|
Arkadaşlar sinir bozucu bir sorunla karşı karşıyayım ne yaptıysam çözemedim, neden kaynaklandığını da bilmiyorum. Özellikle yük altında oyunlarda vs. sürekli bir çat pat jack tak çıkar yapınca gelen sese benzer sesler geliyor. Kulaklık ya da hoparlör olması fark etmiyor, anakarta değil harici ses kartına taktım yine geliyor. Kulaklıkta ya da hoparlörde bir sorun yok diğer intel sisteme taktığımda olması gerektiği gibi çalışıyor. Denediğim diğer şeyler: -20 pbo vardı 0 yaptım, ram oc vardı stok hale getirdim, soc vddp vddg voltajları auto idi bunları sırasıyla 1.15, 1, 1 yaptım. Rami intel sistemdeki ile değiştirdim. Bios son versiyon, şuan her şey stok ayarlarda. Ses sürücüsünü tekrar kurdum, realtek konsoldan bit rate'i değiştirdim, değişen bir şey olmadı. Sistem: rog crosshair viii hero, 5700x3d, dominator 32gb 3466 Reddit'de benzer sorun yaşayan biri pci express bant genişliğini 2.0 8x yaparak çözmüş ama bu benim için seçenek değil, pci 3.0 yapınca bile %5 negatif etkiliyor. Şuan iki tane m2 ssd takılı bant genişliği ile ilgili bir durum olduğunu varsayarsak tek m2'ye düşmem sorunu çözer mi? bu beni baya uğraştıracak onun için denemedim. İşlemci silikon kalitesi ile ilgili olduğunu ve işlemciyi değiştirince sorunun çözüldüğünü söyleyenler de var. Bu kesin çözümse 5800x3d alabilirim ama sorun devam eder diye korkuyorum duruma göre am5'e geçmeyi de düşünebilirim. |
|
ASUS P5Q3 DELUXE/WI-FI P45 CORE 2 QUAD Q9650 ASUS V60 CPU COOLER CORSAIR DOMINATOR (4x2) 8GB DDR3 1600 MHZ ASUS 9800 GTX+ TOP CORSAIR OBSIDIAN 750D ASUS VX239H AH-IPS LED WD CAVIAR BLACK 1TB CORSAIR RM650 80+ GOLD ASUS DRW-24B5ST LOGITECH G510 KEYBOARD LOGITECH G402 HYPERION FURY LOGITECH G230 HEADSET LOGITECH Z623 2.1 THX ![]() |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt