Şimdi Ara

Ses monitörü ( Dip ses , cızırtı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Alesis M1 Active 520 ses mönitörü kullanıyorum. Monitörlerde bazı müziklerde cızırtı oluyor. Ve sürekli dip ses geliyor. Bu sorunu nasıl cözebilirim ?

* Ses kartım T.C Electronic Desktop Konnekt 6 ( firewire ) .

Ses monitörü ( Dip ses , cızırtı )

• Arkadaslar acıl cevap beklıyorum
  • Once bu dip gurultunun kaynagını tespit etmeniz lazım. Monitorleri kaynaktan tamamen ayırın ve dip gurultu kontrolu yapın. Sinyal kablosunuda monitorden ayırın. Bu sekilde bosta iken ve volume acıkken hicbir sekilde dip gurultu vs duymamanız lazım. Hafif bir bosta hısırtısı verir. Bu sekilde bir sorun yoksa ve kaynaga taktıgınızda bir gurultu yansıyorsa kaynaga odaklanmanız lazım. Tabi ondan once ara kablonun durumuda onemli, sinyal tasıdıgından cevredeki tum manyetik alanlara vs cok duyarlıdır. Bu sekilde eleyerek bulmanız lazım. Sonrada cozum asamasına gececeksiniz.
  • Monitörler suanda baglı degil ve aynı dip sesi alıyorum. Acaba pirizdeki topraklamayla alakası varmıdır ? Ancak müzik dinlerken patlamanın önüne geçemiyorum . Bazı müziklerde hiç patlama yok. Kalitesini de göz önünde bulunduruyorum...
  • Bu arada Balanced XRL input ile baglamıyorum . Normal Jak girisi ile baglıyorum. Patlamanın sebebi bundan olabilir mı ?
  • Forumda artık hiç bir sorumun cevabını alamıyorum...
  • Uzaktan bu sekilde saglıklı cevap almak bir yere kadar oluyor. Topraklama cok olumsuzluk gostermez.
    Dip ses varsa cihazın pre katından yada baska bir sorundan olabilir. Giris kondansatorleri sorunlu olabilir yada varsa entegreden kaynaklanabilir vs vs. Dedigim gibi normalde bostayken hicbir gurultu uretmemesi lazım. Patlama derken neyi kasdettiginizi anlamadım. Monitor giris duyarlılıgı atıyorum 50 mv ise ve siz bu cihaza 100 mv gibi bir sinyal gonderiyorsanız bu seste catlama yada yırtılma gibi sonuc urettirir.
    Sorun bu ise sinyal seviyesini genligini dusurmeniz lazım. Yada cihazın kapasitesini zorluyorsanız ve akustiginizde verimsiz ise bas sesleri tam dolu dolu alamazsınız ve hoparlor konunun yada varsa portun gurultusunu duyarsınız. Buda olabilir. Baska kaynak baglayarak ara kablonuzunda saglıklı olduguna emin olarak deneyin. Mp3 player vb gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 12 Şubat 2012; 22:44:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörden gelen ses
    19 yıl önce açıldı
    Monitörden ses geliyor
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En saglıklısı monitörleri servise göndermek sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardwareinfo

En saglıklısı monitörleri servise göndermek sanırım..

bazı müziklerde çatlama sesi olduğunu yazmıssın çok görültülü veya tepe noktalarını aşan şarkılarda yapıyorsa amfinin ses giriş kısımına çok w gittiği için olabilir.
    ayarları iyice bir kontrol et ondan sonra olmassa servise yolla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.