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım undervolt yapmak sana kalmış istersen yaparsın ama driver konusunda hak vericeğim neden bilmiyorum ama otomatik yükleme yapmıyor manuel yüklemen gerekiyor zor değil fakat sinir bozucu onun dışında 7 senedir kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaratmadı

  • DLSS 1.0'ın nasıl fail olduğunu biliyorsunuz aynı bu şekilde olacak pek birşey beklemeyiin. Ancak 2 yıl sonra DLSS 2.0 gibi kullanılabilir olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: undead522

    r9 380 kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım undervolt yapmak sana kalmış istersen yaparsın ama driver konusunda hak vericeğim neden bilmiyorum ama otomatik yükleme yapmıyor manuel yüklemen gerekiyor zor değil fakat sinir bozucu onun dışında 7 senedir kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaratmadı

    Reis ben zaten AMD'ye çöp demiyorum. Çok güzel işler yapıyor.

    Ama yazılımda bir tık batırıyor. Mesela Nvidia hem daha göze hitap ediyor sürücü bakımından, hem de daha sıkıntısız bence.

    Ben de AMD kullandığım vakit sıkıntı yaşamadım gibi bir şey. Bir bu Afterburner çalışmazsam kartın 85 derece olma olayı vardı. Çünkü fanları %20'de falan çalıştırıyordu kart saçma bir şekilde. Ve FPS 15 oluyordu.

    Ama bu garip bir şekilde her zaman olmuyordu diye hatırlıyorum.

    Bir de, sorun yaşayan çok sonuçta. Görmezden gelemeyiz bunu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AMD kullanıyorsan elle voltaj vermeyi, fan ayarı vs. bileceksin ben bunu gördüm, yoksa otomatikte bırakırsan gereksiz yüksek voltajlarda yüksek ısıda oynar durursunuz. Yıllarca Nvidia kullandım son kartım gtx970 di ve 4 sene sorunsuz kullandım. RTX sonrası nvidia saçmalamaya başladı bulaşmam artık. Sözde çok sorunlu kart denen 5700 xt kullanıyorum acayip memnun kaldım.


    Bide bu nvidia sürücüleri yıllardır aynı ve bayık arayüzü var. Ayar yok, clock yok dandik bi experience çıkardılar o kadar.

  • bundan sonra dandik de olsa amd kart alırım. nvidia'yı bile desteklemeleri çok ekstra. ona gerek bile yok. geriye dönük amd kartlara bile destek vermeleri tercih edilmeleri için gayet net bir sebep.

    amd kart almak nvidia'daki gibi satın aldıktan sonra unutulmak anlamına gelmiyor demek. kart aldıktan sonra da performans ve teknoloji artışından faydalanabilmek büyük bir avantaj

  • mamad kullanıcısına yanıt

    Vega64 1080den biraz daha iyi performans verebiliyordu. Şu an aradaki fark daha da açılmıştır muhtemelen. Ben mesela epey güzel bir undervolta 170W çektirerek 1080den belki %2 falan daha düşük performansla kullanıyordum. Sonra tabi satıp 1080ti aldım.


    Bana şu an 1080 ve vega64 arasında seçme şansı verseler vega64 derim.


    GPUsunun temel sıkıntısı compute odaklı olmasıydı. Haliyle zamanının low level apilerinde fark ortaya koyarken dx11'de en iyi ihtimalle 1080e denk olabiliyordu 1080ti fiyatına satılmasına karşın. O kartları hbm değil de gddr5 ile çıkartmış olsalardı ciddi pazar payları olurdu. Tabi instinct kartlarından stok bozdular diye biliyorum ben dolayısıyla yapacakları bir şey yoktu.


    Esas fiyasko vega 2 olmuştu. Çıktıktan 6 ay sonra amd vega 2 yokmuş gibi davranmaya başlamıştı aklsjfklashflkhashf. Tabi uygun fiyata düşürülürse halen hayvani bir gpudur o da.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    layk

  • Adam akıllı bilgi paylaşımı vardır diye konuya giriyoruz en çok like alan mesajlarda kavgalar var..

  • Umarım gtx 1080 imize raytracing de verir amd. Nvidianın bunu yapacağı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaos_3492

    Öyle konusuyonuzki okuyanda amd müşteriye bozuk mal satiyor sanacak 1,5 sene rx580 6ay 2060s 6 ay RX 570 son iki aydır da rx6700xt var daha bi ayarına dokunmadim hiç bir sorunda yok biseyi aldinmi takar kullanirsin ivik cıvık etmeden kurcalamadan duramiyonuzmu anlamiyorum

    RX550 de şubat driverını kullanıyordum sonra format attım dedim yeni driver gelmiş onu kurayım sıkıntısız çalışan sistem siyah ekrana düşmeye, oyunlarda donmaya, kafasına göre kapamaya başladı tekrar eski drivera döndüm sorunsuz kullanıyorum.


    Aynen AMD sıkıntısız moruq :DDDD


    Driver ana konusunda senin gibi biri vardı böyle herkese AMD sorunsuz git yeni ram al, AMD sorunsuz git power al diye AMD nin driver beceriksizliğini milletin donanımına yıkmaya, AMD yi deli gibi savunmaya çalışıyordu sonra 5-6 ay geçti farklı konularda ''AMD nin driver sorunları bitmedi hala Nvidia kartlara yönelin'' yazmaya başladı AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor! 


    3 ay sorunsuz kullanırsın sonra driver gelir sorunlar başlar yana yakıla eskisine dönersin sonra düzeltirler 3-5 ay daha sıkıntısız gider bu sefer başka yerden patlar farklı sorunlar çıkar bitmez güzel kardeşim AMD nin sorunları bitmiyor. Kalkmış 1 sene şunu kullandım, 6 ay bunu kullandım diyorsun ben HD4000 den beri neredeyse tüm AMD kartları az çok kullanmış biriyim o zamanlar bile driver konusunda vasattı bu adamlar.





  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Pek katılmıyorum. An itibariyle Red Dead Redemption 2 ve Rainbow Six: Seige için bile duyurulmuş durumda. Unreal Engine ve Unity motorları native bir şekilde destekliyor artık. DirectX 12'ye geçtiği zaman Microsoft Flight Simulator'a da gelecek diyorlar. Ne kadar kötü bir oyun olsa da Cyberpunk'ta var... Bunlar niş oyunlar değil, bilgisayarı grafiksel anlamda en çok yoran oyunlar.


    AVX-512 desteği nedir bilmiyorum cahilliğimin kusuruna bakmayın ama bence çok doğru bir karşılaştırma değil. Evet oyunların geneline baktığımız zaman DLSS yaygın değil gibi gözükebilir, ama gerçekten ihtiyacı olan oyunlara hızla geliyor.

  • 46fps ile 150fps aynı gorüntü hiçbir fark yok kimi yiyorsunuz AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor! 

  • bu özellik konsollarda da kullanılacak mı?

  • pek sanmıyorum ama bu özellik r7 240 karta gelsin amd'nin fanboyu olmaya hazırım AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor!  sabah akşam dua ederim bak, nvidia kullanan herkese söverim... AMD Bombayı Patlattı; FidelityFX Super Resolution Nvida GPU'lara bile geliyor! 

  • canskru kullanıcısına yanıt

    Oyun yapımcıları özelliğe uygun yazılım sunduğu takdirde evet.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    acaba konsollarda ciddi performans sıçraması yapabilir mi? amd nin videosunda çok iyi çalışıyor gibi görünüyordu bu özellik..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.